16 yasindayim motor almalımıyım

16 yaşındayım 70k param var çalışarak biriktirdim babamda 5-10k verirse tvs raider 125 motorunu almayı düşünüyorum ama 11. Sınıfım ve yks de hedeflerim var bu sene aman aman sıkı çalışmama gerek kalmıyor 3 saat yetiyor yani motor sürecek zaman var lakin 12 de derslere asilmam lazım süremeyebilirim 3 4 ay çalıştırılmadan durabilir ve motor dikkatimi dağıtır mi dağıtmazsada motor hiç calistirilmadan durursa sıkıntı olurmu pek bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
küçük motor kötü ortam bırak sınavına çalış sonraki sene daha iyi bi motor alır onunla üniversitene gidersin

Motosikleti
RKS 125S
motor dikkatimi dağıtır mi
Motoru ilk aldığın zamanlar bir heves edersin ama zamanla alışırsın. Bu foruma girip konu açtığın telefon, PC vs. kadar dikkatini dağıtmaz.
motor hiç calistirilmadan durursa sıkıntı olurmu
Motorun içindeki yağ 1 yıl boyunca özelliğini korur. Akünün bitmemesi ve lastiklere hep aynı yerden yük binmemesi için 2 haftada bir mahallede 1 tur atsan bile yeterli.

Okul eve yakınsa bence kendine iyisinden bir bisiklet al, iyisinden kask, eldiven, ön ve arka ışık, telefon tutacağı, çamurluk, bagaj, heybe gibi aksesuarlarlarını da al. Artan parayla altın al. Üniversite kazandıktan sonra bisiklete iyice alışınca motor alırsın kendine. Hatta mümkünse, ev/yurt ve okul arası fazla uzak olmazsa üniversite dönemini bile bisiklet ile geçirmeye çalış. Ben de yks girdiğim sene ve üniversitede bisiklet ile gelir giderdim. Çok stresli bir kişiliğim vardır bu şekilde bayağı bir stres atıyordum. Bir de sabah egzersiz yapınca derslere daha iyi konsantre oluyorsun. Haftasonları da sahilde parkta kısa gezintiler yap. Üniversite kazandıktan sonra da haftasonları uzun turlar yapmaya çalış ister gruplarla ister tek başına. Bisikletin kurdu olunca motosikleti de iyi kullanıyorsun ister istemez, öğrenme süreci daha hafif oluyor.

Motosikleti
Yamaha MT-25
16 yaşındayım 70k param var çalışarak biriktirdim babamda 5-10k verirse tvs raider 125 motorunu almayı düşünüyorum ama 11. Sınıfım ve yks de hedeflerim var bu sene aman aman sıkı çalışmama gerek kalmıyor 3 saat yetiyor yani motor sürecek zaman var lakin 12 de derslere asilmam lazım süremeyebilirim 3 4 ay çalıştırılmadan durabilir ve motor dikkatimi dağıtır mi dağıtmazsada motor hiç calistirilmadan durursa sıkıntı olurmu pek bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim
dostum bencesi git bir 2.el cg al , o motorda her türlü düşüp kalkacaksın sağa sola düşeceksin . şimdilik seni a dan b ye götürse yeter , haftasonları da biraz turlar hevesini atarsın. Asıl motorunu da üniversiteye geçince alırsın . Hem kullanım hem de bakım açısından gelişeceğin için de asıl motoruna bebek gibi bakmış olursun .

Motosikleti
Voge 250RR
Al geç çok kafaya takma her gün sürsen günde süreceğin zevkine maksimum 1 saat odağını falan dağıtmaz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Helal olsun genç kardeşim sana. Ne güzel bak bu yaşında çalışıp çabalayıp 70.000 TL para biriktirmişsin. Motosiklet keyifli bir araç ama sürekli masrafı var. Yakıtı, vergisi, bakımı, trafik cezası vs derken bir bakmışsın o 70.000 TL gitmiş, üzerine bir de 20.000 TL borç yapmışsın.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Şöyle bir fayda maliyet analizi yapmakta fayda var.

1. Yaşın çok genç. Bir sene sonra alsan hayatında çok bir zaman kaybetmiş olmazsın.
2. Bekleme al, düşe kalka öğrenirsin diyenleri dinledin. Aldın motosikleti. Motosikletten düşmek bisikletten düşmeye benzemez. Hele ki genç, kanın kaynıyor. Allah korusun en iyi ihtimalle bacağını, kolunu kırsan, üniversite yarışında tuvalette geçirdikleri zamanda bile ders çalışanların yanında çok ama çok gerilere düşeceğini tahmin ediyorsun...
3. Yine diyorum çok gençsin. Fakat takdir ettim ki üniversite sınavlarına hazırlanmayı bu kada dert edecek kadar da akıllı ve bilinçli bir gençsin. Motosiklet işine girdiğin zaman biz 50 yaşındakiler bile kendimizi dizginleyemiyoruz bir çok konuda.
Onu al, busu eksik, şurasından ses geliyor vs.vs. sınav maratonunda seni çok ama çok geriye çeker.
4. Gel sen yaşıtlarından beklenmeyecek olgunlukta bir şey yap. Hevesini bir -iki sene ertele. Zor biliyorum ama sınavları bu kadar düşünen bir genç bence mantıklı ve akıllıdır. Üniversitede istediğin bir yeri kazan ve iyi bir eğitim aldıktan sonra istediğin motoru al.
Düşün 16 yaşındasın Allah uzun uzun ömür versin inşallah. Allah bilir de diyelim 80 yaşına kadar yaşayacaksın. 64 sene daha ömrün var. Anlaşma şöyle hayatından iki sene bana ver, sık maçayı kallavi, güzel bir üniversite kazan. Sonra hayatının kalan 62 senesi rahat et. Nasıl? Güzel bir anlaşma değil mi?

Motosikleti
Motorsuz
Son parayla alınan motosiklet.
E bunun ehliyeti de var genç kardeşim sonrasında ekipmanı var kafaya bir tane kask geçirmekle bitmiyor ekipman işi :)
Paranı değer kaybetmeyecek bir yere bağla kenara koy sınavdan sonra al. Sınav senende bir sakatlık çıkar motorla 2-3 ay ders çalışamaz hale gelirsen hayatının kalan 50 yılına yazık edersin.

Motosikleti
Honda CRF250L
Elektrikli bir moped alman, hem madi olarak,hem kendi güvenliğin açısından senin için daha iyi olur.

Sürücülüğü küçük yaşta öğrenmek her zaman avantaj. Al, sür, öğren ama iş trafiğe gelince o deneyim ister. Dağda, bayırda, köyde, boş yollarda gezeceksen, hevesin de varsa al tabi. Güzel bi kask, eldiven, dizlik yeter bu koşullarda. Yoğun trafik olan yerlere ise, aman aman sakın diyim.

Motosikleti
yok
Ahirette erken hesap vermek istiyorsan al allllllll

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence hayalindeki evlat değil , Babası...
Benim babam okula git diye değil pisiklet, paten almazdı rahmetli.. :ROFLMAO:
Ben de pedere 14 yaşımdayken skuter aldırtmıştım. "Oğlum bu yaşında motor sürüyor" diye gururlanmasını beklerken ilk hafta bisikletle giden bir çifte çarpmış, babam da anneme "Biz bu çocuğu yapamadık, olmadı" demişti.

Motosikleti
Ns200 15"
Bence hayalindeki evlat değil , Babası...
Benim babam okula git diye değil pisiklet, paten almazdı rahmetli.. :ROFLMAO:
Aileye bir şeyleri ispatlamak çok zor maalesef, ama sonunda ciddi uğraşlar yaşasamda artık belli bir noktada anlaştık.

Mesela ben küçükken Anadol vardı onun ben eksiklerini yapardım fakat bizimkiler bozuyorum kurcalıyorum sanıyordu, halbuki bir baksalar bu çocuk ne yapıyor nereden kaynak alıyor diye ama nerede işte.

Geçtiğimiz aylarda ben arabamın enjektör sistemini revize etmek üzere sökmüştüm ve arabanın gazını ve benzini kapatmıştım tuştan, oda arabayı çalıştırmak istediğinde benzin pompasının pompaladığı benzin marş motorunun üstüne dökülerek motor dairesinde yangın çıkartıyor ve tesisatın içine ediyor. Uzun uğraşlarım sonucu tesisatı orijinal gibi yaparak topladım üstünede bir çok malzemelerini dükkanlarında toplayarak bu tarz işlerin üstesinden geldiğimi anladılar artık. Arkadan eş ve dosta yaptıklarımı sebebini bilmeden anlatıp farklı konuşulmasıda hoş olmuyor ama yapacak bir şey yok. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar