Bende ayrılırken 2 çocuğu anneye verip birde kendisi aman yerse diye tek lira gondermeyen adam gördüm,
yani o kadın o çocukları buyutmek için hayatını veriyor, ama adam parası kadının bogazından geçiyor diye hayıflanıyordu,
La serefsiz sen her gece başkalarıyla çatır çatır yiyosun ama ...
ya bırakın lanet gelsin erkeklerden..
Buradaki olay ve insanların rahatsız olduğu olaylar ortada. Kimse çocuklara bakılması için nafakanın verilmesine karşı değil, en azından kimse böyle bir şey yazmadı. Siz de anında çirkinleşip erkekleri genelleyip lanet okuyorsunuz. E biraz da ben genelleyeyim o zaman cevap hakkı doğdu sonuçta.
İşinize gelince güçlü kadın imajı adına her şeyi yapıyorsunuz. "Niye? Kadınım diye yapamam değil mi? Erkekler yapabilirse kadınlar da yapar! Evet biz kadınlar hep ataerkil toplumda hede hödö. Ezilen kadın. Kadın kadın kadın. Bayan değil! Ve kadın. Feminizim! Yaşasın kadın! Yaşasın ikizler!"
E hani eşittik? Toplumda eşit görülmek değil mi sızlanılan durum? Ben erkeğe nafaka verildiğini duymadım. Başlıktaki örnekler ile dolu ülke. Nafaka kesilmesin diye gizli ilişkilerle dolu. Ne oldu güçlü kadın imajına? Ne oldu eşitliğe? Bir kadın sinirlendiğinde bir erkeğe rahatça vurabiliyor, çok rahat bir şekilde tokat atabiliyor, hakaretler savurup sesini yükseltebiliyor. Bir erkek yapsa anında kadına şiddet. Tabii ki kadına şiddete sonuna kadar karşıyım, şiddetin kendisine karşı olduğum gibi. Ama ben erkeğe şiddet diye bir şey duymadım. (istisnalar kaideyi bozmaz)
Kadın ve erkek eşit değildir, kadına karşı pozitif ayrımcılık vardır. Hükümetin takındığı ataerkil tavır kaideyi yine bozmaz, sonuçta modern bir çok insan bunu da desteklemiyor.