15-16 Kasım direksiyon sınavı ve gelişim sürücü kursu

Herkese merhaba,

Pazar günü yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eylül ayında A2 ehliyeti almak için gelişim sürücü kursuna kaydoldum. 25 ekimde yazılı sınava girdikten sonra 15-16 kasımda yapılacak direksiyon sınavını beklemeye başladım. Geçen hafta yazılı sınav sonuçları açıklandıktan sonra sürücü kursundan cep telefonuma direksiyon sınav yerinizi öğrenmek için kursumuzu arayın diye bir mesaj geldi. Cuma günü kursu aradım, adımı söyleyip sınav yerimi sordum. Sınavın içerenköyde nuri cıngıllıoğlu lisesinde olduğunu ve pazar günü sabah 8de orada olmam gerektiğini söylediler. Sınav sabahı 8'de okula vardım. Gelişim'den görevli iki arkadaş vardı, fakat sınav giriş belgelerini getirecek olan kişiye ulaşamıyorlardı. Saat 10'a kadar sınav giriş belgelerinin gelmesini bekledik. Nihayet belgeler geldiğinde ise benim ve bir arkadaşın daha belgelerimizin olmadığını farkettik. Daha sonra gördük ki ellerindeki listede adımızın karşısında "sınava girmeyecek" yazıyor. Neden böyle birşey yazdığını sorduğumuzda ise "henüz direksiyon programınız tamamlanmamış görünüyor" gibi bir cevap aldık(ne demek olduğunu hala anlayabilmiş değilim.) Gelişim kendi kursiyerlerini Görsel sürücü kursuna kaydırmış ve muhtemelen bizim işlemleri zamanında tamamlamayı unuttular. Gelişimden görevli bir arkadaş bizim sınava girmemizi sağlamaya çalıştıysa da başaramadı. Sonra da iki hafta sonra sınava girebileceğimizi ve aslında bizim zaten o tarihteki sınava girmemiz gerektiğini, bizim bu hafta sonu çağırılmış olmamızın hata olduğunu söylediler; ki bunu da anlayabilmiş değilim. 25 ekimde yazılı sınava girenlerin direksiyon sınavı 15-16 kasımda görünüyor.
Sonuç olarak pazar sabahı erkenden kalkıp sınav yerine gittikten ve 3 saat sınava girmeyi bekledikten sonra kursun sorumsuzluğu nedeniyle sınava giremeyip geri dönmek zorunda kaldık. İnşallah bundan sonra işlerini daha ciddi yaparlar da başkalarını mağdur etmezler.

Hepinize kazasız sürüşler dilerim.

Allah Allah Gelişim sürücü kursu hakkında hiç böyle şikayetler olmazdı.Umarım onların da bir açıklaması ya da ortada bir yanlış anlaşılma olmuştur:cat:

Bunu söylediğin iyi oldu.. Bende tam ehliyet almak için kurs arıyorum. Gelişime gitmem :)

Ortada kesınlıkle bır yanlış var bence gelişimden ehliyet alan kişilerden biriyim ve kayıt asamasından yazılı ve dıreksıyon sınavına kadar herseyle en ınce ayrıntısına kadar kendılerı takıp ettı hıcbır sorun cıkmadı benım gıbı bır cok arkadasımda oradan aldı emınımkı bırazdan ibrahım gelıp olayı aydınlatacaktır...

Shiva,İbrahim yada Habil'le bu konuyu detaylı görüştünmü? Kendilerini iyi tanıyan ve ehliyetini Gelişim sürücü kursundan almış biri olarak,söylediklerine biraz şüpheyle yaklaşıyorum.Çünkü çok düzgün ve motorcu arkadaşlarımızdır.Bize özel ihtimam gösterdiklerini sadece kendimden değil,oraya ehliyet almak için yönlendirdiğim tüm arkadaşlarımdan aldığım bilgilere görede net olarak belirtmek isterim.

bu sürücü kursalarını anlamıyorum...sanki tek bi sürücü kursu var koca istanbulda hata yapıyolar kafa karışıklığından.toplasan 50 öğrencisi war...bnmde başıma geldi başka şekilde..mecburen ağustostaki sınavım ertlendi taaaaa elkime...revamı bu

ben bugun gittim konuşmaya önümüzdeki dönem için. pek tanımıyorum kendilerini ama gayet iyi niyetli gibi geldiler bana. ama umarım bir hata olmuştur ve bir daha tekrarlanmaz. arkadaş adınada üzgünüz.

yanlış anlaşılma olmasın, ben kimseyi kötü niyetli filan olmakla suçlamıyorum. dediğim gibi pazar günü orada görevli olan arkadaş (ismini hatırlamıyorum) gerçekten bana yardımcı olmaya çalıştı fakat artık yapılacak bişey yoktu. ancak ortada bir hata var ve bu tamamen sürücü kursundan kaynaklanan bir durum. önce sınava çağırıldım, sonra sınava giremeyeceğimi öğrendim.
ben de oldukça iyi izlenimlerle gitmiştim gelişime fakat böyle bir durumla karşılaştım.

yanlış anlaşılma olmasın, ben kimseyi kötü niyetli filan olmakla suçlamıyorum. dediğim gibi pazar günü orada görevli olan arkadaş (ismini hatırlamıyorum) gerçekten bana yardımcı olmaya çalıştı fakat artık yapılacak bişey yoktu. ancak ortada bir hata var ve bu tamamen sürücü kursundan kaynaklanan bir durum. önce sınava çağırıldım, sonra sınava giremeyeceğimi öğrendim.
ben de oldukça iyi izlenimlerle gitmiştim gelişime fakat böyle bir durumla karşılaştım.

Tamam arkadaşım,sonuçta aksayan bir işlem olmuş gibi görünüyor.Ben tabiki Gelişim'in cevabını görmekten yanayım.Bence böyle bir başlık açarken,problemin çözümüyle ilgili heryolu denediğinden emin olmalısın.Eğer cevapları okuduysan,Senin yorumundan sonra 1 kişinin Gelişim'e gitmekten vazgeçtiğini göreceksin.Bi bakıma kazançlarından etmiş oluyorsun.KAldıki senin direksiyon sınavının normalde 2 hafta sonra olması gerektiğini belirtmişler.Biraz daha sabırlı olabilirdin gibi geliyor bana.:cat:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
İyi de Karaelmas arkadaşın anlattığına göre bu problemin çözümü yok ki! Mağdur olmuş ve sınavı ertelenmiş. Büyük ihtimalle orada sınava girmesi için çabalayan İbrahim'dir. Hepimiz tanıyoruz, nasıl özveriyle çalıştığını, koşturduğunu biliyoruz. Bende Gelişim'den aldım ehliyetimi ve memnun kaldım hizmetlerinden. Lakin bir hatadır olmuş, eğer doğru ise (Gelişimi de dinlemek lazım pek tabi) yapılacak tek şey arkadaştan özür dilemektir. Hatta aldıkları ücretten biraz indirim yapıp arkadaşı memnun edebilirler, ben Gelişim'den bunu beklerim. Pazar sabahı gidip 3 saat bekledikten sonra 'hadi kardeşim işin olmadı 15 gün sonra gel' demek insanın fena moralini bozar. Bu arada Gelişim gerçekten iyi bir sürücü kursu tabi Türkiye standartlarına göre. Sürücü kursu seçecek arkadaşların acele karar vermemesini de tavsiye ederim.

Her kursta olabilecek birşey. Yetkili ağızdan açıklama gelmemiş ama bizde zamanında ehliyet almak için kursun peşinde az koşuşturmadık.(başka bir kurs)

Son düzenleme:
Arkadasın sorun yasaması tabıkı hepımızı uzer ama herkesın dile getırdıgı bırsey varkı gelısım surucu kursunda İbrahım ve Habil'in birebir insanlarla nasıl ilgilendigini sınav zamanlarında nasıl kosturduklarını onlardan ehlıyet almış onlarca kişi bilir ama burada karsı tarafı dınlemeden ''bende gelışıme gıdecektım vazgectım'' dıye veryansın etmek olmaz emınımkı İbrahim ve Habil gereklı acıklamayı yapacaktır.Bu üzücü olayın tatlıya baglanacagına ve arkadasın madurıyetınınde bır sekılde telafısı en uygun sekılde yapılacagını dusunuyorum...

Ben de ehliyetimi Gelişimden aldım. Bir çok arkadaşım da oradan aldı. İbrahim abi İnsan üstü bir çabayla ilgilenir kursiyerlerle. Bence bir hata olmuşsa bunda sadece kursun kabahati yoktur.

Sağlıcakla.

Merhaba Arkadaşlar;
Evet shiva arkadaşımızın anlattığı olay tamamen doğrudur.Aslında az bile yazmış çünkü orada saatlerce beklediler,ve gerçekten mağdur oldular.Bu olay bize birkez daha gösterdiki kendinizden başka kimseye güvenmeyin özellikle iş konusunda.... Biz bunun ceremesini bu 2 öğrencimizi mağdur ederek çekiyoruz...Burada sizelerin önünde tekrar kendilerinden özürdiliyorum biliyorum bu mağduriyeti gidermiyecek ama inanın benim için iyi bir ders oldu...
Saygılar İbrahim ALAN

İyi de Karaelmas arkadaşın anlattığına göre bu problemin çözümü yok ki! Mağdur olmuş ve sınavı ertelenmiş. Büyük ihtimalle orada sınava girmesi için çabalayan İbrahim'dir. Hepimiz tanıyoruz, nasıl özveriyle çalıştığını, koşturduğunu biliyoruz. Bende Gelişim'den aldım ehliyetimi ve memnun kaldım hizmetlerinden. Lakin bir hatadır olmuş, eğer doğru ise (Gelişimi de dinlemek lazım pek tabi) yapılacak tek şey arkadaştan özür dilemektir. Hatta aldıkları ücretten biraz indirim yapıp arkadaşı memnun edebilirler, ben Gelişim'den bunu beklerim. Pazar sabahı gidip 3 saat bekledikten sonra 'hadi kardeşim işin olmadı 15 gün sonra gel' demek insanın fena moralini bozar. Bu arada Gelişim gerçekten iyi bir sürücü kursu tabi Türkiye standartlarına göre. Sürücü kursu seçecek arkadaşların acele karar vermemesini de tavsiye ederim.

BIYIKLI hocam,son zamanlarda baya bi provakatör türeyince,benim yazımda özellikle İbrahim'in insanlığını bildiğim için biraz tepkisel olmuş.Aslında İbo'da cevap yazmasa fikirlerimi pek değiştirmezdim fakat burada benimde Shiva'dan özür dilemem gerekiyor."SHIVA",kusuruma bakma arkadaşım.

Merhaba Arkadaşlar;
Evet shiva arkadaşımızın anlattığı olay tamamen doğrudur.Aslında az bile yazmış çünkü orada saatlerce beklediler,ve gerçekten mağdur oldular.Bu olay bize birkez daha gösterdiki kendinizden başka kimseye güvenmeyin özellikle iş konusunda.... Biz bunun ceremesini bu 2 öğrencimizi mağdur ederek çekiyoruz...Burada sizelerin önünde tekrar kendilerinden özürdiliyorum biliyorum bu mağduriyeti gidermiyecek ama inanın benim için iyi bir ders oldu...
Saygılar İbrahim ALAN

İşte İbo!:cat:::biggrinn

yorumlarınız için teşekkürler.
benim bu mesajı yazmaktaki amacım kesinlikle kötüleme ya da karalama değil. belki de milyonda bir yaşanacak bir aksilik bana denk gelmiştir. benim isteğim bundan sonra daha dikkatli olunması ve böyle aksiliklerin yaşanmamasıdır.

gelişim sürücü kursu gereken açıklamayı kısa öz bir şekilde yapıp mağdur olan adaylardan teker teker özür dilemiş.Bence tiracet ve eğitim erdemi budur.Bu sitedeki onlarca arkadaş aynı yerden ehliyet aldık ve hepimiz eminimki Hem gelişim'in hemde ibrahimin kefili oluruz.Aksaklıktır olur önemli olan bunu kabullenip müşteri memnuniyetini önde tutup tüccar gibi değil bir arkadaş gibi davranmak.Bence bunu başaran nadir kursların en başında gelir.

İnanın shiva arkadaşımızında dediği gibi elimden gelen herşeyi hatta fazlasını yapmama rağmen bu hatayı telafi edemedim ve arkadaşlarımız 15 gün sonra yapılacak olan sınava kaldı.Sonuçta dediğim gibi bu bizim için gerçekten bir ders oldu...

Bende ehliyetimi gelişimden aldım. İbrahim e tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

Gelişim hakkında ilk defa aleyhte bir konu görüyorum şaşırdım doğrusu. Sonuç olarak herkes hata yapabilir. Bence çok büyütülecek bir konu değil. Olmuşa çare yok artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar