14 Yaşındayım 150 cc MondiaL aLdım

Yaziyim abi.. Peki

Benim aslen hikamet ettiğim yer tekirdağ-corlu
ama ben çorlunun en kenarlarında yani burda olanlar bilir su deposu war orda oturuyorum ve burasıda öle bilindik gibi çoluk cocuk bir yer deil..Burası kafa dinlenicek bir mekan..O yüzden burda öle bi kötü olay rastlanamaz.Rastlanıcak diyelim tek tük.. Hem ben çarşı meraklısı değilim.Buralarda yavaşcasına eğlenicem..Benide anliyin suç mu ?

Suç işte güzel kardeşim...

2918 Sayılı Trafik Kanunu
Kanun Numarası: 2918 →
Kabul Tarihi: 13.10.1983
Resmî Gazete Tarihi ve No: 18.10.1983 - 18195

BEŞİNCİ KISIM
Sürücü Belgeleri ve Sürücüler

Sürücü belgesi alma zorunluluğu
MADDE 36- Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.
Araçlar, bu Kanunda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
(Değişik: 17.10.1996-4199/16 md./Değiştirilerek kabul: 25.05.1997-4262/4 md.) Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk tespitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 34.800.000 lira hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

34.800.000 lira olarak geçen ceza şu an 600 YTL'ye çıktı.

para var huzur var dersen orası ayrı, ama bu yaptığın iş senin huzurunu kaçıracak bi gelişme...

tebrik edemiyorum, başına daha büyük iş geleceği şimdiden gözle görünüyor.. hayırlısı olsun demek çok zor....

Tamam..Gerçekten çok teşekkür ederim yorumlarınız için..Herkesden de çok ama çok özür dilerim..Ve ne oLur beni kötü olarak akLınıza takmayın gerçekten benimde hart bi niyetim yok..Ama gerçekten herkesin bana karşı olan iyiliğinden dolayı herkezden özür diler çok teşekkür ederim..

AhmeT93 > abi a2 ehliyeti babamda var yorum için teşekkür ederim

ne başlık ama .. 14 yaşındaki çocuğa motor almışlar ! 16 yaşındaki çocuk da ona cevaben diyor ki daha büyümen lazım : ))

-Oncelikle hayirli olsun... Motosiklet hayatina genc yasta baslamak harika birsey...
-Onceki mesajlarda ehliyetsiz yakalanirsan , kaza yaparsan basina ne gelecegini yazmislar. Bunu bilerek motor kullan.
-Ayrica baban motor aldigina gore seni cok seviyor olmali. Ona soyle seni seviyorsa bir an once korumalarinin hepsini alsin... Kask mont eldiven... Hem onumuz kis...Ayrica korumalarla motor uzerinde gercek bir motorcu gibi gorunursun... Hava atmak icin cikmis bilgisiz cahil bir cocuk gibi degil...
-Motor secimin simdilik iyi , fakat ileride kros motor alip ehliyet almaya gerek duymadan dagda tepede kendini gelistirebilirsin. 17 yasina gelip ehliyet aldiginda sokaklara kabiliyetli bir motor surucusu olarak cikarsin...
-Son olarak , motosiklet bir tutku , bunu sen de yazmissin.
Fakat tehlikeli bir tutku. Sakin bunu hafife alma. Goruyorsun her hafta birileri motosiklet kazalarinda ya sakat kaliyor ya oluyor. Eger motora motorcu gibi binmeyeceksen hic binme. Her zaman korumalarin tam olsun.
-Zx-10 kullanman seni iyi surucu yapmaz... Iyi surucu olman da seni motorcu yapmaz. Ona gore her zaman egitimini al ve sinirlarini bil.
-Bu forum seviyeli bir forum , mumkun oldugunca ters ve argo kelimeler kullanma.

Akil yasta degil bastadir. Bilincli 14 yasinda bir motosiklet kullanicisi , bilincsiz 30-35 yasinda bir motosiklet kullanicisindan cok daha motorcudur...

Cihan abi çok doğru söylüyorsunuz.Gerçekten anlıyorum ki 'Khutuck' abinin yorumuyla bi anda aklımı toparladım..Gerçekten düşünmek herşeyi yetiyo..

genç kafasıyla ole arabaya binmek motora binip kaçmak gezmek tozmak çok basit birşey yapılamaz die bişe yok gibi gelebilir.evet yapılabilir peki olabilecek şeylerde sonuçlar?

açık konuşayım ben 6 yaşıma kadar 4 tekerlekli kullandım bisikleti ve babamın kenardaki tekerleri sökmesiyle site içinde aşşağı doğru ayaklar yerde ine ine öğrendim dengede gitmeyi pedal çevirmeyi.o zamandan bu zamana profesyonel olmasa iyi bi crosçu oldum bisiklette (son 6 yıldır binmiyorum inş alıcam kendime iyi bişe motordan sonra) ve o kadar çok şey yaptımki deliliktende öte olabilir ama insanlara zarar gelmeyecek ortamlarda yaptım ve motordaki dengemide buna borçluyum esasında...şimdi olsa şimdiki aklımla allah korumuş diyorum sadece kendime ve o günler aklıma geldikçe içimde korku ürperiyor.Ya şansa kurtulamasaydım.... evet şimdi yaşamıyor olabilirdim ciddi bi şekilde açık açık yazıyorum çok basit ya bisiklet işte ama... arabada biraz kendi hatam birazda başka bir arabanın arabama çarpmasından kasıtlı olarak ciddi bi kaza atlattım benzin deposunun bi kaç yerinden delik olduğunu ve bayıldığımız arabanın dışında çimlerde yatarken gözümü açtığımda gördüm.arkadaşlar saolsun hemen müdahale etmişler ama yaşamıyor olabilirdim..- tabi normal bi kaza olsa 4 teker ve bir şase içindesin ama motorda şase yok direk sen warsın arkandan yanından yada önden oluşan bir darbede uçtun demektir kısaca...belki daha tam olarak anlayamıyorsun yaşından dolayı hak veriyorum yaşındayken bende senin gibiydim ama allah göstermesin çok yakın bir arkadaşım vefat ettiğinde bişelerin nasıl olduğu hakkında gözüm açıldı ve kendimi frenledim.yoldaki birini öldürmekte aynı şekilde sonuçta insan başka birşey değil.

ve khutucuğunda dediği gibi motor üstüne olmadığı ve ehliyetinde olmadığı için motorun sahibide(baban) sende suçlu bunuyorsun bi kaç seneyi cezaevinde geçirmek hiç güzel bir sonuç olmayacaktır.kısaca hayatını ölüyor kendi hayatında oynuyorsun senin yada başkasının hayatı bi oyun değil ölünce jeton at devam et yada yeni baştan başla diye birşey yok bitti an game over'sındır ve o öyle kalır..

bilmiyorum bi sürü şey yazım buraya umarım katkısı olmuştur ama dün akşam yanımda 600lük motorlar nasıl gaz çekip egsozlarını bağırttırıp ışıklarda yanımdan deli gibi kalkıyorken ben 250lilik bir motorla kalkılabilecek en düşükte kalkıyorsam bunun bu sebebi wardır elbet..

hemde ufak bi öneri olsun

sonuçta bir forumda yazıyorsun ve insanları tanımadığın bi yerde yenisin direk muhabbete şak diyede giremiyorsun doğal olarak biraz izlemek daha mantıklı olur bence sakin cevaplar daha makul olur insanların tepkilerini bilemiyorsun neticede :)

bende eskiyim diyemem 1 2 haftadır forumda üyeyim sadece ama durum bu işte

genç kafasıyla ole arabaya binmek motora binip kaçmak gezmek tozmak çok basit birşey yapılamaz die bişe yok gibi gelebilir.evet yapılabilir peki olabilecek şeylerde sonuçlar?

açık konuşayım ben 6 yaşıma kadar 4 tekerlekli kullandım bisikleti ve babamın kenardaki tekerleri sökmesiyle site içinde aşşağı doğru ayaklar yerde ine ine öğrendim dengede gitmeyi pedal çevirmeyi.o zamandan bu zamana profesyonel olmasa iyi bi crosçu oldum bisiklette (son 6 yıldır binmiyorum inş alıcam kendime iyi bişe motordan sonra) ve o kadar çok şey yaptımki deliliktende öte olabilir ama insanlara zarar gelmeyecek ortamlarda yaptım ve motordaki dengemide buna borçluyum esasında...şimdi olsa şimdiki aklımla allah korumuş diyorum sadece kendime ve o günler aklıma geldikçe içimde korku ürperiyor.Ya şansa kurtulamasaydım.... evet şimdi yaşamıyor olabilirdim ciddi bi şekilde açık açık yazıyorum çok basit ya bisiklet işte ama... arabada biraz kendi hatam birazda başka bir arabanın arabama çarpmasından kasıtlı olarak ciddi bi kaza atlattım benzin deposunun bi kaç yerinden delik olduğunu ve bayıldığımız arabanın dışında çimlerde yatarken gözümü açtığımda gördüm.arkadaşlar saolsun hemen müdahale etmişler ama yaşamıyor olabilirdim..- tabi normal bi kaza olsa 4 teker ve bir şase içindesin ama motorda şase yok direk sen warsın arkandan yanından yada önden oluşan bir darbede uçtun demektir kısaca...belki daha tam olarak anlayamıyorsun yaşından dolayı hak veriyorum yaşındayken bende senin gibiydim ama allah göstermesin çok yakın bir arkadaşım vefat ettiğinde bişelerin nasıl olduğu hakkında gözüm açıldı ve kendimi frenledim.yoldaki birini öldürmekte aynı şekilde sonuçta insan başka birşey değil.

ve khutucuğunda dediği gibi motor üstüne olmadığı ve ehliyetinde olmadığı için motorun sahibide(baban) sende suçlu bunuyorsun bi kaç seneyi cezaevinde geçirmek hiç güzel bir sonuç olmayacaktır.kısaca hayatını ölüyor kendi hayatında oynuyorsun senin yada başkasının hayatı bi oyun değil ölünce jeton at devam et yada yeni baştan başla diye birşey yok bitti an game over'sındır ve o öyle kalır..

bilmiyorum bi sürü şey yazım buraya umarım katkısı olmuştur ama dün akşam yanımda 600lük motorlar nasıl gaz çekip egsozlarını bağırttırıp ışıklarda yanımdan deli gibi kalkıyorken ben 250lilik bir motorla kalkılabilecek en düşükte kalkıyorsam bunun bu sebebi wardır elbet..

Geçmiş olsun abi..Ve bu siteye iyki bu konuyu açtım diye dua ediyorum aklım başıma geldi..

-Oncelikle hayirli olsun... Motosiklet hayatina genc yasta baslamak harika birsey...
-Onceki mesajlarda ehliyetsiz yakalanirsan , kaza yaparsan basina ne gelecegini yazmislar. Bunu bilerek motor kullan.
-Ayrica baban motor aldigina gore seni cok seviyor olmali. Ona soyle seni seviyorsa bir an once korumalarinin hepsini alsin... Kask mont eldiven... Hem onumuz kis...Ayrica korumalarla motor uzerinde gercek bir motorcu gibi gorunursun... Hava atmak icin cikmis bilgisiz cahil bir cocuk gibi degil...
-Motor secimin simdilik iyi , fakat ileride kros motor alip ehliyet almaya gerek duymadan dagda tepede kendini gelistirebilirsin. 17 yasina gelip ehliyet aldiginda sokaklara kabiliyetli bir motor surucusu olarak cikarsin...
-Son olarak , motosiklet bir tutku , bunu sen de yazmissin.
Fakat tehlikeli bir tutku. Sakin bunu hafife alma. Goruyorsun her hafta birileri motosiklet kazalarinda ya sakat kaliyor ya oluyor. Eger motora motorcu gibi binmeyeceksen hic binme. Her zaman korumalarin tam olsun.
-Zx-10 kullanman seni iyi surucu yapmaz... Iyi surucu olman da seni motorcu yapmaz. Ona gore her zaman egitimini al ve sinirlarini bil.
-Bu forum seviyeli bir forum , mumkun oldugunca ters ve argo kelimeler kullanma.

Akil yasta degil bastadir. Bilincli 14 yasinda bir motosiklet kullanicisi , bilincsiz 30-35 yasinda bir motosiklet kullanicisindan cok daha motorcudur...

abi bana yardımın için teşekkür ederim ama beni baştan yanlış anladınız ben terbiyesiz değilim gerçekten çok özür dilerim.Ve herkesle aramın iyi olması için dua eder oldum.Gerçekten hepiniz haklısınız o yüzden hiç bişi demicem hem bu arada desem bile yanlış anlamayın merağımdandır saygısızlıgımdan değil.

Son düzenleme:
tamam tamam bız yanlıs anladık hadı sende sıkma canını artık genclıkte olur boyle seyler

Hoşgeldin o zaman sitemize. Merak ettiklerini tabii ki soracaksın. Ama kendin ve çevren için bu konunun ne kadar ciddi olduğunu anladın. 3-4 sene göz açıp kapayana kadar geçer ve bu arada bilgini, görgünü arttırmış olursun. O zaman pek çoğumuzdan daha genç ama daha tecrübeli olarak motosiklet hayatına başlamış olacaksın.

abi bana yardımın için teşekkür ederim ama beni baştan yanlış anladınız ben terbiyesiz değilim gerçekten çok özür dilerim.Ve herkesle aramın iyi olması için dua eder oldum.Gerçekten hepiniz haklısınız o yüzden hiç bişi demicem hem bu arada desem bile yanlış anlamayın merağımdandır saygısızlıgımdan değil.

Ben sana terbiyesizsin demedim ki. :cat:
Genel olarak dikkat etmen gereken seyleri yazdim :rendeer:
Motorunu gule gule kullan.

ve 60. yorumu yazıyorum vay anasını 1.30 dakika sürede bu kadar yorum yağılmış bende erinmeden saydımm:queen:

:D:D Ya herkese çok teşekkür ederim affettiğiniz için ama gerçektende anladım Türkiyenin flash sitesi motosiklet.net: )

Çok iyisiniz çok teşekkür ederim..İnşallah gün gelir hatalarımı unutup benide kardeşiniz olarak görüp seversiniz gerçekten çok teşekkür ederim :)

ne babalar var yaaa bize hep koşul öne sürüyolar şu 4 seneliği kazan alcam ozamana kadar ben kendi paramı kazanıp alırım ehliyet yaşım geldi geçiyo daha bana üniversiteden bahsedio walla baban mübarek adam ama sana inandım haklısın herkes küçüklükten isterdi motosikleti bak arkadaşın oldu ne güzel zaten babası izin vermez trafiğe çıkmasına.... Hayırlı olsun

ne babalar var yaaa bize hep koşul öne sürüyolar şu 4 seneliği kazan alcam ozamana kadar ben kendi paramı kazanıp alırım ehliyet yaşım geldi geçiyo daha bana üniversiteden bahsedio walla baban mübarek adam ama sana inandım haklısın herkes küçüklükten isterdi motosikleti bak arkadaşın oldu ne güzel zaten babası izin vermez trafiğe çıkmasına.... Hayırlı olsun

Teşekkür ederim Ufuk abi..:)

Ahh kardeşim benim hosgeldin aramıza, ama bilki bu motor heyecanını bastırman gerekiyor en azıdan 18ine gelene kadar. daha çok gençsin yapacagın en ufak bir hata cok pahalıya patlar hem sana hem ailene unutmaki sen hala reşit değilsin bir VELİye baglısın. mahallededki sessiz sakin sokalarda kullanırım demişsin evt kullanırsın ama en fazla 2-3 saat, fazla değil. sonra bi bakmıssın akan trafiğin içindesin, ürksende çekinsende içindeki motor aşkı seni o sessiz sakin sokakların dısındaki hareketli yollara sürükler. Benim sana tavsiyem bu işi kuralı kaidesi ile yapacak duruma gelinceye kadar motordan uzak dur ama motor dünyasında durma, sürekli burası ve benzeri siteleri takip et, hem motor bilgini taze tutmus olursun hemde içindeki sevgini. Kal sağlıcakla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar