Yaziyim abi.. Peki
Benim aslen hikamet ettiğim yer tekirdağ-corlu
ama ben çorlunun en kenarlarında yani burda olanlar bilir su deposu war orda oturuyorum ve burasıda öle bilindik gibi çoluk cocuk bir yer deil..Burası kafa dinlenicek bir mekan..O yüzden burda öle bi kötü olay rastlanamaz.Rastlanıcak diyelim tek tük.. Hem ben çarşı meraklısı değilim.Buralarda yavaşcasına eğlenicem..Benide anliyin suç mu ?
Suç işte güzel kardeşim...
2918 Sayılı Trafik Kanunu
Kanun Numarası: 2918 →
Kabul Tarihi: 13.10.1983
Resmî Gazete Tarihi ve No: 18.10.1983 - 18195
BEŞİNCİ KISIM
Sürücü Belgeleri ve Sürücüler
Sürücü belgesi alma zorunluluğu
MADDE 36- Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.
Araçlar, bu Kanunda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
(Değişik: 17.10.1996-4199/16 md./Değiştirilerek kabul: 25.05.1997-4262/4 md.) Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk tespitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 34.800.000 lira hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.
34.800.000 lira olarak geçen ceza şu an 600 YTL'ye çıktı.