2. El Takıntın yoksa, Temiz olarak ;Vitesli istersen Tvs Raider 125 düşünebilirsin. Scooter istersen Honda Activa, Tvs Jupiter 125, Rks VRS 125 gibi motorlara göz atabilirsin.125 CC Motor öneriniz var mı ilk defa alıcam bütçe 70 K
Ben aynı amaçla CG söylemiştim ancak Cb125f de aynı amaca daha iyi kalitede hizmet eder. Sadece düşünüyorum acaba Cb125f veya CG motoru olsaydı kendim veya tamircilerde dertlerimi daha kolay çözdürebilir miydim?Ben yerinde olsam bu bütçeyle 2. el Honda Cb 125 F kovalardım, baktım da bir kaç ilan var. Riader kadar yakışıklı değildir ama ciddi sorun yaşamayacağın, başına bir iş gelse bile derdini rahatlıkla çözdürebileceğin, az yakan makineler. Hele ilk motorunu alıyorsan şekil şukuldan ziyade sorunsuzluğa oynamanı tavsiye ederim.
2 Gün önce hava da güzel, iş amaçlı İzmir'den Kuşadası ve Aydın merkeze gittim motorla. Germencik tarafında kertenkele gibi bir cg'ye denk geldim, ışıklarda kalktık beraber, 140'a kadar çıktım, yakalayamadım iti. Neyse sonraki kırmızı ışıklarda denk geldik de yanıma çağırdım, muhabbet ettik. Herif 200'lüğe çevirmiş motoru, makara kukara yaptık ama asılsam bile yakalayamadım herifi.Ben aynı amaçla CG söylemiştim ancak Cb125f de aynı amaca daha iyi kalitede hizmet eder. Sadece düşünüyorum acaba Cb125f veya CG motoru olsaydı kendim veya tamircilerde dertlerimi daha kolay çözdürebilir miydim?
Dar taban lastik + kesik sele + 72 tel jant + boş egzoz + 65.5 ayarlı piston.. motor gücüne oranla extra hafif şasi.. rüzgar direncine sebep olan grenajlar yok.. yakalamak büyük başarı olurdu.2 Gün önce hava da güzel, iş amaçlı İzmir'den Kuşadası ve Aydın merkeze gittim motorla. Germencik tarafında kertenkele gibi bir cg'ye denk geldim, ışıklarda kalktık beraber, 140'a kadar çıktım, yakalayamadım iti. Neyse sonraki kırmızı ışıklarda denk geldik de yanıma çağırdım, muhabbet ettik. Herif 200'lüğe çevirmiş motoru, makara kukara yaptık ama asılsam bile yakalayamadım herifi.
Çok hafifler, depoyu seleyi hava kutusunu falan iptal edince "Kesik" cg ler 100 kilo veya altına iniyorlardır. Düzgün yapılı 200cc bir cg yi çoğu 200cc motor hızlanmada yakalayamıyor çünkü motor çok hafif, motordan çok bisiklete benziyor zaten öyleleri. Özene bözene 200cc ve üstü dizenler vites dişlilerinden karbüratörüne kadar amaca uygun sağlam malzemeyle topluyorlar. Özeniyorum düzgün gözükenlere yalan yok, elimdeki motoru bir şekilde Cub veya CG ile nasıl takaslayabilirim diye düşündüğüm oluyor. Sağlıklı yapılmış 125-200 cc civarı bir CG veya fabrikasyon 110cc çevirme Cub şehir içinde usta seçmez ve her işimi görürdü. Ruhsata işletebilsek işletirim bile, ehliyetim var sonuçta devleti dolandırmaya gerek yok. Eski tip mekanik karbüratör ile gelen basitlik ve keskin tepkiler de cabası.2 Gün önce hava da güzel, iş amaçlı İzmir'den Kuşadası ve Aydın merkeze gittim motorla. Germencik tarafında kertenkele gibi bir cg'ye denk geldim, ışıklarda kalktık beraber, 140'a kadar çıktım, yakalayamadım iti. Neyse sonraki kırmızı ışıklarda denk geldik de yanıma çağırdım, muhabbet ettik. Herif 200'lüğe çevirmiş motoru, makara kukara yaptık ama asılsam bile yakalayamadım herifi.