- Konu Yazar
Slm arkadaslar 100 cc motoru 150 cc piston taktim motor 6 deviri gecince az bi duman atiyor ve subap gevsekmis gibi ses geliyor zirlama ses gibi sorun nerde acaba
Subap millerini niye değiştirdin belki de ondan ses yapıyor. Subap itecekleri motor sadece 200'lük yapılırken değiştirilir. 100-125-150 cc arasında silindir yüksekliği farkı yok.Ayni uygulamayi arkadasimda yapti onda az bi ses vardi o da gitti ama benimkinde hala ses var subap millerini uzun ile degistirdim ayni ustayi aradim sente kacmis dedi sentiyi nasil ayarlayacaz anlamadim gitti
Ses silindir kapağından mı geliyo yoksa daha aşağılardan mı ? Aşağılardaysa egzantrik dişlisini sabitleyen mil yerinden oynamış olabilir. Onun durması gereken bir konum var o şekilde olmadığında çok ses yapıyor.Orjinali de ayni ses yapiyor
Video özeldir diyo, herkese paylaşıma açmalısın.Video cektim linkini verecem simdi
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:19 ----------
https://youtu.be/NdDAkeigd6Q
Muhtemelen sıkıştırma oranı aşırı olduğundan yapıyor bu sesi.Ne yapmam gerekli peki
Egzoz patlıyosa hava ayarını aç biraz.bügün fark ettimde 5 viteste hız 70 km iken gaz kestiğimde egzozdan patlama sesi geliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------
bir eski 100 cc lik pistonu 100cc olan yuki zincirli egzantiriğe taktık ama motor çalışmıyor ateşleme var sente ayarı subap ayarı yapılı
Zincirli yani üstten egzantrikli motorlarda genelde, motor sol kapağının üstündeki minik kapakta T işaretini görürken silindir kapağındaki egzantrik dişlisinin iki vidası silindir kapağına paralel olmalıdır. Bu ayarı yapmazsan da motor çalışmaz hatta subap yamultabilir çalıştırmaya çalışırken.karbiratörü temizledik olmadı çalışan karbiratör taktık yine çalışmadı sente ayarı tam olarak nasıl yapılıyor