1.Kasım.2025 - Kasım'da viraj başkadır

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben dün geldim. Hafta içi izin ayarlayan olursa darlığa gideriz. Hsonu çok kalabalık. Bu hafta güzel hava.
İş yerinin doğum günü izni muhabbeti var cuma günü uygun olursa senin için 125 cc sorun değil diyorsan buluşabiliriz 😁

Motosikleti
Hero Dash 125
Ani söğüşü bilmem ama kokoreç iyi ya.

Hayvanın bağırsağını yiyorsunuz da kafasını neden yemiyorsunuz? :ROFLMAO:

İçinde yanak, (Bu arada ineğin en değerli en pahalı et tarafı yanak ve dil dir..Antrikottan bile pahalıdır) Dil, beyin parçacıklarından oluşan bir izmir kahvaltılığıdır...
Antalyada da kahvaltıda işkembe tuzlama meşhurdur...

Söğüş kuzu kelleden yapılıyor. Dana dil ve yanak değil.

İstanbul'da yok İzmir tarafında var mıeski Rum usülü kokereç yapan, uykuluklu, dalaklı falan?

Atom denilen bir kokoreç var ancak onun içinde dalak, ciğer gibi şeyler yok. Atom kokorecin içerisinde uykuluk, badem, boğazlık oluyor. Rum usulü yapan bir yer görmedim, duymadım.

5_7abf0e6d-bac1-4367-a4e9-ebfc5bf0d1ba.jpg

Dadasin yeri mi yoksa vedat usta mi?

Dadaş'ı biliyorum ancak yolum düşmedi hiç tecrübe etmedim. Vedat Usta'ya gittim. Vedat'ın döneri güzel. Fiyat ve porsiyon olarak tatmin etmedi. 100 gr dönere çok para alıyor.

35,5 Karşıyakalılar Çaycı Hüseyin diyorlarmış. 😜
q4CW6Ox0eU6zXUsjTePEjw.jpg
Bu lale de geldi iki üç dükkanda promosyon için video çekti Instagram'a İzmir'li oldu çıktı. :ROFLMAO:

Motosikleti
Triumph Trident 660

Atom denilen bir kokoreç var ancak onun içinde dalak, ciğer gibi şeyler yok. Atom kokorecin içerisinde uykuluk, badem, boğazlık oluyor. Rum usulü yapan bir yer görmedim, duymadım.

Dadaş'ı biliyorum ancak yolum düşmedi hiç tecrübe etmedim. Vedat Usta'ya gittim. Vedat'ın döneri güzel. Fiyat ve porsiyon olarak tatmin etmedi. 100 gr dönere çok para alıyor.

Bu lale de geldi iki üç dükkanda promosyon için video çekti Instagram'a İzmir'li oldu çıktı. :ROFLMAO:
Son dakika ünlü çaycı hüseyin lakaplı alparslan özmol kokereç yerken öldü ruhu uçmağa varsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cc neden sorun olsun :) ayrıca sana sorun olu ahahah :))
Abi bana da sorun sen ikinci vites aheste aheste giderken ben 8 bin devirde gideceğim.
Sen gazlamak isteyeceksin ben arkada kalcam onun için sorun olur mu diye 😁

Motosikleti
2024 Duke390
Çok güzel gezi olmuş ama o pide yedikten 15-20dk sonra tuvalet aratacak gibi duruyor adughaj altında suyu mu yağı mı ne varsa artık.

Söğüş hiç denemedim ama merak ediyorum beyinsiz olarak. Beşiktaş'ta meşhur söğüşçü vardı sanırım, bir gün maç öncesi bira ile deneyebilirim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Çok güzel gezi olmuş ama o pide yedikten 15-20dk sonra tuvalet aratacak gibi duruyor adughaj altında suyu mu yağı mı ne varsa artık.

Söğüş hiç denemedim ama merak ediyorum beyinsiz olarak. Beşiktaş'ta meşhur söğüşçü vardı sanırım, bir gün maç öncesi bira ile deneyebilirim.
Kaldırım cezası yüzünden artık beşiktaşa gitmek düsündürücü 🫠

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Beşiktaş'da çarşı içinde Baba Söğüş vardı, 90lı yılların başlarında beşiktaş'ta oturuyorken eve yakın ve ucuz diye oraya gidip yerdik, çok severdim. hala var mıdır o dükkan, kesin vardır ama.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Beşiktaş'da çarşı içinde Baba Söğüş vardı, 90lı yılların başlarında beşiktaş'ta oturuyorken eve yakın ve ucuz diye oraya gidip yerdik, çok severdim. hala var mıdır o dükkan, kesin vardır ama.
Bu mu?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İşte ağzının tadını bilen birisi. Evet pişirmesi ustalık ister. Anam dana nuar rostuyo çok iyi yapar, ama antrikotu iyi değildir (hep kayış gibi olurdu, çünkü ezdiriyordu + tavada yapıyordu), antrikot zaten mangalda güzel.

maxresdefault.jpg
madem böyle şeyleriniz vardı niye söylemiyosunuz hergün hergün köfte ekmek bi kere de mangal yapalım diyin bi ocakbaşına gidecez diyin de biz de gelelim

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Beyoğlu Balık Pazarı'nın orada da meçhur bir söğüşçü var: BEYOĞLU KELLE SÖĞÜŞ MUAMMER USTA - https://maps.app.goo.gl/TT3SGpkEj6ZkhnSa6. (Hiç yemedim. Oraya yolum düşünce direkt Nizam Pide'ye girerim...)

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Doğru..Ama kuzunun kellesindeki etin yüzde 80 i yanak ve çene, Dil den oluşuyor...Sonuçta hepsi kellede oluyor tabi.. :)
Kuzuyla söğüş yapan yerler inanılmaz fiyat çekiyorlar... Kuzu kelle teminleri de zor.. İzmir genelde ekonomik takıldıkları için dana kelleden yapıyorlar..

Motosikleti
Hero Dash 125
Doğru..Ama kuzunun kellesindeki etin yüzde 80 i yanak ve çene, Dil den oluşuyor...Sonuçta hepsi kellede oluyor tabi.. :)
Kuzuyla söğüş yapan yerler inanılmaz fiyat çekiyorlar... Kuzu kelle teminleri de zor.. İzmir genelde ekonomik takıldıkları için dana kelleden yapıyorlar..

Yukarıda paylaştığım dilli kaşarlı sandviç dana dilinden. Meyhanelerde de dil beyin salatası dana dili ve dana beyni ile servis edilir ancak ben İzmir'de dana kelleden söğüş yapan hiç bir yere denk gelmedim.

Ucuz kalitesiz bazı kokoreççiler dana bağırsak kullanıyor. Bunu biliyorum ancak dana söğüş hiç yemedim, yememde.

Kuzu kelleden 1 dil, 2 yanak, 2 göz yağı, 1 beyin ve kırpıntı dediğimiz ufak et parçaları çıkıyor ve bir kelleye takım diyorlar. Bir takımdan iki söğüş çıkartır düzgün işletmeler.

Bazı işletmelerin kırpıntı dediğimiz önceden kelleyi ayıklarken çıkan küçük parça etleri dana kelleden kullandığına ve bu kırpıntılarla söğüşü dolu gösterdiklerine şahit oldum. Bir daha da yemedim oralardan.

Rönesans Tablosu Mübarek:

Motosikleti
Bu mu?
Evet buydu ama son 10-15 yıldır gitmemiştimdir. Şimdi nasıldır oraları bilemem.

Yunan usulü Kuzguncuk'ta bir yer vardı o yapıyordu ama her gün değil, sadece haftanın belli 1-2 günü. Oraya @espresso daha hakimdir, İstanbul'dayken sık sık Kuzguncuk'a kokoreç yemeye falan giderdi...
Kuzuguncuk isimli dükkan yapıyordu, sonradan Çengelköye taşınmış. Sahibi devrettikten sonra hala yunan usulu yapıyorlar mı onu bilmiyorum ama, ben merak ettiğim halde denk gelip yiyememiştim.
Kuzuguncuk'un sahibi Beylerbeyinde bir yer açmıştı devrettikten sonra oraya da denk gelip gidemedim, bir ara yolum düşerse giderim diyorum ama istanbulda kokoreç fiyatları saçma bir hal alınca istanbula gittiğimde kokoreçe o parayı vereceğime hasanpaşa'da kavurmalı karadeniz pidesi yerim daha iyi deyip pideciye gidiyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Evet buydu ama son 10-15 yıldır gitmemiştimdir. Şimdi nasıldır oraları bilemem.

Kuzuguncuk isimli dükkan yapıyordu, sonradan Çengelköye taşınmış. Sahibi devrettikten sonra hala yunan usulu yapıyorlar mı onu bilmiyorum ama, ben merak ettiğim halde denk gelip yiyememiştim.
Kuzuguncuk'un sahibi Beylerbeyinde bir yer açmıştı devrettikten sonra oraya da denk gelip gidemedim, bir ara yolum düşerse giderim diyorum ama istanbulda kokoreç fiyatları saçma bir hal alınca istanbula gittiğimde kokoreçe o parayı vereceğime hasanpaşa'da kavurmalı karadeniz pidesi yerim daha iyi deyip pideciye gidiyorum.
PAzartesi sali gunleri kapaliymis, carsamba yagmur vs olmazsa gidip deneyecegim cemil ustayi. Adami takip etmek zor, 3. Dukkani bu😂

Motosikleti
PAzartesi sali gunleri kapaliymis, carsamba yagmur vs olmazsa gidip deneyecegim cemil ustayi. Adami takip etmek zor, 3. Dukkani bu😂
evet yaa, niye o kadar tanınmışken, dükkana vedat milor bile gelmişken devredip başka dükkan açtığını ben de anlamamıştım, ilginç.

Sen de anadolu yakasındaysan, motorla istanbula gidip anadolu yakasına geçecek olursam önceden haber veririm.
Biz genellikle anadolu yakasında hasanpaşa'da haçapuri'de pide yiyoruz Cyan'la buluşunca. En son gittiğimde boyut küçülmüş fiyat artmış ama yine de bu lezzete değer demiştim.

İstanbul fiyatları uçmuş, istanbulda kokoreç yenecek paraya biz Cyan ile geçenlerde Pınarhisar'ın bir köyünde doya doya et yedik, kuzu külbastı nefisti, hadi köftesini de deneyelim köfte yememiş olmayalım deyip aldığımız köfteler de nefisti, bu mekana gece kalmalı da gelip rakı içeriz diye de konuşmuştuk.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar