- Motosikleti
- Sym Wolf Sb250Ni
- Konu Yazar
Pide iyi, hoş da abartılacak kadar iyi değil. Dünyanın yolunu yaptık anca pide aklınızda kalmışEe ne yapalım abi o pideleri atmayacaktınız.![]()
Pide iyi, hoş da abartılacak kadar iyi değil. Dünyanın yolunu yaptık anca pide aklınızda kalmışEe ne yapalım abi o pideleri atmayacaktınız.![]()
Açız belkiPide iyi, hoş da abartılacak kadar iyi değil. Dünyanın yolunu yaptık anca pide aklınızda kalmış
Açken ben, ben değilim abi. Pide bardağı taşıran son damlaydı.Pide iyi, hoş da abartılacak kadar iyi değil. Dünyanın yolunu yaptık anca pide aklınızda kalmış
3 harfliler, migros falan hepsinde o paketli mercimek falan baklagiller kanadadan ithal. üretim yeri Türkiye diye yazdıkları da konteynerler dolusu dökme alıp burada paketliyorlar o.Nerede satılıyor kanada mercimeği. Bizimkiler genelde 3 harfli ya da happy centerden takılırlar. Basmatide evde pişmiyor işte hep osmancık bu konuya el atmalıyım![]()
Ben de en son 2 hafta falan önce çocuklarla instanbula gittiğimizde dönüşte Bahçeşehir tarafında Heybet döner var, avrupa yakasının kaliteli dönercilerindendir, oraya gittik, 2 çocuk bir ben 3 kişi, ne hesap gelebilir ki doyunca yiyelim dedik, 2600 lira hesap geldi. o paraya burada 3 kişi meyhanede bol meze yanında et yenir rakı içilir. iyi ki istabuldan taşınmışız dedik. Döner güzeldi ama çok aşırı pahalanmış. Zaten 2 yıl önce İstanbuldayken ara sıra gittiğimizde zor yer bulurduk kalabalık olurdu, şimdi dükkanın yarısı boştu.En son Tatar Salim'e gittim hem yediğim kazığın tadını, hem de kupkuru dönerin tadını unutamadım. Şahin Usta zaten turistik takılıyor.
Haklısın valla. Şu Tiremiti rotasını çok merak ediyorum, keşke birinizde bir kamera olsaymış az göreymişiz.Beyler bu ne açlık? Kırk yılın başı gezdik ettik diye konu açtık ama ağzına mıçtınız konunun. Yok kokoreçmiş, yok söğüşmüş, yok mumbarmış vs ohhooooo
Aslında gittiğimiz rota tam anlamıyla benim bildiğim Tiremiti değildi, farklı ama aynı yere çıkan yine yorucu bir rotaydı. Benim bir kaç kez gittiğim ve anladığım Tiremiti rotası Tire merkez içinden başlıyordu ve daha farklıydı.Haklısın valla. Şu Tiremiti rotasını çok merak ediyorum, keşke birinizde bir kamera olsaymış az göreymişiz.
O konsantrasyon ve güzergahı sağ salim tamamlama hırsıyla hayaletli köy dibinde karşımıza hayalet çıksa ağzına mıçardık, Sure delisi ederdik, verirdik kutsalı bir o yandan bir bu yandan.Hayaletli lübbey köyünün yanindan gecmissiniz![]()
Bak daha tatlı faslına geçmedik.Beyler bu ne açlık? Kırk yılın başı gezdik ettik diye konu açtık ama ağzına mıçtınız konunun. Yok kokoreçmiş, yok söğüşmüş, yok mumbarmış vs ohhooooo
OhhoooooooBak daha tatlı faslına geçmedik.
Kiztaşı muhallebicisi meselaOhhooooooo![]()
2006-2010 arası Kıztaşı'nın dibinde oturdum, Kıztaşı muhallebicisi çok güzeldi. Onun ilerisinde Paçacı Necip Usta güzeldi. Bir de ana caddede itfaiye durağının orada Adana tatlıcısı vardı taş kadayıfı yapıyordu taze taze alıp eve yürürken elde yemek güzel oluyordu.Kiztaşı muhallebicisi mesela![]()
Pacaci necipi denemistim, corbanin icinde baya kil vardi, tek degil yani, bi kac tane2006-2010 arası Kıztaşı'nın dibinde oturdum, Kıztaşı muhallebicisi çok güzeldi. Onun ilerisinde Paçacı Necip Usta güzeldi. Bir de ana caddede itfaiye durağının orada Adana tatlıcısı vardı taş kadayıfı yapıyordu taze taze alıp eve yürürken elde yemek güzel oluyordu.
paçacı necip eskiden güzeldi ama neredeyse 18 yıl falan geçmiş gitmeyeli, bozmuş demek.Pacaci necipi denemistim, corbanin icinde baya kil vardi, tek degil yani, bi kac tanetadi da guzel degildi. Atasehirdeki tantunici daha guzel kelle paca yapiyor. Kuzguncuk kelle paca da daha guzel.
Kapanalı 3-4 sene oldu Cihangir'deki Özkonak Muhallebicisi'ndeki kazandibi gibisini hiç yiyemedim. (Kurtuluş'taki Göreme Muhallebicisi de iyidir...)Kiztaşı muhallebicisi mesela![]()
Bence bir sans ver. Yalniz guzel havalarda erken gitmen lazim, kalabalik oluyorKapanalı 3-4 sene oldu Cihangir'deki Özkonak Muhallebicisi'ndeki kazandibi gibisini hiç yiyemedim. (Kurtuluş'taki Göreme Muhallebicisi de iyidir...)
Kıztaşı Muhallebicisi'nin methini duydum ama henüz deneyemedim. Kaç senedir Fatih taraflarına gider gelirim, oraya çok yakın Horhor'da yaşayan çok yakın bir arkadaşım var, buna rağmen bu muhallebiciyi duyalı ancak 2-3 sene oldu, o yüzden biraz temkinli yaklaşıyorum...