1.98 Arkadaşa Başlangıç Motoru?

Sevgili MT sakinleri, arkadaşım motora bayağ kapıldı, ehliet yolunda ilerliyo, eğitim, koruma falan hepsi tamamlanabilecek şeyler, ama boyu 1.98, kilo 90-100 arası, bu arkadaşa başlangıç motoru bulamadım birtürlü... Kaliteli birşey olsun istiyo, bence f650gs uygun, ama beyenmiyoruz (2mizde :)).

Tavsiyeleriniz ne olur?, Ben Ninja mı satıp Fazer, yada er-6f alınca yanımda sırıtmayacak türden bir tavsiyeniz olurmu arkadaşa?

Bide en önemlisi motorun agresif olmaması (en azından Ninja250 den az olsun,)kendisi haala biraz korkuyor, benim motorda iyi ama güçlü bir alete uygun olmadığı kanısındayım...

Lütfen fikirlerinizi belirtin, çok takıldım bu konuda bayap model bilmeme rağmen secemedim birturlu... 0km fiyat sınırı 25 milyar civarı... Ama ucuz olması işimize gelir :cat:

:rendeer::rendeer::rendeer:

Uzun boyda başlangıç için " sırıtmıyacak " bişey diosan abi Cross düşünmelisiniz.. :)
Yamaha XT125X veya XT125R
Hyosung Rx12R veya Rx125SM
Zongshen ZS 200

uygun olabilir...

Race istiyosanız, dediğin gibi abi, kawasaki 250'de hiç fena değil... :cat:

Son düzenleme:
sanırım enduro tarzı bi motor istiyo arkadaşın bi de başlangıç motoru ise xt 125 e binince hiç de güzel bi görüntü olmaz aslında bence xt 660 diycem de başlangıç motoru olacağını sanmıyorum

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaşının fazla seçeneği yok.

Bütçesi fena değil.
Bu nedenle GS öneriyorum.
Nasılsa eninde sonunda GS alacak.
Dönüp dolaşıp para kaybedeceğine şimdiden bir GS iyi olur.

Bu arada arkadaşına söyle.
İleride bana dua edecek olursa, sadece Allah razı olsun deyip işi geçiştirmesin.
Bu kuluna bol para ihsan eyle şeklindeki bir cümle benim için çok makbule geçer.:)

Şimdiden hayırlı olsun....:wiinkk:

Bütçesi fena değil.

İleride bana dua edecek olursa, sadece Allah razı olsun deyip işi geçiştirmesin.
Bu kuluna bol para ihsan eyle şeklindeki bir cümle benim için çok makbule geçer.:)

:queen::queen:

Enduro,Süpermoto,Kros önere bilirim. Güç ve CC belirlemek size kalmış.
Derbi senda 125 mesela... Baktığınız modellerin bulabilirseniz Uzunluk,genişlik,yükseklik ve yerden sele yüksekliği ölçülerinede bakmanız size yardımcı olacaktır sanırım.

Bütçesi fena değil.

bencede katılıyorum bmw gs:cat:

ben derim bmw K1200S yi araştır.. Sen bilrsn fikrimdi sadece :) yakışır.
| awatarımdaki resim | SüpersporT Ama arkadaşın sürat motoru istemiyormuş.

Son düzenleme:
topic için tşk. ederim o kadar uzun değilim ama banada yararının dokunacağını düşünüyorum...1.87

1.95 im nolursa olsun cbr 125 aldım:)

1 ay kullandım satılık şimdi.

Canım paramdan her türlü daha değerli benim ark.ına da tavsiyem 250 ninjadır.

Bütçesi fena değil.

benmde en cok aklıma yatan motor o, ama tipide cok kotu, ayrıca enduro sonucta,, ben daha cok naked kullanacağım için aynı olsun diyorduk... ama bmw gibi gorunuyo...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Enduro enduro enduro :cat:

topic için tşk. ederim o kadar uzun değilim ama banada yararının dokunacağını düşünüyorum...1.87

o kadar fazla uzun degilmişsinki ya ben 1.88 im ybr 125 kullaniyorum:queen::queen: he altimda siritiyomu siritmiyomu onu ben bilmem ama ben memnunum:p

croner TA nasil eski kasa

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşın boyu uzun diye bakıyorum bazıları 600cc enduro yada 250cc süpersport makinalar tavsiye etmeye başlamış. Boyu uzun olanın yere düşüşü yavaş olmuyor arkadaşlar. Adam ehliyetini yeni alacak Croner bendeki Ninja250 de zorlanıyor demiş zaten. Gerçi hem öyle demiş hemde yanımda motoru sırıtmasın demiş ki bu konuyu tam anlayamadığımı belirtmeliyim. Ya önemli olan adam tecrübe kazanana kadar biraz başına bişey gelmesin. Motorda altında komik dursa olur, arkadaşının yanında motoru ufak dursada olur.
Benim tavsiyem 250cc süpersport olmayan bir makineyle başlaması yönünde. Bir sene belki 2 sene tecrübe kazanana kadar devam etsin. Daha sonra zaten büyütür motorunu. Ama önce tecrübe...

bence super sport motorları kullanırken zaten iki büklüm gezilmiyomu?
bu arkadaş bence bu motoru sürerken fizikiolarak çok zorlanır...bence salına salına gideceği bir motor lazım chopper yakışır mesela bacaklarını uzatır daha konforlu bir sürüş olcağını tahmin ediyorum

Düzgün bir yerden eğitim alıp, Transalp-F650GS-XT660 gibi motorlarla başlayabilir. 198 boyla CBR125'i üç kat halinde kullanmak, F650 kullanmaktan daha tehlikeli olur gibi geliyor.

İlgisini çekerse Nakes/street olarak Yamaha MT03'ü de söyleyebilirim, 48HP tek silindir bir motor. Vites oranları kısa olduğu için hızlanması da seri. Düzgün bir eğitimden sonra düşünülebilecek bir motor gibi geliyor bana.

İlgisini çekerse Nakes/street olarak Yamaha MT03'ü de söyleyebilirim, 48HP tek silindir bir motor. Vites oranları kısa olduğu için hızlanması da seri. Düzgün bir eğitimden sonra düşünülebilecek bir motor gibi geliyor bana.

Bende MT03 ü söyliyecektim , acaba nasıl durur arkadaşta , bir araştırıp burayada yazarsanız sevinirim , zira bende arkadaş ile aynı boy ve kilodayım :) MT03 çok hoşuma gitti ama çok sırıtırmı diye de inceden bir korku var ...

Ufak bir motor değil, ben 1.83'üm benim için güzel görünüyor, ama 1.98'e nasıl durur hiç bir fikrim yok :)

1.98'e KTM 990 alın :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar