HONDA Beat Çekiş/Hız Sorunu

Arkadaş,
Öncelikle geçmiş olsun ve en kısa zamanda Motorun eski haline kvuşsun:cat:
Şimdi, 2000km deki bir Beat, servis bakımlı ise hiçbir sorun çıkartmaz, çıkarmamalı. Bu Km de ne filtre sorunu olur, ne buji ne de kolay kolay ateşleme sistemi arızası. Yağın fazla koyulmuş olmasını aklım almıyor. Bunun hesabını iyice o servise sormalısın zira fazla yağ, dediğin gibi olumsuz etki yapmış ise motorunun bazı parçalarınıda gereksiz zorlamıştır. Böyle bir ihmal affedilmezdir bir servis için. Yağın yeni bir beat ta karamış olması da bu ihtimali güçlendiriyor kafamda:silent: Sağlıklı bir Beat yada motorda, yağ kolay kolay Kapkara Olmaz! Motorunu o ihmal eden servise A dan Z ye baktırtmanı öneririm.

Kazasız belasız sürüşler dilerim:cat:

Ama kesinlikle bir problem var ve yağdan kaynaklandığını düşünüyorum...:pr:

fazla yağ soğuk yani en yoğun anında motoru kastırıyor ve sen bunu vibrasyon sanıp az daha motoru indirceksin :mrgreen:

yağ motorun kanıdır dostum. her sabah 9 aydır üşenmeden yağmurda karda çıkartır bakarım yağına. alışkanlık işte

bende olmasam gitti japon :)

fazla yağ soğuk yani en yoğun anında motoru kastırıyor ve sen bunu vibrasyon sanıp az daha motoru indirceksin :mrgreen:

yağ motorun kanıdır dostum. her sabah 9 aydır üşenmeden yağmurda karda çıkartır bakarım yağına. alışkanlık işte

Çok üzüldüm şimdi yaaaa.. :salut::salut::salut:

Bu saatte açık bir yer de yok ya hemen motor yağı almam lazım.. :salut::salut::salut:

Gerçekten enteresan bir konu. Aklıma ne geliyor söyliyeyim mi... Bizim bu motor yağı kapakları çok meydanda değil mi sizce de? Yani kötü niyetli birisi veya bir çocuk kapağı açıp içeri bir avuç kum atsa veya su doldursa? Ne yapılabilir bunu önlemek için? Çok sıktım ama o da zamanla plastik olduğu için alışıyor, gevşiyor...

Gerçekten enteresan bir konu. Aklıma ne geliyor söyliyeyim mi... Bizim bu motor yağı kapakları çok meydanda değil mi sizce de? Yani kötü niyetli birisi veya bir çocuk kapağı açıp içeri bir avuç kum atsa veya su doldursa? Ne yapılabilir bunu önlemek için? Çok sıktım ama o da zamanla plastik olduğu için alışıyor, gevşiyor...

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Doğru söylüyorsun yaa belkide benim motor da dediğin gibi bir operasyona mı uğradı yoksa..

:queen::queen::queen:

motor yağına öyle bir operasyon yapılsa motor kitlemezmi?heleki kum

motor yağına öyle bir operasyon yapılsa motor kitlemezmi?heleki kum

Kim bilir daha neler neler olur... :silent::silent::silent:

Ben yarın gideceğim bir adet castrol marka motor yağı alacağım ve yenisi ile değiştireceğim. 10 dakika rolantede çalıştırdıkdan sonra binip kontrol edeceğim.
Bir tek şeyden korkuyorum eğer bütün bu yenilemeden sonra aynı sorunlarım devam ederse ne yapacağım hiç bilmiyorum. Servisim kapalı yenisi de açılmadı. :silent::silent:
Ben de gider bi yamaha bayiine falan gösteririm :):p:p

:bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce:
Evvvvvveettttt arkadaşlarım kardeşlerim sonunda sorunumu çözdüm :mrgreen:
İşte size sorunumun çözümü ve başıma gelenler..

Önce Beat' ımı bir güzel ısıttım ve karterin vidasını açtım..
Boş bir kabı karter deliğinin altına koyarak vidayı çıkardım ve pek de kara olmayan eski yağı boşalttım.
Motoru biraz yana yatırarak iyice boşalmasını sağladım.
Boşaltma işlemi sonucunda eski yağı bir ölçeğe koyarak tam olarak 1LT olduğunu gördüm..
Bu şu demek oluyor ki ilk 1000 km de yapılması gerekli olan yağ değişimi sırasında servis elemanı eski yağı tam olarak boşaltamamış.
Neyse o adamlada biara görüşeceğiz zaten:bounce:
Daha sonra karterde tek damla bile yağ bırakmadım. Yeni almış olduğum Castrol' u tam gerektiği gibi 750 ml olarak doldurdum.
Sonrasında motorumu 5 dk rolantada çalıştırdım ve yağ ölçümü yaptım, herşey tam standartlarına oturdu ve yağ seviyesi tam oldu.
Karterin vidasını sıkıca kapatarak Beat' ıma tekrar marş bastım. 10 dk olduğu yerde çalıştı ve sanki bana hadi yola çıkalım mı? dermiş gibiydi :mrgreen::cat:
Yola çıktık ve biraz daha ısındıktan sonra yaptığım denemeler sonucunda Beat' ımın tamamen normale döndüğünü ve daha da performans artışı olduğunu hissettim. Eve dönerek tertemiz birşekilde yıkadım ve şuanda yanıbaşımda duruyor. ve sanıyorum ki bugün beraber uyuyacağız. Ben ona aşığım o benim ikinci eşim. Hayatımın akışı bebeğim BEAT' ım artık eski sağlığına kavuştu.
He bu arada Castrol yağı da bir tanıdıktan aldım ve 9ytl masraf ile bu sorunumu ortadan kaldırdım.

Şu anda çok mutlu ve huzurluyum. Bu bana bir tecrübe oldu aslında hepimize tecrübe oldu herkese yardım yorum ve de önerilerinizden dolayı sonsuz teşekkür ve saygıarımı sunuyorum.. Allah' a emanet olunuz... :rendeer::rendeer::rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zamane veletleri herşey beklenir özellikle scooter ların yağ kapağı çok kolay açılıyo..

Şu anda çok mutlu ve huzurluyum. Bu bana bir tecrübe oldu aslında hepimize tecrübe oldu herkese yardım yorum ve de önerilerinizden dolayı sonsuz teşekkür ve saygıarımı sunuyorum.. Allah' a emanet olunuz... :rendeer::rendeer::rendeer:

eyvallah kardeşim.forumun amacı budur zaten. yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :cat::rendeer:

umitaskin84' Alıntı:
Kardeşimsin dün gece yorumunu okudum ve bu kardeş sanırım haklı dedim..

Fazla gözümde büyütüyorum dedim ve ......

Herşey için sağolasın kardeşim.. :rendeer::)

öpüyorum gözlerinden adamım. kazasız sürüşler. takıldığın konu olursa forumda arat olmazsa aç buraya gene halletmeye çalışırız evel allah. bir sürü bilgili teknik bilgisi yüksek arkadaşlar mevcuttur. bende burdan bir çok şey örendim. şuanda motorumun ustası oldum :) servise uramıyorum 2-3 aydır :queen::queen:

Sizlere yemin ediyorum hiç bir forumda bu kadar güzel bir keyif duymadım. Sizlerle dost olmak gerçekten süper bir şey oldu benim için.

Hadi gözünaydın Ümit. Fazla yağ neymiş, zararlıymış.
Evet Rigel çok teşekkür ederim.. :rendeer::rendeer:

eyvallah kardeşim.forumun amacı budur zaten. yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :cat::rendeer:
öpüyorum gözlerinden adamım. kazasız sürüşler. takıldığın konu olursa forumda arat olmazsa aç buraya gene halletmeye çalışırız evel allah. bir sürü bilgili teknik bilgisi yüksek arkadaşlar mevcuttur. bende burdan bir çok şey örendim. şuanda motorumun ustası oldum :) servise uramıyorum 2-3 aydır :queen::queen:

digi_boy26 sana özellikle teşekkür ederim. Yardımın ve tatlı dilin insanların gönüllerine kadar işliyor. Tüm arkadaşlarıma tekrar saygılar..:rendeer:

işi çözdüğüne inan çok sevindim allah beterinden saklasın kazasız belasız :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ümit motur senle gerçekten konuştumu??

Karterin vidasını sıkıca kapatarak Beat' ıma tekrar marş bastım. 10 dk olduğu yerde çalıştı ve sanki bana hadi yola çıkalım mı? dermiş gibiydi
olm dalga geçiyon dimi bah yoksam delü diyin tımarhaneye neyin gapaturlar..:mrgreen:

:bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce:
Evvvvvveettttt arkadaşlarım kardeşlerim sonunda sorunumu çözdüm :mrgreen:
İşte size sorunumun çözümü ve başıma gelenler..

Önce Beat' ımı bir güzel ısıttım ve karterin vidasını açtım..
Boş bir kabı karter deliğinin altına koyarak vidayı çıkardım ve pek de kara olmayan eski yağı boşalttım.
Motoru biraz yana yatırarak iyice boşalmasını sağladım.
Boşaltma işlemi sonucunda eski yağı bir ölçeğe koyarak tam olarak 1LT olduğunu gördüm..
Bu şu demek oluyor ki ilk 1000 km de yapılması gerekli olan yağ değişimi sırasında servis elemanı eski yağı tam olarak boşaltamamış.
Neyse o adamlada biara görüşeceğiz zaten:bounce:
Daha sonra karterde tek damla bile yağ bırakmadım. Yeni almış olduğum Castrol' u tam gerektiği gibi 750 ml olarak doldurdum.
Sonrasında motorumu 5 dk rolantada çalıştırdım ve yağ ölçümü yaptım, herşey tam standartlarına oturdu ve yağ seviyesi tam oldu.
Karterin vidasını sıkıca kapatarak Beat' ıma tekrar marş bastım. 10 dk olduğu yerde çalıştı ve sanki bana hadi yola çıkalım mı? dermiş gibiydi :mrgreen::cat:
Yola çıktık ve biraz daha ısındıktan sonra yaptığım denemeler sonucunda Beat' ımın tamamen normale döndüğünü ve daha da performans artışı olduğunu hissettim. Eve dönerek tertemiz birşekilde yıkadım ve şuanda yanıbaşımda duruyor. ve sanıyorum ki bugün beraber uyuyacağız. Ben ona aşığım o benim ikinci eşim. Hayatımın akışı bebeğim BEAT' ım artık eski sağlığına kavuştu.
He bu arada Castrol yağı da bir tanıdıktan aldım ve 9ytl masraf ile bu sorunumu ortadan kaldırdım.

Motosiklet.net in faydaları bir arkaşıda motoruna sağ salim kavuşturdu.Bu olayda mutlu bir sunuca ulaştı.Herkese örnek olacağını umuyorum........:cherry:

demekki yağlama olayına çok dikkat etmek lazım. Hatta servis yağı değiştirirken başında durmak lazım adamların :)

ümit motur senle gerçekten konuştumu??

Karterin vidasını sıkıca kapatarak Beat' ıma tekrar marş bastım. 10 dk olduğu yerde çalıştı ve sanki bana hadi yola çıkalım mı? dermiş gibiydi
olm dalga geçiyon dimi bah yoksam delü diyin tımarhaneye neyin gapaturlar..:mrgreen:

Ya olum motorla akşam oldumu muhabbet ediyoz biz sen nediyon..

Karşılıklı ne sohbetler bi görcen sabaha kadar hemide.. :):mrgreen::mrgreen:

sana kesın servıs derım kardes motorunu kımseye alletme daha kmsı az hemen bı yetlkılı servıse gotur ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar