Kışın İlk Çalıştırma Sorunu & AKÜ Çözümleri...

Arkadaşlar benim düldül cbf 150 bu aralar akü kaynaklı sorunlar yaşatıyor...ilk aldı aldı akımı...almadımı bidaha akım makım vermiyor...sinek gibi vız vız ediyor akım ambiansı...motorum dışarıda kalmak durumunda...brandası falan var ama 0 derecede Ocak Şubat ayında bu şekilde dışarıda duracak...12.000 bakımın yaptırdım...bujiyide değiştirdik...biraz farketti düzeldi gibi oldu ama yinede KAR yağmaya havalar 0 dereceye inmeye başladı...ayak marşıda yok biliyorsunuz...çalıştı çalıştı...çalışmadı rampa aşağı vurdurucaz artık...e kış heryer nası salıcaz karda kıyammete aşağılara...bana bir çözüm bulsanız...bunun bir çözümü yokmudur...

Kuru tip akü veya amperimden 2 fazla amperli bir akü taktırsam sorun çözülürmü...

yada motoruma akü çevresini bir şekilde sarsam sarmalasam dış soğuktan etkilenmesin diye arabesk bir çözümmü olur...:pale:

Honda akü onda değilmiş...:pmalumunuz Çin malı bişey...:potomatik jigle olsada heç uğraşmasam şunlarla...satacam 1000RR alıcam vallahi...:p

yaza bombeyi patlatırsam şaşırmayın...:bounce:

abi araba akusu al onu motoru calştırıcgn zmn cıkarıp takviye yap snr sıcak biyerde beklet:p

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Mevcut yere sığabilen en "kalıpta küçük akımda büyük" aküyü tak, ciddi bir sorun çıkartmaz ama fayda sağlayabilir.

1000RR alma boşuna aynı sorun oluyor:p

Gerçi ben temkinli olduğum için motoru parkederken farların soketlerini çıkartıyorum.

Bineceğim zaman motoru çalıştırdıktan sonra, motor ısınırken far soketlerini takıyorum, böyleliklen kontağı çevirir çevirmez yanıp akım çeken farlardan yırtmış oluyorum:p

Mete aynı problem benim motordada var,hatta şu an aşağıda naylona sarılmış yatıyor zira dün akşamüstü çalıştıramadım birtürlü,marş basıyor ama çalışmıyor,birşey değil aküyüde bitiricem basa basa.:farao:

abi araba akusu al onu motoru calştırıcgn zmn cıkarıp takviye yap snr sıcak biyerde beklet:p

abi her sabah kar yağışı altında onla uğraşıcama Buzda Dans yaparım zabahınan vurdururum moturu rampa aşağı...:p

Mevcut yere sığabilen en "kalıpta küçük akımda büyük" aküyü tak, ciddi bir sorun çıkartmaz ama fayda sağlayabilir.

1000RR alma boşuna aynı sorun oluyor:p

Gerçi ben temkinli olduğum için motoru parkederken farların soketlerini çıkartıyorum.

Bineceğim zaman motoru çalıştırdıktan sonra, motor ısınırken far soketlerini takıyorum, böyleliklen kontağı çevirir çevirmez yanıp akım çeken farlardan yırtmış oluyorum:p

arkadaşım mal nerde...malı linki ver bana...Senin için küçük bir adım ama motosiklet için büyük bir akım ambiansımı...:queen:

mal ürün nerde paşam...:pale:

Mete aynı problem benim motordada var,hatta şu an aşağıda naylona sarılmış yatıyor zira dün akşamüstü çalıştıramadım birtürlü,marş basıyor ama çalışmıyor,birşey değil aküyüde bitiricem basa basa.:farao:

abi netcez biz böyle...

şöyle bi cihaz var mete abi, otomobiller için fakat belki motor içinde kullanılır, çakmak girişine bu cihazı takınca aküye takviye yapıyor.
http://www.kalemakina.com/urun_detay.php?kimlik=317&marka=2&uruncinsi=72

kanka onun ucunu neremize sokucaz...:pilk gördüğümüz girişemi nire...önerin varmı...

acil çakmak girişi durumunda nereyi kullanıcaz kelekyan emin...:p

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Mete olm, ben bu konuda daha önce kafa yormadım.

Du biraz yorayım döncem sana :p

Mete olm, ben bu konuda daha önce kafa yormadım.

Du biraz yorayım döncem sana :p

Alahıma kitabıma bak doğum günü topiğinde 12.01 de ne yazdım...allasen oku bi...sen yeterki iste kanka...dağılın bakem Olcay abim geldi..:queen:öpim abü...:)

al abi 2 ye bayır aşağıı allah ne verdiyse

peki şekerim yollardaki buzlar ne olcak...Buzda Dansı çok izledin sen belli...Katerina Vit olsak belki haklısın ...:p

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaşım mal nerde...malı linki ver bana...Senin için küçük bir adım ama motosiklet için büyük bir akım ambiansımı...:queen:

mal ürün nerde paşam...:pale:

Şu linkte yuasa bilgileri var;

http://www.motorturkmarket.com/yuasa_aku.html

Tabi öncesinde motosikletindeki akü boşluğunun en boy çap yükseklik derinlik içine alabilirlik bilgilerini yanına almanda fayda var...

Sen şimdi üzerinde eşit paylara bölünmüş çızıklar olan bir çubuklan motorunun yanına git bakim:p

6o5lkrq.jpg

Tekirdağa bağlı Sağlamtaş köyünde, amcam çözümü bulmuş. :bounce:
portatif hale getirecen aküyü, işin bitince yanında taşıyacan.
soğuk ortamlarda bırakmayacan. :cat:

başka yolu yok. :bounce:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yanlız motorun seleye dikkat :)

Yahu insan üstüne bi sünger neyim yapıştırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar