Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

istoç anes motorda takımı 100 ytl

pardon yav ben bunları kastetmemiştim...diğer arka demirleri kastetmiştim...bunlar hakkında bilgim yok...db motor takmıyo galiba...

birde cbf 150 fiyatı hakkında son gelişme...liste fiyatı plaka dahil...yani artık fiyat avantajı sunamıyorum size...tek avantaj 200 ytl lik plaka beleş olur...aşağısı artık olmuyor...dyln 150 de uygun fiyat verebilirim ama...

sabah çalıştırmasında motor soğukken ilk anda kulağınızı silindir bloğunun altına verin...iyi dinleyin bir tıkırtı duyuyorum bloğun içinden..bayağı sağlam bir tıkırtı...içerden bi tıkırtı geliyor...dikkat eden varmı...ısındıktan sonra duymuyorum...

Son düzenleme:
metehan abi sendemi paranoyak oldun cbf yüzünen o ses eksantrik zincirinden geliyor ısınıp yaglamasını tamamladıktan sonra kesiyor olay bu dahada arastırma yağ nekullanıyosunuz orda, kış geldi biraz inceltmek gerek yağı ben gelecek ay 15-40 koydurucam bugün grenajlaın hepsini söktüm farıda alttaki tırnaklar çatlamış patexle bi üzel sağlamladım sonrada sıkışmış civatayı açtım yükseklik ayarının civatası sonrada grenajları taktım 2 saatimi aldı grenajlar tırnaklardan zor ayrılıyor eyer sökerseniz dikatli olun kırılabilir ide dikkatimi bişey çekti farın üstünde 2 tane led yapılabilecek ufak boşluklar var kapatılmış lastikle oraya led takmayı planlıyorum yapan varmı?

Ön tarafda koruma demiri takılabiliyor.Bugün hondanın ordan geçerken gördüm.Ön grenajları korumak maksatlı takılmış.Eğer fotografını çekebilrsem koyarım siteye.Gerçi yarın pazar kapalı olur :)

metehan abi sendemi paranoyak oldun cbf yüzünen o ses eksantrik zincirinden geliyor ısınıp yaglamasını tamamladıktan sonra kesiyor olay bu dahada arastırma yağ nekullanıyosunuz orda, kış geldi biraz inceltmek gerek yağı ben gelecek ay 15-40 koydurucam bugün grenajlaın hepsini söktüm farıda alttaki tırnaklar çatlamış patexle bi üzel sağlamladım sonrada sıkışmış civatayı açtım yükseklik ayarının civatası sonrada grenajları taktım 2 saatimi aldı grenajlar tırnaklardan zor ayrılıyor eyer sökerseniz dikatli olun kırılabilir ide dikkatimi bişey çekti farın üstünde 2 tane led yapılabilecek ufak boşluklar var kapatılmış lastikle oraya led takmayı planlıyorum yapan varmı?

kankaaaa Allahhh razıı olsun ...valla içim rahatladı...oh be...olm kafayı yiyodum...:rendeer:

yağ mağ anlamıyom kanka ben...:pale:

Bugün İstanbul içi 100 km yaptım valla...popom donmuş vaziyette eve döndüm...ılık sanıyon havayı TEM e çıkında göreün o günlük güneşlik havayı...korumalar olmasa Uğurr Derin Dondurucuu olucaktım...:pyollar nası tehlikeli beyler...

Ön tarafda koruma demiri takılabiliyor.Bugün hondanın ordan geçerken gördüm.Ön grenajları korumak maksatlı takılmış.Eğer fotografını çekebilrsem koyarım siteye.Gerçi yarın pazar kapalı olur :)

bende merak ettim...bekliyoz kanka foto...:cat:

kankaaaa Allahhh razıı olsun ...valla içim rahatladı...oh be...olm kafayı yiyodum...:rendeer:

Bugün İstanbul içi 100 km yaptım valla...popom donmuş vaziyette eve döndüm...ılık sanıyon havayı TEM e çıkında göreün o günlük güneşlik havayı...korumalar olmasa Uğurr Derin Dondurucuu olucaktım...:pyollar nası tehlikeli beyler...

Abicim soğuk hava tabi donar kıçın.Kıçına pantolon alıcan donlıyacaksın:) bugün sordum fiyatlar ne alemde diye.HELD ve revit 2 pantolon sordum 100euro dedi amcalar :) Revittinki ince kot kesimdi fakat HELD olan tam kışlık kurye pantolonu :p:) Yani günlük hayattta giyemezsin ama uzun gezilerde gerçekten çok işe yarayacağı belli.Korumalarıda tam ama 100euro :) işine gelirse diyor adam:queen::queen:

beyler motordanda önemli olan sağlığımız tabiki kısı en yogun yasadıgımız su günlerde kendimizi iyi koruyalım özellikle böbrekler çok etkileniyor ben su an böbrek agrısından saga sola dönemiyorum koruma ve bellik oldugu halde kısın motor kullanmak gerçekten çok zor bide istanbulda sizi düşünüyorum askerde
metris tarafında 66 zh tugaydaydım o kışayları çok zor olurdu 4 çift çorap giyerdim üst üste.

tatmin oluguna sevindim işte böyle oluyor kıllanınca insan acaba ne var ne oldueyvah arızamı yaptı ama bunların kaynagı tabiki motorculuk içgüdüleri hesabı:queen:

Son düzenleme:
.Korumalarıda tam ama 100euro :) işine gelirse diyor adam:queen::queen:

100 ayıroo versem 100 gün ağlarım len ben...:p

tatmin oluguna sevindim işte böyle oluyor kıllanınca insan acaba ne var ne oldueyvah arızamı yaptı ama bunların kaynagı tabiki motorculuk içgüdüleri hesabı:queen:

valla mutlu oldum...nası moralim bozuldu bilinmi sen...hani kapattım ya ön kısmı...ondan sandım ...kendime kızdım...olm numunelik yaptın yine diye...benden daha fazla mteknik bilgin var len...yada cesaretin diyelim...kurcalaya kurcalaya öğreniyon moturu...:cat:

mete_han o ses eksantirik gergisindende geliyor olabilir...ben sübap ayarı yaptırırken usta farkeetti eksantirik zinciri gergiyi sıyırmış garantiden değişti...dandik plastik bir parça bu eksantrik gergisi be zincir zamanla aşındırıyor onu hatta eriyen plastik parçalar yağ filtresinde birikmiş...aklında olsun :) benim motor acaip keyif vermye başladı motor acaip kusursuz çalışıyor sesi harika gidişide harika...fazla üzerine titriyorum belki ama her gittiğimde servise kıllık yapıp bişeyleri garantiden değiştirtiyorum :) motor 15000 olsun bi daha motoru değiştirtcem ben hahhaa her dem taze motorum :)

Son düzenleme:
catkut dostum böyle kalsa olurmu...çünkü servise sadece Cumartesi 5 den sonra gidebiliyorum...o günde 7 de kapanıyor...izinde alamıyorum bu ara...o şekilde sadece ilk çalıştırmada yapıyor...böyle kalsa sorun olmaz herhalde...

selam arkadaslar bnde 150zc mondial var onu satıyorum suanda ve vitesli motora gecmeyi dusunuyorum cbr 125 dusunuyorum ama boyum 1.80 kilom 95 sizce uygunmu bu motosiklete_???eger altında kucuk kalır kardesım dıorsanız bana ne oneriyorsunuz ama kesinlikle honda olsun...3 seçenek kalıyo 2. el alacagım için cbr125-cbf150-cbf250-cbx twister ama başımı agrıtmayacak dayanıklı bir motosıklet ıstıyorum yorumlarınızı beklıyorum teşşekürler..!!

selam arkadaslar bnde 150zc mondial var onu satıyorum suanda ve vitesli motora gecmeyi dusunuyorum cbr 125 dusunuyorum ama boyum 1.80 kilom 95 sizce uygunmu bu motosiklete_???eger altında kucuk kalır kardesım dıorsanız bana ne oneriyorsunuz ama kesinlikle honda olsun...3 seçenek kalıyo 2. el alacagım için cbr125-cbf150-cbf250-cbx twister ama başımı agrıtmayacak dayanıklı bir motosıklet ıstıyorum yorumlarınızı beklıyorum teşşekürler..!!

bak sevgili kardeşim cbr 125 ten uzak dur...nedenmi...mal Honda...sağlamdır...ama parçaları ateş pahası...sankim 600 f mübarek...bisiklet gibi zaten ...üzerine otur anlarsın...önerim cbf 150...cbf 250 bunlar biraz daha yapı itibariyle sağlamlıkta önerebilirim...cbf 150 nin ybr 125den güç olarakda pek farkı yok...alabiliyorsan cbf 250 2.el...:cat:

metehan abi haklısın bnada cbf 250 mantıklı gelıyo ama 2. el temız yok pıyasada hepsı kurye motoru nerdeyse kilometrelere bi bakıyorum 15.000-20.000-30.000

mutlak vardır...önemli olan az km sahabından bulabilmek...yani kurye motoru olmasın dediğin gibi...dijital ekranı bile geriye çekiyolar...

catkut dostum böyle kalsa olurmu...çünkü servise sadece Cumartesi 5 den sonra gidebiliyorum...o günde 7 de kapanıyor...izinde alamıyorum bu ara...o şekilde sadece ilk çalıştırmada yapıyor...böyle kalsa sorun olmaz herhalde...

yorum yok :) sendeki olay ne bilmiyorum sadece eksantirik gergiden geliyor olabilir dedim...
müsait olduğunda gösterirsin bişey olmaz herhalde :wiinkk:

metehan abi sendemi paranoyak oldun cbf yüzünen o ses eksantrik zincirinden geliyor ısınıp yaglamasını tamamladıktan sonra kesiyor olay bu dahada arastırma ?

chatkutcum yani olay buysa seninde yazmış olduğun gibi(farzedelim) bir sorun yok değilmi...eksantirik zinciri ne işe yarar onuda hem öğretirsiniz bize...

chatkutcum yani olay buysa seninde yazmış olduğun gibi(farzedelim) bir sorun yok değilmi...eksantirik zinciri ne işe yarar onuda hem öğretirsiniz bize...

yaw ben ne anlarım eksantirikten :queen: benim gördüğüm silindir bloğunun içinde bi zincir daha var, ince küçük bir zincir düşey yönde...bu zincir tahminime göre pistonlardan aldığı hareketi bilinen zincire ordanda tekerlere iletiyor...bu eksantirik gergiside bu zincirin etrafında plastik bir parça...eksantirik zinciri bu parça üzerinde yürüyor ve zincirin yerinden çıkmamasını sağlıyor...bu gergi aşınınca büyük ihtimalle motorun üst bloğundan ses gelir sübapların olduğu yerden...ve bu zincirin sağlıklı çalışmamasıda torku etkiler diye tahmin ediyorum...bu gergi ve zinciri motor bloğunun içinde yani motor yağıyla sürekli yağlanan bişey bu yüzden bu gergi aşınınca yağ filtresinde plastik parçaları birikiyor...bu gergi kırılır veya bişey olursa eksantirik zinciri görevini yapamazsa motor olduğu yerde kalır çalışmaz...:bounce:

yukarıda yazdıklarım tamamen doğru olmayabilir...tahminlerimi yazdım :rendeer:

metehan abi eyer merak ediyorsan alttaki parçayı sök eksantrik zincir gergisi,zor değil ben değiştirmiştim daha önce eyer parçada hasar varsa değiştir ama yoksa yapacak bişeyde yok ama genelde bizim motorların eksantrik zincirleri çok sesli çalışıyor jigleyde sonun a kadar açınca buna benzer ses olabilir şu an aklıma başka bişey gelmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar