"Son bir defa motora bineyim" dedi, öldü

Motor konusundan çok dağılmasak iyi olurdu. Diğer konularla ilgili başka siteler var. Bu husus benim dikkatimi bu kadar çekmeseydi yazmazdım. Bakın daha ben yazarken polemik başlamış bile. :silent:

Bu goruse saygi duyulup konudan sasilmamasini rica ediyorum kendi adima.. Din ya da baska bir konuyla ilgili bu baslikta mesaj atilmamasi daha saglikli olacaktir diye dusunuyorum..
Saygilarimla.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Ben diyorum ki gerekli tedbirler alinirsa, insanlar bilinclendirilirse ve kurallara uyar ise bu tur kazalar kimsenin kaderi olmaz.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben diyorum ki gerekli tedbirler alinirsa, insanlar bilinclendirilirse ve kurallara uyar ise bu tur kazalar kimsenin kaderi olmaz.

Bende soruyorum işte;

Minibüsteki vatandaşlar hangi tedbirleri almalıydılar, nasıl bilinçlendirilmeliydiler ve hangi kurallara uymalıydılar ölmemek için?

Detay verebilirmisiniz lütfen?

Rabbim günahlarını affetsin ve iyilerden etsin inşaallah
akşam eve gelecek şekilde kullanalım arkadaşlarım
daha gidilecek çok km var...

Sosyoloji ve bilimle insanların herseyin tamamen kontrolunde oldugunu zanneden bazı arkadaslara imam gibi davranıslarımı aklınca cakallık yapıp caktırmadan giydirmelere vs yonelecegine adam gibi cıkıpta benden alıntı yapıp nesin kardesim sen nedir senin amacın deme erkekligine cesaretine haiz olma erdemine eremediginden ben kıvırmadan adam gibi asagıda yazıyorum.
Sana ne demek istedigimi...

İBN KESİR TEFSİRİ
ASR SURESİ
AYET 1-3

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

1 — Asr'a andolsun ki;

2 — Muhakkak insan, hüsrandadır.

3 — Ancak îmân edenler ve sâlih amel işleyenler müstesnadır. Bir de birbirine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler.

Tüm kardeslerimi sadece Allah rıza icin o kadar cok seviyorumki. işte yukarıda ayette belirtildigi gibi husrana ugranmasından ugramamızdan korkuyorum. Allah sonumuzu hayırlı eylesin cümlemizin.

Kardeşim Cerrahi sana bir lafını iade ederek cevap vereceğim sadece edebinle gelir edebinle gidersin
Lütfen terbiyeni takın.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kardeşim Cerrahi sana bir lafını iade ederek cevap vereceğim sadece edebinle gelir edebinle gidersin
Lütfen terbiyeni takın.

Yaptığı terbiyesizlik nedir diye sorucam ama sanırım diğer sorularım gibi buda cevapsız kalıcak....:farao:

Arkadaşlar tartışmayı uzatmayalım lütfen.
Ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara başsağlığı diliyorum.
Minibüstekilerin nasıl tedbir lacağını soran arkadaşlara da şunu söylyeceğim. Bir gidiş bir geliş köprü üzerinde transporterla U dönüşü yapılmaz. Motosikletli arkadaşımız belki hız yaptığı için suçlu olabilir ama minibüstekilerde bariz bir trafik kuralını ihlal etmişler. Üstelik maksimum 500 m. yol gitmemek için yapmışlar bunu.
Herkes kurallara uysa kazalar elbette azalır. Ancak tamamen sona ermez. Kimse de kaderine karşı gelemez. Kadere iman etmeyen de müslüman olamaz!

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
@yucika

Mesajda uygunsuz U dönüşünden bahsedilmemiş, böyle bir hata varsa tabiki haklısın.

Minibüse ortadan çarpan motor denmiş, kaçma manevrası sırasında da bu olabilir.

Sonuçta iki taraftan biri ciddi bir hata yapmış, diğeride mecburiyeti yaşamış.

kardeşim bilip bilmeden konuşma birincisi mustafa alkollü değildi2.cisi mustafanın hatası hız ve kask olmaması3,sü araç transporter ve yandaki kızaklı kapı açık halde syrediyormuş4,cüsü transporter köprü üzerinde u dönüşü yaparken kaza meydana gelmiş

yani motosikletli şahıs yüzde100 suçlu diyemeyiz derim

@ aye

Barrokas arkadaşım mesajında böyle diyor. Anladığım kadarıyla da Motor sürücüsü kardeşimizi tanıyor (Allah rahmet eylesin). Benim söylemek istediğim hzı yaptığı bile belli değil. Yolda kapısı açık transporterin içine 50 km/saat süratle girseniz zaten orta sıradaki iki kişiyi öldürmeniz işten değildir. Herkes hakim kesilip yargılama yapıyor. Takdir elbette Allah'ındır.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
@Yucika

Hocam bu mesaj gözümden kaçmış, bu durumda sonuç tamamen değişir.

Böyle bir kazada motosiklet sürücüsü 55km hızla da çarpsa yine farklı bir sonuç çıkmazdı.

Minibüs kullanıcısı 10/10 kusurlu.

Bu durumda motosiklet sürücüsü mağdur.

allah rahmet eylesin ibo osmanda oturuyordu bidiyim kadarıyla uf yaw çok üzüldüm bende az önce işcinin birisinden duydum aylesine sabır dilerim

vay be hep gördümde turuncu camlı bir gözüyü vardı hep yawaş sürerdi nezaman görseydim hep yawaştı ama bu sefer mlsf çok hızlıyımış allah rahmet eylesin mekanı cenet olsun :pale:salut::salut:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne diyelim...Allah rahmet eylesin...Başka ne denir.... Kötü bir durum....Kötü bir kaza.........

Allah ölenlere rahmet eylesin. Lütfen hız yapmayalım arkadaşlar. Bu hızın sonu her zaman ölümdür... :(

Keşke herkes imam ağzıyla ( ne kadar kötü bi tabirr ) konuşacak kadar bilgili olsa

öyle dedimi demedimi bilmiyorum ama annem bana asla son defa deme der sizde demeyin :salut:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Forumu genelde takip ederim, yazmaktan ziyade okumak dogru benim icin. Cunku motosiklet konusunda tecrubeli birisi degilim. Fakat az bucuk haiz olduguma inandigim bir konuda ise gorusumu bildirmekten cekinmem. Forum burasi sonucta insanlar fikirlerini beyan ederler. Insanlar bu durumun neticesinde fikir birligine de gidebilirler fikir ayriligina. butun bunlarin otesinde uslup bence cok onemli. Zira yer yer tansiyonun forumlarda mini mini yukseldigine sahit olsam da, bu sefer cidden uyelerin hararetlendigini goruyorum.

Herseyin evveliyatinda, kurallara layiki ile uyulmayan, egitim sisteminin saglikli olarak islemedigi bir ulkede yasiyoruz. konumuz motosiklet ve tedbirsizlik, cehalet, vurdumduymazlik gibi seylerden en siddetli bicimde sakinan, bu tur seylerin yok yere insanlarin hayatini elinden aldigini bilen, bunun bilincinde olan bir topluluktan oldugumuzu iddia ediyoruz. Sonra da vefat haberi geliyor ve kader diyoruz. Ben duruma su acidan bakiyorum, gelen her kotu haberin akabinde bu tur uzucu olaylardan kacinmak icin birseyler yapilmali. Yazik oldu tuh ya, hayat iste vade buraya kadarmis diyerek, teslimiyetci olarak, pesinen kabullenerek kimse bu tur olaylarin onune gecemez.

Ayrica bir konu daha, benim icin burayi ozel kilan seylerin basinda uyelerin terbiye sinirlari icinde hareket ediyor olmasidir. Bu konu basligi altinda gordum ki haraketler ima yollu ya da acik sekilde yazilabiliyor.

Konudışı:
Aye; ben tanismiyorum sizinle, umarim tanisiriz hatta "kanka" dahi dersiniz bana, ya da "lan" hoşuma gider, samimiyet ifadesidir. Ama tanismiyoruz, haliyle "hocam" demeniz biraz yersiz. Rumuzumla hitap ederseniz sevinirim.

Saygilar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar