!!!!arkadaşlar kaza geçirdim ve sağ dirseğim kırıldı acil yardım lütfen okuyunuz!!!

merhaba arkadaslar yaklaşık 20 gün önce cbr 600 le yavas yavas 60 la viraj dönrken motoru yatırdım.sağ dirsek üstüne düştüm,dirseğimde olekranon tip 1 kırığı oluşmuş.ameliyat olalı 5 gun oluyor.sağ elin son iki parmağında duyu kaybı var.bu nezaman gecer ya da gecer mi?daha önce bunu yasayan arkadas ya da ortopedist varmıdır acaba beni bilgilendirebilecek???

geçmişşş olsun öncelikle
his kaybında bildiğim kadarıyla fizik tedavi gerekyr
bir arkadaşın 3 parmağı kopmuştuu
uzun bir tedavi sonrası diktikten sonra fizik tedaviyle iileşmişti

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşım benımde elımde tendon kopugu olmustu yanı ıkı parmagımın sınırlerı koptu bagımsızdılar oynatamıyodum ameliyat sonrasında duzeldı tam olarak ıyılesmesı 1 yılı bulur ama 2 ay içinde hareket ettırmeye baslarsın

GKN

çok geçmiş olsunda
doktorlar bişey söylemedimi sana???

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tıbbı olarak bir bilgim yok ama seni biraz panik halinde gördüm.

Sakinleş ve sakın ümitsizliğe kapılma.

Çok geçmiş olsun :rendeer:

geçmiş olsun arkadaşım.Yazda olsa mont giymek şartmış demek motora biniyo isek.Acil şifalar...

Moderatör
Gecmi$ olsun, bende i$ kazasi gecirdigimde parmagim eski haline gelirmi diye cok dert etmi$tim, ama duzeliyo yava$ yava$. En kotu ihtimalle parmagim hala yerinde, sende iyi $eyler du$unerek moralini bozma bence.. Saglam moral, saglikli bir insan demektir :)

çok geçmiş olsun.açil şifalar . benimde babamın bir parmağı kopmuştu (iş kazası) mikro cerrahi parmağı yerine dikti ve parmak kısıtlı hareketler yapa biliyordu.fizik tedavi gördü. parmağın daha iyi çalışması için egzersiz önerdi bu egzersizide playdo oyun hamurları vardır çocukların o oyun hamurlarına benzer bir hamurla egzersiz yaptı şimdi parmagı iyi durumda. tekrar geçmiş olsun:rendeer:

Çok geçmiş olsun Acil şifalar diliyorum bildiğim kadarıyla amelyat ederlerken kopan sinirleri tendon larıda dikiyorla zamanla iyileşebilir Sıkma canını :)

Geçmiş olsun. Artık tıp ilerledi. Tedaviler kısa sürüyor!

Bir sorum olacak; kaza esnasında koruma (dizlik,mont vs) var mıydı?

gecmis olsun ama hemen panige kapilma. Biraz daha zaman ver, iyilesir mutlaka bir sure sonra. Ama bu konuyu en iyi doktorun bilir.

Son düzenleme:
geçmiş olsun acil şifalar dilerimmmmm kardeş kormaların varmıydııı merak ettimmm tekrar tekrar geçmiş olsunnnnn

kardeşim takma kafana :) kopan parmakları bile dikiyolar eskisinden ii hale getiriyolar :) düzelir elbet ama ne zaman bilemem :silent::rendeer:

Geçmiş olsun.
Bunun en doğru cevabını seni tedavi eden doktorlar verecektir.. Fizik Tedavi merkezlerine yönlendireceklerdir, denilen herşeye uyman çok önemli.. Verdikleri hareketleri yapman gerek düzenli bi şekilde. Tekrar geçmiş olsun.

Allah şifa versin çok geçmiş olsun insallah.
Geçer sen umidini yitirme ve her zaman dua et.
Eminim düzelir.

Gecmis olsun. Olecranon kırıkları genellikle 6 hafta ile 2 ay arası sorunsuz iyileşen kırıklardır. El 4. ve 5. parmakta uyuşma olması da hemen dirsek olecranon çıkıntısının iç komşuluğunda geçen Ulnar sinir adlı sinirin hasar gördüğünü gösterir. Büyük ihtimalle kontüzyon denilen sinirin kırık nedeniyle bası altında kalması ya da neuropraxia denilen sinirin gerilmesi nedeniyle oluşmuş olduğunu düşünüyorum. Şimdi sana tel numaramı veriyorum beni istediğin zaman arayabilirsin. Op.Dr.İbrahim Sungur.. 05324564077.. Benexol tb + Evon tb. ( B6, B12 ve E vitaminleri ) alman sinirin rejenerasyon yani kendini toparalama süresini hızlandırır.. 2 ay- 6 ay arası eski haline geleceğini düşünüyorum. Sinirde daha ciddi bir hasar olup olmadığını anlamak için de EMG (iğne ile sinirin hareket ettidiği kasların fonksiyonunun kontrol edilmesini sağlayan test) yapılabilir ama 3 ay sonra.. GEÇMİŞ OLSUN..

boy

Panik yapmana gerek yok. Eğer parmak uçlarında hissizlik yaşıyorsan dirsekten geçen sinirlerde ezilme olabilir. Ameliyatı yapan doktora veya tavsiye edilen bir ortopediste göstersen iyi olur bence. edy (Erdem) arkadaşımızın da bundan birkaç ay önce dirseği kırılmıştı, onda his kaybı oldu mu hatırlamıyorum. İstersen bir ÖM atıp sorabilirsin.

Kolun iyileştikten sonra mutlaka fizik tedavi uygulaman gerekiyor. Aksi taktirde kolun eskisi gibi olmayacaktır. Fizik tedavi sayesinde %90-100 arasında düzelme oluyor. Kolun uzun süre sabit kalacağından eklem dokuları kemikleşiyor ve kolunu hareket ettiren kaslar güçsüzleşiyor. Eski haline dönmek için sabırla zaman ayırıp egzersiz yapman lazım.

Anladığım kadarıyla koruma yoktu üzerinde... Olsaydı dirseğinin kırılma olasılığı çok düşük olacaktı. Ben yarış antremanında 180 km/h süratle sol elimin ve dirseğimin üzerine düştüm. Sadece dirsekte ufak bir çatlak oluştu, onun geçmesi bile 1-2 ay kadar zaman aldı. Eklem yerlerinizi koruyun...

Op.Dr.İbrahim Sungur, konunun uzmanı olarak gerekli cevabı vermiş. Kendisine teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar