Zealsun Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

murat@ koptum baba ya :)
Koca istanbulda çiviyi nerden buldun be kardeşim.Neyse geçmiş olsun.Yolda giderken olmazdı zaten öyle bişey.Bi süre bıraktığın için inmiş teker.
Demek ydanisi saklandığı yerde buldun :)
Güzel bakalım ayarlayabileceniz mi şu buluşma işini.

Evet arkadaşlar nihayet topiğimizin hit sayısı 100.000 i aştı.
Vatana millete hayırlı uğrulu olsun

Herkese slm arkadaşlar, uzun süredir konuyu takip ediyorum ama motorum olmadığı için ve alma aşamasına gelmediğim için birşey yazmamıştım.
Çünkü "motor alicam ne alayım", "o mu iyi bu mu iyi", "motor mu alayım araba mı alayım", "şu motorun artıları eksileri nelerdir" gibi çok gereksiz sorularla konuya katılmak istemedim, bu gibi sorular zaten yeterince sorulmuş. Bende tekrar sormak yerine konuyu baştan sona birkaç kez okudum.
Neyse geleyim sadede; biliyorum artık yaz bitmek üzere ama ben başlık parasını ancak denkleştirdim ve sizinde sahibi olduunuz bu karakaçandan bi tane almaya iice yeltendim.

Burçin hanımdan aldıım bilgiye göre istanbulda iki mekan varmış bunların satıldığı ümraniye ve beşiktaşta. Başka yer varmıdır diye sormam gereksiz olur heralde :)
Alış aşamasında bana yararlı olacak bilgiye ihtiyacım var arkadaşlar.
"Ne gibi?" derseniz
mesela pazarlık payı var mıdır, yalwarsam yakarsam yerlere yatsam fiyat değişir mi, fiyatı deiştirme şansım yoksa aksesuarlarda deişiklik yapma şansım var mı, motordan hiç anlamam daha öncede motor kullanmadım, alırken motorun bi taraflarına dikkat etmem gerekir mi, hangi evrakları eksiksiz olarak teslim almam gerekir plaka ruhsat sigorta garanti belgesi vss...... işte bu gibi konularda tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

parayı denkleştirebilirsem ay sonunda almak istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle hoşgeldin arkadaşım ,dilerim kendince en iyi kararı vermişisindir.

Burçin hanımın dediği gibi şu an 2 bayi var ki ben Avrupa yakasında olduğumdan ve Mor motor Burak beyden aldığımdan --serviste Yıldız motor Mehmet usta hemen yanında-bakımlarımı yaptırıyorum- o bayi hakkında bilgiliyim eğer tercihini buradan yana kullanırsan gereken konuda gerektiği kadar zaten Burak bey yapılacağı yapıyor ayrıca alabilme koşullarını birlikte değerlendirip ,eniyi koşullarda sahip olman için elimizden geleni yaparız için rahat olsun,sağlıcakla...

Ön fren balatası

Arkadaşlar,

Benim bir sorunum var.

Motoru park ederken, iterken veya çok düşük sürat ile giderken ön tekerlekten bir sürtünme sesi geliyor(hızlıykende geliyordur muhakkak ama ben duymuyorum). Ön frene çok hafif dokununca kesiliyor. Bırakınca tekrar geliyor.

Acaba daha önce karşılaşan varmı böyle bir problemle?

Son düzenleme:
@ALTAR fren ile ilgili sorun olabilir bizim bir arkadaştada aynı sorun vardı aylardır ön tekerden sürtünme geliyor diyordu en son servise gitti servisten tekerin bilyesi değişti sorun kalktı belki seninde önterin bilyesi dağılmıştır bir baktır istersen.

Arkadaşlar,

Benim bir sorunum var.

Motoru park ederken, iterken veya çok düşük sürat ile giderken ön tekerlekten bir sürtünme sesi geliyor(hızlıykende geliyordur muhakkak ama ben duymuyorum). Ön frene çok hafif dokununca kesiliyor. Bırakınca tekrar geliyor.

büyülk bi ihtimal balata sürtme sesidir bu da doğaldır zaten sürtmesi lazım
firene dokunmasan bile öb balatanın hafiten sürtmesi lazım diye biliyorum yanlışsam düzeltin
eğer başka sebeptense 10-20 km hızla giderken ön firen hafif sıkılı şekilde 100-200 mt. ilerle belki faydası olur...

Öncelikle hoşgeldin arkadaşım ,dilerim kendince en iyi kararı vermişisindir.

Burçin hanımın dediği gibi şu an 2 bayi var ki ben Avrupa yakasında olduğumdan ve Mor motor Burak beyden aldığımdan --serviste Yıldız motor Mehmet usta hemen yanında-bakımlarımı yaptırıyorum- o bayi hakkında bilgiliyim eğer tercihini buradan yana kullanırsan gereken konuda gerektiği kadar zaten Burak bey yapılacağı yapıyor ayrıca alabilme koşullarını birlikte değerlendirip ,eniyi koşullarda sahip olman için elimizden geleni yaparız için rahat olsun,sağlıcakla...

Dostum mor motorun yerini tarifedebilirmisin bana, ıhlamur dere caddesindeymiş ama neresinde acaba, bugün kuzenle dolaştık oralarda göremedik, hatta meydanda bi zealsun gördük "ahaaaa kuzeennn, bu motoru istiyom benn" dedim, belki de seninkiydi :) googlemaps ten link versen tam süper olur, yarın fırsat bulursam gider kendileriyle görüşürüm

Merhaba ercankarakus eger ikinci el düşünürsen benim motoruma bakabilirsin :)

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4614637

tabi istemeyebilirsin de:) Her halükarda alacağın motor hayırlı olsun şimdiden :)

Motorun durumu hakkında hakkında bana ayrıntılı bi mesaj atar mısın arkadaşım özelden, aslına bakarsan parayı denkleştirmek için biraz borç almayı düşünüyodum ikinci el alıp borç olayına girmemekde aklımın bi köşesinde var, zahmet olmazsa motorunun değişen parçaları ve tamir gören yerleri ile üzerindeki aksesuarları bana özelden bi mesajla açıkla, (tabi istanbuldaysan)

Yardımlar için teşekkürler

Arkadaşlar,

Benim bir sorunum var.

ön tekerin yanağı çamurluğa değiyor bende hafiften.arada bir ses yapıyor.alternatif olarak çamurluğa da bakarsan iyi olur abi.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Fren sıkılıyken gitme işini bir denedikten sonra, götürüp bir yere baktıracağım.

Bu ön balatanın sökülmesi zormudur?

Baktım, ama bir yol bulamadım. Sanırım, ön tekerlek sökülecek ancak ondan sonra balatalara ulaşılabilecek. Öntekerleği sökersem eğer, kendi başıma yapamayacağım bir ayar bozukluğuna sebep olurmuyum?

Yada kısaca şöyle sorayım: Daha kolay bir yolu varmı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar buluşma durumu varsa ben de katılmak isterim, yalnız kovboy gibi gezmekten sıkıldım.
Geçenlerde Beylikdüzü'nden Ümraniye İkea'ya Tem'den gittim ve biraz dinlenip döndüm maşallah kara kızım hiç üzmedi beni. Bir de genelde Çatalca köyleri ve civarında dolanıyorum temiz hava mis.

Burçin Hn'dan da yağ radyatör kablosunu temin ettim ne olur olmaz diye, buradan tekrar teşekkür ediyorum ona da.

Görüşmeyle ilgili gelişmeleri bekliyoruz.

Selamlar.

Bu ön balatanın sökülmesi zormudur?

Baktım, ama bir yol bulamadım. Sanırım, ön tekerlek sökülecek ancak ondan sonra balatalara ulaşılabilecek. Öntekerleği sökersem eğer, kendi başıma yapamayacağım bir ayar bozukluğuna sebep olurmuyum?

Yada kısaca şöyle sorayım: Daha kolay bir yolu varmı ?

Dostum zs 150-19 ön fren balatasına -- calipere bakıyorum diğerlerinden farkı yok ,yani balata değiştirmek için tekerleğin sökülmesi gerekmiyor ,göreceksin 2 adet civata oldukça iri, bağlantıyı sağlıyor onları sökünce yerinden ayrılıp tekerlekle ilintin kalmayacak onuda sökersen zaten balataları göreceksin ama içindeki pistonları geri itmeyi unutma( 2 adet)işkence yardımı ile olabilir işlemi geri yapıp sabitledin mi iş bitti demektir kolay gelsin.

Arkadaşlar buluşma durumu varsa ben de katılmak isterim, yalnız kovboy gibi gezmekten sıkıldım.
..

Ben her zaman hazırım ancak enaz 1 gün önceden haberim olsun,bu arada murat@ önceden olan sorununu gidermek adına bu ara katılamayacak
sağlıcakla...

Arkadaşlar koltuk işini yaptıran oldumu merak ediyorum aryıca çelik motorun göstergeleri uyuyor denmişti taktıran oldumu fotoları görelim :) birde far takımını demir far takımı ile değiştirmek istiyorum ama büyük farın içindeki kabloları soketleri nasıl saklarım bilgisi olan varmı?

arkadaşlar, ya sinyallerim yanmıyor. :pr:
dün motoru yıkadım bizim otoparkta. Önce normal yanıyordu. Sonra çakmadan sürekli yanmaya başladı. Sonra bir ara gene düzeldi. Şimdi tamamen gitti. Nedendir yaa? :silent:

Şu kaçmışmış ertesi gün düzelir bende yıkatınca tüm gün iptal oluyor sinyaller merak etme kuruyunca düzelir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar