ttopchu:bu arkadaşın sizin anlattığınız şeyleri anlayacak kapasitesi olduğunu sanmıyorum.Bu gibi 'marka fanatizmi' yaparak;sevdiği-sahip olduğu markayı cahilce-kaynaksız savunan insanlarla tartışmak yalnızca vakit kaybıdır.
Fakat yinede bilgilerinizi bizle paylaştığınız için çok teşekkürler,adam olana çok faydalı bilgiler bunlar.
size fazla yazı yazmanın anlamı yok !
İntruder ını yamaha karşısında su soğutmalı olduğu için öven arkadaş ! Honda karşısında kıyas olarak dahi kabul etmediğin ve bu anlamda benle muhatap bile olmayacağını beyan ettiğin Harley in de hava soğutmalı olduğunu neden es geçiyorsun yoksa görmek mi istemiyorsun ?
USA deki Harleyciler bile kendi Harleylerinin sağlamlığı ve yaşam tarzı olmasının dışında yol tutuş konfor ve vibrasyon + motor özellikleri olarak Japonlara yenik düştüklerini kabul ederken sen bana Bunları kıyas edebiliyorum diye muhatap olmaya gerek görmediğini yazabilecek kadar at gözlüğüyle bakıyor birde belgeye dayandırmamı istiyorsun Hondanın Harleyden iyi olduğu noterden belgelimidir sence ki ben o belgeleri sana bulayım ?
Sen zahmet edipte internetten ararsan kıyas kabul etmediğin edene de cahil dediğin halde Bizzat Harleycilerin Japonları kendilerine kıyas olarak kabul ettikleri gerçeğini zaten görürsün
Opel diye bir otomobil var ve onun geliştirdiği Twinport adında bir sistem var araştır bakalım neden öyle bir sistem geliştirmek ihtiyacında bulunmuş düşük devirlerde neden Twinport denen sistem emme ve ekzost süpaplarının birini kapatıp motoru 2 valve gibi çalıştırıyormuş ? Bir öğren bakalım sakın shadow unda 4 valve yerine 3 valve olmasının bununla bir ilgisi olmasın ?
Düşük sele pozisyonu diyorsun ama nedense denge merkezini bundan ayrı tutuyorsun düşük sele her şeyden önce ona göre farklı kadroyu gerektirir ki zaten bu kadronun da yere yakın olması anlamına gelir dolayısıyla sele yüksekliği düşük olan motorun denge merkezi zaten aşağıda olur üstelik selede oturan insanda hatırı sayılır bir ağırlıktır ve o dahi denge merkezinin düşük olmasına etkendir. Uzun lafın kısası Shadow zaten senin motorundan dengeli bir motordur.
İntruder son iki sene modellerinde Shadow u whellbase de 3 5 milimle geçmiş ki bunun sadece rakamsal olarak öne geçme isteği olarak yapılmış bir durum olmadığını varsayarsak dahi caster açısı hala shadow dan düşük durumdadır.
Son olarak 4 valve motorlarda silindir kapağında 4 adet süpap yuvası olduğundan kapaktaki et kalınlığı azalmaktadır. Süpap cidar çatlaması denen bu durum günümüz otomobil motorlarında dahi sorun oluştururken rektifiyeye gelen biraz sıkıştırılmış racing motorların neredeyse tamamında süpap cidar çatlaması mevcut ve kronik bir sorunken hiçte güce ihtiyaç olmayan düşük devirli chopper motorlarda 4 valve kullanılmasının mühendislik olarak hiç bir artısı ve anlamı yok ve tam tersine zararı vardır bunun tek amacı olsa olsa sıradan alıcıları uyutmak ve etkilemek için suzukinin yaptığı gibi daha fazla valfim var demekten öte değildir. Honda işte bunu yapmamaktadır bu da benim tıpkı sizin suzukiyi sevdiğiniz gibi hondayı sevmem için bir nedendir. Diğer taraftan gücün gerekli olmadığı bir uygulamada mühendislik olarak enjektör kullanımının da reklam haricinde bir anlamı ve faydası yoktur aksine enjektörden dolayı bir gaz tepki gecikmesi ve elektronik püskürtmeden dolayı verilen max avans nedeniyle oluşan vuruntu vardır karbüratördeki gibi tatlı ve yumuşak çalışma enjektörlü bir motorda yoktur. Honda bir chopper da gereksiz reklama kaçmayıp bu durumu dahi göz önüne aldığı için karbüratörlüdür bende ondan Hondacıyım sizler hangi reel nedenlerden dolayı Suzukici siniz saysanıza ?
Gelelim Honda ve Suzuki arasında ki dayandırmamı istediğiniz belgelere google ı açın ve tırnak içinde aynen şunu yazın
" Honda & Harley"
ve bir de şunu yazın
"suzuki & harley"
Aradaki farka bakın ve bakın bakalım toz kondurmadığınız harleyciler kendilerine kimi muhatap alıyorlarmış
Suzukiyi mi yoksa Honda yı mı ?
İşte bu da aradığınız belge olsun !