Uçak Tutkunları Buraya :)

bazıları sever bazıları sevmez. Ben sevmedim..:) ama kopamadık gene havacıyız..

hımm sevip sevmemek tabiki senin tercihin:)

neyse sonuç olarak yine o kanatlı zımbırtıların yanındasın oda güzel:p

bu arada birşeyi merak ediyorum( uçaklar hakkında ne zaman merak etmedigim birşey olduki:mrgreen:)

f-16'ların yerinin tespit edilmesini saglayan bir sistem oldugu söyleniyor. yani üretici firma bizim f-16'ların yerini istedigi zaman görebiliyor.

hatta aselsanda ölen 3 mühendisin bu sistemi çözdükleri için öldürüldükleri idda edilmişti.

şuan için f-16'larımız gerçekten üretici firma tarafından takip edilebiliyor mu?

yani nerde kaç tane uçak var bunlarım durumları ne vs...

uçaklarda böyle bir sistemin oldugunu biliyorum fakat türkiye uçakları aldıktan sonra üzerindeki bu sistemi devre dışı bırakabiliyor mu?

Hava Harp Okulu

pilot olmak artık bir çoğumuz için imkansız fakat içimizde çok genç arkdaşlar var ve onların pilot olma ihtimali var. gerçekten çok zorlu sınavları var. her yönden tam olmanız gerekiyor( bedenen ruhen vs..)
hava harp okulu girenlerin hepsi pilot olacak diye bir kural yok hatta %70'i civarı pilot olamıyor ama yinede havacılıkla ilgili diger bölümlere gönderiliyorlar. gerçekten kendine güvenen her yönten kusursuz oldugunu düşünen arkdaşlarımız varsa ve pilot olma gibi bir tutkularıda varsa bence çok geç olmadan bu okula başvurmalılar.
bu okulda sadece jet pilotu yetişmiyor. helikopter,askeri kargo uçagı pilotlarıda yetişiyor.
pilot olmanın aşamalarını ve pilot olmanın ayrıcalıklarını anlatan güzel bir video. sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim.

hatta pilot olma gibi bir tutkunuz yoksada izleyin video bittikten sonra böyle bir tutkuya sahip olmanız kaçınılmaz:p:mrgreen:

[GV]-8612876545452859534&hl[/GV]

Benim bu tür askeri uçaklardan B-1B ye olan hayranlığım ise 98 li yıllra
dayanır.Brooklyn-NY USA da çalışırken (permanent visa sahibiyim)bir as
keri üsteki gösteride istediğiniz uçağa oturup şalter ve düğmeleri oyna
madan gezebiliyordunuz.Ama orada bahsettiğim B-1B ye senatör olduğunu
ve kızını gezdirmek istediğini söyleyen olgun devlet adamına özel kuvvetler mensubu nöbetçi sadece dışardan resim çekebileceğini söyleyerek kibarca
50 feet ten fazla yaklaşamyacağını söylemişti.
İçimde hep bir uhde kaldı ama nayapalım ki bizim için hayal,adamlar da yala
kalık yok maalesef bizde olsaydı parti il başkanı bile ylışarak ve bütün sülalesini
sokarak hava atardı.

Ben B-1B ye yakından göz attım. dokundum :) fotoğraflar çekindim :) Parti il başkanıda değilim :queen:

GKN

bende küçükken pilot olmak isterdim hep
ilk okuldayken uçlu kalemin cekete asılma yerinin klipsinden takatdım yanağıma sanki mikrofonmuş gibi kafamada köpükten kask takardım birde bizim fahriye hocanın güneş gözlüklerini takardım arkama bikaç kişiyi takıp uçardım kendimce:)
eyy gidi günler.... şimdi yerde uçuyoruz :queen:

İzmir de tiad fuarı gerçekleştirildi, yanılmıyorsam 2001 yılı. o zaman italya, ukrayna, amerika,ingiltere . . . olmak üzere birçok ülkeden savaş uçakları gösteri uçakları v.s. gelmişti. Sadece b-1b değil ki, tornado, mig-29, b-1b , f-15 gibi bir çok uçağı, yakından inceleme fırsatı bulmuştum . . .

Bu fuar her sene gerçekleşiyor mu?

Sırf bu fuar için İzmir'e gelebilirim:cherry:

Vayyyy süper resimler. çok sagol
Bu uçak hakkında bilgin var mı?. Digerlerinden farkı ne??

Ben B-1B ye yakından göz attım. dokundum :) fotoğraflar çekindim :) Parti il başkanıda değilim :queen:

İzmir 2Ana jet üs eğt k.lığında ki tiad fuarındamı

Arkadaşlar bende bu topic i yeni farkettim,bende bildiğim kadarıyla bilgi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmaya hazırım

Yazılan yazıları okurken sırplar tarafından düşürülen hayalet uçağın gizli bilgilerinin
amerikalılar tarafından satılması sonucu konsolosluk veya elçilik herneyse bombalandığı falan yazılmış,siz her yazılana inanmayın

Erudite zaten ne güzel açıklamış görünmeyen uçak yoktur radar scop larında nasıl ve ne derece göründüğü önemlidir

bu nu anlatmak zordur radarcılar bilir,aslolan o uçağın hangi sistemle ve teknoloji ile düşürüldüğüdür

Uçakları F16-F18 - vs vs birbirleriyle değil kendi katogori karşılıkları olan değişik ulke imalatı olan uçaklar ile kıyaslanmasıdır ki buda en doğrusudur

Bir arkadaşımız mirage leri fransızların bize satmak istemeyecekleri veya buna benzer seylerden bahsetmiş veya anlatmak istemiş ,siz paradan haber verin bak nasıl satıyorlar paranın dini,dili,milliyeti yok arkadaşlar catır catır da satarlar,ama o uçaklarda kullanılacak silah,muharebe sistem ve teknolojileri derseniz evet düşünülebilir derim,bu konuya en iyi ornek enson askeri muharebe helikoıpter ihalesindeki turkiyede uretim ve yerli teknoloji işbirliği sartının konulması sonucu amerikalı ureticilerin mırın kırın etmesi sonucu ihaleden elenmeleri gosterilebilir

İzmir de tiad fuarı gerçekleştirildi, yanılmıyorsam 2001 yılı. o zaman italya, ukrayna, amerika,ingiltere . . . olmak üzere birçok ülkeden savaş uçakları gösteri uçakları v.s. gelmişti. Sadece b-1b değil ki, tornado, mig-29, b-1b , f-15 gibi bir çok uçağı, yakından inceleme fırsatı bulmuştum . . .

ozur diliyorum sorduğum için,

Son düzenleme:
Vay be topic ölmüş. Tr'de hakkında birşey yazılacak uçak kalmadı sanırım:p

ben artvinliyim bizim burda bi kaç defa geçti zaten etraf hep dağ ses yayılmıyo ortalıkta acayip korkunç bi ses birde insana gurur veriyo çok yüksek sesleri war

arkadaşlar Hava Harp Okulu na giriş vs. icin sorularınızı cevaplayabilirim ve sivil olarak da ucmanız mümkün ama jet ucaklarıyla degil bunun icinde bilgi verebilirim...

askerde havacı yapmak için nasıl nitelikler istiyorlar? eminim bende hiçbiri yoktur ama merak ettimişte :) :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elint;
özellikle yol ortasında durup, senin için çektim bu fotoğrafları.
İndirmişler güzelim uçağı, tarlaya..:mrgreen:

elint1cl2.jpg

Oğlum, "baba uçak" derken..

elint2jh8.jpg

Bu arada gözün aydın diyen yok, kardeşim Hava Harp Okulu'nu kazandı, salı günü yemin edecek :):):):)

tebrik ederim hayırlıolsun kardeşin bizim yerimize geliyor o da artık vampirr!!!!!!!!!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar