Az kalsın düşen motorcu kategorisine dahil oluyordum

Selamlar, bugün üniversiteye giderken Orhanlı merkezde, temkinli olmam sayesinde ciddi olabilecek bir kazadan kurtuldum, anlatayım.
Motor üzerinde 3 aydır bulunmama rağmen 10 yıllık B sınıfı tecrübesi sayesinde trafiği ve trafikteki canavarları iyi tanıyorum. Yakından tanıdığım bu canavarlardan biri ile sağ elinde cep telefonu ile konuşurken aniden park halinde bulunduğu cepten sinyal vermeden çıkması (üstelik U dönüşü yapmak üzere) sonucunda burun buruna geldim. Hızım yaklaşık olarak 45 - 50 km idi. Arabanın bulunduğu yere yaklaşırken park halindeki arabayı kontrol etmiş ve arabanın durur vaziyette olması, adamın telefonla konuşuyo olması, sinyal vermiyor olması ve dikiz aynasına bakmıyor olması nedeniyle çıkmayacağına kanaat getirip devam kararı almışken 50 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim canavar çok ani bir startla bulunduğu cepten çıktı ve yolumu tamamen kapadı. Allahtan bir anlık dahi olsa kafamı başka yöne çevirmemiştim ve gözüm hala arabanın üzerindeydi. Hızımda fazla olmadığından çarpmadan durabildim. Arkamdan gelmekte olan mercedes'li arkadaşta takip mesafesini koruyormuşta oda bana abs yardımıyla çarpmadan durabildi. Amcam yolu kapatmış vaziyette hala istifini bozmadan telefonla konuşmaya devam ediyordu. Normalde arabayla olsaydım çarpsam bile bana zarar vermeyecek hızda olan bir olay, motorda olduğum için hayatıma mal olabilirdi.
Lütfen arkadaşlar çok çok dikkatli kullanın. Trafikteki tüm objeleri değerlendirerek yol alın. Radarlarınız açık olsun...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ah ah o magandalar yokmu bunların cinsiyetide yok şimdi artık kadın erkek karşık artık eskiden erkek coktu artık kadınlarda ayı sınıfına dahil oldular:mrgreen:

Durdurup o gerizekalıyı telefonu yutturamadınmı ::evil::

Gecen gun yeşil ısık yanmıs bana 1 2 saniye kadar gecmiş ve ben kalktım gecis yapıyorum öküzün biri az kalsın takıyordu bana. Durdurdum motoru indim asaşıya. Ac dedim lan pencereni actı.
Boğazına bir yapıstım nefesini kestim 5 6 sn kadar.

Sen mi bakacaksın lan serefsiz benim coluguma cocuguma gormuyormusun kırmızı yanıyor derken baktım adam kıpkırmızı olmus geberecek elimde. Sonra farkettimki adam nefes alamıyor. Elimde kalkmadan surda ... git adamın asabını bozma falan olayı sonra adam 2 dk icinde ortalıktan kayıp oldu.
Birdahada böyle birşey yapmayacagına adım gibi eminim.

Trafik insanların ve yayaların sosyalleştiği ortam olsa dahi,bu şekil davranan araç sürücülerinin yanında, iki teker sahibi olarak antisosyal olmayı tercih ederim. Kazada motosiklet kullanıcısını 3 tür sonuç bekliyor; geçici sakatlık,kalıcı sakatlık ve ölüm. Bunun teloransı olamaz. İnsanlık halidir diyenin başta insan sınıfında kendisine verdiği değer şüphelidir! Kaporta biziz. :bounce:

Son düzenleme:
Ucuz atlatmışsın geçmiş olsun böyle 4 gözümüz açık seyretmemiz lazım:cat:

arkadaşım geçmiş olsun Allahtan karşındakinin hata yapabilecek olduğunu hesaba katıp sürüş gerçekleştirmiş ve ucuz atlatmışsın...

Yalnız... her benzer topicte olduğu gibi yok adamı dövseydin öldürseydin bak bi daha yapıyomu yorumları yanlış ve amacından uzak.

Trafik hataların da yapılabileceği sosyal bi ortamdır. siz de hata yapmıyo musunuz.
burda önemli olan hata içindeki sürücünün adı üzerinde hatalı olması kasıtlı olmamasıdır. eğer sizi gördüğü halde bana ne kaçsın uçsun mantığındaki adam ayrı ama bir anlık dalgınlık aynasındaki kör noktayı kontrol etmeyi unutan kişileri de aynı kefeye koyup fevri ve saldırgan davranmayın.

canınıza kasıtlı olarak kastedilmediği zaman sizin de başkasına saldırmaya hakkınız yok unutmayın. uyarın hatırlatın ama saldırganlaşmayın.

Durdurup o gerizekalıyı telefonu yutturamadınmı ::evil::

Gecen gun yeşil ısık yanmıs bana 1 2 saniye kadar gecmiş ve ben kalktım gecis yapıyorum öküzün biri az kalsın takıyordu bana. Durdurdum motoru indim asaşıya. Ac dedim lan pencereni actı.
Boğazına bir yapıstım nefesini kestim 5 6 sn kadar.

Sen mi bakacaksın lan serefsiz benim coluguma cocuguma gormuyormusun kırmızı yanıyor derken baktım adam kıpkırmızı olmus geberecek elimde. Sonra farkettimki adam nefes alamıyor. Elimde kalkmadan surda ... git adamın asabını bozma falan olayı sonra adam 2 dk icinde ortalıktan kayıp oldu.
Birdahada böyle birşey yapmayacagına adım gibi eminim.

zor tuttum kendimi, çözüm değilki adama haddini bildrmek, bi keresinde benzer bi olayı arabayla yaşamıştım. duvara giriyodum az kalsın, gecenin bi yarısı, ben tek başımayım, karşı arabada mafya tipli 3 adam, gençlikte var, arabadan inip başlamıştım bağırıp çağırmaya, allahtan tamamen haklıydımda çok bişe demediler, inmediler aşağıya düşünüyorumda, yerdim temiz bi sopa... bi arkadaşım kartal pendik hattındaki bi minübüs şöförüyle tartışmaya giderken kafasına yedi levyeyi, adam minibüsten inmeden camdan geçirdi kafasına ve bastı gitti.
Yaşadığına dua edicen bu ülkede o kadar. Teksas olduk nihayetinde...

asm

geçmiş olsun,sinyal vermeyenlerin büyük kabahati olduğu gibi sinyal verenlerinde bazen büyük kabahati oluyor

sinyal verdiği an yola çıkmaya veya sollamaya çıkmaya cesaret eden tek milletiz herhalde!

ah ahhh.. nedir bu çektiğimiz bu magandalardan...

buna benizer bir olayda benim başıma geldi...3 şerit yolda orta şeritte giderken (şehir içi) sol taraftaki göbekten (ışıksız bir kavşak) siyah bir jipin yola ağır ağır çıktığını fark ettim...o sırada benim gittiğim istikamette başka bir araç olamadığı için içimden "bu adam motosikletliyim diye beni takmaz, yola fırlar" dememe kalmadan yola çıktı..neyseki temkinlkiydim süratim 50 -60 civarı geçişini tamamlamasına yetecek kadar yavaşladım..fakat adam yapacağını yaptı...3 şeritli yolun ortasında durdu..sözde bana yol veriyor...başına gelenler iyi bilirler...bir andan sonra tepki verip motoru sağa yada sola yatıramazsınız.. yada yolun ne kadar boş olduğunu bilirseniz bilin emin olamaz ve sağ yada sol şeride geçmektense daha teklikeli olan fren yapmayı yeğlersiniz....neyse ki benimde kararsızlığım uzun sürmedi ve frenlere kontorllü bir şekilde asıldım ve araca 4 - 5 metre kala anca durabildim...araca iyice yaklaştığım için siyah camın arkasından şöförün sağ elinde telefonla konuştuğunun aynı zamanda da, trene bakmanın (öküz gibi afedersiniz) zevkü sefasıyla bana ne yapıyorsun der gibi rahat bire tavır aldığını gördüm...

belki bu bana bir tecrübe oldu...ama bu gibiler için hiç bir şey değişmeyecek.. kim bilir kimlerin canına ve sağlığına kast etmeye devam edecekler..

geçmiş olsun...

asm

bu psikolojide olursanız düşmeniz kaçınılmaz bence :)

umarım hiç düşmezsiniz...

Söylediğin olay Gültepede benim başıma geldi ve hiçte yavaş değildim. Arabalar sağlı sollu parketmiş, hava karanlık, parkeden araçların orta kısmından bi araç hiç bir ışığı farı sinyali yanmadan senin dediğin gibi u dönüşü için ani şekilde aynaya bakmadan fırladı. Zaten iki tane olan şeritleri tamamiyle kapattı ve benim ön frenler tutmuyodu o gün yaptırmıştım. Alahhtan yaptırmıştım yani. Zaten zor durdum tam çarpmak üzereyken, bide yaptırmamış olsam halim nice olurdu bilemiyorum..

Sanada çok çok geçmiş olsun Uğurtan. Bu kazmalardan yollarda sürüyle var ne yazıkki. Hatasız kul olmaz şeklindeki yorumada ağzım açık kaldı doğrusu. Söylenile hata karşılığı insanlar ölüyor, çocukları yetim eşleri dul kalıyor. Dikkatsiz bir sürücünün trafikte olması hata iken böyle bir yorumu bir motorcunun yapması ilginç doğrusu. Biz hata yaparsak ölürüz, onlar hata yapar ise öldürür!!! Biraz daha mantıklı konuşmalar yapalım lütfen..

Son düzenleme:
öncelikle herkese teşekkürler, kimse yaşamasın böyle bir tecrübe...

Kendimiz dahil herkes hata yapabilir bu olmayacak bişey değil ancak araba kullanırken telefonla konuşmak yada alkollü olarak araç kullanmak hata yapmış olarak değerlendirilemez durumlardır. Hem kendi canına hemde başkasının canına kast etmekle eş değer bence,

Maalesef ülkemizde bunun gibi durumlarda direksiyon başında bulunanlara çok sık rastlıyoruz. Yakın zamanda da değişmeyecek bu durum. Bu canavarlara haddini bildiremeyecek duruma düşme olasılığımızda var.

Moderatör
Bu gibi durumlarda sakin kalmak, karsimizdakine prim vermek anlamina gelir.. Bize tecrube olan bu tur olaylar, karsimizdakilere de unutamayacaklari bir tecrube olmali ki, baska birimiz icinde tehlike yaratmasinlar..Filozof gibi yazdim bee :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar