- Konu Yazar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere çok sinirliyim. Tam bir haftadır özelliklerini öğrenmeye çalıştığım, geçmişini, kazasını belasını eksiğini artısını öğrendiğim ve sahibiyle pazarlığını yapıp daha görmeden satın almaya karar verdiğim motoru (marka ve model söylemiyorum) teslim almak için dün gece trene bindim ve 9 saatlik yorucu bir yolculuktan sonra Ankara'dan İstanbul'a geldim. Daha gelmeden internetten güvenilir olduğunu değerlendirdiğim bir usta bulmuştum. Söz konusu bu ustanın ismi birçok forumda geçiyor. Olumlu ve olumsuz yorumlar vardı ama bana işinin ehli gibi gelmişti ve alacağım motorun aslına bakarsanız adet yerini bulsun misali sağına soluna baktıracağım için (çok güveniyordum satıcıya) çok fazla önemsemedim. Uzun lafın kısası, sabah İstanbul'a heyecan içinde indim. Usta'nın verdiği adrese doğru yola çıktım. Sabırsızlıkla alacağım motoru bekledim. Sonunda arkadaş geldi. Ne yalan söyleyeyim motor ilk bakışta "ben senin için yaratılmışım" demedi ama ben ustanın diyeceklerini beklemeye başladım. USTA ! motorun etrafında 2-3 saniyelik bir tur attı. Sonra marşa bastı. Motoru tam tamına 6-7 saniye dinledi. Motoru susturdu ve bana dönüp "gayet güzel temiz bir motor" deyip içeri girdi. Ben şaşkınlıkla "Motoru şöyle bir 200-300 metre kullanmayacak mısınız ?" demeye kalmadan "oooooo çok iyi motor" falan dedi ve olayı kapattı. Ben naçizane motoru alıp sürmeye başladım. 30-40 km. süratle gidonu bıraktığımda motor sağa yıkıldı zor yakaladım. Ön frene bastım. Fren mandalı elimde lıkır lıkır oynadı. 10-20 km ile sert ön fren yaptım. Gidondan garip garip sesler geldi. Geri döndüm. Motordan yağ akmıştı. Ustaya sordum. yok bişey terleme dedi. Motorun boyası dedim. Eeeeee sende 97 model motordan çok şey istiyosun dedi. Neyse çok uzattım. 80 tane şeyinden kıllanmama rağmen parasını daha sonra vereceğime güvenerek Ankara'ya doğru gaz açtım. Daha Gebze civarından geri dönmeye karar verdim ama dur dedim kendi kendime "sen daha 10.000 km.lik motorcusun. Ne anlarsın ?" diyerek devam ettim. Ankara'ya geldim Ustama gittim. Sonuçlar:
1. Motor kesinlikle kazalı. Devamlı sağa yatmaya eğilimi var. 140 km. üzerindeki süratlerde kararsızlık.
2. Ön karenaj, far ve ön cam tamamen değişmiş.
3. Motor full boyalı.
4. Ön disk eğri (350 YTL)
5. Yağ kaçağının sebebi motorun altındaki KÜÇÜK ! bir çatlak. İtina ile kaynak gerekiyor. MOTOR ÇATLAK YAHUUUUU.
6. Gidon bilyaları değişecek.
Bir daha asla kendimi küçümsemeyeceğim. Motoru teslim alırken farkettiğim bütün arızalar kendi ustam tarafından da teşhis edildi.
ALINAN DERSLER :
1. Kendine güven.
2. Ustanı iyi seç.
3. İstanbul'da dikkatli ol.
4. İstanbul'dan motor alırken ustanla beraber gel.
5. Motoru bana satan arkadaşın ustası ve benim İstanbul'da motoru gösterdiğim usta ,(dikkat ederseniz isimlerini hala vermiyorum. Polemik yaratmak istemiyorum) inanın bana hepinizin muhtemelen bakımlarını yaptırdığı, motorunu emanet ettiği, güvendiği, sevdiği, saydığı, beraber çay veya bira içtiği insanlar. Bu ustalar sizi gerçekten seviyor ve işte tam bu yüzden hasarlı ve problemli motorlarınızı siz hiç para ve zaman kaybetmeyin diye henüz tanışmadıkları, çay veya bira içmedikleri insanlara sağlam diyerek satmaya yardım ediyorlar. (Bu insan ben oluyorum).
SONUÇ :
1. Allahtan motorun parasını vermemiştim. En kısa zamanda iade ediyorum.
2. Artık çok dikkatli oluyorum.
3. Herkes kötü kardeşim.
4. Bi tek ben iiyim.
5. Çift silindirli motor alıyorum.
1. Motor kesinlikle kazalı. Devamlı sağa yatmaya eğilimi var. 140 km. üzerindeki süratlerde kararsızlık.
2. Ön karenaj, far ve ön cam tamamen değişmiş.
3. Motor full boyalı.
4. Ön disk eğri (350 YTL)
5. Yağ kaçağının sebebi motorun altındaki KÜÇÜK ! bir çatlak. İtina ile kaynak gerekiyor. MOTOR ÇATLAK YAHUUUUU.
6. Gidon bilyaları değişecek.
Bir daha asla kendimi küçümsemeyeceğim. Motoru teslim alırken farkettiğim bütün arızalar kendi ustam tarafından da teşhis edildi.
ALINAN DERSLER :
1. Kendine güven.
2. Ustanı iyi seç.
3. İstanbul'da dikkatli ol.
4. İstanbul'dan motor alırken ustanla beraber gel.
5. Motoru bana satan arkadaşın ustası ve benim İstanbul'da motoru gösterdiğim usta ,(dikkat ederseniz isimlerini hala vermiyorum. Polemik yaratmak istemiyorum) inanın bana hepinizin muhtemelen bakımlarını yaptırdığı, motorunu emanet ettiği, güvendiği, sevdiği, saydığı, beraber çay veya bira içtiği insanlar. Bu ustalar sizi gerçekten seviyor ve işte tam bu yüzden hasarlı ve problemli motorlarınızı siz hiç para ve zaman kaybetmeyin diye henüz tanışmadıkları, çay veya bira içmedikleri insanlara sağlam diyerek satmaya yardım ediyorlar. (Bu insan ben oluyorum).
SONUÇ :
1. Allahtan motorun parasını vermemiştim. En kısa zamanda iade ediyorum.
2. Artık çok dikkatli oluyorum.
3. Herkes kötü kardeşim.
4. Bi tek ben iiyim.
5. Çift silindirli motor alıyorum.