Rüzgar bir motosiklete en çok ne yapabilir, devirir mi?

ben bunu merak ediyorum. şiddetli rüzgarda mesela poyraz veya lodosta çok sarsılınca korkuyorum. ne önerirsiniz? :silent: :silent: :silent: :silent:

şayet ben lodosa yakalansam bi agaç bulup motoru baglar kendimde yapışırım lodosun gitmesini beklerim ...:)

Ben ilk savrulduğumda çok korkmuştum... Sonra alışıyor insan :wiinkk:

benimde başıma geldi... burdurdan gelirken sanki viraja girer gibi yatırıyor motoru... Yavaşlamada Fayda var bence :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
burdan karadenizde motosiklet kullanan tüm motorcu dostlarıma selam sölüyorum :queen:

Anlıyana...

teşekkür ederim arkadaşlar,çok iyisiniz. merak etiiğm rüzgarı yenmenin yolu yok mu:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kontra

Burada adı başka ama birkaç topicte kontra tekniği diye adlandırıldığını gördüğüm teknik sadece viraj da kullanılmaz.
Bu teknik rüzgarda da kullanılan daha doğrusu kullanılması gereken bir tekniktir.
Tabii rüzgarlı havada kullanmak zorundaysanız.
Bir de bu teknik çalışma gerektiren bir tekniktir.
Yani daha önce yapmadıysanız, yapmaya çalışmayın.
Araştırma yapmadan cevap yazdığım için bu konu hakkında topic açılıp açılmadığını bilmiyorum.
Eğer varsa arkadaşlar linkini verirlerse iyi olur.
Yoksa daha sonra biraz anlatmaya çalışırım.

ben bunu merak ediyorum. şiddetli rüzgarda mesela poyraz veya lodosta çok sarsılınca korkuyorum. ne önerirsiniz? :silent: :silent: :silent: :silent:

patriote'un bahsettiği şey rüzgarda yapılacak olandır. Şiddetli demişsin sen, şiddetli rüzgarda motora binmeyiniz. Çünkü vereceğiniz kontra açısı rüzgar şiddetine göre artar. Tam bu durumda yanınızdan otobüs ya da kamyon gibi rüzgarınızı kesecek bir araç geçerse şeritten çıkar ya da düşersiniz ve %90 kaza yaparsınız.

hocam şiddetten kastın ne?

söylemeye çalıştıgın gibi(veya anladıgım kadarı ile) rüzgar varsa bırak motosiklet kullanmayı sokakta yürünmez.sen resmen fırtına gibi söz etmişsin?

Yavaş gidin hiçbirşey olmaz.3 hafta önce fırtınalı havada gezi yapmıştık yavaş gidince birşeycik olmadı..Ne kadar hız o kadar bela.

3,5 attırır. eğer yollarda ıslaksa arkana yusufyusuf biner :p birebir yaşadım fsm köprüsünü geçerken.

istanbul da özellikle köpruler de yakından alakadar oluyoruz şiddetli ruzgarla..

mesela ben o yusufu arkama aldığım sırada boğaz köprusunde gece 30 km/h ile gidiyordum ve surekli gidonu sağa ceviriyordum ayrıca en sağ seridin ortasındaydım.

fakat tam ortadaki polis kulubesini unutmusum ordan gectiğim an ruzgar kesildiği için direk 1 metre kadar sağa kaydım ve şeridin en sağındaydım 1 saniye kadar sonra tekrar seridin ortasına geldim ve mucadeleye devam...

ama gerçekten acayip korkutucu bir olay o yukses ses ve yoğun bir mucadele..

aynen öyle ben gebzede oturduğum için motorla pek köprüden geçmedim.
2. geçişimdi bu köprüdeki rüzgar ve ıslak yol gerçekten motoru şeritte tutmayı imkansız hale getiriyor. rüzgerın kesilmesi olayını ben temde yaşadım. arkamdan gelen tır beni solladığında rüzgarım kesildiği içn şeritte beyağı bir gezinmiştim 3.5 3.5 yusuf olayları yani.

3,5 attırır. eğer yollarda ıslaksa arkana yusufyusuf biner :p birebir yaşadım fsm köprüsünü geçerken.

istanbul da özellikle köpruler de yakından alakadar oluyoruz şiddetli ruzgarla..

mesela ben o yusufu arkama aldığım sırada boğaz köprusunde gece 30 km/h ile gidiyordum ve surekli gidonu sağa ceviriyordum ayrıca en sağ seridin ortasındaydım.

fakat tam ortadaki polis kulubesini unutmusum ordan gectiğim an ruzgar kesildiği için direk 1 metre kadar sağa kaydım ve şeridin en sağındaydım 1 saniye kadar sonra tekrar seridin ortasına geldim ve mucadeleye devam...

ama gerçekten acayip korkutucu bir olay o yukses ses ve yoğun bir mucadele..

yusuf yusuf yada 3.5 atmak bile ifade edemez o olayı. Hergün boğaz köprüsünü kullanan biri olarak söylüyorum, olaya ağırlığımı koymama rağmen (yaklaşık 110 kiloyum :p ) şiddetli fırtınada motorun altımdan uçabileceğine neredeyse emin oldum, çünkü ön tekerin yanlamasına kaydığına şahit oldum :pr: saniyede kaç defa besmele çektim hatırlamıyorum :salut:
size tavsiyem yola çıkmadan önce www.meteor.gov.tr adresinden hava durumunu özellikle rüzgar olayını kontrol edin.

Var tabi, rüzgar seti çekebilirsin mesela yolun rüzgar alan tarafına. :)

:farao:

DD kontra tekniğinin rüzgarlı yollarda çok işe yaradığını belirtiyor. Test ettim onayladım. Fakat sert havalarda kullanmamakta yarar var mecbursak yavaş gitmek gerekir.

Rüzgar denilen meretin en etkili silahı sestir. Rüzgarlı havalarda kulaklık kullanmakta yarar var (Aslında her zaman kullanmalıyız). Ses insanı dahada ürkütüyor.

Valla hızla ilgili yavaşlayınca pek sorun olmaz ama otoyoldaa giderkende ister istemez yavaşlayamıyorsun.Mesela Samsun-Çarşamba yolu üzerinde havaalanı yakınlarında çok sağlam bir rüzgar oluşuyor, 3 şeritli yolda en sağ şeriti ortalayıp gitmeye çalışırken birden kendini yolun kenarında buluyorsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar