Rüzgar bir motosiklete en çok ne yapabilir, devirir mi?

o havada hic motora binmeyin.
ozellikle anlik ruzgarlarda dikkat edin cok fena atiyo kenara.
birde karsidan 100 km hizla gelen as 900'lere :)

Çok teşekkürler arkadaşlar,
En azından rüzgardan yalnızca benim korkmadığımı anladım... Geçenlerde FSM köprüsünden ilk ve son geçişimde rüzgar bir vurdu, denize uçacağımı sandım. :queen: Yükseklik korkusu da olan biri olarak sanırım bir daha köprüyü kullanmayacağım.

Sürekli aynı yönden aynı şiddette gelirse biraz motosiklete açı vererek ayarlanabilir denge.

Fakat prometheus un dediği gibi rüzgarı kesecek bir durum olursa siz aynı açıyla devam ettiğiniz için ani bir şekilde yattığınız yöne doğru savrulursunuz.

Bu durum arabaları bile yoldan çıkarabilir. Çok rüzgarlı bir havada rüzgarın estiği yönün ters yönüne doğru direksiyona kuvvet uygularsanız. Sonra bir kamyon ya da otobüsün yanında geçerken araba sallanır. Nedeni rüzgarın kesilmesi. Rüzgar bir makineden gelmiyor sonuçta, yönü şiddeti her an değişebilir.

Motosikleti genelde gezi amaçlı kullandığımız için işkence çekmeye gerek yok, yol çıkmamak en iyisi. Fakat mecbur kalırsanız bir şekilde, Çok yavaş giderek riski azaltabilirsiniz. Özellikle kamyon, otobüs gibi yüksek ve rüzgarı kesebilecek araçlara fazla yaklaşmayın derim.

Ben motorumu ulaşım amaçlı kullandığım için, her gün köprüden geçmek zorundayım. Geçtiğimiz günlerde 30 knot esen havada bile geçtim, sanırım boğazdaki hızı 40-45'i buluyordur. Bu sanırım senin şiddetli rüzgar tanımına uyar. Eğer normal hızında gitmeye çalışırsan arkadaşların dediği gibi fazla kontra vermen gerekir, bu da ruzgarın aniden kesildiği durumlarda seni zora sokar. Benim başıma 1-2 kere geldi, şerit içinde sağa sola yalpaladım ama şerit dışına çıkmadım. Eğer arabaların arasından gitmeye çalışanlardansan, boyle bir durumda çarpmaman büyük şans olur. Bu havalarda şeridin ortasından dusuk bir hızla gidersen sorun olmaz. Eğer hala zorlanıyorsan, rüzgar üstüne (rüzgarın geldiği yön) bir otobüs, kamyon gibi yüksek bir araç alırsın, onu paravan yaparak, aynı hızda geçersin.

Eğer hala zorlanıyorsan, rüzgar üstüne (rüzgarın geldiği yön) bir otobüs, kamyon gibi yüksek bir araç alırsın, onu paravan yaparak, aynı hızda geçersin.

Otomobil ile fırtınalı bir havada arkadaşın bahsettiği durumu gördum..Avrupadan Asya ya ilerleyen bir belediye otobusunun yanında 3 tane kurye motoru otobusu siper almış rahat rahat geçiyorlardı köpruyu..:)

Aklımın bir kenarına yazdım öyle bir ruzgarada geçmek zorunda kalırsam arkadan otobus yada biraz buyuk bir araç gelmesini dileyeceğim..

Süper Moderatör (BBRR)
Uzun yolda genellikle sert rüzgara denk gelirsiniz yeryer.. yapılacak en iyi şey sürati düşürmektir.. zaten motoru rüzgar yönüne açılandırarak rüzgarı hafifçe kırarsınız.
burda karşınıza çıkacak en büyük hendikap otobüs kamyon gibi hacimli araçların yanınızdan geçerken rüzgar etkisini azaltmaları ve geçiş tamamlandığında sizi yine aynı etki ile başbaşa bırakmaları ..kuvvetli rüzgarlarda özellikle araç geçişlerinde çok dikkatli olmak lazım rüzgar sizi geçmekte olduğunuz araca tehlikeli bir şekilde yanaştıracağı gibi tam aksine sizi araçtan tehlikeli bir şekilde dışarı doğru itebilirde..eğer yeni iseniz ve yol tehlikeli ise en iyisi rüzgarın dinmesini beklemek ..yok yol çok kalabalık değilse mümkün olduğunca sollama yapmadan yola devam edip kuvvetli rüzgar konusunda gerekli deneyimi kazanın..

unutmayınki her türlü şartta kullanamayı tecrübe etmek en iyisidir ..ama alınan risk hayatınızı tehlikeye atacak büyüklükte olmamalıdır.

rüzgerın kesilmesi olayını ben temde yaşadım. arkamdan gelen tır beni solladığında rüzgarım kesildiği içn şeritte beyağı bir gezinmiştim 3.5 3.5 yusuf olayları yani.

arkadan qelen tır mı... :cyclopsan solladı mı... :queen: 250 MCT varkenn ??

Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aklına gelen bütün olasılıkları,aklından bile geçmeyen olasılıklarla çarp ortaya çıkan kombinasyonlardan herhangi biri olabilir yada olmayabilir:p şaka bir yana mecbur değilsen okadar şiddetli rüzgarda kullanma.

rüzgarın etkisi bir scooterla cbf 150 gibi motorlar arasında değişir mi?? seneye değiştirmeyi düşünüyorum motoru bu rüzgar ve rahat kullanım olayı için de scooter ı satıp böyle bi motor alırsam yararı olur mu yoksa parayı çöpe mi atmış olurum??

arkadan qelen tır mı... :cyclopsan solladı mı... :queen: 250 MCT varkenn ??

ne yani trafik canavarı mı olayım kurallar açık ve basit motosiklet max. 80 km/s ile gitmelidir. ki o yağmurda ve rüzgarda bundan daha fazla hızlı gitmemi beklemiyorsundur :silent: kendi hayatım neyse de arkamdakinin hayatından da sorumluyum ayrıca 80 km/s max. giden otobüsler kamyonlar tarih oldu 140-150 ne verdiyse basıyorlar artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar