Küçük çaplı 20 Haziran gezisi

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Uzun zamandır tekrar yapmak istediğim bir gezi vardı. @yarım akıllı 'nın haber vermesiyle aldığım kaskı da bir hayırlayayım dedim. :D Tabi bu sefer biraz değişiklik rotada yapmak gerekti. Biraz da rüzgarlı olması sebebiyle epey hızlı bir tur oldu.

Rota şu :
d22dmrw.png

Bayramiç'ten dağ yollarına vurup Küçükkuyu tarafına indim. Etraf hala hatırladığım kadar güzel ama yollar da bir o kadar kötü. Düzelmiştir diye ummuştum, düzelmemiş. Paldır küldür, tünele girmeden Nusratlı rampalarının sonuna bağlanıp denizi gördüm ve sahile indim.

lbkkscm.jpg

Deniz kıyısını takip ederek Assos yolu üzerinden Babakale'ye geçtim. Böyle bir planım yoktu tabii ama, hazır gelmişken Asya Kıtası'nın en batısına uğramamak olmazdı.

eazbn8d.jpg

Babakale :

b83q9uz.jpg

Oradan Geyikli, Taştepe ve sahil şeridini takip ederek Güzelyalı - Kepez üzerinden merkeze girdim. Tabii ki köfte yedim. :D

Çanakkale'den Çan yoluna bağlanıp, Etili sapağından Bayramiç'e dönerek turu tamamladım.

Genel olarak geçtiğim dağ ve bucak yolları epey bozuktu. Fakat Çanakkale - Çan yolunu uzun zamandır kullanmamıştım; ilk 30 km'sini baştan aşağı yenilemişler. Sıcak asfalt, kaymak gibi. Batan güneşin ışıkları da ağaçların arasından vurunca manzara tadından yenmiyordu.

otw8yce.jpg

Kaska gelecek olursak; V10 benim için tam bir seviye atlama oldu. Vizör açıkken denildiği gibi biraz uğultu yapıyor ama kapatınca eski kaskıma kıyasla epey sessiz. Buraların fırtınaya yakın rüzgarlı olmasına rağmen performansı böyleydi.

Bir de arkadaş, siz bana rüzgarlıkla deflektörün bu kadar fark yaratacağını neden daha önce söylemediniz? Naked kullanırken yol boyu rüzgardan tokat yerdik, vizör sinek mezarlığına dönerdi. Sukuter'da rüzgarla anca uzaktan selamlaşıyoruz, sineklerle hiç muhatap olmuyoruz.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
paylaşım için teşekkürler, güzel bir gezi olmuş 😊

Motosikleti
Honda CBR500R
Güzel bir gezi olmuş.
Babakale'ye giden yolun kalitesi nasıl?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar