Gazeteciler sallamayın.
PİERZİG,GÖKHAN2433 ve HASANCOLAKEFE nickli arkadaşlarım.
habercinin para verdiği,gaza getirdiği ya da haber için sıkıntıya giren gazetecinin motorcuyu bulup ayarladığı şeklindeki iddalarınız için yazıyorum bunu.böyle sallamayın.
buraya hem üye olan hem de takip eden gazeteciler var merak etmeyin Ayrıca,haber mantığının ne olduğunu bilmeden habercileri karalayacağınıza bu tür görüntülerin oluşmaması için neler yapabileceğinizi tartışın ve fikir üretin.Böylece daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.
buna sadece gülerim dostum :mrgreen: sadece istanbul'da günde ortalama 200-250 haberin tv ve gazetelerin haber merkezine düştüğünü bilmezsen tabiki böyle düşünmen normal

haber sıkıntısı yok anlayacağın haber fazlalığı var hem de haddinden fazla :bounce:
Öncelikle sen hangi kimlikle ahkam kesiyorsun diyen arkadaşlar için şunu belirteyim.
Bir gazetenin kurucusuyum ve genel yayın yayın yönetmenliğini yurtdışına çıkana kadar sürdürdüm.
Bu gazete halen yayında ve isteyen arkadaşlara özelden adını telefonunu verebilirim ve sorabilirler.
Ayrıca yaklaşık 13 yıl özel bir radyonun genel yayın yönetmenliğini de yaptım ve haber programlarını hazırladım.
Yine isteyen arkadaşlar bu radyoya ulaşıp hakkımda bilgi alabilirler.
Biz burada motorun geleceğini, yanlışları ve doğruları tartışıyoruz. Bu görüntülerden sadece o genci sorumlu tutamayız.
Bu gün muhabirlerin çoğu bağımsız çalışıyor ve haber başına para alıyorlar.
Günde değil 250-300 haber, 3000 haber düşse bunlardan yayınlanabilecek kapasitede olanlar üçü-beşi geçmez.
Zaten böyle olduğu için Türk milleti yıllardır haber yerine magazin seyrediyor.
Yalnız;
Burada bu işi ciddi yapanları ayrı tutuyorum. Yoksa en başta kendime haksızlık etmiş olurum.
Bu nedenle gazeteciliği ciddiye alan ve işini düzgün yapan arkadaşlar üstlerine alınmasınlar.
Burada muhabir yada muhabirlerin gaza getirme olayı yaşanmış bir gerçektir.
Motosiklet kullanıyorsunuz ve birileri arabadan sizi kameraya alıyor.
Biraz şov yaparsınız belki ama sonra çeker gidersiniz. Burada olay böyle gerçekleşmiyor.
Genç kaliteli bir çekim olması için bazen geride kalıyor, bazen de basıp gidiyor.
Zikzaklar çiziyor diye bahsedilen bölüme bir kez daha bakın sağda hiçbir araç yok.
O arabadaki arkadaşlar büyük ihtimalle yolda bu gence rastladılar.
Para verdiklerini zannetmiyorum.
Büyük ihtimalle biz şu tv kanalındanız bir kaç hareket yap çekelim akşama haberlere çıkarsın dediler.
Genç onlara uydu ve bu hareketleri yaptı.
Daha önce motora çok hakim değil diye bir yazı yazmış ve görüşümü belirtmiştim.
Hatta bazı arkadaşlar bana katılmadı.
Ama görüntüleri tekrar seyrederseniz bana hak vereceksiniz.
Genç bir şeyler yapıyor ama tam olarak değil.
Bu da ben de bir gaza getirme olayı olduğunu çağrıştırdı.
Çocuk habercileri memnun etmeye çalışıyor.
Bunun dışında Abzah isimli üyemizin
"bu tür görüntülerin oluşmaması için neler yapabileceğinizi tartışın ve fikir üretin."
Görüşüne de aynen katılıyorum. Sadece bu cümleye diğerlerine değil...
Şunu da belirteyim gazeteci arkadaşlarım tepkilerinde haklılar. Bu bir savunma içgüdüsü ve normal.
Bu da işlerini ciddiye aldıklarını gösterir.
Bu nedenle yazdıklarımı lütfen kişisel olarak üstlerine alınmasınlar...
Kendinize çok iyi bakın....