Lastikleri değiştirmeli miyim?

Motosikleti
Ns200 15"
Demi, yolda ya da arazide gidiyorsun, sasi ayrilmis, bittin😂 eski himalayanlarda da var o sorun
Eniştem CG'sini kullanmam için müsade vermişti sağolsun ama bir motor bu kadarmı dandirik olurdu, şasesi alttan yırtıldı, frenler desen ön arka kampana Allah'a emanet, gösterge bozuk, ayak marşının yayı kırık, Çin malı CG'nin amortisörleri zaten vasat, lastiklerde naylon du :D şimdi buna ben ne yaparsam yapayım olmaz.

Ama özledim şimdi bu kadar dandirikliğe rağmen güzeldi ve özeldi :) bugünün mekanik bilgimin temellerini ona borçluyum.

• Haha
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Eniştem CG'sini kullanmam için müsade vermişti sağolsun ama bir motor bu kadarmı dandirik olurdu, şasesi alttan yırtıldı, frenler desen ön arka kampana Allah'a emanet, gösterge bozuk, ayak marşının yayı kırık, Çin malı CG'nin amortisörleri zaten vasat, lastiklerde naylon du :D şimdi buna ben ne yaparsam yapayım olmaz.

Ama özledim şimdi bu kadar dandirikliğe rağmen güzeldi ve özeldi :) bugünün mekanik bilgimin temellerini ona borçluyum.
Yaw bi silah cekip seni vurmadigi kalmis cgnin, nasil bir ozel olma hali bu😂

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Arkadaşlar,

Motosiklette güvenlik bir zincire benzer , tek bir halka bile zayıfsa diğerlerinin ne kadar kuvvetli olduğunun bir önemi olmaz. Yukarıda pekçok örnek verilmiş . Lastik , şase , süspansiyon , zemin vb gibi. Bunlar zincirin halkalarıdır.

Ama ,

Binici zinciri elinde tutan adamdır. Elindeki zincire göre nerede, ne zaman , ne kadar yük çekebileceğini bilen adam o zincirin kopmasına müsaade etmez.

Ne kadar para harcarsanız harcayın zincirin bazı halkalarının kontrolü sizde değildir . Zemin kötüyse iyi lastik de 100% performans gösteremez , asfalt için optimize edilmiş bir süspansyon bozuk yolda tutuş fakiridir , hava sıcaklığı 4 derecenin altındaysa süper corsa lastikleriniz çöptür, havası fabrika değerlerinin çok üzerinde veya altındaki lastik iyi de olsa kötü de olsa performans gösteremez. vs. vs.

Elinizdekine göre sınır koyacak olan sizsiniz. Bunu bilgi beceri ve tecrübe olmadan yapamazsınız.

Önce kendinizi geliştirin sonrasında motorunuza sıra gelsin . İşin sırası budur.

Motosikleti
Voge 250RR
Sevgili Arkadaşlar,

Motosiklette güvenlik bir zincire benzer , tek bir halka bile zayıfsa diğerlerinin ne kadar kuvvetli olduğunun bir önemi olmaz. Yukarıda pekçok örnek verilmiş . Lastik , şase , süspansiyon , zemin vb gibi. Bunlar zincirin halkalarıdır.

Ama ,

Binici zinciri elinde tutan adamdır. Elindeki zincire göre nerede, ne zaman , ne kadar yük çekebileceğini bilen adam o zincirin kopmasına müsaade etmez.

Ne kadar para harcarsanız harcayın zincirin bazı halkalarının kontrolü sizde değildir . Zemin kötüyse iyi lastik de 100% performans gösteremez , asfalt için optimize edilmiş bir süspansyon bozuk yolda tutuş fakiridir , hava sıcaklığı 4 derecenin altındaysa süper corsa lastikleriniz çöptür, havası fabrika değerlerinin çok üzerinde veya altındaki lastik iyi de olsa kötü de olsa performans gösteremez. vs. vs.

Elinizdekine göre sınır koyacak olan sizsiniz. Bunu bilgi beceri ve tecrübe olmadan yapamazsınız.

Önce kendinizi geliştirin sonrasında motorunuza sıra gelsin . İşin sırası budur.
Tartıştığınız arkadaş bunu reddetmiyor o sadece iyi lastiğin bu limiti arttıracağından dolayı her zaman en iyi lastiklerin kullanılmasının önemli olduğunu söylüyor ki buna katılıyorum. Sen hızlı kullanirsan duramazsin ama sonuç olarak iyi bir lastik fren mesafesi kisalttigi gibi aldığın hasarı da düşürebilir.

Sanki ortalikta lastiğin önemsiz olduğunu sürücünün sadece sürüsünün önemli olduğunu konuşur ve bunu savunur gibi gözüküyorsunuz 70le kaya kaya alacağı virajı yine 70le çok rahat bir şekilde alabilir sınırını bilsen de bilmesen de iyi lastiğe sahip olmak iyidir ve çok da önemlidir.

Bu arada şu amortisör yorumuna katılıyorum benimkinde sorun var lastik degisttikten sonra bile sırf amortisörüm yüzünden yol tutusundaki farkı anlayamadım cidden

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
boşuna yormayın kendinizi gençler lavuğun derdi güvenlik lastik falan değil ben 30 sene motosiklet sürdüm bunlar benim dertlerim sizin derdiniz olamaz diyor 🙂

Motosikleti
Tartıştığınız arkadaş bunu reddetmiyor o sadece iyi lastiğin bu limiti arttıracağından dolayı her zaman en iyi lastiklerin kullanılmasının önemli olduğunu söylüyor ki buna katılıyorum. Sen hızlı kullanirsan duramazsin ama sonuç olarak iyi bir lastik fren mesafesi kisalttigi gibi aldığın hasarı da düşürebilir.

Sanki ortalikta lastiğin önemsiz olduğunu sürücünün sadece sürüsünün önemli olduğunu konuşur ve bunu savunur gibi gözüküyorsunuz 70le kaya kaya alacağı virajı yine 70le çok rahat bir şekilde alabilir sınırını bilsen de bilmesen de iyi lastiğe sahip olmak iyidir ve çok da önemlidir.

Bu arada şu amortisör yorumuna katılıyorum benimkinde sorun var lastik degisttikten sonra bile sırf amortisörüm yüzünden yol tutusundaki farkı anlayamadım cidden
Tartıştığımız arkadaşın derdi lastik değil , çok takılmayın oralara.

Ben lastik önemsizdir demiyorum , sıralamayı doğru yapın diyorum . Lastik konusu aşırı abartılıyor iyi lastikle kötü lastik arasında sanki dağlar kadar fark varmış gibi bir algı oluşturuluyor. Ben işim gereği her türlü lastiği defalarca sınırlarına kadar zorluyorum , inanın bana aradaki fark o kadar bariz değil . Her ortamda “lastikleri mutlaka değiştirmelisin” diyen adamlar bir kez bile aradaki farkı gerçek anlamda ölçümlemiş değiller . Somut bir veri yok ellerinde . Ben somut verilere dayanarak konuşuyorum ama arkadaşlar işlerine geldiği gibi algılamaktalar.

Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

boşuna yormayın kendinizi gençler lavuğun derdi güvenlik lastik falan değil ben 30 sene motosiklet sürdüm bunlar benim dertlerim sizin derdiniz olamaz diyor 🙂
Al işte , tuvalet eğitimini daha dün tamamlamış veletin olaya yaklaşımı bu. Ben daha ne anlatsam boş.

Motosikleti
K 1600 GTL
Tartıştığımız arkadaşın derdi lastik değil , çok takılmayın oralara.

Ben lastik önemsizdir demiyorum , sıralamayı doğru yapın diyorum . Lastik konusu aşırı abartılıyor iyi lastikle kötü lastik arasında sanki dağlar kadar fark varmış gibi bir algı oluşturuluyor. Ben işim gereği her türlü lastiği defalarca sınırlarına kadar zorluyorum , inanın bana aradaki fark o kadar bariz değil . Her ortamda “lastikleri mutlaka değiştirmelisin” diyen adamlar bir kez bile aradaki farkı gerçek anlamda ölçümlemiş değiller . Somut bir veri yok ellerinde . Ben somut verilere dayanarak konuşuyorum ama arkadaşlar işlerine geldiği gibi algılamaktalar.

Sevgilerimle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Al işte , tuvalet eğitimini daha dün tamamlamış veletin olaya yaklaşımı bu. Ben daha ne anlatsam boş.
Ya aslında yazmayacağım ama merak ediyorum samimi olarak söylermisin cst marka yada aynı ayarda üzerinde naylon yazan lastik kullandın mı?

Motosikleti
Ya aslında yazmayacağım ama merak ediyorum samimi olarak söylermisin cst marka yada aynı ayarda üzerinde naylon yazan lastik kullandın mı?
Arkadaşım,

Aklına gelen gelmeyen hemen her marka lastikle deneyimim var. Hemde öyle dümdüz sürmek şeklinde değil , artçılı ılarak motor yere sürtene kadar mümkün olan en yüksek yatış açıları ile.

Merhabalar, 2026 model bajaj pulsar rs200 aldım motor şuan 360km de.

Forumlarda vs okuduğum kadarıyla lastiklerinin çok kötü olduğu belirtilmiş, lakin şuan maddi durumum çok yerinde olmamasına rağmen öncelik güvenlik olduğunu düşündüğümden kaynaklı lastikleri değiştirmeli miyim yoksa bu lastikler beni bir süre idare eder mi?
Teşekkürler iyi günler
Merhaba, Motorunuz hayırlı olsun inşallah. Kazasız belasız bilinçli kullanın !

2021 model NS200 Motosikletimin lastikleri fabrika çıkışlıydı. Hiç değişmedi. 2025'e kadar kullanıldı. 22bin km yapıldı. İlk motor deneyimim olmasına rağmen ben şahsen dikkatli kullandım. Fakat ister istemez öyle bir lastik ki; Kaymayacak yerde cirit atarken, kayacak yerde tık etmedi.
Neden değiştirmedin diye sorarsan da o an durumum el vermedi.
Kesinlikle Değiştirmelisin Lastiğini. Her şey Tecrübe de bitse de Güvenlik önlemlerini almak şart.

Motosikleti
Maşallah arkadaşım....

Birileri Maşallah desin diye değil işim bu olduğu için yapıyorum . Bahardaki MT eğitiminde peşpeşe 12 değişik motor lastik kombinasyonu ile bunu yaptığımı katılan arkadaşlarımız gördü ve yaşadı. @tommygun @Motoseverrr @yarım akıllı @Lombardo @Mallaca @John Gotti @aybarssurucu @burak r25 @F54 @abyasar

Ben lastik konusunda hayali veya kulaktan dolma bilgiler aktarmıyorum . Söylediklerim, bilimsel verileri kendi deneyimlerimle desteklediğim güvenilir bilgilerdir.

Son düzenleme:
Daha geçen gün saat 12 gibi hava 30 dereceyken 40la arka frenimi kitledim ve ABSli bir motosiklette motosikletin arka tarafının yanıma geldiğini gördüm lastiğim Rosso4 olmasına rağmen böyle bir şey olucağını bende beklemiyordum 😂 . Forumlarda videolarda görüyordum aşırı sıcak asfaltta lastiğin tutuşu azalır diyorlardı onu denemek için hafif parlak bir asfaltta lastiğim sıcakken denemek istedim ama Rosso4 yerine farklı bir lastik olsaydı diye düşündürmüyo değil . Aynı durumu CBR125R'da kullandığım Viento Sport'ta da yaşadım Pilot Street'te de yaşadım ama aynı motosiklet olmadığı için kabak ve Rosso4 lastiğin arasında ki farkı çok merak ettim
Kullandığın motorun arka frenin de abs sistemi var mı ?

Motosikleti
K 1600 GTL
Birileri Maşallah desin diye değil işim bu olduğu için yapıyorum . Bahardaki MT eğitiminde peşpeşe 12 değişik motor lastik kombinasyonu ile bunu yaptığımı katılan arkadaşlarımız gördü ve yaşadı. @tommygun @Motoseverrr @yarım akıllı @Lombardo @Mallaca @John Gotti @aybarssurucu @burak r25 @F54 @abyasar

Ben lastik konusunda hayali veya kulaktan dolma bilgiler aktarmıyorum . Söylediklerim, bilimsel verileri kendi deneyimlerimle desteklediğim güvenilir bilgilerdir.
Benim söylediklerimde hayali ve kulaktan dolma bilgiler değil emin olabilirsin. Kendi tecrübelerim ve çevremde yüzbinlerce km tecrübesi olan arkadaşlarımın tecrübeleri. İyi lastik hayat kurtarır...

Motosikleti
Voge 250RR
Arkadaşım,

Aklına gelen gelmeyen hemen her marka lastikle deneyimim var. Hemde öyle dümdüz sürmek şeklinde değil , artçılı ılarak motor yere sürtene kadar mümkün olan en yüksek yatış açıları ile.
cst lastikle 8000 km kullandım nylon lastikle 10000km scooter kullandım ve arada dağlar kadar fark olmasa da kayda değer, lastik değiştirmeyi önemli bir şey kılacak kadar fark var evet. Özellikle de duruş mesafesi, virajda motorun savuracağı hız, yatabileceği açı her şeyin değiştiğini ve bunun az buz olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz.

Önce kendinizi geliştirin sonra lastik demişsiniz, bunun sıralaması önemli değil bir insan kendini sınırları daha yüksekte olan bir motosikletle de geliştirebilir. Zira bu konuyu açacak olan birisinin de çatapat tapatap hiç umursamadan limitlerini bilmeden süreceğini pek zannetmiyorum.

Ayrıca beni yanlış anlamayın yazmadan geçemeyeceğim bu yaşta kendinizi kanıtlama çabanız yarışa girme çabanızı da pek anlayabilmiş değilim..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
oo tecrübe konuşturacaksak sessizlik lütfen aklım kalmasın diye cst lastikler yerine orta halli bi lastık alayım dedim mitas sport force plus hiçbir şey değişmedi hayatımda hatta ıslak havada cstler kaymazken mitaslar birden fazla kere götü attı bilmiyorum belki üst kalite lastik almak gerekli ama benim rally strler bile arada bi yanlamaya geliyor :rolleyes:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar