Suzuki GN125 Yağ tıpası açılmıyor?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Açısından olabilir ama, kapatırlarken diş kaptırmışlar galiba. Ustaya götür bence. Veya bir miktar ısıt.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir videoda görmüştüm; o şekli şemali gitmiş tapa ucuna balon sarıyorlar, o şekilde anahtarla açıyorlardı.

Açısından olabilir ama, kapatırlarken diş kaptırmışlar galiba. Ustaya götür bence. Veya
Motor su anda cift ayaklikta, yag seviyesi tam lowda gosteriyor. 3-4km dayanir mi?

Tapa yeteri kadar darbe almış, 17 lokma ile deneyiniz.
dediginiz gibi yapacagim.
Bir videoda görmüştüm; o şekli şemali gitmiş tapa ucuna balon sarıyorlar, o şekilde anahtarla açıyorlardı.
actiktan sonra kapatmakta sıkıntı yasayacagim. gibi yag lowdayken kac km goturur? arkadasimda lokma var sanirim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eksik yağla sürmemeni tavsiye ederim.

gn250 sokup takan bi abime sordum. tipanin yanindaki 3 tane vidayi soktum. icini temizleyip, esit sekilde sıkarak yeni yagi koydum. 10-12dk surdum yag damlatma olmadi. sadece oradan actigim icin elim bayagi batti.

gosterge lowda gosteriyordu ama icinde 800ml yag cikti.

onun disinda yag degistirmek zevkliymis. :D

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
gn 125 kaldı mı yav. bi anda 2005 lere gitim. gn 125 ve 250.

bide bunların mondial ve kanuni çakmaları vardı.

Aynısını sigaranın dışında ki plastiğiyle yapmıştım elimde 3 alyan vardı motosikletin aynası 4 alyan civataya plastiği sokuşturup alyanla çevirince sıkabilmiştim de bir tık zor bir işti

Aynısı 125lik suzuki scooterımda başıma geldi. Serviste çalışan tırrekler bijon anahtarıyla sıktıkları için açamadım. Aynı şekilde dişleri kaptırmaktan yalama olma seviyesine geldi. Hemen tornacıya götürdüm sanayide. Tornacıda açıyolar. Daha fazla elleme hemen götür. Çünkü hiç açamadığın senaryoda durum çok kötü:) Cevap: Sanayide Tornacıya götür açıyolar.

Aynısı 125lik suzuki scooterımda başıma geldi. Serviste çalışan tırrekler bijon anahtarıyla sıktıkları için açamadım. Aynı şekilde dişleri kaptırmaktan yalama olma seviyesine geldi. Hemen tornacıya götürdüm sanayide. Tornacıda açıyolar. Daha fazla elleme hemen götür. Çünkü hiç açamadığın senaryoda durum çok kötü:) Cevap: Sanayide Tornacıya götür açıyolar.
3 tane vidayi sokerek yagi bosalttim. sokerken kolayca cikti ancak vidayi sıkarken biraz fazla sıktım gibi hissettim. Yagi degistirince uzun zaman sonra surmekten keyif aldim.

gn 125 kaldı mı yav. bi anda 2005 lere gitim. gn 125 ve 250.

bide bunların mondial ve kanuni çakmaları vardı.
babam 2014-2015 gibi 2.elden almis. cocukken hep surmek istiyordum, nasip oldu. hizli gitmiyor, bir japona gore asiri titriyor ama bu motoru seviyorum. :)

olursa bundan sonra cl250 kullanmak istiyorum.

Yağ tapasını ve filtresini çok sıkmayın, sökerken kendinize zulüm edersiniz. Dişli kaçırmadan tatlı tatlı sıkın. Bu arada gözlerim yaşardı imla kullanan bir üye görünce. Analar ne aslanlar doğuruyor a dostlar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu gibi durumlarda tapanın dibindeki dairesel faturadan boru anahtarı ile açabilirsiniz...
Tapanı değiştir açınca.. Sonrakine uğraştırmasın seni..

Civatayı ya açık ağız anahtar ile yada bir numara büyük yıldız anahtar ile açmaya çalışmışlar. Size tavsiyem ya lokma ya Rakor anaktar veya kombine anahtar ile açmanızdır. Sonrasında civatayı mutlaka değiştirmeniz lazım.
Sonucu bildirirseniz biz de öğrenmiş oluruz.

Civatayı ya açık ağız anahtar ile yada bir numara büyük yıldız anahtar ile açmaya çalışmışlar. Size tavsiyem ya lokma ya Rakor anaktar veya kombine anahtar ile açmanızdır. Sonrasında civatayı mutlaka değiştirmeniz lazım.
Sonucu bildirirseniz biz de öğrenmiş oluruz.
Ustte belirttim, yag degisimini 3 vidayi sokerek yaptim. Normalde sadece ortadan acacaktim, gn250 kullanan tanidigim buradan sokup icerdeki Filtreyi de temizleyrbilirsin (Yag filtresi degil, cay suzgeci gibi tel filtre var icinde.) dedi.
Filtreyi temizleyemedim ama su anda yag akitma sıkıntısı filan yok. Biraz fazla sıktım, ondan da sıkıntı olmaz umarim.

eski yagi degistirile ne kadar oldu bilmiyorum ancak yag degistirince motor canlandi.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Yağ tapasının etrafına ayrıca 3 vidalı düzenek yapmak tam mühendislik harikası.
Tapa yalama olsa 3 vidayı sök sadece yeterli, tamirat için.
Benim motorun yalama oldu, idareten kapattım ama aklımda takılı kaldı

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
O tapaya daha fazla zarar vermeden bir ustaya götür yenisini taksın. Sökme takma işlerinde yıldız lokma değil altıgen lokma öneririm. Ben yıllarca yıldız lokma kullandım. Tapa biraz zarar gördü. Şimdi altıgen lokma kullanıyorum. Her motorun el kitabında farklılıklar olabilir. Genelde 15-20 torkla sıkılması öneriliyor. Tapa fazla sıkılırsa sökerken zarar görebiliyor.

Eskiden tvs ve suzuki uretim ortakligi vardi,muhtemelen bu parca sizin motorunuza uyumlu olabilir

Söktugunuz kucuk civatalar 8 anahtar agizli miydi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar