- Konu Yazar
Motorun yag tipasini 17lik yildiz anahtarla acmaya calisiyorum, ucu körelecek diye yuklenemiyorum. bijon anahtari şart mı?
Motor su anda cift ayaklikta, yag seviyesi tam lowda gosteriyor. 3-4km dayanir mi?Açısından olabilir ama, kapatırlarken diş kaptırmışlar galiba. Ustaya götür bence. Veya
dediginiz gibi yapacagim.Tapa yeteri kadar darbe almış, 17 lokma ile deneyiniz.
actiktan sonra kapatmakta sıkıntı yasayacagim. gibi yag lowdayken kac km goturur? arkadasimda lokma var sanirimBir videoda görmüştüm; o şekli şemali gitmiş tapa ucuna balon sarıyorlar, o şekilde anahtarla açıyorlardı.
Aynısını sigaranın dışında ki plastiğiyle yapmıştım elimde 3 alyan vardı motosikletin aynası 4 alyan civataya plastiği sokuşturup alyanla çevirince sıkabilmiştim de bir tık zor bir iştiBir videoda görmüştüm; o şekli şemali gitmiş tapa ucuna balon sarıyorlar, o şekilde anahtarla açıyorlardı.
3 tane vidayi sokerek yagi bosalttim. sokerken kolayca cikti ancak vidayi sıkarken biraz fazla sıktım gibi hissettim. Yagi degistirince uzun zaman sonra surmekten keyif aldim.Aynısı 125lik suzuki scooterımda başıma geldi. Serviste çalışan tırrekler bijon anahtarıyla sıktıkları için açamadım. Aynı şekilde dişleri kaptırmaktan yalama olma seviyesine geldi. Hemen tornacıya götürdüm sanayide. Tornacıda açıyolar. Daha fazla elleme hemen götür. Çünkü hiç açamadığın senaryoda durum çok kötüCevap: Sanayide Tornacıya götür açıyolar.
babam 2014-2015 gibi 2.elden almis. cocukken hep surmek istiyordum, nasip oldu. hizli gitmiyor, bir japona gore asiri titriyor ama bu motoru seviyorum.gn 125 kaldı mı yav. bi anda 2005 lere gitim. gn 125 ve 250.
bide bunların mondial ve kanuni çakmaları vardı.
Ustte belirttim, yag degisimini 3 vidayi sokerek yaptim. Normalde sadece ortadan acacaktim, gn250 kullanan tanidigim buradan sokup icerdeki Filtreyi de temizleyrbilirsin (Yag filtresi degil, cay suzgeci gibi tel filtre var icinde.) dedi.Civatayı ya açık ağız anahtar ile yada bir numara büyük yıldız anahtar ile açmaya çalışmışlar. Size tavsiyem ya lokma ya Rakor anaktar veya kombine anahtar ile açmanızdır. Sonrasında civatayı mutlaka değiştirmeniz lazım.
Sonucu bildirirseniz biz de öğrenmiş oluruz.
zulmetmekYağ tapasını ve filtresini çok sıkmayın, sökerken kendinize zulüm edersiniz. Dişli kaçırmadan tatlı tatlı sıkın. Bu arada gözlerim yaşardı imla kullanan bir üye görünce. Analar ne aslanlar doğuruyor a dostlar.
www.bizimmotor.com