Honda NX500 izlenimlerim

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
bayıde yakından ınceledım guven vermedı ufak duruyor tekrardan nc alldım sonra bu arada hıc bır ulkede efsane olmadı nx500 sadece fıyatı uygun dıye alan olur kı ulkemızde yıne de tutmadı tıtresım olduğu soylenıyor forumlarında ıncelemıstım gecen sene tıp olarak fena değil idare eder düzeyde nc kopyası gıbı bısı

Motosikleti
Honda NX500
Maşanın arasından gelen rüzgardan bende rahatsızım. Hele ki şu soğuk günlerde bunu yaşamak zorunda olmak can sıkıcı. Çözüm bulan var mı buna? Ben yabancı sitelerde depo üstü ile gidon arasına reflektör takanları gördüm. Fakat ülkemizde böyle bir ürünün satışı yok. Kesinlikle bunun için GP kompozit ya da diğer aksesuar üreten firmaların bunun üzerine çalışması lazım. Bu lüks değil, zorunlu bir ihtiyaç.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Maşanın arasından gelen rüzgardan bende rahatsızım. Hele ki şu soğuk günlerde bunu yaşamak zorunda olmak can sıkıcı. Çözüm bulan var mı buna? Ben yabancı sitelerde depo üstü ile gidon arasına reflektör takanları gördüm. Fakat ülkemizde böyle bir ürünün satışı yok. Kesinlikle bunun için GP kompozit ya da diğer aksesuar üreten firmaların bunun üzerine çalışması lazım. Bu lüks değil, zorunlu bir ihtiyaç.
Nx500 motorumda tespit ettiğim olumsuz özellikleri dile getirdiğim için eleştiriye maruz kaldım çeşitli platformlarda. 🫣

Herkesin deneyimi kendine sonuçta.

Kaldı ki olabildiğince de o durumun hangi şartlar altında yaşandığını da belirtmişimdir.

Kuru kuruya bir çamur at izi kalsın yazısı değil yani.

Tamamen tecrübe ettiğim durumlar bunlar.

Olumlu bulduğum noktalarını da aynı şekilde dile getirmeye çalıştım.

Sizin de ön maşa kısmından rüzgar-soğuk yeme durumunu yaşamanıza üzüldüm.

Cfmoto 450 Mt modelinde farın altındaki plastik kısım bu konuda iyi iş çıkarıyormuş.

cnvbwwe.jpg
[/url]

Eminim ki ilk makyaj operasyonunda böyle bir parça eklenecektir o kısma.

Ya da koruma demiri taktırdıysanız onun farın tam altına denk gelen montaj vidalarına plastik bir parça konabilir.

Kolay gelsin size.

Selamlar.

Motosikleti
Honda NX500
Nx500 motorumda tespit ettiğim olumsuz özellikleri dile getirdiğim için eleştiriye maruz kaldım çeşitli platformlarda. 🫣

Herkesin deneyimi kendine sonuçta.

Kaldı ki olabildiğince de o durumun hangi şartlar altında yaşandığını da belirtmişimdir.

Kuru kuruya bir çamur at izi kalsın yazısı değil yani.

Tamamen tecrübe ettiğim durumlar bunlar.

Olumlu bulduğum noktalarını da aynı şekilde dile getirmeye çalıştım.

Sizin de ön maşa kısmından rüzgar-soğuk yeme durumunu yaşamanıza üzüldüm.

Cfmoto 450 Mt modelinde farın altındaki plastik kısım bu konuda iyi iş çıkarıyormuş.

cnvbwwe.jpg
[/url]

Eminim ki ilk makyaj operasyonunda böyle bir parça eklenecektir o kısma.

Ya da koruma demiri taktırdıysanız onun farın tam altına denk gelen montaj vidalarına plastik bir parça konabilir.

Kolay gelsin size.

Selamlar.
Küçük görünüyor, rüzgarı kesiyor mu gerçekten. Kime yaptırabiliriz acaba.

Motosikleti
Ve Ryan F9 incelemesi de geldi.

Motosikleti
CB750A
titreşimden vs hiç bahsetmemiş.
izlerken aklıma hep yeni drift cezaları geldi.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
@haluk23 haftasonu tembihlediğin üzere okudum değerlendirmeni.

196Kg - 500cc motor = özellikle mi uğraşmışlar ağır olsun diye?...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Bunun 17 lastikli naked versiyonu 189kg sanırım. (En azından benim kullandığım 2016 model CB500F böyleydi...) Motoru o ağırlıkla kolayca başedebilecek kadar güçlü. 140-150'ye kadar nefessiz çıkar, saatlerce de 140 civarı sürülebilir. Ağır 500'lük motor olarak Çinliler var asıl, bir onlara bkz. :)

Motosikleti

Merhaba Aybars,

Keşke 20 kg kadar daha hafif olsaymış, çok daha güzel bir motosiklet olurmuş gerçekten.

Gerçi bu tüm modeller için böyle olsa gerek.

Klişe bir ifade olacak şimdi ama kullandığım süre boyunca ağırlığı hiç rahatsız etmedi.

Tabii, bunda ayaklarımızı yere basarken ince seleden dolayı bacaklarımızı çok açmak durumunda kalmamamızın da etkisi var.

Motorun bence 3 büyük sıkıntısı var ama sonuncusu hariç ilk 2 tanesinin çözümü bulunur herhalde.

1. Gidon boşluğundan gelen rüzgâr.
2. 100 km'nin üstünde iyice hissedilen inceden titreşim.
3. Sol kütük dizaynı, korna tuşunun yeri ve özellikle de kışlık eldivenle kornaya basmak için 40 takla atmak durumunda kalmamız.

Korna tuşunun yeri ve dizaynı konusunda durup durup kendimi kuruyorum çünkü sıklıkla Crypton ve CRF veya diğer motorlarımı değiştirerek kullanıyorum ve her seferinde sudan çıkmış balık gibi afallayıp kaldığımı hissediyorum.

Cub motorların vitesleri normal vitesli motorların vitesleriyle tam ters yönde işliyor. Normal motorda vitesi küçültürken pege basarız. Cub motorda bu hareket vitesi büyütür. Mesela bu konuda bir karışıklık yaşamıyorum ama sinyal korna değişikliği beni gafil avlıyor çoğu zaman.

Hele ki NX500'deki ve neredeyse tüm yeni nesil Hondalardaki gibi korna tuşu gömülüyse tam evlere şenlik.

Bunun 17 lastikli naked versiyonu 189kg sanırım. (En azından benim kullandığım 2016 model CB500F böyleydi...) Motoru o ağırlıkla kolayca başedebilecek kadar güçlü. 140-150'ye kadar nefessiz çıkar, saatlerce de 140 civarı sürülebilir. Ağır 500'lük motor olarak Çinliler var asıl, bir onlara bkz. :)

Müthiş merak ediyorum eski CB500F'leri.

Hele ki bir de titreşimi rahatsız edici boyutta değilse 300 civarına düşük km olanlardan alıp geçmek lazım.

Yapılacaklar:

1. İlk fırsatta kendilerinden rica edip @Cyan 'a ait V-Strom 650'yi sür biraz.

2. Devamında @espresso 'nun çirkin ördek yavrusu V-Strom'u da sür.

Cyan ve Espresso da efsane bir CRF 250 L sürsünler ki yıllardır neleri kaçırmakta olduklarını anlasınlar. :LOL:

Not: CRF'yi sürmek isteyen tüm forumdaşlarımıza itinayla randevu verilir.

3. Denk gelirse bir de eski kasa CB500F bulup onu da sür.

4. @4strings ile buluşup Ankara çevresi turu yapın birlikte.

Nasıl plan ama? 😄

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Benim derdim güç / ağırlık oranı değil. Uzun seyahatlerde girdiğim orman yollarında motoru yatırınca kaldırabilmek.

Güç / ağırlık dengesi ardından geliyor.

Çinliler gümbür gümbür geliyor. Honda hala en güvenli motoru biz yapıyoruz diye biz sevenlerini oyalıyor...

Motosikleti
Benim derdim güç / ağırlık oranı değil. Uzun seyahatlerde girdiğim orman yollarında motoru yatırınca kaldırabilmek.

Güç / ağırlık dengesi ardından geliyor.

Çinliler gümbür gümbür geliyor. Honda hala en güvenli motoru biz yapıyoruz diye biz sevenlerini oyalıyor...
Cfmoto 450 MT hariç Japonlardan biraz ağırlar. Fiyatı uygun tutmak için daha hafif malzeme kullanamıyorlar sanki.

Motosikleti
Cfmoto 450 MT hariç Japonlardan biraz ağırlar. Fiyatı uygun tutmak için daha hafif malzeme kullanamıyorlar sanki.
Cfmoto da fazla hafif malzeme kullanıyormuş meğer; şimdi denk geldi:

Özet: 450 MT motor koruması ince teneke, motoru korumaya yaramıyor.

Bu arada karteri kırmış sadece, ABD fiyatı USD 100'müş. Bizde olsa kaç para kilitlerler çok merak ediyorum...

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Not: CRF'yi sürmek isteyen tüm forumdaşlarımıza itinayla randevu verilir.

3. Denk gelirse bir de eski kasa CB500F bulup onu da sür.

4. @4strings ile buluşup Ankara çevresi turu yapın birlikte.

Nasıl plan ama? 😄
Ankara 380 km ama geliriz tabi. Aslında daha iyisi nallıhan beypazarı gibi bir yerlerde buluşup oralarda gezmek olabilir.
Bu arada KLE yi 10 yıla ve 70.000 km ye yakın sürdükten sonra KTM aldığım için satmıştım ama çok güzel motordu. Ta kendisi şu:

presskapakcrop.jpg

F54

Cfmoto da fazla hafif malzeme kullanıyormuş meğer; şimdi denk geldi:

Özet: 450 MT motor koruması ince teneke, motoru korumaya yaramıyor.

Bu arada karteri kırmış sadece, ABD fiyatı USD 100'müş. Bizde olsa kaç para kilitlerler çok merak ediyorum...
milletin o beğenmeyip burun kıvırdığı v storm 650 ile arkadaşım toprağın içinden kayayı çıkaracak şekilde vurdu altını karter koruma bile delinmedi
2. ve vurduğunda bu sefer kaya daha büyüktü arkadaş motorun üstünden uçtu o zaman da orta ayağı yamultmuş tur boyunca açamadık

Motosikleti
milletin o beğenmeyip burun kıvırdığı v storm 650 ile arkadaşım toprağın içinden kayayı çıkaracak şekilde vurdu altını karter koruma bile delinmedi
2. ve vurduğunda bu sefer kaya daha büyüktü arkadaş motorun üstünden uçtu o zaman da orta ayağı yamultmuş tur boyunca açamadık
İşte bu 450 MT'de de doğru düzgün bir karter koruma olsa bu sorun olmazmış aslında. Sorun fabrika çıkışı gelen karter korumanın sadece "süs" olması.

Bu arada V Strom'lar da fabrika çıkışı karter koruma yok bile; demek ki arkadaşın SW-Motech, Touratech, Hepco & Becker, Givi vb. kaliteli bir aksesuar kullanıyormuş.

F54

İşte bu 450 MT'de de doğru düzgün bir karter koruma olsa bu sorun olmazmış aslında. Sorun fabrika çıkışı gelen karter korumanın sadece "süs" olması.

Bu arada V Strom'lar da fabrika çıkışı karter koruma yok bile; demek ki arkadaşın SW-Motech, Touratech, Hepco & Becker, Givi vb. kaliteli bir aksesuar kullanıyormuş.
işte cf moto'yu adam yerine koyup bu markalar aksesuar bile tasarlayıp üretmekle uğraşmıyorlar
biz millete bu motora vereceğin parayla git v strom 650 dediğimiz için kötü oluyoruz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar