Motokuryelerin aylık kazancı ne kadar?

Motosikleti
D400
çalıştığın yere göre değişir ama sanırım su an en iyisi trendyol idi.

12 saatte düzgün bir calısma ile 50 paket atarsın, benım arkadaş evlilik için sabah 11 gece 3 paket atıyordu ortalama 75 civarı.

12 saatlik düzgün bir calışma ile (yogun saatler, hafta sonu calısma) ile 80k civarı net bırakıyor.

Biraz gri alan ama sorayım, motokuryelerde bağkur ödeme oranı ne civarda tahmini olan var mı?
Esnaf bunca yıldır bunu kendince çözmüşken moto kuryelerde acaba durum nasıl?

İngiltere likes this =)
Ödemesinler de şu sigorta sistemi baştan yapılmak zorunda kalınsın diyeceğim de, gelir vergisi de çalışmıyor ama adam etmek yerine güçlerinin yettiklerine çalışıyorlar..
Güçlü devlet nedir ne değildir.. maalesef Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar güçsüz bir devlet olduğunun göstergesi.
(allah aşkına şu dediğime milliyetçi gözlüklerle bakıp tankları tüfekleri düşünmeyin :D)

Servis, döküntü lt35
Sigorta, asgariden yatar
Yemek,makarna çorba verir,sadece cuma günleri belki bı tatlı (lokma veya tulumba)
İkramiye yok,banka promosyonuna çöker
Prim,dübüğünü sıkarak %10 verir
Tazminat,ödememek için çamura yatar

Gerekirse somunun içine tuz ekip yesin ama kendi işini yapsın
El işinden hayır gelmez.
Mali Müşavirlik Ofisinde uzun yıllardır Muhasebeciyim.
Hangi Servisten veya yol parasından bahsediyosun üstadım ?
Sigorta dediğin gibi asgariden yatıyo, kendi maaşımdan değil. Kendisine Sorsan hak yemez bir numaralı ahlakı var.
Cuma günleri hangi tatlıdan bahsediyoruz? ha pardon kendi paramızla aldığımız bisküvilerden söz ediyosnuz sanırım. Anladım.
İkramiye yok eyvallah, banka promosyonu da yok ki çöksün ?
Prim ne demek, ne işe yarıyor ?
tazminat zaten hak getire. Anca askerlik sebebiyle. Onda da ihbarını alamıyosun zaten.

Velhasıl dediklerinize katılıyorum üstadım. Kesinlikle insan kendi işini yapmalı ve bunun için çabalamalı. Ama imkan yoksa da Düzgün bir patronu olan, Gerçekten 'Ahlaklı' insanlarla çalışmalı.
Sevgiler.

Motosikleti
Ns200 15"
İngiltere likes this =)
Ödemesinler de şu sigorta sistemi baştan yapılmak zorunda kalınsın diyeceğim de, gelir vergisi de çalışmıyor ama adam etmek yerine güçlerinin yettiklerine çalışıyorlar..
Güçlü devlet nedir ne değildir.. maalesef Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar güçsüz bir devlet olduğunun göstergesi.
(allah aşkına şu dediğime milliyetçi gözlüklerle bakıp tankları tüfekleri düşünmeyin :D)
Bende sigortayı yatırmıyorum, vakti geldiğinde bu topraklardan arkama bakmadan gideceğim. Sistem sömürmeye ve çalmaya dayalı, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim ben bu yarışmada yokum.

Servis, döküntü lt35
Sigorta, asgariden yatar
Yemek,makarna çorba verir,sadece cuma günleri belki bı tatlı (lokma veya tulumba)
İkramiye yok,banka promosyonuna çöker
Prim,dübüğünü sıkarak %10 verir
Tazminat,ödememek için çamura yatar

Gerekirse somunun içine tuz ekip yesin ama kendi işini yapsın
El işinden hayır gelmez.

İçinde girişimcilik ruhu olan adamı bağlasan durmaz, o içten gelen bir şey, o zaten istikametini bulmuştur.

Ben ne yapayım demez, ben nasıl yaparım der.

Ben ne yapayım diyen adama da sen girişimci ol denmez çünkü içinde yok.

Motosikleti
Arora kasırga
Biraz gri alan ama sorayım, motokuryelerde bağkur ödeme oranı ne civarda tahmini olan var mı?
Esnaf bunca yıldır bunu kendince çözmüşken moto kuryelerde acaba durum nasıl?
Yakin tarihte oran %99.9'a çıkacak
Şimsek abim artık kendi isteğine göre değil,direkt hakedişinden kesilecek dedi
Ben bağkur ödemeyeyim,borçlanırım sonra öderim dönemi bitti.

Motosikleti
Arora kasırga
Daha da kayıt dışına sürüklesinler insanları devam =)
Bundan 4-5 yıl önce Venezuela belgeselleri izliyordum. Memurların pazarda kayıtdışı ticaret yapmaya başladıklarından bahsediliyordu.
Dalgasına birkaç şey söylemiştim ama nereden bilebilirdim birkaç sene sonra aynı yörüngeye gireceğimizi.
Kayıtdışı ekonomi enflasyonu körükler. Bu tez sabittir lakin "her konuda" eşitlik ilkesinin elzem olduğu gibi vergide de buna önem vermek gerekiyor. Aksi durumda legal olmayan tercihlere kaçış maalesef engellenemez.

Söylenecek çok şey olmakla birlikte aslında söyleyecek hiçbir şey de yok.
Balık hafızalı bir halk ve tercihlerinin sonuçları. 🤗

Bundan 4-5 yıl önce Venezuela belgeselleri izliyordum. Memurların pazarda kayıtdışı ticaret yapmaya başladıklarından bahsediliyordu.
Dalgasına birkaç şey söylemiştim ama nereden bilebilirdim birkaç sene sonra aynı yörüngeye gireceğimizi.
Kayıtdışı ekonomi enflasyonu körükler. Bu tez sabittir lakin "her konuda" eşitlik ilkesinin elzem olduğu gibi vergide de buna önem vermek gerekiyor. Aksi durumda legal olmayan tercihlere kaçış maalesef engellenemez.

Söylenecek çok şey olmakla birlikte aslında söyleyecek hiçbir şey de yok.
Balık hafızalı bir halk ve tercihlerinin sonuçları. 🤗

Ben de Celal Şengör Türkler cahillikle Afganistalılarla yarışır dediğinde yok ali sami dediğim günleri hatırlıyorum.
Hala çok hazzetmem Şengör'den, ama kesinlikle ortalama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının temel doğa bilimleri, nedensellik kurabilme gibi konulardaki durumu gerçekten uçağa tutunarak gitmeye çalışan Afgan gençleriyle aynı seviyede..

Daha da kayıt dışına sürüklesinler insanları devam =)

Eskiden banka kartı ile alışveriş yapıyordum. Kredi kartım yok.

Devlet vergi çeşidini artırdı, kaçağında miktarını bir şekilde azalttı, üstelik vergi oranlarını da yükselti.

Madem vergi çeşidini artırıyorsun, kaçak miktarını da azaltıyorsun bari o zaman vergi oranlarını biraz indir, hadi indirmiyorsun artırma mübarek.

Bence bu adaletsizlik, o yüzden benzin istasyonları hariç mümkün olduğunca nakit kullanıyorum.

Hem de dolaylı yoldan visa, mastercard, troy gibilerine para kaptırmamış oluyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Devlet vergi çeşidini artırdı, kaçağında miktarını bir şekilde azalttı, üstelik vergi oranlarını da yükselti.

Madem vergi çeşidini artırıyorsun, kaçak miktarını da azaltıyorsun bari o zaman vergi oranlarını biraz indir, hadi indirmiyorsun artırma mübarek.

Bence bu adaletsizlik, o yüzden benzin istasyonları hariç mümkün olduğunca nakit kullanıyorum.

Hem de dolaylı yoldan visa, mastercard, troy gibilerine para kaptırmamış oluyorum.
Fiş / fatura alındıktan sonra nakit kullanın tabi. Ama fiş / fatura almadan nakit kullanım = vergi kaçırmaktır. Siz böyle bir şey yapıyorsunuz anlamında yazmıyorum, böyle bir şey yapan olursa ne yaptığının farkında olsun diye yazıyorum. O kaçan vergilerin hepsi sonra ücretliye emekliye tüketim vergileri / dolaylı vergiler yoluyla kaçıyor.

Şahsen nakit kullanmıyorum bu arada, nakitten tiksinirim.

Hep anlatıyorlar şu kadar kazanıyorum bu kadar kazanıyorum diye .Ben daha ihya olanı görmedim..Mahsun j dizisini izleyin yeter..

F54

ne kadar kazandıklarının hiçbir önemi yok kelle koltukta geziyorlar
2000 yılında pazar günleri hamburger salonunda kurye izinli diye ben paket dağıtıyordum işten kaytarıp motorla gezmek çok güzeldi
bir gün kurye kaza yaptı kalıcı olarak 1 bacağı sakat kaldı patron onu mutfağa aldı emekli oldu ve ondan sonra da ne kadar isterse çalışmaya devam etti fakat dükkan paket servisini kaldırdı
hadi bakalım aylık 100k kazan ne oldu bacak gitti değer mi
bu işler için aylık 80 100k çok para değil sakat kaldıktan çok zor iş bulursun oda aylık asgari ücrete
iyi düşünüp karar verir

Fiş / fatura alındıktan sonra nakit kullanın tabi. Ama fiş / fatura almadan nakit kullanım = vergi kaçırmaktır. Siz böyle bir şey yapıyorsunuz anlamında yazmıyorum, böyle bir şey yapan olursa ne yaptığının farkında olsun diye yazıyorum. O kaçan vergilerin hepsi sonra ücretliye emekliye tüketim vergileri / dolaylı vergiler yoluyla kaçıyor.

Şahsen nakit kullanmıyorum bu arada, nakitten tiksinirim.

Vergiye karşı değilim ama vergi miktarına ve harcandığı yere karşıyım.

Yöneticilerin yaptıkları hataların bana vergi olarak dönmesi, her tarafta bir şatafat, her tarafta bir saltanat, her tarafta vur patlasın çal oynasının, her masanın başında hamili kart yakınım şeklinde gelen birinin oturması, her tarafa çakarlıların milleti ite, kaka gitmesi beni rahatsız ediyor.

O yüzden küçük esnaftan nakit alışveriş yapıyorum, küçük esnaf kuruşu kuruşuna vergisini ödese batar, mümkün değil o işi sürdürmesi.

Kısacası bu vergi oranlarının düşürülmesi lazım. En azından ben küçük esnaftan düşürülmesine yardımcı oluyorum.

Eskiden böyle düşünmüyordum, nedense 180 derece u dönüşü yaptım. Yanımıza bir inşaat yapıldı, normalde yoldan 5 metre geri çekmesi lazımdı, imar planına göre kaldırıma sıfır yaptı, taşmaları da kaldırımın üstünde, belediye ye dilekçe verdim, belediye meclisinin aldığı kararla izin verilmiş, bina deve dişi gibi sırıtıyor o etkili oldu galiba. İzin veren, sizi bunlardan kurtaracağız diye gelmeye çalışan partinin belediye başkanı, belediye meclisi.
Anlaşılan beter gidiyor daha beteri geliyor.

Çünkü vergide adalet sağlamaları şu an ayakta kalmalarını ve halen nemalanmalarını sağlayan düzenin yok olması demek. Bu yüzden toplayamadıkları gerçek vergilerden ziyade sürekli saçma sapan icatlar çıkarıyorlar.
Nakit kullanımı Avrupalıların da önem verdiği bir durum, özellikle Almanlar ve Hollandalılar ağır nakitçi. Saygı duyuyorum ama ben de nakit paradan nefret ediyorum. Şimdi AB Digital Euro diye bir şey planlıyor, hayata geçerse hem dijital hem de abuk subuk kesintiler olmayan bir sisteme kavuşmuş olacaklar.

Motosikleti
Voge 250RR
Paket başı ort. 100₺ varsayalım . Saatte de ortalama 3 paket atıyorsun diyelim,
asgari ücretli bir işle kıyaslayabilmek için de ayda 26 gün, günde 8 saat çalıştığını varsayalım.
Ben senin gönlün olsun diye saatte 3 paket 8 saati günde 30 pakete yuvarlıyorum.
Ortalama günde 3000₺ yapar, 26 günden de brüt 78.000₺ yapar. Özellikle asgari ücretli işlerle kıyasladığında çok cazip geliyor,

Şimdi de gelelim giderlerine;

bağkur : 10k
muhasebe: 2k
yakıt: 3,5k
bakım: 2,5k

18k minimum giderin var, tüm hepsini gider olarak gösterdiğini ve gelirinden düştüğünü varsayıyorum.

Devlet gözünde 60k gelirin var, %20 gelir vergisi ve %20 kdv ödüyorsun bunlar sıralı düştüğü için ikisi toplam %36 ediyor bu da cebine geçen parayı günde 8 saat çalışırsan 38.000₺ yapıyor.

Hesaplamalarda aldığım değerleri kazancın yüksek olmasına göre yuvarlamama rağmen asgari saatlerle 38bin tl gelir çıktı, ayrıca trafik cezaları, motosikletinde çıkabilecek sorunlar, yaşayabileceğin kazalar ve işgörememezlik durumun, tüm bu riskler varken yapılabilecek bir iş mi, bana sorsan hayır değil.

Ama şöyle ilgi çeken bir kısım var, belirli şartlar altında bağkur ödemesinden ve gelir vergisinden muaf kalabiliyorsun genç girişimci muhabbeti olarak geçiyordu sanırım, yaklaşık 200k'ya kadar gelir vergin hazine tarafından karşılanıyor. Bağkur muhabbeti kalkmış da olabilir takip etmiyorum ama ikisinden biri de kalksa cebine giren para cazip bi hale gelebiliyor, açıkçası işe girerken çok masraf etmen gerekmeyecekse bu desteği kullanıp 1 yıl sonra işi bırakmak şartıyla kuryelik yapabilirsin, çünkü tüm bu ödemeleri YAPACAKSAN cebine giren para aşırı anlamsız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar