Motokuryelerin aylık kazancı ne kadar?

Paket başı ort. 100₺ varsayalım . Saatte de ortalama 3 paket atıyorsun diyelim,
asgari ücretli bir işle kıyaslayabilmek için de ayda 26 gün, günde 8 saat çalıştığını varsayalım.
Ben senin gönlün olsun diye saatte 3 paket 8 saati günde 30 pakete yuvarlıyorum.
Ortalama günde 3000₺ yapar, 26 günden de brüt 78.000₺ yapar. Özellikle asgari ücretli işlerle kıyasladığında çok cazip geliyor,

Şimdi de gelelim giderlerine;

bağkur : 10k
muhasebe: 2k
yakıt: 3,5k
bakım: 2,5k

18k minimum giderin var, tüm hepsini gider olarak gösterdiğini ve gelirinden düştüğünü varsayıyorum.

Devlet gözünde 60k gelirin var, %20 gelir vergisi ve %20 kdv ödüyorsun bunlar sıralı düştüğü için ikisi toplam %36 ediyor bu da cebine geçen parayı günde 8 saat çalışırsan 38.000₺ yapıyor.

Hesaplamalarda aldığım değerleri kazancın yüksek olmasına göre yuvarlamama rağmen asgari saatlerle 38bin tl gelir çıktı, ayrıca trafik cezaları, motosikletinde çıkabilecek sorunlar, yaşayabileceğin kazalar ve işgörememezlik durumun, tüm bu riskler varken yapılabilecek bir iş mi, bana sorsan hayır değil.

Ama şöyle ilgi çeken bir kısım var, belirli şartlar altında bağkur ödemesinden ve gelir vergisinden muaf kalabiliyorsun genç girişimci muhabbeti olarak geçiyordu sanırım, yaklaşık 200k'ya kadar gelir vergin hazine tarafından karşılanıyor. Bağkur muhabbeti kalkmış da olabilir takip etmiyorum ama ikisinden biri de kalksa cebine giren para cazip bi hale gelebiliyor, açıkçası işe girerken çok masraf etmen gerekmeyecekse bu desteği kullanıp 1 yıl sonra işi bırakmak şartıyla kuryelik yapabilirsin, çünkü tüm bu ödemeleri YAPACAKSAN cebine giren para aşırı anlamsız.
Çok iyimser yapmışsın giderleri muhasebe yakıt nerdeyse 2 katı tutar oda az yakan bi motorsa pcx belki 3 katı yakar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama geri kalan şeyler doğru tam bi kumar işi

Paket başı söylenen fiyat KDV dahil mi?
Kuryeler ilk etapta sadece bir duruş için bile olsa bu anlaşmaları X + KDV şeklinde yapsa daha iyi olur gibi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Çok iyimser yapmışsın giderleri muhasebe yakıt nerdeyse 2 katı tutar oda az yakan bi motorsa pcx belki 3 katı yakar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama geri kalan şeyler doğru tam bi kumar işi
muhasebeye ben de 2k ödüyordum tanıdığım diğer kuryeler de 2k ödüyordu yakıt evet en az 2 belki 3 katı daha fazla tutar muhasebe kısmında şu da var aylık ortalama kağıt ücretleri de 1500 civarı tutuyor

Paket başı ort. 100₺ varsayalım . Saatte de ortalama 3 paket atıyorsun diyelim,
asgari ücretli bir işle kıyaslayabilmek için de ayda 26 gün, günde 8 saat çalıştığını varsayalım.
Ben senin gönlün olsun diye saatte 3 paket 8 saati günde 30 pakete yuvarlıyorum.
Ortalama günde 3000₺ yapar, 26 günden de brüt 78.000₺ yapar. Özellikle asgari ücretli işlerle kıyasladığında çok cazip geliyor,

Şimdi de gelelim giderlerine;

bağkur : 10k
muhasebe: 2k
yakıt: 3,5k
bakım: 2,5k

18k minimum giderin var, tüm hepsini gider olarak gösterdiğini ve gelirinden düştüğünü varsayıyorum.

Devlet gözünde 60k gelirin var, %20 gelir vergisi ve %20 kdv ödüyorsun bunlar sıralı düştüğü için ikisi toplam %36 ediyor bu da cebine geçen parayı günde 8 saat çalışırsan 38.000₺ yapıyor.

Hesaplamalarda aldığım değerleri kazancın yüksek olmasına göre yuvarlamama rağmen asgari saatlerle 38bin tl gelir çıktı, ayrıca trafik cezaları, motosikletinde çıkabilecek sorunlar, yaşayabileceğin kazalar ve işgörememezlik durumun, tüm bu riskler varken yapılabilecek bir iş mi, bana sorsan hayır değil.

Ama şöyle ilgi çeken bir kısım var, belirli şartlar altında bağkur ödemesinden ve gelir vergisinden muaf kalabiliyorsun genç girişimci muhabbeti olarak geçiyordu sanırım, yaklaşık 200k'ya kadar gelir vergin hazine tarafından karşılanıyor. Bağkur muhabbeti kalkmış da olabilir takip etmiyorum ama ikisinden biri de kalksa cebine giren para cazip bi hale gelebiliyor, açıkçası işe girerken çok masraf etmen gerekmeyecekse bu desteği kullanıp 1 yıl sonra işi bırakmak şartıyla kuryelik yapabilirsin, çünkü tüm bu ödemeleri YAPACAKSAN cebine giren para aşırı anlamsız.
Usta dediğin gibiyse yapılmaz gibi duruyor. Valla bu işsizlikte ne yapacağımızı şaşırdık. Öğretmenlik mezunuyuz fakat tır şoförlüğü yaptık. O işten de bunaldık. Kuryeliği araştıralım dedik o da sıkıntı çıktı. Nasıl yaşayacaz bilemiyorum

Motosikleti
Arora kasırga
Usta dediğin gibiyse yapılmaz gibi duruyor. Valla bu işsizlikte ne yapacağımızı şaşırdık. Öğretmenlik mezunuyuz fakat tır şoförlüğü yaptık. O işten de bunaldık. Kuryeliği araştıralım dedik o da sıkıntı çıktı. Nasıl yaşayacaz bilemiyorum
Arkadaş paket başı 100₺ fix hesaplamış ama her pakete o kadar vermiyor.
Tırdan devam et en iyisi 👍
Bekârsan kabinde yaşar gidersin.
Benim aklımda da aksine tır şoförü olmak var.

Merhaba, Genç Girişimcilik Muhabbetindeki eksikleri gidereyim;
Genç Girişimcilikte Yıllık Bağkur Desteği Sona erdi. Artık Genç Girişimci olarak işletme açarsan Bağkurunu kendin ödiceksin.
Fakat Vergi istisnası devam ediyor. 2026 Yılı 400.000 TL Vergi İstisnası var. Örneğin 2026 yılı boyunca 1milyon TL kdv hariç satış yaptın. Bunun 400bini devlet tarafından karşılanır ve sen geri kalan 600bin TL üzerinden vergilendirilirsin.
Hayriyeten İstanbulda 2026 yılı İtibariyle Muhasebe Ücretini 3500 TL'den tutuyoruz. 2000 TL'den tutan muhasebecilerin yaptığı işçilikleri görünce neden 2000 TL olduğunu anlayabiliyorum :D
(Hiç bir şekilde reklam yapılmamıştır, zaten Mali Müşavir değilim!)

Motosikleti
Voge 250RR
Merhaba, Genç Girişimcilik Muhabbetindeki eksikleri gidereyim;
Genç Girişimcilikte Yıllık Bağkur Desteği Sona erdi. Artık Genç Girişimci olarak işletme açarsan Bağkurunu kendin ödiceksin.
Fakat Vergi istisnası devam ediyor. 2026 Yılı 400.000 TL Vergi İstisnası var. Örneğin 2026 yılı boyunca 1milyon TL kdv hariç satış yaptın. Bunun 400bini devlet tarafından karşılanır ve sen geri kalan 600bin TL üzerinden vergilendirilirsin.
Hayriyeten İstanbulda 2026 yılı İtibariyle Muhasebe Ücretini 3500 TL'den tutuyoruz. 2000 TL'den tutan muhasebecilerin yaptığı işçilikleri görünce neden 2000 TL olduğunu anlayabiliyorum :D
(Hiç bir şekilde reklam yapılmamıştır, zaten Mali Müşavir değilim!)
Ben kazancın düşük çıkacağını bildiğim için zaten maks kâr olarak hesapladım orda da belirtmiştim. Öyle hesaplayinca bile arkadaşa kazanç yetersiz geldi yetersiz geleceğini biliyordum. Belki bir nebze vergi muafiyla alınabilecek bir risk haline gelebilir ancak.

Ben kazancın düşük çıkacağını bildiğim için zaten maks kâr olarak hesapladım orda da belirtmiştim. Öyle hesaplayinca bile arkadaşa kazanç yetersiz geldi yetersiz geleceğini biliyordum. Belki bir nebze vergi muafiyla alınabilecek bir risk haline gelebilir ancak.
bu yüksek vergiler olduğu sürece ben hiç bir şekilde o karın alınabilecek bir risk olduğunu düşünmüyorum açıkçası üstadım.

Mali Müşavirlik Ofisinde uzun yıllardır Muhasebeciyim.
Hangi Servisten veya yol parasından bahsediyosun üstadım ?
Sigorta dediğin gibi asgariden yatıyo, kendi maaşımdan değil. Kendisine Sorsan hak yemez bir numaralı ahlakı var.
Cuma günleri hangi tatlıdan bahsediyoruz? ha pardon kendi paramızla aldığımız bisküvilerden söz ediyosnuz sanırım. Anladım.
İkramiye yok eyvallah, banka promosyonu da yok ki çöksün ?
Prim ne demek, ne işe yarıyor ?
tazminat zaten hak getire. Anca askerlik sebebiyle. Onda da ihbarını alamıyosun zaten.

Velhasıl dediklerinize katılıyorum üstadım. Kesinlikle insan kendi işini yapmalı ve bunun için çabalamalı. Ama imkan yoksa da Düzgün bir patronu olan, Gerçekten 'Ahlaklı' insanlarla çalışmalı.
Sevgiler.
Türkiye de Maliye sistemi baştan aşağı yanlış ve çağ dışı olduğu için iş kanundan tamamı ilen yararlanabilen tek kesim memurlar.

Arkadaş paket başı 100₺ fix hesaplamış ama her pakete o kadar vermiyor.
Tırdan devam et en iyisi 👍
Bekârsan kabinde yaşar gidersin.
Benim aklımda da aksine tır şoförü olmak var.
Usta başta hoşuna gider fakat sonraları stresten kafayı yersin. 18 metrelik bir araçla her yere giremezsin. Girdin çıkamazsın. Yurtdışı desen oralarda sana gösterilen muamele küfür gibi. Ayrıca kabinde yaşamak öyle kolay değil. Bu işe başlarsan duş bile zaman gelecek senin için lüks olacak. Bazen uykular bile haram olacak. Yükü hızlı yetiştirmen için sana baskı yapacaklar vs. işte olumsuz tarafları da var.

Türkiye de Maliye sistemi baştan aşağı yanlış ve çağ dışı olduğu için iş kanundan tamamı ilen yararlanabilen tek kesim memurlar.
yararlanabilen kesim memurlar, çünkü bütün işi yapıp onların onaylamasını istiyoruz. Tıpkı Mahkeme salonundaki hakim gibi. 2 dudağın arasına bakar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar