"Fırsatını buldum mu acımam, yerleştiririm ağbi..."

Motosikleti
Yok
Aşağıdaki liste, güncel CFmoto ATV traktör listesi.

lfxsyxs.png

https://www.cfmoto.com.tr/fiyat-listesi?y=2025

Mesela Ankara'dan bir arkadaş, ahlâklı davranmış, 726.000₺ liste fiyatı olan Cforce 1000 modelini, liste fiyatından satışa sunmuş:

gvwn1bb.png

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...etkili-bayi-cfmoto-1000-atr-1185070986/detay/

Aşağıdaki iki arkadaş da, 786.600₺ liste fiyatı olan Cforce 1000 Overland modelini 950.000₺'den satışa sunmuş;

cq39pkf.png

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...im-col-sarisi-1000-overland-1183733772/detay/

aw6t4j9.png

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-overland-1000-hemen-teslim-1203352587/detay/

"Niye böyle?" derseniz, ben Bursa'daki bir başka Cfmoto yetkili satıcısına sordum, 1000'lik ATV'lerde şu an bir sıkıntı varmış ithalâtla ilgili, piyasada kalmamışlar, yazın gelebileceğini umuyorlar en erken.

Yani piyasada tükenmiş diye bu yukarıdaki iki arkadaş ellerinde olanları liste fiyatından 163.000₺ fazlasına satmaya çalışıyorlar.

Bir tanesi Bursa'danmış (Favori Motor), öğrendiğim iyi oldu, ben bu dükkândan çöp dahi almam mesela artık.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yoksa bu elemanlar haklı mı, ben mi yanlış düşünüyorum?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Abi ticaret yapan adamsın, insanımızı pek çoğumuzdan iyi bilirsin, en az senin şaşırman gerekmiyor mu? (Benim gözlemime göre çoğunluk olarak bizimkiler ticaretten falan anlamıyor; ticaret diye bildikleri şey tecavüz, fiil-i livâta, sok-çıkar, vur-kaç, böyle bir şey yani... Süreklilik falan kimsenin umurunda değil. 20 yıllık işletme ben eskiyim diye övünüyor, böyle bir ortamda ne bekliyorsun?)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İthalatında sıkıntısı olan bir malın , parça ve servisi düzgünmüdür ?..
Zaten almazdım, tercih markam olmazdı...
Bu saatten sonra tükanına uğramam...

Elinde patlayanlar düşünsün..

Motosikleti
Dominar D250
Benim için zorunlu ihtiyaç olmayan bir ürünü neden pahalıya alıp fırsatçılara destek vereyim? Muadili yok mu yada bir süre sonra bayiye sıfırı zaten gelmeyecek mi?

Otomobil/motosiklet vs. bunlar bir liste fiyatı belirlenip müşteri çekmek için kampanyayla satılan ürünler. Ürün yok satıyorsa yada piyasada bulunmuyorsa kampanya yapmazsın en fazla liste fiyatından satarsın fiyat bu dersin, liste fiyatının üstüne çıkmak ticaret değil alenen karaborsacılık, fırsatçılık, oç.luğudur.

Mesela dominarı aldığımda aynı bayide CF'de nakit kampanyası vardı, yanlış hatırlamıyorsam 230luk motoru 180'e veriyordu,
dominara da nakit indirim yap dedim yapmadı, liste fiyatı neyse ondan aldım, budur.

Anlamadığım, bilmediğim bir mevzu ATV.

Alternatifi yok mu?

Almak isteyen yaza kadar bekleyemez mi?

Zorunlu malzemelerde ilaç, gıda gibi beklenmesinde ciddi sonuçlar doğuracak ürünlerde fırsatçılığı hoş göremem ama olmasa da olur, keyfe keder ürünlerde o kadar katı değilim.

F54

yani ben her seferinde şaşırıyorum sanırım öğreneceğim daha çok şey var
yani millet gidiyor çin malı araba/motor/atv her neyse kucak dolusu para veriyor
evet ab de tutuluyor olabilir onlarda hem alım gücü yüksek hem vergiler az bizde öyle değil ki abi dandik mala bu paraları verelim bozulursa atalım bir kenara dursun gerçi bizde ab ülkeri gibi olsak belki işe gidip geleceğim scooterı çin malı alabilirim gerisine hiç bakmam yollarda rezil olmayı bilmiyorum ama kalanları gördüm gerçekten hiç istemem hele servislerle uğraşmak oda aynı rezillik
sonra kızıyorlar honda yamaha suzuki dışında motor önermiyoruz diye

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
maydanozu yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee!

Serbest piyasa ekonomisinin, liberalizmin işinize gelen yerlerine ses çıkarmayıp böyle durumlarda nerde bu devlet demeye benziyor.
bunların hepsi sistem sorunu, bu kapitalist sstemi yıkalım deyince dünyanın her yerinde anca 3-5 kişi bir araya gelebiliyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok

Serbest piyasa ekonomisinin, liberalizmin işinize gelen yerlerine ses çıkarmayıp böyle durumlarda nerde bu devlet demeye benziyor.
bunların hepsi sistem sorunu, bu kapitalist sstemi yıkalım deyince dünyanın her yerinde anca 3-5 kişi bir araya gelebiliyor.
Ağbi adamlar (Amerika) öyle bir sistem kurmuşlar ki, zamanında Osmanlı'nın kılıçla yaptığı fetihleri onlar, adı üstünde parayla/kapitalle/sermayeyle yapıyorlar.

Her ülkenin hemen hemen her kademesinden adam satın alıp devşiriyorlar. Bu devşirmeler yurtsever gibi gözüküyor, ama aslında ağababaları Amerika'ya hizmet ediyorlar.

Sonuç? Bu emperyalist uşakları mamalarını alıyorlar, ABD ülke kaynaklarına adım adım el koyuyor, halk da günden güne ufak ufak yoksullaştırılıyor.

Bu sömürü düzeni, bizim Osmanlı gibi bir gün çöker de yıkılır mı, yerine daha adil, daha insani başka bir sistem gelir mi?

Bilinmez, Amerika'nın çökmesine bağlı bana göre.

Yıllardır okuruz bazı haberlerde, "ABD iyi durumda değil, ekonomisi çöktü-çökecek, bilmem şu kadar trilyon dolar borcu var" falan filan gibi - ama bi b*k olduğu yok Amerikaya.

Ne zaman zora düşüyorsa, tutup bir yerlere demokrasi götürüyor(!) ve karşılığında o demokrasi götürdüğü yerin kaynaklarından istifade etmeye başlıyor kabaca. Yani ayakta kalmaya devam ediyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yıllardır okuruz bazı haberlerde, "ABD iyi durumda değil, ekonomisi çöktü-çökecek, bilmem şu kadar trilyon dolar borcu var" falan filan gibi - ama bi b*k olduğu yok Amerikaya.
Bu abimiz olacak diyor. E hadi inşellah.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
konuyu foruma açtıgına göre bunu görünce sinirlenip hep bir gidip dövmemizi bekliyorsun sanırım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Arz, talep meselesi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Ne zaman zora düşüyorsa, tutup bir yerlere demokrasi götürüyor(!) ve karşılığında o demokrasi götürdüğü yerin kaynaklarından istifade etmeye başlıyor kabaca. Yani ayakta kalmaya devam ediyor.
En son olan altın furyasında 2.5 trilyon dolar amerikanın kasasına girmiş...
Bir vole daha vursa amerika düzde..
Biz gene sefillerdeyiz ama ossun.. Amariga kurtulsun.. :)

Motosikleti
Triumph Trident 660

İş yerinde sesim fazla çıkıyor diye pys değerlendirmesinde sen böyle konuşursan insanları yönetmem güçlük olur diye iyi bir puan vermedi 😃

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Benim için zorunlu ihtiyaç olmayan bir ürünü neden pahalıya alıp fırsatçılara destek vereyim? Muadili yok mu yada bir süre sonra bayiye sıfırı zaten gelmeyecek mi?

Otomobil/motosiklet vs. bunlar bir liste fiyatı belirlenip müşteri çekmek için kampanyayla satılan ürünler. Ürün yok satıyorsa yada piyasada bulunmuyorsa kampanya yapmazsın en fazla liste fiyatından satarsın fiyat bu dersin, liste fiyatının üstüne çıkmak ticaret değil alenen karaborsacılık, fırsatçılık, oç.luğudur.

Mesela dominarı aldığımda aynı bayide CF'de nakit kampanyası vardı, yanlış hatırlamıyorsam 230luk motoru 180'e veriyordu,
dominara da nakit indirim yap dedim yapmadı, liste fiyatı neyse ondan aldım, budur.

Her alanda ahlak, denetim ve ceza eksiğimiz var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar