310km/h otoban son limitler s1000rr & hayabusa

Yanlışlık oldu. Sanırım yaşlanıyoruz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hukuk kurallarının, din kurallarının yada toplumun koyduğu sosyokültürel kurallar, mülkiyetin korunması veya başka şeyler ile ilgili olabilir. İşin hukuk kısmı ile de çok ilgilenmiyorum. Öncelikli ilgilendiğim nokta; kanunlar çerçevesinde değil de kanun dışı ( kabahat de olabilir) yaptığımız şeylerin diğer insanları nasıl etkilediği ile ilgili. Sonuçta başka insanların verdiği oylar da bizi etkiliyor, bizim verdiğimiz oylarda başkalarını etkiliyor. Bunlar demokrasinin olumlu(veya olumsuz) tarafları. Benim bahsettiğim şey sonucunu düşünmeden, olasılıkları hesaplamadan, saygısızca hatta canice hareket etmek.
Bu sadece trafik için geçerli değil. Her yerde bunu yapıyoruz. Alışveriş merkezlerinde veya spor salonu haline getirilen bodrum katlarındaki kolonları kesiyoruz. Sigarayı içip camdan ormana fırlatıyoruz. Hayvanların başına poşet geçirip düğümlüyoruz. Trafikte magandalık yapıyoruz ve itiraz edenleri de dövmeye çalışıyoruz. Medeniyetten nasibimizi alamamışız.
Bizim problemimiz saygısızlık. Düşüncesizlik. Bencillik. Kendi çıkarını toplum çıkarından üstün görme ve tabii ki eğitimsizlik.
Trafik bu işin çok küçük kısmı.

Kesinlikle katılıyorum.
O yüzden böyle küçük detayda temcit pilavı gibi duruyor ama, mahallenin öte yanındaki geniş caddede gece kimse yokken teker çalışan çocuğa kuralları çiğneme üzerinden yapılan yakıştırmalara sinir oluyorum - senin söylediklerine istinaden değil bu, toplumun tepkisi.
Bomboş yerde teker yapmakla milletin içinde yapmak aynı şey değil.
Bomboş otobanda 300kmh ile gitmekle trafiğin içinde 200kmh ile gitmek de değil, gibi gibi. O yüzden kuraldan ziyade "akıl fikir ameka" çerçevesinde yaklaşmaya çalışıyorum hep.,

Problemimiz anadolu insanının "uyanık" olması. Fazla uyanık olduk biz..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Meteorit lazım, Ateş lazım, Lav lazım, Radyoaktif ışıma lazım, İsrafil'in Sur'unu üflemesi lazım. :)
Star Trek takvimine göre 2063'de Vulcan'lılar dünyaya gelip insanlarla tanışıyorlar, hey dünyalı biz dostuz şeklinde geliyorlar. Onlar yerine Klingon'lar gelse keşke. :)
Z-31HHdAxsiBwP_Y_st-fc-remaster-bluray-2237.jpg

Bir umudumuz vardı dünyayı kurtaran adam onunda ömrü yetmedi.

Hızlı resimden ancak bu şekilde yükleyebildim. Siz nasıl yüklüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok

Bir umudumuz vardı dünyayı kurtaran adam onunda ömrü yetmedi.

Hızlı resimden ancak bu şekilde yükleyebildim. Siz nasıl yüklüyorsunuz ?
Resmin sayfasında "Bağlantıları Paylaş" kısmında, "BBcode" düğmesine tıklayınca, altta beliren adresi kopyalayıp, hiçbir şey yapmadan buraya (motosiklet.net forumundaki mesaj yazdığımız yere) yapıştırıyoruz, işlem tamamdır.

Senin resmin için ağbi, beliren adres şu: ""[u*l=ht*ps://hizl*resim.com/866*cuq][i*g]ht*ps://i.hizl*resim.com/866p*uq.jpg[/i*g][/u*l]""

Direk yapıştırınca sonuç şu:

Motosikleti
Yok
Burada otobanlarda hiz siniri yok .

Kullandigim motorlar hatri sayilir hizlara cikabiliyorlar.

Ama hic yapmadim.

Kime neyi ispat edecegim ? Motorumun son hizi internette yaziyor zaten .

Dümdüz otobanda , sempanzenin zeka seviyesine sahip her suursuzun hicbir bilgi beceri gerektirmeyen bu aksiyonu yapmakla kalmayip bir de videoya cekip matah bir seymis gibi sunmasini , sunulan bu aptalca paylasimin altina aslansin kaplansin diye agzinin suyu akarak yorum yapilmasini hic mi hic anlamiyorum.

Yine dedigim gibi burada otobanlarda hiz siniri yok ama kimse aracinin son sinirlarini zorlayarak sürmüyor. Isterinanin ister inanmayin o hizlara cikanlari ayda yilda bir kere ya görürsünüz ya da görmezsiniz.

En uygun en bos anlarda dahi sol serit 120-160 km araliginda gidiyor .

Agresif hizlanmalar , selektörle , kornayla taciz edip yol istemeler yok. Sol serit doluysa gelen arac hizini düsürüp bekliyor. Sollama yapan araclar sag serit bosaldigi anda saga cekiliyor ve sol seridi mümkün oldugu kadar bos tutuyorlar.

Ayrica pek cogunuzun zannettigi gibi bu otobanlar Türkiyedeki gibi 4 serit , 5 serit falan degil. Büyük cogunlugu sadece 2 seritli ve nadiren 3 seritliler. Kavsaklara yaklasildiginda 3. veya 4. serit aciliyor ama orada da hiz siniri mutlaka var.

Oralarda otobanlarin "bazi kisimlarinda" hiz siniri yok, diger kisimlarinda var. Genel bir "hiz siniri yok" cok yanlis bir ibare, Polizei yakalarsa otturur, onlarin altinda da guzel aletler var, Egea yok.

Ama limit olmayan yerlerde, Passat D (sw modeli) kullanan aile babasi bile yaninizdan 200 ile geciverir.

Oralarda otobanlarin "bazi kisimlarinda" hiz siniri yok, diger kisimlarinda var. Genel bir "hiz siniri yok" cok yanlis bir ibare, Polizei yakalarsa otturur, onlarin altinda da guzel aletler var, Egea yok.

Ama limit olmayan yerlerde, Passat D (sw modeli) kullanan aile babasi bile yaninizdan 200 ile geciverir.
Şu anda Allmanya'da Atterndorn ile çevre iller arasındaki otobanların tamamında yol yapım çalışması var. Bu yolların tamamı çift gidiş çift geliş ve 5 yıldır ne zaman gitsem hep otobanda çalışma var. Sürekli bir şeyleri tamir ediyorlar. O bölgede düzgün sürat yapılabilecek bir otoban olduğunu zannetmiyorum. Olsa bile çok uzun soluklu değildir.

Super Moderator
Motosikletler amaçlarına göre ayrılıyorlar.

1- Sürat motosikleti ile sürat
2- Gezi motosikleti ile gezi
3- Arazi motosikleti ile arazi.

Şimdi sürat motosikleti sahibi olan birisinin hız yapıyor olması kadar doğal bir durum yok, çünkü zaten motosikletin maksadı o. Yaşatmış olduğu adrenalin de bambaşka, inkar edilemez..

Genel olarak insanlar belirli bir düşünebilme olgunluğuna ulaştığı zaman bu motosikletlerden vazgeçiyorlar (istisnalar hariç). Çünkü düşündüğünüz zaman sizi yok edecek yüzlerce kontrol dışı durum var. Bunları düşünmeye başladıysanız, halen hayattasınız demektir ve değişim yakındır.

Ne var ki, her türlü araç ile hız felakettir, fakat motosikletinkisi bir başka!.. Bunu şahsen yakın çevremden çok çok aci gerçekler ile yaşayınca, geçmişe dönüp bakıyorum; ne cesaretle binmişim diyorum.

Motosikletler amaçlarına göre ayrılıyorlar.

1- Sürat motosikleti ile sürat
2- Gezi motosikleti ile gezi
3- Arazi motosikleti ile arazi.

Şimdi sürat motosikleti sahibi olan birisinin hız yapıyor olması kadar doğal bir durum yok, çünkü zaten motosikletin maksadı o. Yaşatmış olduğu adrenalin de bambaşka, inkar edilemez..

Genel olarak insanlar belirli bir düşünebilme olgunluğuna ulaştığı zaman bu motosikletlerden vazgeçiyorlar (istisnalar hariç). Çünkü düşündüğünüz zaman sizi yok edecek yüzlerce kontrol dışı durum var. Bunları düşünmeye başladıysanız, halen hayattasınız demektir ve değişim yakındır.

Ne var ki, her türlü araç ile hız felakettir, fakat motosikletinkisi bir başka!.. Bunu şahsen yakın çevremden çok çok aci gerçekler ile yaşayınca, geçmişe dönüp bakıyorum; ne cesaretle binmişim diyorum.
Ben motosikletle hiç sürat yapmadım. SS makine de hiç kullanmadım. Etrafımdaki kişileri görünce bende sizin gibi "ne cesaret" diyorum. Ya bu insanlar; gerçekten değer verdikleri hız tutkusu için hayatlarını dahi önemsemeyen çılgın insanlar, ya da hız tutkusu sağlıklı düşünmelerini engelliyor diyorum. Ben o kadar cesur veya o kadar hız seven bir insan değilim. İrrasyonel düşünemiyorum. Hız tutkusunu anlayamıyorum. Hız seven birisi olsaydım da uçak falan kullanırdım. O daha hızlı olurdu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hız seven birisi olsaydım da uçak falan kullanırdım. O daha hızlı olurdu.
"Ben uçak kullanmak istiyorum" diyen herkese uçak vermediklerinden motosiklete erişimimiz şimdilik daha kolay :) Bir de o ivmelenme keyfini motosiklette çok daha az hızlarda hissedebiliyorsun.

"Ben uçak kullanmak istiyorum" diyen herkese uçak vermediklerinden motosiklete erişimimiz şimdilik daha kolay :) Bir de o ivmelenme keyfini motosiklette çok daha az hızlarda hissedebiliyorsun.
Bereket ki hız sevmiyorum. Bu arada şunu söyleyeyim. İvme vektörel bir büyüklüktür. Motosiklet yatayda (yolda) hareket eden bir araç olduğu için hız yatayda artar veya azalır. Uçak dediğim şeyi bizim bindiğimiz yolcu uçakları gibi düşünmeyin. Uçak burnunu aşağı verip bir de gaza yüklendi mi bir kaç G birden yersiniz. F16 pilotlarının uçağa binmeden önce yaptıkları son şeyin işemek olduğunu duymuştum. O kadar acayip bir ivmeye maruz kalırsınız. Tabi o savaş uçağı. Ama bizim gibi faniler için pır pır uçaklar bile yeterince heyecan içerecektir diye düşünüyorum. Nede o olsa 3 boyutta hareket ediyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bereket ki hız sevmiyorum. Bu arada şunu söyleyeyim. İvme vektörel bir büyüklüktür. Motosiklet yatayda (yolda) hareket eden bir araç olduğu için hız yatayda artar veya azalır. Uçak dediğim şeyi bizim bindiğimiz yolcu uçakları gibi düşünmeyin. Uçak burnunu aşağı verip bir de gaza yüklendi mi bir kaç G birden yersiniz. F16 pilotlarının uçağa binmeden önce yaptıkları son şeyin işemek olduğunu duymuştum. O kadar acayip bir ivmeye maruz kalırsınız. Tabi o savaş uçağı. Ama bizim gibi faniler için pır pır uçaklar bile yeterince heyecan içerecektir diye düşünüyorum. Nede o olsa 3 boyutta hareket ediyor.
Herkes seninle aynı fikirde olsaydı, daha buharlı makinelere biniyor olurduk. Hep daha çoğunu arayan insanlar olacak, bu da gelişmeyi sağlayacak. Hem mikro, hem soft'un sahibi bir zamanlar 640 kb herkese yeter demişti.

Herkes seninle aynı fikirde olsaydı, daha buharlı makinelere biniyor olurduk. Hep daha çoğunu arayan insanlar olacak, bu da gelişmeyi sağlayacak. Hem mikro, hem soft'un sahibi bir zamanlar 640 kb herkese yeter demişti.
Tabiki öyle. Herkes benimle aynı fikirde olsaydı her şey çooook farklı olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar