Ama alınırlar, zira anlatımın kurallara uymak üzerine ve Almanya dışında dünyanın her yerinde bu yapılan kural dışı. İsteyen yapsın dediğini yapabilecek bir avuç Alman vatandaşı var yani sadece. =) nerede yaşanıldığına göre bu "kural dışı" tek başına bir anlam da ifade etmiyor. Kimi yerde kuralı böylesine çiğnemek adli başka işlemlere sebep oluyor, kimisinde durdurup makas alıp gönderiyorlar. İtalya'da olsa sizi çeviren polisle birlikte sigara içip motoru izleme ihtimaliniz de var
Bir de tabii konumuzun doğrudan karşılığı değil, felsefik olarak daha geniş bir çerçeve ama, kurallar bizim için konmuştur kısmı da tartışmalı. İnsanlık tarihindeki ilk kurallar mülkiyetin korunması için koyulmuştur, devlet denen şey de bunun için var olmuştur. Medeni yaşam ve toplum düzeni, bazı batılı ülkelerin bir süre sonra kuralları bunun için düzenlemesi ile oluşan bir durum. Kuralların varlığının hedefi bu değil yani.
Magandalığa karşıtlıkta benzer düşündüğümüzü tahmin ediyorum, sadece kuralların dokunulmazlığı ya da önemi çerçevesinden bakmıyorum ben çok fazla.
İnsanlar neden hız yapar sorusu çok derinlere gidecek bir şey. Bundan keyif almayan insana bunun nedenini nasılını anlatmak zor. Motosiklete asla binmeyecek birine motosikleti anlatmak gibi düşünün. Haklı ya da haksız veya akıllı ya da akılsız vb gibi bir ayrım değil bu, baya zevk keyif meselesi.
Ha bu arada ben otobanda herhangi bir taşıtı kullanmayı sevmiyorum. Ömrümde bi basalım diye otobana çıkmışlığım yoktur. Basarım tabii var mı sürat gibisi falan modunda değilim yani.
Ama ben Transfagaraşan'a Tuono V4 ile gidiyorsam o otobanlarda da 270-270 giderim. Hız motoru mudur kız motoru mudur orasını bilmem. Önceki sene de Tuareg'le gitmiştim, o 200 anca görüyordu onlar da o hızda gittim

Tabii ki bütün bir yolu değil, ama esiyor yol uygun görünüyor o zaman da kullandığım taşıt kaçla gidebiliyorsa o hızla gitmeyi tercih edebiliyorum.
Video konusunda da samsponte ile biraz paralel düşünüyorum. Bu ülkede Kurtlar Vadisi izleyip çatışan çok oldu da

içerik üreten kişinin sorumluluğu başka bir şeydir. Özellikle tercihe bağlı izleme sağlayan medyumlarda bu derece "kötü örnek alınır" söylemleri biraz havada kalıyor.