310km/h otoban son limitler s1000rr & hayabusa

insanların bu motoru almasının amacı bu değil mi zaten?
gayet güzel yapıyorlar motorun ciğerini söküyor (y)
bizde de acayip bi huy var adam koskoca 1250 gs adventure almış gözleme yemeğe gidiyor ona sallıyoruz (ki haklıyız o motor o amaç için değil)
hız motoru almış bu adama da sallıyoruz neden hız yapıyor diye (burada haklı değiliz o motor hız motoru)
Konuyu detaylandırayım o zaman, yanlış anlaşılma olmasın.
Ben hıza karşı değilim. İnsanlar uygun motoru, otomobili yada her ne ise onu alıp istedikleri hızı yapabilirler ama "Trafiğe" kapalı alanda yada hız sınırı olmayan otobanlarda. . Benim ve sevdiklerimin seyahat ettiği yollarda bizi tehlikeye atarak kimse hız yapamaz. Ben otobanda yada başka yerlerde karşılaştıklarımın plakalarını alıp arkadaşlara bildiriyorum. Mesele hız değil trafik kurallarına uymamak. Hız sınırı olmayan otobanda isterseniz 1000 ile gidin. Sorun değil. Fakat kimse kendi egosu için ve de kuş kadar beyni ile bir başkasını riske atmamalı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kazayı sadece hız indirgemek doğru mu? Al sana hız yapmayanın kazaya verdiği sebebiyet. Şerit ihlali ile yitirilen iki can.
Kaza anı.

F54

Yahu her konuda senle dialoğa giriyormuş gibi olacak ama ,
Hayabusa hız motosikleti değil... Pistlerde gördün mü hiç?..
Bu tarz motosikletler sport diye geçer.. Hatta süper sport diye geçer.. Sportif kullanımlara uygundur...
O da ani hızlanmalara ve viraj yapabilme yetisine sahip olabilmesi...
Hız da yapacak tabi ama bodoslama HIZ MOTORU dersek bence yanlış olur..

Ama GS konusunda katılıyorum... Eklemek de isterim.. Sırf para bende egosunu tatmin etmek için alan da var..
ALP bey benimle diyolag kurmanızda bende bir sıkıntı yaratmıyor isterim ki farklı düşüncelere sahip kişiler olsun çevremde yoksa tek düze olsalar hiç heyecanlı olmuyor.
bence hayabusa hız motorudur ölye olmasa yasal sınırlar içerinde 200 km/h da limitör koyulur du ama koymamışlar !
suzuki demişki isteyen çanta seti takıp uzun seyahat^ler yapsın isteyen çıkıp otoban^da apache lik yapsın gerçi trafiğin içini etmeyip müsait yolda hız yapan^lar apache değil
ben hız yapmam sevmem ama yapan yapsın bu bazen hoşuma gider vay be adamlara bak diyorum ne güzel gazlıyor

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
aranızda kurtlar vadisi izleyip adam vuran var mı
ya da netflix izleyip sabah uyandığında komşu hasan amcaya sulanan var mı

Hız yapmayı savunanlar da var ilginç
Ulan otobanlar da bile mayın tarlası gibi çukurlar var kaç insan gömdük şu hız yüzünden.
300 km ile otoban da kaza yapıp yüzünün derisini asfaltta gördüğümüz insanlar var.
Gerçi bazı kafada ki arkadaşlar onu 50 km hız ile de yapar bu bilgelikle.

Motosikleti
D400
Trafik kuralları bellidir, yolun boş olması motorun 300 yapması zart zurt hiçbişey ideğiştirmez.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kazayı sadece hız indirgemek doğru mu? Al sana hız yapmayanın kazaya verdiği sebebiyet. Şerit ihlali ile yitirilen iki can.
Kaza anı.
Yalnız bu vahim kazada her iki tarafın da kusuru var; araba sürücüsü "ehliyetsiz çocuk" hatalı şerit değiştirme yapmış (16 yaşında bir genç. Ona arabayı teslim eden anne/babası kazada ölmüşler, genç ise yaralanmış.), otobüs şoförü "davar" ise gişelere "bir arabayı lahmacun haline getirebilecek bir moment/hızla" girmeye çalışmış. Otoyol gişelerinden o hızla geçilmez! (30 ile geçilmesi lazım - aşağıda görseli var...) Bu örnekte kusurun %50'si ehliyetsiz çocuğa araba teslim eden anne/babada, %50'si de gişelere yüksek süratle giren otobüs şoföründe. (Çok ileriden arabanın şeride girmeye başladığı görülüyor ama fren yapamıyor otobüs, o kadar yüksek süratle gidiyor ve o kadar beceriksiz ki? 30'a düşseydi bu kaza olmazdı veya bir kaza olsa bile sonuçları bu kadar vahim olmazdı. O GPS'in çalışmaması %100 eminim bir hata değil, özellikle iptal etmişler anteni sürat görüntüye kaydolmasın diye.)

Buyrun görsel:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yalnız bu vahim kazada her iki tarafın da kusuru var; araba sürücüsü "ehliyetsiz çocuk" hatalı şerit değiştirme yapmış (16 yaşında bir genç. Ona arabayı teslim eden anne/babası kazada ölmüşler, genç ise yaralanmış.), otobüs şoförü "davar" ise gişelere "bir arabayı lahmacun haline getirebilecek bir moment/hızla" girmeye çalışmış. Otoyol gişelerinden o hızla geçilmez! (30 ile geçilmesi lazım - aşağıda görseli var...) Bu örnekte kusurun %50'si ehliyetsiz çocuğa araba teslim eden anne/babada, %50'si de gişelere yüksek süratle giren otobüs şoföründe. (Çok ileriden arabanın şeride girmeye başladığı görülüyor ama fren yapamıyor otobüs, o kadar yüksek süratle gidiyor ve o kadar beceriksiz ki?)

Buyrun görsel:

Şimdi burada kaza sebebine baktığımızda doğrudur otomobil asli kusurludur.

Ama

Ölümlerin sebebi tamamen otobüs şöförünün hayvanlığıdır. Eğer o gişelere 30 km hız ile girseydi sadece maddi hasarlı kaza olacak ve sigorta şirketi dışında kimseye birşey olmayacaktı.

Bence trafik cezası otomobile kesilmeli ama otobüs şöförü cinayetten yargılanmalı.

Olay hıza indirgenmeye çalışılıyor ama olayın hız ile ilgisi yok. Olay trafik kurallarına uymamak ile ilgili. Hız da trafik kurallarına uymamaktır, hatalı şerit değiştirmek de trafik kurallarına uymamaktır alkollü araç kullanmak da trafik kurallarına uymamaktır.
Trafik kurallarına uyalım, kuralların uygun gördüğü hızın üstüne çıkmayalım, hatalı şerit değiştirmeyelim, alkollü araç kullanmayalım. Emniyet şeridinde gitmeyelim , emniyet şeridinde hız yapmayalım.
Neden kuralları çiğnemeği başarı, akıllılık yada kazanç gibi görüyoruz anlamıyorum. Kurallar toplum düzeni ve medeni yaşam için gereklidir.BU kurallar bizim için konmuştur.
Lafım; trafiğe tabii yolları babasının malı gibi gören ve bu yollarda istediğini istediği şekilde yapıp başka insanlara saygı duymayan kişileredir.
Diğer arkadaşlar lütfen üstüne alınmasın.

Ama alınırlar, zira anlatımın kurallara uymak üzerine ve Almanya dışında dünyanın her yerinde bu yapılan kural dışı. İsteyen yapsın dediğini yapabilecek bir avuç Alman vatandaşı var yani sadece. =) nerede yaşanıldığına göre bu "kural dışı" tek başına bir anlam da ifade etmiyor. Kimi yerde kuralı böylesine çiğnemek adli başka işlemlere sebep oluyor, kimisinde durdurup makas alıp gönderiyorlar. İtalya'da olsa sizi çeviren polisle birlikte sigara içip motoru izleme ihtimaliniz de var :D

Bir de tabii konumuzun doğrudan karşılığı değil, felsefik olarak daha geniş bir çerçeve ama, kurallar bizim için konmuştur kısmı da tartışmalı. İnsanlık tarihindeki ilk kurallar mülkiyetin korunması için koyulmuştur, devlet denen şey de bunun için var olmuştur. Medeni yaşam ve toplum düzeni, bazı batılı ülkelerin bir süre sonra kuralları bunun için düzenlemesi ile oluşan bir durum. Kuralların varlığının hedefi bu değil yani.
Magandalığa karşıtlıkta benzer düşündüğümüzü tahmin ediyorum, sadece kuralların dokunulmazlığı ya da önemi çerçevesinden bakmıyorum ben çok fazla.

İnsanlar neden hız yapar sorusu çok derinlere gidecek bir şey. Bundan keyif almayan insana bunun nedenini nasılını anlatmak zor. Motosiklete asla binmeyecek birine motosikleti anlatmak gibi düşünün. Haklı ya da haksız veya akıllı ya da akılsız vb gibi bir ayrım değil bu, baya zevk keyif meselesi.

Ha bu arada ben otobanda herhangi bir taşıtı kullanmayı sevmiyorum. Ömrümde bi basalım diye otobana çıkmışlığım yoktur. Basarım tabii var mı sürat gibisi falan modunda değilim yani.
Ama ben Transfagaraşan'a Tuono V4 ile gidiyorsam o otobanlarda da 270-270 giderim. Hız motoru mudur kız motoru mudur orasını bilmem. Önceki sene de Tuareg'le gitmiştim, o 200 anca görüyordu onlar da o hızda gittim :D Tabii ki bütün bir yolu değil, ama esiyor yol uygun görünüyor o zaman da kullandığım taşıt kaçla gidebiliyorsa o hızla gitmeyi tercih edebiliyorum.

Video konusunda da samsponte ile biraz paralel düşünüyorum. Bu ülkede Kurtlar Vadisi izleyip çatışan çok oldu da :D içerik üreten kişinin sorumluluğu başka bir şeydir. Özellikle tercihe bağlı izleme sağlayan medyumlarda bu derece "kötü örnek alınır" söylemleri biraz havada kalıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hukuk kurallarının, din kurallarının yada toplumun koyduğu sosyokültürel kurallar, mülkiyetin korunması veya başka şeyler ile ilgili olabilir. İşin hukuk kısmı ile de çok ilgilenmiyorum. Öncelikli ilgilendiğim nokta; kanunlar çerçevesinde değil de kanun dışı ( kabahat de olabilir) yaptığımız şeylerin diğer insanları nasıl etkilediği ile ilgili. Sonuçta başka insanların verdiği oylar da bizi etkiliyor, bizim verdiğimiz oylarda başkalarını etkiliyor. Bunlar demokrasinin olumlu(veya olumsuz) tarafları. Benim bahsettiğim şey sonucunu düşünmeden, olasılıkları hesaplamadan, saygısızca hatta canice hareket etmek.
Bu sadece trafik için geçerli değil. Her yerde bunu yapıyoruz. Alışveriş merkezlerinde veya spor salonu haline getirilen bodrum katlarındaki kolonları kesiyoruz. Sigarayı içip camdan ormana fırlatıyoruz. Hayvanların başına poşet geçirip düğümlüyoruz. Trafikte magandalık yapıyoruz ve itiraz edenleri de dövmeye çalışıyoruz. Medeniyetten nasibimizi alamamışız.
Bizim problemimiz saygısızlık. Düşüncesizlik. Bencillik. Kendi çıkarını toplum çıkarından üstün görme ve tabii ki eğitimsizlik.
Trafik bu işin çok küçük kısmı.
Mübarek, benim mesajı niye alıntıladın? :)

Mübarek, benim mesajı niye alıntıladın? :)
Yanlışlık oldu. Sanırım yaşlanıyoruz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama alınırlar, zira anlatımın kurallara uymak üzerine ve Almanya dışında dünyanın her yerinde bu yapılan kural dışı. İsteyen yapsın dediğini yapabilecek bir avuç Alman vatandaşı var yani sadece. =) nerede yaşanıldığına göre bu "kural dışı" tek başına bir anlam da ifade etmiyor. Kimi yerde kuralı böylesine çiğnemek adli başka işlemlere sebep oluyor, kimisinde durdurup makas alıp gönderiyorlar. İtalya'da olsa sizi çeviren polisle birlikte sigara içip motoru izleme ihtimaliniz de var :D

Bir de tabii konumuzun doğrudan karşılığı değil, felsefik olarak daha geniş bir çerçeve ama, kurallar bizim için konmuştur kısmı da tartışmalı. İnsanlık tarihindeki ilk kurallar mülkiyetin korunması için koyulmuştur, devlet denen şey de bunun için var olmuştur. Medeni yaşam ve toplum düzeni, bazı batılı ülkelerin bir süre sonra kuralları bunun için düzenlemesi ile oluşan bir durum. Kuralların varlığının hedefi bu değil yani.
Magandalığa karşıtlıkta benzer düşündüğümüzü tahmin ediyorum, sadece kuralların dokunulmazlığı ya da önemi çerçevesinden bakmıyorum ben çok fazla.

İnsanlar neden hız yapar sorusu çok derinlere gidecek bir şey. Bundan keyif almayan insana bunun nedenini nasılını anlatmak zor. Motosiklete asla binmeyecek birine motosikleti anlatmak gibi düşünün. Haklı ya da haksız veya akıllı ya da akılsız vb gibi bir ayrım değil bu, baya zevk keyif meselesi.

Ha bu arada ben otobanda herhangi bir taşıtı kullanmayı sevmiyorum. Ömrümde bi basalım diye otobana çıkmışlığım yoktur. Basarım tabii var mı sürat gibisi falan modunda değilim yani.
Ama ben Transfagaraşan'a Tuono V4 ile gidiyorsam o otobanlarda da 270-270 giderim. Hız motoru mudur kız motoru mudur orasını bilmem. Önceki sene de Tuareg'le gitmiştim, o 200 anca görüyordu onlar da o hızda gittim :D Tabii ki bütün bir yolu değil, ama esiyor yol uygun görünüyor o zaman da kullandığım taşıt kaçla gidebiliyorsa o hızla gitmeyi tercih edebiliyorum.

Video konusunda da samsponte ile biraz paralel düşünüyorum. Bu ülkede Kurtlar Vadisi izleyip çatışan çok oldu da :D içerik üreten kişinin sorumluluğu başka bir şeydir. Özellikle tercihe bağlı izleme sağlayan medyumlarda bu derece "kötü örnek alınır" söylemleri biraz havada kalıyor.
Hukuk kurallarının, din kurallarının yada toplumun koyduğu sosyokültürel kurallar, mülkiyetin korunması veya başka şeyler ile ilgili olabilir. İşin hukuk kısmı ile de çok ilgilenmiyorum. Öncelikli ilgilendiğim nokta; kanunlar çerçevesinde değil de kanun dışı ( kabahat de olabilir) yaptığımız şeylerin diğer insanları nasıl etkilediği ile ilgili. Sonuçta başka insanların verdiği oylar da bizi etkiliyor, bizim verdiğimiz oylarda başkalarını etkiliyor. Bunlar demokrasinin olumlu(veya olumsuz) tarafları. Benim bahsettiğim şey sonucunu düşünmeden, olasılıkları hesaplamadan, saygısızca hatta canice hareket etmek.
Bu sadece trafik için geçerli değil. Her yerde bunu yapıyoruz. Alışveriş merkezlerinde veya spor salonu haline getirilen bodrum katlarındaki kolonları kesiyoruz. Sigarayı içip camdan ormana fırlatıyoruz. Hayvanların başına poşet geçirip düğümlüyoruz. Trafikte magandalık yapıyoruz ve itiraz edenleri de dövmeye çalışıyoruz. Medeniyetten nasibimizi alamamışız.
Bizim problemimiz saygısızlık. Düşüncesizlik. Bencillik. Kendi çıkarını toplum çıkarından üstün görme ve tabii ki eğitimsizlik.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Medeniyetten nasibimizi alamamışız.
Meteorit lazım, Ateş lazım, Lav lazım, Radyoaktif ışıma lazım, İsrafil'in Sur'unu üflemesi lazım. :)

Meteorit lazım, Ateş lazım, Lav lazım, Radyoaktif ışıma lazım, İsrafil'in Sur'unu üflemesi lazım. :)
Şöyle 6 km çapında bir gezegen katili iyi iş görürdü. Her 800 milyon yılda bir dünyaya bu şekilde bir göktaşı çarpıyor. Takribi 500 milyon yıl falan kalmıştır bir sonrakine. Neyse mecbur bekleyeceğiz. :)

Şöyle 6 km çapında bir gezegen katili iyi iş görürdü. Her 800 milyon yılda bir dünyaya bu şekilde bir göktaşı çarpıyor. Takribi 500 milyon yıl falan kalmıştır bir sonrakine. Neyse mecbur bekleyeceğiz. :)
7jwunc.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar