- Motosikleti
- Çükü Olanın Dükü Olur.
Yutup yavşağı elif, diyo telif diyo gıcıklık yapıyo. Oradan yayınlamadı itne.@Osm@n Aga kurbanın olayım youtube kullan, dailymotion kullanma
Yutup yavşağı elif, diyo telif diyo gıcıklık yapıyo. Oradan yayınlamadı itne.@Osm@n Aga kurbanın olayım youtube kullan, dailymotion kullanma
Abi Yemeksepetinde olup benim bölgede o paketleri atmak çok zor, bizim bölgede mesafeler uzak oluyor.yerine göre değişir. tabi de bizim arkadaş 15 saatte 70-75 paket atıyor.
Genelde 12 saat calısıyorlar 55 altına düşmüyorlar ki günde 10 saat calıstıklarında da 45 in altına düşmezler.
10 saat calısıp 30 paket atan da bu işi yapmasın yahu =) saatte 3 paket nedir (ki coklu alım yapılıyor artık bi de )

oha oradan oraya sipariş mi verilir ya yok git görükleden özlüceye sipariş ver aq... ben çamlıcada oturuyom fav pizzacım odunlukta o bile uzak geliyo hemen ulaşsın istiyorum, bu nası bişiAbi Yemeksepetinde olup benim bölgede o paketleri atmak çok zor, bizim bölgede mesafeler uzak oluyor.
Mesela bu paket evlere girip çıkması ile ve paketin hazırlanması ile 30-35 dakika bulmuştur, çok yakın mesafeler atarsa ve paketler hazır olursa saatte 5 görülüyor ama çok çok nadir bir durum, en iyi ihtimal genelde 4 tür ve ortalama 3 tür.
Yemeksepetinde bulunan havuz sistemi ile Trendyol Go da bulunan sistem bir değil.
"Yemeksepeti kuryeleri insanca yaşama, insanca çalışma koşulları talebiyle 18-19-20 Ocak tarihlerinde kontak kapatacak! Motorlu kurye emekçilerinin aylardır dile getirdiği talepler son derece açık: Şeffaf ücretlendirme, erişilebilir bonus sistemi, adil mesafe-ücret dengesi, güvenli çalışma koşulları ve karar süreçlerine katılım"
Bu kısımda bahsettikleri, genel çerçevede ne istediklerini gösteriyor Ismet Abi. Burada detay vermenin hukuki boyutunda bir etkisi varsa (karşı tarafla talepleşmenin mahremiyeti gibi bişi belki) diye de ucu açık konuşmuş olabilirler; kurumsal veya siyasi ağızdan kalan bir saçmalık da olabilir.
Siyasetçileri değil kuryeleri dinlemek lazım. Siyasetçi ne zaman paket atmış![]()
Abi Yemeksepetinde olup benim bölgede o paketleri atmak çok zor, bizim bölgede mesafeler uzak oluyor.
Mesela bu paket evlere girip çıkması ile ve paketin hazırlanması ile 30-35 dakika bulmuştur, çok yakın mesafeler atarsa ve paketler hazır olursa saatte 5 görülüyor ama çok çok nadir bir durum, en iyi ihtimal genelde 4 tür ve ortalama 3 tür.
Yemeksepetinde bulunan havuz sistemi ile Trendyol Go da bulunan sistem bir değil.
ben onu hareketli resim gif sandım da tıklamadım bile, sen söyleyince gördüm videoymuşVergi levhası açtırarak işçilik yaptırma at hırsızlığını Amerikalılar buldu, 90'ların sonunda emlak sektörüyle ülkemize girdi.
@Osm@n Aga kurbanın olayım youtube kullan, dailymotion kullanma
Konu içine her girdiğimde video sesli olarak otomatik açılıyor. Yukarılara çıkıp videoyu bulup pause tuşuna basmam gerekiyor. Dailymotion bu kepazeliği yapıyor, Youtube'da yok.ben onu hareketli resim gif sandım da tıklamadım bile, sen söyleyince gördüm videoymuş![]()
Bu bir şey değil, 14 kilometre gittiğimi biliyorum.oha oradan oraya sipariş mi verilir ya yok git görükleden özlüceye sipariş ver aq... ben çamlıcada oturuyom fav pizzacım odunlukta o bile uzak geliyo hemen ulaşsın istiyorum, bu nası bişi
Mesafeler uzadıkça ücretlerde değişiyor, yakın atılan 30 paket ücreti 20 uzak atılan ücretine eşit olabiliyor.evet o nedenle bölgeye göre değişir demiştim aslında, lokasyon farklı ciddi anlamda para kazandırıyor. bizim burada bazı bölgeler resmen karaborsa durumda.
Dikkatli sürün, 3-5 kuruş canınızdan önemli değil.
Ben nereden ne sipariş verirsem vereyim, siparişin getirilmesi için Getir'e para ödesem bile mutlaka motorlu arkadaşa bir tip bırakırım. Benim anlamadığım; kimse bu çocuklara tip vermiyor mu? Yani günlük 3000 TL kazanca ilave olarak en az 1000 TL tip alıyorlardır diye umuyorum.
Bilemiyorum, ben İstanbul'da buna alışmışım. Zaten bahşiş verdiklerim de şaşırıyor, mala bağlıyorlar. Demek ki burada o adet yok.İlk defa birisinin bahşiş verdiğini duydum.
Açıkçası sistem ; siparişi al -> getir üzerine kurulu. Adam yemeği alıp düzden gelmek yerine izmir turu da yapmayacagına göre ekstra olarak bana yapması gerekenden fazla bir hizmet ya da kalite sunmuyor. bence bahşiş vermeye gerek yok.
Ben eskiden bu uygulamalardan değil de ufak veletler getiriyordu çiğköfte siparişlerini falan onlara bahşiş veriyordum ya da damacana su söylediğimde üstünü almıyordum.
ben haftada bi 20 tl falan bahşiş alıyodumBen nereden ne sipariş verirsem vereyim, siparişin getirilmesi için Getir'e para ödesem bile mutlaka motorlu arkadaşa bir tip bırakırım. Benim anlamadığım; kimse bu çocuklara tip vermiyor mu? Yani günlük 3000 TL kazanca ilave olarak en az 1000 TL tip alıyorlardır diye umuyorum.
Yemeksepetinde ödeme ekranında eklenebiliyor bahşiş kolayca, 15-20tl ben de ateşliyom her siparişteBen nereden ne sipariş verirsem vereyim, siparişin getirilmesi için Getir'e para ödesem bile mutlaka motorlu arkadaşa bir tip bırakırım. Benim anlamadığım; kimse bu çocuklara tip vermiyor mu? Yani günlük 3000 TL kazanca ilave olarak en az 1000 TL tip alıyorlardır diye umuyorum.
Allah Allah insanlar iyice pintileşmiş.ben haftada bi 20 tl falan bahşiş alıyodum
Ben elden nakit veriyorum, ekran üzerinden parayı kırparlar, mırparlar, vergi keserler vs diyeYemeksepetinde ödeme ekranında eklenebiliyor bahşiş kolayca, 15-20tl ben de ateşliyom her siparişte
İzmirdekiler de öyle bahşiş kültürü falan yok... Sene 2006 falan.. Pasaport pizzadayım...Arkadaşla beraber işletiyoruz.. Arada paket de atıyorduk..4.75 lira alacağım... Bırak bahşiş vermeyi 25 kuruşu istedi ısrarla... Yok işte 25 kuruş naapıcam ?.. Ben de 1 lira verdim üstü kalsın dedim dükkana döndüm... Dönene kadar aramış şikayet etmiş beni birde... Kadın olmasa gidip dalacaktım....Bilemiyorum, ben İstanbul'da buna alışmışım. Zaten bahşiş verdiklerim de şaşırıyor, mala bağlıyorlar. Demek ki burada o adet yok.
Günde maksimum aldığım bahşiş 200 TL'di sanırım oda 2 yıla yakın sürede 1 kere denk geldi, uygulama üzerinden verilen bahşişlerde kdv kesiliyor. Bahşiş çok önemli değilde nakit siparişlerde paranın tam verilmesi kadar güzel bir şey yok, öbür türlü eldiveni çıkar para üstü dön çok zahmetli oluyor.Ben nereden ne sipariş verirsem vereyim, siparişin getirilmesi için Getir'e para ödesem bile mutlaka motorlu arkadaşa bir tip bırakırım. Benim anlamadığım; kimse bu çocuklara tip vermiyor mu? Yani günlük 3000 TL kazanca ilave olarak en az 1000 TL tip alıyorlardır diye umuyorum.
konuyu 1800lerdeki sınıfsallaşmadan çıkarıp para karşılığı vaktini satan herkesin emek mücadelesi yapabileceği şeklinde okumak daha doğru sanki. ödemelerin iş miktarından bağımsız sabit yapılması ile işin miktarına göre fiyatlandırılması, yasal yükümlülüklerin dağıtılması gibi şeyler konunun kendisiyle alakalı değiller. bu arada emek mücadelesi de bir düz isim tamlaması, solcu bir şey değil. =)olay zamdan önce 30 pakette 3000 tl alıyorlarsa zamdan sonra da 30 pakette 3000 tl alıyorlar sorun bu artık bu hesap yanlışı mı yoksa bilerek mi yapılmış bilmem ama benim yemeksepeti deneyimlerim bilerek yapıldığını söylüyor bir de emekçinin mücadelesi falan demişler len şahıs şirketi olan muhasebecisi olan vergisini kendi ödeyen işçi sınıfı mı olur sadece yemeksepeti kuryeleri yapıyor bu arada başka firma kuryelerinin umrunda da değil bugün fazla paket atarım diye çalışacak yemeksepeti kuryeleri de tanıyorum
Genelde nakit taşımadığım için ys'den sipariş verdiysem ordan dahili bahşişi seçiyorum hep. devlete de çapılmış oluyoruz ama işte nakit param olmuyor benim genelde. bir de bazen nakit de oluyor vermek için cebime de atıyorum kapıya giderken. abi bir saçma sapan surat oluyor karşımda, içimden gelmiyor hakkaten. yok yorgunluk bitkinlik kızgın olmak falan bunları anlarım, bambaşka bir ambale surat oluyor..Ben nereden ne sipariş verirsem vereyim, siparişin getirilmesi için Getir'e para ödesem bile mutlaka motorlu arkadaşa bir tip bırakırım. Benim anlamadığım; kimse bu çocuklara tip vermiyor mu? Yani günlük 3000 TL kazanca ilave olarak en az 1000 TL tip alıyorlardır diye umuyorum.
olay zamdan önce 30 pakette 3000 tl alıyorlarsa zamdan sonra da 30 pakette 3000 tl alıyorlar sorun bu artık bu hesap yanlışı mı yoksa bilerek mi yapılmış bilmem ama benim yemeksepeti deneyimlerim bilerek yapıldığını söylüyor bir de emekçinin mücadelesi falan demişler len şahıs şirketi olan muhasebecisi olan vergisini kendi ödeyen işçi sınıfı mı olur sadece yemeksepeti kuryeleri yapıyor bu arada başka firma kuryelerinin umrunda da değil bugün fazla paket atarım diye çalışacak yemeksepeti kuryeleri de tanıyorum