Rusya Gürcistan turuna davet

yurtdışında özellikle TÜRK^lerden ve yabancılardan uzak duracaksın her davete ikrama atlamayacaksın ıssız sapsız yerlerde kalmayacaksın bunlar gezi maliyetini biraz yükseltir ama güvende olursun
biz gürcistanı gezerken yol çalışması yapanlar piknik yapanlar aileler ve köylülerden ikramlar aldık fakat hiçbiri at hırsızı modeller değildi
sadece aktaş sınır kapısında girdik ilk köyler ermeni köyü oralarda sıkıntı yaşayacak gibi olduk fakat aklı başında olan köylüler olayı yatıştırdı bizde cız'ladık olay yerinden
Usta davet ve ikramlara her zaman kuşkuyla yaklaşırım. Şu devirde kimse kimseye bedavadan bir şey ikram etmez. Gürcüler sıkıntılı tipler zaten. Açıkçası biz cadirlarimizla kamp yapa yapa gezmeyi düşünüyorduk. Aktaş sınır kapısındaki Ermenilerle şu zamana kadar bir problem yaşamadım. Fakat bundan sonra bir şey yaşar mıyım bilemem tabi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaa ne işiniz var, ben silivri'den daha doğuya gitmeye çekiniyorum İstanbul dahil, gezecekeseniz Avrupa'yı falan gezin.
Usta Avrupa sıkıntılı ya. Sadece vize için 1 ton evrak istiyorlar. Bir de 4 kere vize reddi yemiş adamım. Avrupa bana vereceği vizeyi şu saatten sonra (afedersiniz ama) dürüp büküp kendi götüne soksun.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
O zamana ölmez sağ kalırsak muhtemelen 2 yıl sonra yapmayı düşündüğüm bir rota Volgograd, Harkov, Moskova ve St Petersburg rotası.

İlk niyetlendiğimde Ukrayna-Rusya savaşı da yoktu zaten ve Harkovu da dahil edebilmiştik ama Ukrayna (Harkov) kısmını pas geçeceğiz görünüyor.

Neyse, gelelim sizin 4 kişilik grubunuza.

Daha önce bu ekiple en az 3-4 günlük tura/turlara çıktınız mı?

Herkesin kafa dengi ve hatta yerine göre alttan almayı bilen kişiler olduğundan emin misiniz?

Bence 4 kişi bile çok bu tur için ve siz "festival havası içinde geçsin" iyi niyetiyle daha fazla kişinin katılması için bir çağrıda bulunuyorsunuz ama "nerede çokluk orada ...kluk" ifadesi bu tip aktiviteler için de geçerli olabiliyor.

Bahsettiğiniz tur minimum 10 gün sürecektir.

Önce daha kısalı yurtiçi turlara çıkın ve gereksiz yere huysuzluk çıkarıp grubun huzurunu kaçıran olursa onu oracıkta vurup yolunuza devam edin derim. :LOL:

Son dönemlerde öyle kutuplaştırıldık ki mesela siyasi görüşü bana ters olan birisiyle bırak 2-3 haftalık tura çıkmayı, bakkalda bile karşılaşmak beni geriyor zira her ne kadar bunlardan bazıları şimdilerde pişmanlıklarını dile getirseler de ülkenin içinden geçilmesinde payları olduğunu düşünüyorum.

Belki de iyice yaşlandım ve üstüne huysuzluk + tahammülsüzlük de bende yönetimi ele geçirdi ve gençler o kadar da dert etmiyordur bu yazdıklarımı.

Siz bilirsiniz yine.

İyi düşünün ki iyi olsun denir (buna benzer bir söz var da tam hatırlayamadığımdan biraz uydurdum). 😀

İnşallah çok güzel ve istediğiniz gibi kalabalık bir ekiple festival havasında geçecek bir tur çıkartırsınız da benim gibi "bik bik bik" karamsar konuşan (diğer mesajları okumadım) başkaları da varsa en güzel cevabı verip bizi de umutlandırırsınız.

Yolunuz açık olsun.

Şimdiden iyi yolculuklar. Gezinizle ilgili bol bol resim, video ve yazı bekliyoruz.
Teşekkür ederim hocam. O gün geldiğinde fotoğraf ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak inşallah kısmet olur

O zamana ölmez sağ kalırsak muhtemelen 2 yıl sonra yapmayı düşündüğüm bir rota Volgograd, Harkov, Moskova ve St Petersburg rotası.

İlk niyetlendiğimde Ukrayna-Rusya savaşı da yoktu zaten ve Harkovu da dahil edebilmiştik ama Ukrayna (Harkov) kısmını pas geçeceğiz görünüyor.

Neyse, gelelim sizin 4 kişilik grubunuza.

Daha önce bu ekiple en az 3-4 günlük tura/turlara çıktınız mı?

Herkesin kafa dengi ve hatta yerine göre alttan almayı bilen kişiler olduğundan emin misiniz?

Bence 4 kişi bile çok bu tur için ve siz "festival havası içinde geçsin" iyi niyetiyle daha fazla kişinin katılması için bir çağrıda bulunuyorsunuz ama "nerede çokluk orada ...kluk" ifadesi bu tip aktiviteler için de geçerli olabiliyor.

Bahsettiğiniz tur minimum 10 gün sürecektir.

Önce daha kısalı yurtiçi turlara çıkın ve gereksiz yere huysuzluk çıkarıp grubun huzurunu kaçıran olursa onu oracıkta vurup yolunuza devam edin derim. :LOL:

Son dönemlerde öyle kutuplaştırıldık ki mesela siyasi görüşü bana ters olan birisiyle bırak 2-3 haftalık tura çıkmayı, bakkalda bile karşılaşmak beni geriyor zira her ne kadar bunlardan bazıları şimdilerde pişmanlıklarını dile getirseler de ülkenin içinden geçilmesinde payları olduğunu düşünüyorum.

Belki de iyice yaşlandım ve üstüne huysuzluk + tahammülsüzlük de bende yönetimi ele geçirdi ve gençler o kadar da dert etmiyordur bu yazdıklarımı.

Siz bilirsiniz yine.

İyi düşünün ki iyi olsun denir (buna benzer bir söz var da tam hatırlayamadığımdan biraz uydurdum). 😀

İnşallah çok güzel ve istediğiniz gibi kalabalık bir ekiple festival havasında geçecek bir tur çıkartırsınız da benim gibi "bik bik bik" karamsar konuşan (diğer mesajları okumadım) başkaları da varsa en güzel cevabı verip bizi de umutlandırırsınız.

Yolunuz açık olsun.
Ustam ben atanamayınca tır şoförlüğü yaptım bir müddet. Orada az çok kalabalık olmanın yararları ve zararları hakkında deneyimim oldu. Fakat diğer insanlarla fikirlerimiz örtüşmese de birbirimizle yaşamayı öğrenmemiz açısından güzel bir deneyim olabileceğini ve bizi daha da olgunlaştırabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Usta davet ve ikramlara her zaman kuşkuyla yaklaşırım. Şu devirde kimse kimseye bedavadan bir şey ikram etmez. Gürcüler sıkıntılı tipler zaten. Açıkçası biz cadirlarimizla kamp yapa yapa gezmeyi düşünüyorduk. Aktaş sınır kapısındaki Ermenilerle şu zamana kadar bir problem yaşamadım. Fakat bundan sonra bir şey yaşar mıyım bilemem tabi

Usta Avrupa sıkıntılı ya. Sadece vize için 1 ton evrak istiyorlar. Bir de 4 kere vize reddi yemiş adamım. Avrupa bana vereceği vizeyi şu saatten sonra (afedersiniz ama) dürüp büküp kendi götüne soksun.
Peki ruhsatlı tabncanız olsa sınırdan geçirebiliyor musunuz?

Motosikleti
Honda Crf250L
yolunuz açık olsun..gezi raporlarınızı bekliyoruz.. Trabzon'dan geçerseniz ve zamanınız olursa beklerim.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Herkese selam. Biz 4 arkadaş Haziran'da motorlarla Gürcistan Rusya turu yapmayı planlıyorduk. Bizler artık gelecekten bir beklentisi olmayan, savaş kan ve gözyaşı ile dolu bu dünyada sürekli çalışıp bir yere varamayan; herkesin aynı anda kurt, avcı ve av olduğu bu hayatta günlük hayattan ve iş hayatının renksiz rutininden sıkılan; büyük devletlerin birbirini nükleer savaşla tehdit ettiği bu çağda (o zamana kadar savaş olmazsa) dünyada güzel yerleri görmek, yeni deneyimler edinmek isteyen insanlarız. Bizim gibi düşünen veya düşünmeyen fakat böyle bir tura çıkmak isteyen her yaştan insanı (siyasi, etnik, mezhepsel, dinsel, cinsiyet) fark etmeksizin aramızda görmek ve beraber yola çıkmak isteriz. Bizler bu turun festival havasında geçmesini istediğimiz için bunu burada duyurmak ve bu mesajı gören herkesi bu tura davet etmek istedik. Gelmek isteyen herkesi bekleriz
Naçizane tavsiyem sayıyı mümkün olduğunca az tutmanız. Nerde çokluk orda b*kluk lafı bu turlar için çok doğru. Aksi takdirde festival tadında planladığınız turu burnunuzdan soluyarak bitirmeniz muhtemel. 😁 Bana göre ideal 3, maksimum 4 kişidir uzun turlarda.

4 kisi biraz cok ideal sayi 3 olsa iyi olur,daha fazla arkadas aramaktan vaz gecin simdi 4 olmussunuz 3 e indirerek 4 cü kisiyi secmek hem ayip hem abes olur, burda 4 kisinin herhangi bir makul sebepten dolayi kendiliginden vazgecmesi en arzu edilen durum olur,haaa burada en onayladigim taraf ise motorlarinizin hepsinin 250 Crf olmasi kendini isbat etmis ve (karadüzene yakin) ve haddinden fazla teknoloji (Fuzuli) bir teknolojik yapisi olmamasi ve herhangi olumsuz bir arizada parca teminin daha kolay veya eli takim tutan bir arkadasinizin bilgi veb beceresi sayesinde yolda kalmayacak sekilde gecici ve pratik olarak arizayi tamir ededilecek (usta olmasi sart degil) yapilacak olan gezinizin selametle son bulmasi acisindan arzu edilen bir durumdur, ne diyelim tekeriniz düz bassin yolunuz bahtiniz sansiniz acik olsun hayirli haberlerinizi bekliyoruz.

Ya aklima geldide hadi yazayim dedim varya bu turda Tommygun da olsa ne güzel olurdu da köftelere biraz mola verip, o bölgelerde bolca ve ucuz olarak bulunan kuzu eti lezzetlerini doya doya yerdiniz, sakin kizma Tommygun gurpta sevildigin icin yazdim Navarin amcaniz 80 i devirdi yasliligina verin gaaari ,selam sevgi ve hürmetlerimle

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ya aklima geldide hadi yazayim dedim varya bu turda Tommygun da olsa ne güzel olurdu da köftelere biraz mola verip, o bölgelerde bolca ve ucuz olarak bulunan kuzu eti lezzetlerini doya doya yerdiniz, sakin kizma Tommygun gurpta sevildigin icin yazdim Navarin amcaniz 80 i devirdi yasliligina verin gaaari ,selam sevgi ve hürmetlerimle
Estağfurullah Navarin Abi, neden kızayım? Kısmet olur da bir gün oraları görmek için gidersem tadarım oraların kuzularını :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Estağfurullah Navarin Abi, neden kızayım? Kısmet olur da bir gün oraları görmek için gidersem tadarım oraların kuzularını :)
Ah tomicik ahhh..Yaramıza bastın...
Bizde gidip piliçlerin tadına baksaydık , çevirme falan ;)
Olmadı işte...
Bakarsın kafaya eser gideriz belki ;)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ah tomicik ahhh..Yaramıza bastın...
Bizde gidip piliçlerin tadına baksaydık , çevirme falan ;)
Olmadı işte...
Bakarsın kafaya eser gideriz belki ;)
Alper Abi artık pilici milici bırakıp Hac ya da Umre kovalamaya başlamalısın :) Şu Vhs kasetlerden kurtulup saatli maarif takvimine geçmeyi planlamalısın :)

Ya sevgili Tommy hala o VHS lerden varmi beyaaa, onlar CD ye dönüstürülmüstü sanki gibi aklimda kalmis,ha bu arada ben Diyanet Takvimi kullaniyorum , hem artik o kasetler cok yer tutuyordu öyle sakli gizli cekmecelerde falan, artik hersey kücüldü gencler bu islerde uzmanlasti da sabunluklar bile el atmaya girisiyorlarda bazen IQ lari kifayet etmiyor,isimiz muhabbet de sayfaninda irzina gecmeyelimde sonra aforoz olma ihtimalimiz sürcü lisan ettikse ki(ettik) yani selam sevgi ve hürmetlerimle ,:ROFLMAO:(y)😜👋

istanbulda 15 yaşındaki o.ç ları kendi yaşıtlarını kesiyor
bence gideceğin hiçbir ülke TÜRKİYE kadar tehlikeli olamaz en fazla montunu botunu vs çalıyorlar
Bu görüşüne katılıyorum. Fakat Türkiye'yi bazı açılardan daha güvenli buluyorum

beni biriniz artçı olarak alabilir mi? arkadan tezahürat yaparım motivasyon benden
Başımızın üstünde yerin var usta

4 kisi biraz cok ideal sayi 3 olsa iyi olur,daha fazla arkadas aramaktan vaz gecin simdi 4 olmussunuz 3 e indirerek 4 cü kisiyi secmek hem ayip hem abes olur, burda 4 kisinin herhangi bir makul sebepten dolayi kendiliginden vazgecmesi en arzu edilen durum olur,haaa burada en onayladigim taraf ise motorlarinizin hepsinin 250 Crf olmasi kendini isbat etmis ve (karadüzene yakin) ve haddinden fazla teknoloji (Fuzuli) bir teknolojik yapisi olmamasi ve herhangi olumsuz bir arizada parca teminin daha kolay veya eli takim tutan bir arkadasinizin bilgi veb beceresi sayesinde yolda kalmayacak sekilde gecici ve pratik olarak arizayi tamir ededilecek (usta olmasi sart degil) yapilacak olan gezinizin selametle son bulmasi acisindan arzu edilen bir durumdur, ne diyelim tekeriniz düz bassin yolunuz bahtiniz sansiniz acik olsun hayirli haberlerinizi bekliyoruz.

Usta güzel dileklerin için teşekkür ederim. Biz 4 kafadar arkadaşız valla. İstedik ki daha kalabalık olsun ki festival havasında geçsin. Elbette dediğin gibi kalabalık olmanın sıkıntıları var fakat yararları da olur elbet

yolunuz açık olsun..gezi raporlarınızı bekliyoruz.. Trabzon'dan geçerseniz ve zamanınız olursa beklerim.
Teşekkür ederim inşallah kısmet olur

Naçizane tavsiyem sayıyı mümkün olduğunca az tutmanız. Nerde çokluk orda b*kluk lafı bu turlar için çok doğru. Aksi takdirde festival tadında planladığınız turu burnunuzdan soluyarak bitirmeniz muhtemel. 😁 Bana göre ideal 3, maksimum 4 kişidir uzun turlarda.
Usta ben atanamayınca tır şoförü oldum. Kimi zaman 10 tır arka arkaya gidiyorduk kimi zaman tek başıma. Yolda tanıştığım her insandan bir şeyler öğrendim. Zorunda olmasam da onlarla beraber yol almayı ve bazı şeylere katlanmayı öğrendim. Yeri geldi sinirlendim bazılarından fakat kimseyi de yolda bırakmamayı öğrendim. Yeri gelir fikirlerimiz çatışabilir yeri gelir çıkarlarımız ön planda olur fakat unutamadığım tek şey ne olursa olsun hepimiz insanız ve birbirimize ihtiyacımız var. Birbirimize rakip olmayı değil birbirimizle dayanışmayı öğretmesini umuyorum çıkacağımız yolculuğun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar