Yemeksepeti kuryeleri 3 gün iş bırakıyor: Talepleri sıralandı

Motosikleti
Yok
bgQTqS.png

Yemeksepeti kuryeleri 3 gün iş bırakıyor: Talepleri sıralandı

Yemeksepeti kuryeleri
, bugün itibarıyla daha iyi çalışma koşulları ve adil ücret talebiyle 18-19-20 Ocak’ta iş bırakma kararı aldı.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, iş bırakma eyleminin 18 Ocak Pazar (bugün) başlayacağını, 19 Ocak Pazartesi ve 20 Ocak Salı günü de süreceğini söyledi.

Karaca, Yemeksepeti kuryelerinin grev kararına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

"Yemeksepeti kuryeleri insanca yaşama, insanca çalışma koşulları talebiyle 18-19-20 Ocak tarihlerinde kontak kapatacak! Motorlu kurye emekçilerinin aylardır dile getirdiği talepler son derece açık: Şeffaf ücretlendirme, erişilebilir bonus sistemi, adil mesafe-ücret dengesi, güvenli çalışma koşulları ve karar süreçlerine katılım"

ifadelerini kullandı.

Patronların tutumunu eleştiren Karaca,

"Buna karşılık patronların tutumu da bir o kadar net: Görmezden gelmek, oyalamak ve dayatmalara devam etmek. Platform şirketleri, teknolojiyi kalkan yaparak işçiyi güvencesizliğe mahkum etmeye çalışıyor"

dedi.

"AÇIK BİR SINIF MÜCADELESİ"

Karaca, kuryelerin mücadelesinin sadece bir işyeri sorunu olmadığını dile getirdi.

Karaca,

"Bugün motorlu kuryelere dayatılan bu düzen, yarın tüm hizmet sektörünün 'normali' haline getirilmek isteniyor. Bu yüzden kurye emekçilerinin mücadelesi tekil bir işyeri meselesi değildir. Bu, emeğin değersizleştirilmesine karşı yürütülen açık bir sınıf mücadelesidir. Motokurye emekçileri yalnız değildir. 18-19-20 Ocak'ta yükselttikleri sesi büyüteceğiz. Biz de bulunduğumuz her mücadele alanında taleplerini en yüksek sesle dile getireceğiz"

ifadelerinin kullandı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/yemeksepeti-kuryeleri-3-gun-is-birakiyor-talepleri-siralandi-2470970

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
D400
paket başı ne alıyorlar ki grev yapmışlar merak ettım

Motosikleti
D400
Şuan paket ücreti açıklanmadı ama 80-90 TL'ye götürdüğüm paketler şuan 120 TL civarı.

Ama günlük bonusu kaldırmışlar.

zor iş kesinlikle lafım yok

fakat günlük bonusu kaldırıp %50 zam yapmışlar bana çok grevlik birşey gelmedi pek zarara ugratacak değil de kar saglayacak bir durum gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Ged

fakat günlük bonusu kaldırıp %50 zam yapmışlar bana çok grevlik birşey gelmedi pek zarara ugratacak değil de kar saglayacak bir durum gibi geldi.
Kuryelik yapan çoğu kişi full time iş gibi yaptığından dolayı sürekli yapanlar için kötü ama part time yapanlar için iyi olmuştur diye düşünüyorum

Motosikleti
Ns200 15"

Abi benim gibi az çalışanlara yaradı ama tam zamanlı çalışan adamlar aynı parayı kazanıyor, dümen yaptılar kısaca.

Ellerine sağlık, grev iyidir.

Yalnız dün akşam burada kar bastırınca arabayla serserilik yapmaya çıktım. Sayamadım artık kaç tane motorcu olduğunu, karda debelenip duruyorlardı. Bu kadar çok görmemiştim hiç. Çok sinir bozucu ya.. Öfkeyle yaklaşıyorum, bağırıcam çağırıcam da orda debelenen çocuğa mı bağırayımç. Kime kızacağım lan ben diye arabada debelenip durdum.

Motosikleti
D400
Ellerine sağlık, grev iyidir.

Yalnız dün akşam burada kar bastırınca arabayla serserilik yapmaya çıktım. Sayamadım artık kaç tane motorcu olduğunu, karda debelenip duruyorlardı. Bu kadar çok görmemiştim hiç. Çok sinir bozucu ya.. Öfkeyle yaklaşıyorum, bağırıcam çağırıcam da orda debelenen çocuğa mı bağırayımç. Kime kızacağım lan ben diye arabada debelenip durdum.

dün yine yemeksepeti kuryesi video paylaşmış yerler karlı/ıslak durumda.

neden sipariş veriyorsunuz bu havada, insanların canını hiç mi düşünmüyorsunuz diye bize saydıırıyor.

Paket başına ücret alıp slotunu kendi seçen adamlar yagmur diye zurna dürümümü getirmek istemiyorsa çalışmasın yani :D

dün yine yemeksepeti kuryesi video paylaşmış yerler karlı/ıslak durumda.

neden sipariş veriyorsunuz bu havada, insanların canını hiç mi düşünmüyorsunuz diye bize saydıırıyor.

Paket başına ücret alıp slotunu kendi seçen adamlar yagmur diye zurna dürümümü getirmek istemiyorsa çalışmasın yani :D

Yağmurda kız arkadaşımla ben de farklı bakıyoruz. Ben yağmur yağdığı zaman öyle çok deli bir şey yoksa pek iplemiyorum. O diyor bu havada söylemeyelim diye. Yağmur konusu tartışma götürür, ama karda artık işin rengi değişiyor yani. Bir de yalan olmasın dün gördüklerim arasında Yemeksepeti yoğunluğu yoktu, bir sürü scooter gördüm.

Motosikleti
D400
Yağmurda kız arkadaşımla ben de farklı bakıyoruz. Ben yağmur yağdığı zaman öyle çok deli bir şey yoksa pek iplemiyorum. O diyor bu havada söylemeyelim diye. Yağmur konusu tartışma götürür, ama karda artık işin rengi değişiyor yani. Bir de yalan olmasın dün gördüklerim arasında Yemeksepeti yoğunluğu yoktu, bir sürü scooter gördüm.

prensip olarak hafif yağmurda sipariş veririm fakat fırtına ya da cok yagıyorsa sipariş vermiyorum. izmirde zaten kar yok.

benim vurgulamak istediğim slot seçmeli serbest, paket başına ücret alan birisinin "neden sipariş veriyorsunuz" demesi. ee vermesek para kazanamayacaksın o zaman slot neden sectin. sacma yani.

elini sallasan scooter kurye zaten, adamlar sakızı onlıne sipariş veriyor :D

Gevrek gevrek,

Görmezden gelmek, oyalamak ve dayatmalara devam etmek. Platform şirketleri, teknolojiyi kalkan yaparak işçiyi güvencesizliğe mahkum etmeye çalışıyor"

Yazacaklarına çalışma şartlarımız bu, şunların şöyle olmasını istiyoruz gibisinden bir açıklama yazsalar olmaz. Bu sol ağdalı, boş jargon her zaman beni hasta etmiştir.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yalniz hic biri de "kaldirimdan gitmeyecegiz, ters yonde gazlamicez" demiyor.
Slotu ve teslimati secme sanslari varken karda siparis vermeyin demek de ne biliim. Zaten belli hava kosullarinda calismasalar sistem de teslimat yok uyarisi veriyor.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
"Yemeksepeti kuryeleri insanca yaşama, insanca çalışma koşulları talebiyle 18-19-20 Ocak tarihlerinde kontak kapatacak! Motorlu kurye emekçilerinin aylardır dile getirdiği talepler son derece açık: Şeffaf ücretlendirme, erişilebilir bonus sistemi, adil mesafe-ücret dengesi, güvenli çalışma koşulları ve karar süreçlerine katılım"

Bu kısımda bahsettikleri, genel çerçevede ne istediklerini gösteriyor Ismet Abi. Burada detay vermenin hukuki boyutunda bir etkisi varsa (karşı tarafla talepleşmenin mahremiyeti gibi bişi belki) diye de ucu açık konuşmuş olabilirler; kurumsal veya siyasi ağızdan kalan bir saçmalık da olabilir.

Siyasetçileri değil kuryeleri dinlemek lazım. Siyasetçi ne zaman paket atmış :)

Motosikleti
D400
Abi 10 saat çalışan ortalama 29-32 arası paket atıyor, buda 3000 TL civarı yapar. Buradan yemek ücretini ve ortalama 5-6 litre benzin fiyatını çıkartmak gerek.

yerine göre değişir. tabi de bizim arkadaş 15 saatte 70-75 paket atıyor.

Genelde 12 saat calısıyorlar 55 altına düşmüyorlar ki günde 10 saat calıstıklarında da 45 in altına düşmezler.

10 saat calısıp 30 paket atan da bu işi yapmasın yahu =) saatte 3 paket nedir (ki coklu alım yapılıyor artık bi de )

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
olay zamdan önce 30 pakette 3000 tl alıyorlarsa zamdan sonra da 30 pakette 3000 tl alıyorlar sorun bu artık bu hesap yanlışı mı yoksa bilerek mi yapılmış bilmem ama benim yemeksepeti deneyimlerim bilerek yapıldığını söylüyor bir de emekçinin mücadelesi falan demişler len şahıs şirketi olan muhasebecisi olan vergisini kendi ödeyen işçi sınıfı mı olur sadece yemeksepeti kuryeleri yapıyor bu arada başka firma kuryelerinin umrunda da değil bugün fazla paket atarım diye çalışacak yemeksepeti kuryeleri de tanıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar