- Katılım
- 16 Eki 2015
- Mesajlar
- 3,264
- Motosikleti
- Çükü Olanın Dükü Olur.
Pilavdan dönenin dişi kırılsın.İkimizde cirkinlesmeden bitirelim şu tartışmayı
Senden çirkin olmam mümkün değil. Aykü şeysim eskik ya, beceremem ben.
Pilavdan dönenin dişi kırılsın.İkimizde cirkinlesmeden bitirelim şu tartışmayı
Allah için pilavını al da git.Pilavdan dönenin dişi kırılsın.
Senden çirkin olmam mümkün değil. Aykü şeysim eskik ya, beceremem ben.
Hocam makul bir yanı yok benim açımdan. O da şundan dolayı; b ehliyet ile CC değeri farketmeksizin 4 teker her aracı kullanabiliyorsun. Fakat kimi araçlarda src ve psikoteknik belgeleri isteniyor o ayrı. Ancak motosikletlerde CC değerine göre ehliyet alabiliyorsun. Yani 1.3 CC değerindeki araç ile sınavı geçip ehliyet alıyorsun ve atıyorum 4.5lik bir ferrariyi bile bu ehliyet ile kullanabilirken motosiklette CC değerine göre ehliyet alıyorsun. Umarım açıklayıcı olmuşturA1 ehliyet ile Citroen Ami gibi arabalar kullanılabiliyor, B sınıfı ehliyet ile de 50cc motosiklet kullanılabiliyor. Gayet makul durumlar. 67
O iş için zengin çocuğu olmaları şart değil, o.cocuğu olmaları yeterli.Zengin çocukları 18yaşına girer girmez B ehliyeti ile lüks araç alıp trafiği birbirine katabiliyor.
300 hp arabaya da hız sınırı 110 km , murat 124 de . Etrafında kaç tane 300 bg araç kullanıp da kaza yapan kimse gördün?. Ben sana Tofaş şahinle yapılmış 100 lerce kaza gösteririm. Mesele ehliyet değil. 85 yaşında bir teyze de parası varsı varsa o spor arayı alıp kullanır. Gayet de güzel kullanır ama adam gibi bir ehliyet eğitimi var ise. Bizim sorunumuz kullandığın aracın gücü gaz tepkisi veya ağırlığı değil. Bizim sorunumuz trafiği ve dinamiklerini çok hafife almamız ve trafiği aracı yürütmekten ibaret sanmamız. Bisiklet bile sürsen trafiği bilmiyorsan sonun aynıdır. Bizim problemimiz kurallara uymamak. Hatta kurallar uymamak içindir diye sözümüz bile var. Ehliyet sistemi değişmeli. Adam gibi eğitim ve cezalar gelmeli. Öyle gelmeli ki ters yola alkollü giren ve birini öldüren kişi bir daha gün yüzü görmemeli. Bak o zaman ne oluyor.Çok güzel bir soru. B sınıfı aldığınızda 0.8 Daewoo Tico da sürebiliyorsunuz 6.2 V8 Cadillac Escalede de. Gaz tepkimesi ikisinin de farklı sürüş dinamikleri ikisinin de farklı. Sanırım burada amaç sürücüyü korumak. Araçlar için güvenlik testleri bulunmakta iken motorlar için yok. Minibüs ,kamyon, tırlarda ve römorklu araçlarda eskiden sadece E sınıfı vardı. Şimdi böldüler C D diye bir de E takısı getirdiler ama arabayı bıraktılar. B'yi kendi içinde bölmediler. Bence 300 hp üstü süper spor otomobilleri de herkes kullanmamalı . Özel ehliyete tabi olmalı. Psikoteknik gibi bunda da refleks testleri olmalı. En az 5 sene ceza yemeden B ehliyetine sahip olma gibi şartlar da gelmeli. Zengin çocukları 18yaşına girer girmez B ehliyeti ile lüks araç alıp trafiği birbirine katabiliyor.