50ccye kadar motorlar b ehliyet ile kullanılabilirken neden 125cc ve üzeri motorlara ayrıca ehliyet istenmektedir?

Bu aracı kullandın mı?
Bu araç 4 tekerleklidir. B ile kullanılmaz. Siz çevirmede ceza yememeniz her aracı kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Yanlış bilgi vermeyin lütfen.
Evet kullandım. B ehliyet ile kullanılabilir fakat b ehliyetin yanına psikoteknik ve src belgeleri lazım. Bu da ayrı bir harç ve sınav furyası anlamına geliyor. Yani src ve psikoteknik belgeleri olmadan sadece b ehliyet ile ticari araç kullanmak yasak değil. Ortada yanlış bilgi verdiğim de yok

Motosikleti
D400

Bu aracı kullandın mı?
Bu araç 4 tekerleklidir. B ile kullanılmaz. Siz çevirmede ceza yememeniz her aracı kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Yanlış bilgi vermeyin lütfen.

ticari ile özel araç arasında fark var sonuçta arkadaş özel araç kategorisinde konuşuyor olabilir.

bu arada parayı verip src ve psikoteknik alıp bunları da sürüyorsun (sınavları var src nin de bizde okuma yazma dogru düzgün bilmeyen adamlar bile aldı)

Sonuc olarak B1-B2- B diye 3 e bölsünler beygire göre araç kullansınlar ya da A1-A2 ayrımı kalksın :D

Devam

Bir 49 CC kullanıcısı olarak şunu diyebilirim;
B ehliyetin bu güç sınırında olması çok makul. Çünkü herkes (ben dahil) yüksek CC sürmek istiyor. Sesi,hızı,gücü resmen aklını çeliyor insanın.
Lakin bunun eğitimini almadan (ki bazı kursların eğitimleri çok yetersiz kabul ediyorum) yüksek CC gidonuna geçmek büyük risk.
Hatta ve hatta yetkili kişi ben olsam 200 CC üzerini kullanabilmek için ileri sürüş eğitimini zorunlu kılarım.

(Geçenlerde yabancı bir egitim videosunda izledim,kursiyer sağa dönmeye çalışırken eğitmen selenin arkasından tutup çekiyor sürücüyü düşürmeye çalışıyordu.Ülkemizde motosiklet ehliyeti bu şekilde verilseydi sanıyorum %15'lik bir kısım hak kazanabilirdi.)

Bence yaşanan kazaların birçoğu bu egiitmin zorunlu olmamasından ve insanların altındaki gücün neler yapabileceğini tahmin edememesinden kaynaklı.
Yaşanan kazaların tek sebebi kuralların tek yönlü uygulanmasından veya çift taraflı uygulanmamasından kaynaklanıyor. Bu da bizi verilen eğitimin icsellestirilmemis olmasına çıkarır. Mahallede hız sınırı 30 ise bu koşula 1000 CC de 49cc de uymak zorunda. Senin aklını çelen hız ise bunun ehliyet eğitimiyle bir alakası yok demektir. Ehliyet alabilirsin fakat standart kurallara uymadıktan sonra kazaya karışman şaşırtıcı olmaz. Dolayısıyla ileri sürüş tekniklerinden ziyade önce kuralları icsellestirmen gerekir

Motosikleti
CB650R
Sizce muafiyetler kalkar mı ? 50cc camiası ne düşünüyor öğrenmek isterim
Spora git gel için ufak bi scooter arıyorum. 125likler 50bin civarı 50ccler 60-70e gidiyor. Zaten sigorta ile aynı fiyata geliyor ama 2.3. seneden sonra sigorta olmazsa kendini amorti eder diye düşünüyorum.

Evet kullandım. B ehliyet ile kullanılabilir fakat b ehliyetin yanına psikoteknik ve src belgeleri lazım. Bu da ayrı bir harç ve sınav furyası anlamına geliyor. Yani src ve psikoteknik belgeleri olmadan sadece b ehliyet ile ticari araç kullanmak yasak değil. Ortada yanlış bilgi verdiğim de yok.
"B ehliyet kullanabilir" demek ile B" ehliyetin yanında başka belgeler de lazım o belgeler olmaz is kullanamazsınız " demek aynı şey midir?
Tartışmaya gerek yok.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Siz daha önce motosiklet kullandınız mı?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Düşüncelerim yanlışsa beni aydınlatacak arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum
Seni ancak bu arkadaş aydınlatabilir.
40012-550x550-550x550.png

"B ehliyet kullanabilir" demek ile B" ehliyetin yanında başka belgeler de lazım o belgeler olmaz is kullanamazsınız " demek aynı şey midir?
Tartışmaya gerek yok.
Ticari amaçla bahse konu aracı kullandığında b ehliyetin yanına diğer belgeler lazım. Fakat özel amaçla bahse konu araç kullanıldığında b ehliyet yeterlidir. Tartışma kapanmıştır

Bu arada B sınıfı ehliyetin hangi araçları kullanabileceği kanunla sabittir. 4 tekerlekli ve 3500 kg altı olacak. 3500 kg üstü ve 4 tekerlerli bir sürü araç var piyasada. Bunlar src ve psikoteknin belgesi olsa da B sınıfı ile kullanılamıyor.
Örnek istersen Dodge ram serisinin çok litreli pick uplarını verebilirim. Çok önemli değil. Zaten pek çok aracın B sınıfı ile kullanılıyor olması bile tek başına yeterince büyük dert.

Konu esas şimdi kapandı :D

Siz daha önce motosiklet kullandınız mı?
Tabii ki ve halen aktif olarak kullanmaktayım. Enduro kullanmaktayım. Başka soru
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada B sınıfı ehliyetin hangi araçları kullanabileceği kanunla sabittir. 4 tekerlekli ve 3500 kg altı olacak. 3500 kg üstü ve 4 tekerlerli bir sürü araç var piyasada. Bunlar src ve psikoteknin belgesi olsa da B sınıfı ile kullanılamıyor.
Örnek istersen Dodge ram serisinin çok litreli pick uplarını verebilirim. Çok önemli değil. Zaten pek çok aracın B sınıfı ile kullanılıyor olması bile tek başına yeterince büyük dert.

Konu esas şimdi kapandı :D
Tamamdır en bilgilimiz sensin über zeka sende kardeşim

Tabii ki ve halen aktif olarak kullanmaktayım. Enduro kullanmaktayım. Başka soru

Tamamdır en bilgilimiz sensin über zeka sende kardeşim
İltifatın için teşekkür ederim.
Ben de size okumanızı ve araştırmanızı tavsiye ederim.

en dandik araba bile motosiklete kıyasla çok daha korunaklı. dört tekerlek üzerinde hareket ettiğinden de dengede duramama gibi bir sorun da yok. güç/ağırlık oranı yüksek araçlar grubunda erişimi en kolay olanı motosiklet. bu gibi potansiyel riskler ve bu araca daha çok "genç" ve aynı zamanda sorumluluk algısı henüz oturmamış bir kitlenin yönelmesi bazı zoraki kısıtlamaları gerekli kılıyor.

bunlar olmasa r25 yok bilmem sr25 apaçileri yerine r1/panigale apaçileri görürdük sokaklarda.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Evet kullandım. B ehliyet ile kullanılabilir fakat b ehliyetin yanına psikoteknik ve src belgeleri lazım. Bu da ayrı bir harç ve sınav furyası anlamına geliyor. Yani src ve psikoteknik belgeleri olmadan sadece b ehliyet ile ticari araç kullanmak yasak değil. Ortada yanlış bilgi verdiğim de yok
passenger-van-Ford-TRANSIT-18-places---1706114989789896764_big--24012418470600833900.jpg

Sen bu aracı B ehliyetle kullandığını, kullanılabileceğini iddia ediyorsan toplumun can ve mal güvenliği için, sakın bu akıl ile yaya olarak bile trafiğe çıkma.

passenger-van-Ford-TRANSIT-18-places---1706114989789896764_big--24012418470600833900.jpg

Sen bu aracı B ehliyetle kullandığını, kullanılabileceğini iddia ediyorsan toplumun can ve mal güvenliği için, sakın bu akıl ile yaya olarak bile trafiğe çıkma.
Dostum bu Jumbo kasa 6 teker b ehliyet yetersiz. Bence yetersiz bilginle sen akıl vermeye kalkma

en dandik araba bile motosiklete kıyasla çok daha korunaklı. dört tekerlek üzerinde hareket ettiğinden de dengede duramama gibi bir sorun da yok. güç/ağırlık oranı yüksek araçlar grubunda erişimi en kolay olanı motosiklet. bu gibi potansiyel riskler ve bu araca daha çok "genç" ve aynı zamanda sorumluluk algısı henüz oturmamış bir kitlenin yönelmesi bazı zoraki kısıtlamaları gerekli kılıyor.

bunlar olmasa r25 yok bilmem sr25 apaçileri yerine r1/panigale apaçileri görürdük sokaklarda.
Ehliyeti mantıksız CC degerine göre bölmek yerine sorumluluk algısı henüz yerlesmemis bireylere göre yaş kısıtlaması getirmeleri daha makul olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Dostum bu Jumbo kasa 6 teker b ehliyet yetersiz. Bence yetersiz bilginle sen akıl vermeye kalkma
Pek Sayın Yeter Apla, bu otobüsün dıştaki iki tekerini sökeriz 4 teker olur biter. Buna da mı kafan çalışmıyor?

Motosikleti
Arora kasırga
Yaşanan kazaların tek sebebi kuralların tek yönlü uygulanmasından veya çift taraflı uygulanmamasından kaynaklanıyor. Bu da bizi verilen eğitimin icsellestirilmemis olmasına çıkarır. Mahallede hız sınırı 30 ise bu koşula 1000 CC de 49cc de uymak zorunda. Senin aklını çelen hız ise bunun ehliyet eğitimiyle bir alakası yok demektir. Ehliyet alabilirsin fakat standart kurallara uymadıktan sonra kazaya karışman şaşırtıcı olmaz. Dolayısıyla ileri sürüş tekniklerinden ziyade önce kuralları icsellestirmen gerekir
Anlaşamadığımız konu şu ki;
49 CC ile 450 CC bı motoru idare etmek aynı şey değil
Kurallardan ziyade buraya odaklanmanız gerek bence
Teoride ikisi de motosiklet evet ama gaz tepkimeleri, ağırlığı vb. birbirinden çok farklı
Yüksek CC hata toleransı çok düşük,
Düşük CC bir nebze dizginlenebilir veya yaralanma riski daha az
Kabul edersiniz veya etmezsiniz benim düşüncem bu şekilde
Sizce muafiyetler kalkar mı ? 50cc camiası ne düşünüyor öğrenmek isterim
Spora git gel için ufak bi scooter arıyorum. 125likler 50bin civarı 50ccler 60-70e gidiyor. Zaten sigorta ile aynı fiyata geliyor ama 2.3. seneden sonra sigorta olmazsa kendini amorti eder diye düşünüyorum.
Bana göre ehliyetin yetiyorsa direkt 125 CC Alman olur
Sebebi şu;
İlk bakışta 49 CC cazip görünse de kaza durumunda bir koruyuculuğu yok
Ben hem ehliyetim yetmediği için hem de o an fiyati çok cazip geldiği için satın almıştım
49 CC bı cup için 4 ay önce 14k gibi komik bi rakam ödedim
Şu an bu fiyata sadece sigorta yapılıyor bu konuda sana hak veriyorum ancak eğer ehliyetim yetseydi 125 CC alırdım
Bı kez kaza atlattım hata bende olmamasına rağmen uzunca da bı tartışma yaşadım karşı tarafla ve eğer o kazada karşı tarafın aracına çarpmış olsam bunun maliyeti bana çok yüksek olurdu
Yani 49 CC kullanıyorum ama tavsiye etmiyorum
Yılbaşından sonra sigorta zorunluluğu gelir mi?
Bu konu çok dillendirildi ve tepkilere yol açtı
Haliyle insanlar motorlu bisiklet sınıfına giren ve güç düzeyi düşük bir araca sigorta parası ödemek istemiyor.
Bence bı nabız yoklaması çekildi,
Ama burası Türkiye,her an her şey olabilir 49 CC için sigorta zorunluluğu da gelir mi? Gelebilir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kardeşim biz senle tartışmayalım. Çünkü senden yetersiz IQ sinyalleri alıyorum
Peki sayın ağbim.
Bendeki aykü eksikliği 5 yıl ehliyet ruhsat veren birimde çalışmaktan olabilir.
Peki ya sendekinin sebebi nedir? Müteahhit malzemeden mi çalmış? Aceleye mi getirmiş?
Ayrıca seninle kardeş olmamız mümkün değil. Because my father died 40 years ago.

Anlaşamadığımız konu şu ki;
49 CC ile 450 CC bı motoru idare etmek aynı şey değil
Kurallardan ziyade buraya odaklanmanız gerek bence
Teoride ikisi de motosiklet evet ama gaz tepkimeleri, ağırlığı vb. birbirinden çok farklı
Yüksek CC hata toleransı çok düşük,
Düşük CC bir nebze dizginlenebilir veya yaralanma riski daha az
Kabul edersiniz veya etmezsiniz benim düşüncem bu şekilde
Hocam bu konuda haklısın CC farkından dolayı gaz tepkimeleri aynı olmayacaktır. Ancak her motorun bir alışma süreci var. CC farkı yükseldiğinde motora alışmadan motoru tanımadan ani hareketler yapmak en deneyimli kimseler içinde belki felaketle sonuçlanabilir. Fakat 4 tekerli araçlarda CC farkına bakılmaksızın b ehliyet ile 4 tekerli araçları kullanmak yasal ve benzer tehlike arabalarda da var. Benim çelişki gördüğüm konu bu. Ayrıca düzeltilmesini umduğum motor ehliyetlerinde a ve a2 farkının kalkması.

Peki sayın ağbim.
Bendeki aykü eksikliği 5 yıl ehliyet ruhsat veren birimde çalışmaktan olabilir.
Peki ya sendekinin sebebi nedir? Müteahhit malzemeden mi çalmış? Aceleye mi getirmiş?
Ayrıca seninle kardeş olmamız mümkün değil. Because my father died 40 years ago.
Ehliyet veren birimde çalışmış olman şu anda yürürlükte olan uygulamaların çelişkili olmadığını göstermez.
Kardeş diye hitap etmem seni kendimden üstün ya da aşağıda görmediğim için lafın gelişidir. Kanun ve düzen dönemine saplanıp kalmışsın ki etrafında etkileşim içerisinde olduğun herkesin bu düzleme ayak uydurmasını istiyorsun. İkimizde cirkinlesmeden bitirelim şu tartışmayı

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
A1 ehliyet ile Citroen Ami gibi arabalar kullanılabiliyor, B sınıfı ehliyet ile de 50cc motosiklet kullanılabiliyor. Gayet makul durumlar. 67

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar