Yaşanan kazaların tek sebebi kuralların tek yönlü uygulanmasından veya çift taraflı uygulanmamasından kaynaklanıyor. Bu da bizi verilen eğitimin icsellestirilmemis olmasına çıkarır. Mahallede hız sınırı 30 ise bu koşula 1000 CC de 49cc de uymak zorunda. Senin aklını çelen hız ise bunun ehliyet eğitimiyle bir alakası yok demektir. Ehliyet alabilirsin fakat standart kurallara uymadıktan sonra kazaya karışman şaşırtıcı olmaz. Dolayısıyla ileri sürüş tekniklerinden ziyade önce kuralları icsellestirmen gerekir
Anlaşamadığımız konu şu ki;
49 CC ile 450 CC bı motoru idare etmek aynı şey değil
Kurallardan ziyade buraya odaklanmanız gerek bence
Teoride ikisi de motosiklet evet ama gaz tepkimeleri, ağırlığı vb. birbirinden çok farklı
Yüksek CC hata toleransı çok düşük,
Düşük CC bir nebze dizginlenebilir veya yaralanma riski daha az
Kabul edersiniz veya etmezsiniz benim düşüncem bu şekilde
Sizce muafiyetler kalkar mı ? 50cc camiası ne düşünüyor öğrenmek isterim
Spora git gel için ufak bi scooter arıyorum. 125likler 50bin civarı 50ccler 60-70e gidiyor. Zaten sigorta ile aynı fiyata geliyor ama 2.3. seneden sonra sigorta olmazsa kendini amorti eder diye düşünüyorum.
Bana göre ehliyetin yetiyorsa direkt 125 CC Alman olur
Sebebi şu;
İlk bakışta 49 CC cazip görünse de kaza durumunda bir koruyuculuğu yok
Ben hem ehliyetim yetmediği için hem de o an fiyati çok cazip geldiği için satın almıştım
49 CC bı cup için 4 ay önce 14k gibi komik bi rakam ödedim
Şu an bu fiyata sadece sigorta yapılıyor bu konuda sana hak veriyorum ancak eğer ehliyetim yetseydi 125 CC alırdım
Bı kez kaza atlattım hata bende olmamasına rağmen uzunca da bı tartışma yaşadım karşı tarafla ve eğer o kazada karşı tarafın aracına çarpmış olsam bunun maliyeti bana çok yüksek olurdu
Yani 49 CC kullanıyorum ama tavsiye etmiyorum
Yılbaşından sonra sigorta zorunluluğu gelir mi?
Bu konu çok dillendirildi ve tepkilere yol açtı
Haliyle insanlar motorlu bisiklet sınıfına giren ve güç düzeyi düşük bir araca sigorta parası ödemek istemiyor.
Bence bı nabız yoklaması çekildi,
Ama burası Türkiye,her an her şey olabilir 49 CC için sigorta zorunluluğu da gelir mi? Gelebilir.