Hocam selam.
9 yıldır CRF Rally kullanıyorum.
Çoğu topcase kullanımlı 50 bin km'yi devirdim.
1 yıldır da CRF L var.
3 bin km civarı da 2 farklı motorumla devirdim.
Benim çevremi geçtim üye olduğum hiçbir grupta bu durum paylaşılmadı bile.
Hatta google araması yaptım "CRF Chassis snap" olarak.
...eşleşme çıkmadı
Daha sonra "Honda CRF 250 Chassis" diye arattım.
Yine bir şey çıkmadı.
Benzer bir aramayı bu konuda adı çıkmış olan Royal Enfield Himalayan için yaptım:
"Royal Enfield Himalayan Chassis" yazdım ve de çıkan ilk sonuç "break" oldu.
En sonunda da yine bu konuda sabıkalı olan Nissan Navara için yaptım benzer bir arama:
Nissan Navara yazınca zaten otomatikman Chassis Snap diye tamamlıyor.
Arama geçmişimi de her bilgisayarı yedeklediğimde (=yılda birkaç kez) temizlerim ve bunlar son temizlememden sonra HİÇ aramadığım kavramlar.
Belki benim yanlış yaptığım bir şeyler vardır, bilemedim.
Belki başka bir arama yöntemiyle o tür sonuçlara ulaşılıyordur.
Ama,
Honda CRF Chassis/Frame
Royal Enfield Himalayan Chassis/Frame
Nissan Navara Chassis/Frame
... aramaları yapınca görsellerde CRF için kırılmış şasi göstermiyor bile ama diğer ikisi için gösteriyor.
Ancak ve ancak "Honda CRF chassis break" diyerek aratınca arazide 2.80 uzanmış CRF'leri barından ilgili görseller çıkıyor.
İlk başta da yazdığım gibi CRF'nin istiap haddini aşan özellikle de dengesiz yüklemede ya da kabiliyetini aşan atlama/zıplamalarda doğal olarak böyle şeyler olmuştur.
Hatta desteksiz ve / veya şaseden daha sağlam çanta demiri kullanılması da buna sebebiyet verebilir.
Ama bunlar münferit olaylardır ve bu tip görüntülere neredeyse tüm motosikletler için yapılacak aramalarda ulaşabiliriz.
Örneğin "Tenere Chassis" yazınca "Tenere 700 broken chassis" de çıkıyor.
Hepi topu (7.8 lt yakıt dahil) 140 kiloluk CRF L ve (12.8 lt yakıt dahil) 152 kiloluk CRF Rally modellerinden ki bunlar çoğu ülke için başlangıç seviyesi modeller, beklentimizi mantık sınırları içinde tutmalıyız diye düşünüyorum.
Spesiyal makine performansı beklememek lazım gelir.
Yanılıyor muyum?