Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

1.2-1.4 milyona hangisi alınmalı

• Honda Africa Twin ADV SE

Oy: 36 38.7%
  • Triumph Tiger 1200 Rally Pro

Oy: 41 44.1%
  • BMW F900GS ADV (dgsdgsf)

Oy: 7 7.5%
  • KTM 1390 ADV

Oy: 9 9.7%

• Kullanılan toplam oy
    93
Motosikleti
Mondial Grumble
Tiger kapışmayı almış. Hondacılara geçmiş olsun, Honzaffer Topal abinin de üyeliği iptal olmuş yine geçmiş olsun bakalım.

Hafta sonu Africa ile ilgili bir kaç video izledim. Bilmediğimiz bayağı bir kroniği varmış. Özellikle ekran problemleri yaygınmış. bu beni çok şaşırttı. Muzafferin dediği gibi ölümsüz olabilir ama sanırım yatalak bir ölümsüzlük bu.
Tigerı ciddi ciddi düşünüyorum. Transalp ve Vstromu da. San zamanlarda CP2 bloğa da ilgi duymaya başladım. Belki tenere de radarıma girebilir.
Bir de şu var. benim nc de gördüğüm top speedim 130 km. Yani sürat yapmayı hiç sevmiyorum. BU sebeple 1100 cc motora ihtiyacım da yok. Eşimle beni ve çantalarımızı taşısın ve konforlu olsun yeter ama işte içimdeki o sesi yok edemiyorum.

Motosikleti
K 1600 GTL
Hafta sonu Africa ile ilgili bir kaç video izledim. Bilmediğimiz bayağı bir kroniği varmış. Özellikle ekran problemleri yaygınmış. bu beni çok şaşırttı. Muzafferin dediği gibi ölümsüz olabilir ama sanırım yatalak bir ölümsüzlük bu.
Tigerı ciddi ciddi düşünüyorum. Transalp ve Vstromu da. San zamanlarda CP2 bloğa da ilgi duymaya başladım. Belki tenere de radarıma girebilir.
Bir de şu var. benim nc de gördüğüm top speedim 130 km. Yani sürat yapmayı hiç sevmiyorum. BU sebeple 1100 cc motora ihtiyacım da yok. Eşimle beni ve çantalarımızı taşısın ve konforlu olsun yeter ama işte içimdeki o sesi yok edemiyorum.
Güçlü motor sadece son hız için önemli değil. Düşük hızlarda da kullanım konforunu artırır....

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
109 cc lik Wave 110i'den inip 124 cc'lik CB125F'e binince boyut değiştiriyorum resmen. :D

Her motosiklette olabilecek bişey bunlar. Sebebini anlıyorum ama, konuya bu perspektiften bakmayı bırakmak lazım.
CP2 modern tarihin en sorunsuz bloğu olabilir. Peki kaliperi düşebilir diye çağırılan Tenere'ler?

Alın sürün şu aletleri. Orası bozulurmuş burası toz olurmuş falan filan.

Her motosiklette olabilecek bişey bunlar. Sebebini anlıyorum ama, konuya bu perspektiften bakmayı bırakmak lazım.
CP2 modern tarihin en sorunsuz bloğu olabilir. Peki kaliperi düşebilir diye çağırılan Tenere'ler?

Alın sürün şu aletleri. Orası bozulurmuş burası toz olurmuş falan filan.
bir kitle var sürerken keyif alıp almadığı hiç önemli değil onlar için , önemli olan bozulmasın , masraf çıkmasın..
periyodik bakımsız motor icad etseler gider onu alırlar 😅

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
bir kitle var sürerken keyif alıp almadığı hiç önemli değil onlar için , önemli olan bozulmasın , masraf çıkmasın..
periyodik bakımsız motor icad etseler gider onu alırlar 😅
Ya benim için de sorunsuzluk ve masraf çok önemli. Ancak sorunsuz olduğu bilinen Triıumph'ın 900'lük dengi olan Honda, daha üst sınıf olan 1200'lüğünden daha pahalı ise niye Honda alayım? İkisi de yolda bırakmıyor ve biri daha zevkli. Honda burada da diğer yerlerdeki gibi ucuz olsa tercih edilir de bu sorunsuzluk ve ölümsüzlük muhabbeti biraz fazla abartılıyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
cbf 150
V strom almadan evel tenere alıcaktım ama tenere geçiş dönemindeydi yeni elektornikli kasa gelicekti vaz geçtim bir kaç sezon kendini ispatlasın diyerek.

Olurda V stromu satarsam Tenere alıcağım. Tenere zor bir motordur eski kasayı denemiştim arazide ama iyi lastikle kombinlendimi o motor durmar.

Uuzun yol 2 kişi içinse bu motorlara bakma direk Gs e yada büyük motorlara bak bunlar tek kişi motorları.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ya benim için de sorunsuzluk ve masraf çok önemli. Ancak sorunsuz olduğu bilinen Triıumph'ın 900'lük dengi olan Honda, daha üst sınıf olan 1200'lüğünden daha pahalı ise niye Honda alayım? İkisi de yolda bırakmıyor ve biri daha zevkli. Honda burada da diğer yerlerdeki gibi ucuz olsa tercih edilir de bu sorunsuzluk ve ölümsüzlük muhabbeti biraz fazla abartılıyor gibi.
Yani sorunsuzluk bir şey bir de özensizlik başka bir şey. Mesela geçen Sanço'nun bir V100 Mandello S videosu vardı, yani oradan buradan vida düşmesi, motorun terlemesi gibi şeylerden bahsetmiş. Midem ciddi bulandı. (Yağ kapasitesi de 4900ml imiş! Bir de yağ penceresi yok motorun falan...)

Her neyse, dünyanın en güzel motoru olabilir ama üretimdeki özensizliği kabul etmem mümkün deği (laçka insanları hiç sevmem...); Kutsi'ye yallah dedim, o sayfayı kapattım.

Motosikleti
cbf 150
Yani sorunsuzluk bir şey bir de özensizlik başka bir şey. Mesela geçen Sanço'nun bir V100 Mandello S videosu vardı, yani oradan buradan vida düşmesi, motorun terlemesi gibi şeylerden bahsetmiş. Midem ciddi bulandı. (Yağ kapasitesi de 4900ml imiş! Bir de yağ penceresi yok motorun falan...)

Her neyse, dünyanın en güzel motoru olabilir ama üretimdeki özensizliği kabul etmem mümkün deği (laçka insanları hiç sevmem...); Kutsi'ye yallah dedim, o sayfayı kapattım.
özet şu moto guzziler elde kaldı sıfırıda 2. elide okutmaya çalışıyorlar youtuberlasrla. görüntü alan görecelidir bana kalsa en güzel motor vespa

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660

Başlığın sadece ilk birkaç sayfasını okudum, o yüzden Moto Guzzi muhabbetini bilemiyorum 😄. Herhalde onlar egzotik sınıfına giriyor. Onlarda da kalite kontrol hep iyi olmuyor. Ben daha çok Triumph'tan bahsediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar