Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

1.2-1.4 milyona hangisi alınmalı

• Honda Africa Twin ADV SE

Oy: 36 38.7%
  • Triumph Tiger 1200 Rally Pro

Oy: 41 44.1%
  • BMW F900GS ADV (dgsdgsf)

Oy: 7 7.5%
  • KTM 1390 ADV

Oy: 9 9.7%

• Kullanılan toplam oy
    93
Motosikleti
Yamaha XSR700
Şu 390 ADV modelinde sorun yaşanmıyor olsa CRF yerine/yanına almayı kaç kez düşündüğüm bir model.
CRF sorunsuz bir modelmi hocam , arka şaşenin koltuk altından kırıldığını hiç duymadınız mı mesela ? bunu yaşayan bir sürü CRF sahibi var ve çok ciddi bir sorun..

Yani sorunsuzluk bir şey bir de özensizlik başka bir şey. Mesela geçen Sanço'nun bir V100 Mandello S videosu vardı, yani oradan buradan vida düşmesi, motorun terlemesi gibi şeylerden bahsetmiş. Midem ciddi bulandı. (Yağ kapasitesi de 4900ml imiş! Bir de yağ penceresi yok motorun falan...)

Her neyse, dünyanın en güzel motoru olabilir ama üretimdeki özensizliği kabul etmem mümkün deği (laçka insanları hiç sevmem...); Kutsi'ye yallah dedim, o sayfayı kapattım.

O zaman memleketimin motorlarına mesafeli olman lazım bir ömür boyu.
Pazartesi ve Cuma günü üretilen İtalyan motosikletleri piyangodur :)
Ducati Audi'nin parasıyla bunu iyileştirdi aslında. Geçen sene fabrikayı gezerken de dikkatimi çekmişti, QA nedir öğrenmişler ve uygulamaya çalışıyorlardı.

Benim nazarımda "sloppy" mühendislik veya sıkıcılık kadar önemli değil QA konuları. Orası düşüyor burası sallanıyor sıkıyorsun loctite sürüyorsun vs bir şekilde düzeltiliyor. Tabi ki uğraşmak istemeyene akıl vermek anlamında değil de, ben iplemem çok anlamında. Ama mühendislik hatası başka bir problem tabii, ondan bahsemiyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir şey yapamayacağın, seni yolda bırakacak kronik olmadıktan sonra bence de hava hoş. 390, domi stop ediyor evet sonra basıyorsun marşa devam. Yolda kalanı duymadım. Ama 1390 bir, iki sefer sosyal medyada denk gelmişti. Stop ve ardından çekiciye.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
O zaman memleketimin motorlarına mesafeli olman lazım bir ömür boyu.
Pazartesi ve Cuma günü üretilen İtalyan motosikletleri piyangodur :)
Ducati Audi'nin parasıyla bunu iyileştirdi aslında. Geçen sene fabrikayı gezerken de dikkatimi çekmişti, QA nedir öğrenmişler ve uygulamaya çalışıyorlardı.

Benim nazarımda "sloppy" mühendislik veya sıkıcılık kadar önemli değil QA konuları. Orası düşüyor burası sallanıyor sıkıyorsun loctite sürüyorsun vs bir şekilde düzeltiliyor. Tabi ki uğraşmak istemeyene akıl vermek anlamında değil de, ben iplemem çok anlamında. Ama mühendislik hatası başka bir problem tabii, ondan bahsemiyorum.
Motor terlemesi mühendislik hatası bence :) doğru malzeme kullanamamışlar.

V2S halen sıcak bende bu arada.

Ekleme: Ayrıca QA zayıfsa kolayca halledilemeyecek yerlerde sorun olması ihtimali de var yani? Basit bir torklama / loctite uygulaması ile çözülemeyecek yerlerde / şekillerde sıkıntı çıkarsa ne olacak? İtalya'da olsak sorun değil, dayanırız fabrikanın kapısına da burası Türkiye. :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
CRF sorunsuz bir modelmi hocam , arka şaşenin koltuk altından kırıldığını hiç duymadınız mı mesela ? bunu yaşayan bir sürü CRF sahibi var ve çok ciddi bir sorun..
Hocam selam.

9 yıldır CRF Rally kullanıyorum.

Çoğu topcase kullanımlı 50 bin km'yi devirdim.

1 yıldır da CRF L var.

3 bin km civarı da 2 farklı motorumla devirdim.

Benim çevremi geçtim üye olduğum hiçbir grupta bu durum paylaşılmadı bile.

Hatta google araması yaptım "CRF Chassis snap" olarak.

...eşleşme çıkmadı

Daha sonra "Honda CRF 250 Chassis" diye arattım.

Yine bir şey çıkmadı.

Benzer bir aramayı bu konuda adı çıkmış olan Royal Enfield Himalayan için yaptım:

"Royal Enfield Himalayan Chassis" yazdım ve de çıkan ilk sonuç "break" oldu.

En sonunda da yine bu konuda sabıkalı olan Nissan Navara için yaptım benzer bir arama:

Nissan Navara yazınca zaten otomatikman Chassis Snap diye tamamlıyor.

Arama geçmişimi de her bilgisayarı yedeklediğimde (=yılda birkaç kez) temizlerim ve bunlar son temizlememden sonra HİÇ aramadığım kavramlar.

Belki benim yanlış yaptığım bir şeyler vardır, bilemedim.

Belki başka bir arama yöntemiyle o tür sonuçlara ulaşılıyordur.

Ama,

Honda CRF Chassis/Frame

Royal Enfield Himalayan Chassis/Frame

Nissan Navara Chassis/Frame

... aramaları yapınca görsellerde CRF için kırılmış şasi göstermiyor bile ama diğer ikisi için gösteriyor.

Ancak ve ancak "Honda CRF chassis break" diyerek aratınca arazide 2.80 uzanmış CRF'leri barından ilgili görseller çıkıyor.

İlk başta da yazdığım gibi CRF'nin istiap haddini aşan özellikle de dengesiz yüklemede ya da kabiliyetini aşan atlama/zıplamalarda doğal olarak böyle şeyler olmuştur.

Hatta desteksiz ve / veya şaseden daha sağlam çanta demiri kullanılması da buna sebebiyet verebilir.

Ama bunlar münferit olaylardır ve bu tip görüntülere neredeyse tüm motosikletler için yapılacak aramalarda ulaşabiliriz.

Örneğin "Tenere Chassis" yazınca "Tenere 700 broken chassis" de çıkıyor.

Hepi topu (7.8 lt yakıt dahil) 140 kiloluk CRF L ve (12.8 lt yakıt dahil) 152 kiloluk CRF Rally modellerinden ki bunlar çoğu ülke için başlangıç seviyesi modeller, beklentimizi mantık sınırları içinde tutmalıyız diye düşünüyorum.

Spesiyal makine performansı beklememek lazım gelir.

Yanılıyor muyum?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Hocam selam.

1 yıldır da CRF L var.

...eşleşme çıkmadı

Yine bir şey çıkmadı.

Benzer bir aramayı bu konuda adı çıkmış olan Royal Enfield Himalayan için yaptım:

En sonunda da yine bu konuda sabıkalı olan Nissan Navara için yaptım benzer bir arama:

Arama geçmişimi de her bilgisayarı yedeklediğimde (=yılda birkaç kez) temizlerim ve bunlar son temizlememden sonra HİÇ aramadığım kavramlar.

Ama,

Honda CRF Chassis/Frame

... aramaları yapınca görsellerde CRF için kırılmış şasi göstermiyor bile ama diğer ikisi için gösteriyor.

Ancak ve ancak "Honda CRF chassis break" diyerek aratınca arazide 2.80 uzanmış CRF'leri barından ilgili görseller çıkıyor.

İlk başta da yazdığım gibi CRF'nin istiap haddini aşan özellikle de dengesiz yüklemede ya da kabiliyetini aşan atlama/zıplamalarda doğal olarak böyle şeyler olmuştur.

Hatta desteksiz ve / veya şaseden daha sağlam çanta demiri kullanılması da buna sebebiyet verebilir.

Ama bunlar münferit olaylardır ve bu tip görüntülere neredeyse tüm motosikletler için yapılacak aramalarda ulaşabiliriz.

Hepi topu (7.8 lt yakıt dahil) 140 kiloluk CRF L ve (12.8 lt yakıt dahil) 152 kiloluk CRF Rally modellerinden ki bunlar çoğu ülke için başlangıç seviyesi modeller, beklentimizi mantık sınırları içinde tutmalıyız diye düşünüyorum.

Yanılıyor muyum?
Bence muzaffer topal google'i ele gecirmis, arama sonuclarini manuple ediyor🙄

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hocam selam.

1 yıldır da CRF L var.

...eşleşme çıkmadı

Yine bir şey çıkmadı.

Ama,

Honda CRF Chassis/Frame

Yanılıyor muyum?
@haluk23 Hocam siz chassis diye aramışsınız ama @Nikkfurie arka şasi demiş, onun İngilizce karşılığı subframe oluyor, o şekilde aratınca şak diye çıkıyor bir şeyler:

Tabi ben %100 eminim aşırı zorlama ile ilgili bir konudur; sonuçta ince ve hafif şasili bir motor. Arkasına yolcu alıp arazide atlaya zıplaya giderseniz kırılır. Yani olan örneklerin (çok mu az mı bilemem) makul kullanıma girip girmediği mühim burada.

Hocam selam.

1 yıldır da CRF L var.

...eşleşme çıkmadı

Yine bir şey çıkmadı.

Ama,

Honda CRF Chassis/Frame

Yanılıyor muyum?
fotoğrafla cevap vereceğim ama önce ekleyeyim konuyu Muzo ile yaptığımız gibi Bmw - Honda tokuşturmasına çevirmek değildir amacım , maalesef tüm motorlarda olduğu gibi Bmw de ve Honda da da sorunlar var , ha biz Muzoyla burda atışıyoruz ama WhatsApp da böyle bir diyalog yok aramızda :)
son bir ekleme daha yapayım , daha öncede forumda yazdım ben 6 ayrı Sym modelini kullandım , ben sorun yaşamadım diye Sym mükemmel motorlar üretiyor manası çıkmaz buradan , maalesef insanlar sorun yaşamadığında o modeli yada markayı sorunsuz zannediyor , yada tam tersi..

Marka bazında bir örnek vereyim bizde bir gemi motoru var Kawasaki marka 60 yıldır çalışıyor yani forumdaki bir çok üye doğmadan önce marş basılmış makinaya :) şimdi sevgili Tommy ye Kawasaki desek çeşitli sebeplerden bela okur herhalde :)

buyrun buda kırık şaseli CRF fotosu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Marka bazında bir örnek vereyim bizde bir gemi motoru var Kawasaki marka 60 yıldır çalışıyor yani forumdaki bir çok üye doğmadan önce marş basılmış makinaya :) şimdi sevgili Tommy ye Kawasaki desek çeşitli sebeplerden bela okur herhalde :)
Yok estağfurullah Benim rahmetli motor, Kawa'nın ürettiği en sıkıntılı makinelerden biriydi, ben yine bu km'lere iyi gelebildim. Çevremde iyi servis olsaydı 200-250.000 km görürdüm ama kısmet değilmiş.

Kawa'nın ölüsü bile dayanıyor. Kawa'ya kırgın olsam da hala çok severim, hala her gün baştan sona ilanlara bakarım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Abi Daimler-Benz dönemi Mercedes motosiklet üretseydi çok garip motosikletler orta çıkardı. :)

Motosikleti
@haluk23 Hocam siz chassis diye aramışsınız ama @Nikkfurie arka şasi demiş, onun İngilizce karşılığı subframe oluyor, o şekilde aratınca şak diye çıkıyor bir şeyler:

Tabi ben %100 eminim aşırı zorlama ile ilgili bir konudur; sonuçta ince ve hafif şasili bir motor. Arkasına yolcu alıp arazide atlaya zıplaya giderseniz kırılır. Yani olan örneklerin (çok mu az mı bilemem) makul kullanıma girip girmediği mühim burada.
Bir an gözümden kaçmış bu detay ama yine de üstteki linklerin birisinde tam da nokta atışı şöyle bir foto var:

https://memoirsofamotorcyclist.word...ubframe-on-my-crf250-rally-how-i-resolved-it/

Motosikleti
Mondial Grumble
Bmw fiyat listesine göz atayım dedim. Vergisiz fiyatları da gösteriyormuş. Canım ülkem ile gurur duydum tekrardan.
BMW F 900 GS vergisiz 618.492 TL vergiler ile beraber 1.016.800 TL maaşallah. Kol gibi vergiler. Biraz aşağılara bakayım dedim vergisiz 1.100.000 olan motorlar 1.900.000 - 2.000.000 TL civarlarında. Boru resmen donumuzu da verelim.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bmw fiyat listesine göz atayım dedim. Vergisiz fiyatları da gösteriyormuş. Canım ülkem ile gurur duydum tekrardan.
BMW F 900 GS vergisiz 618.492 TL vergiler ile beraber 1.016.800 TL maaşallah. Kol gibi vergiler. Biraz aşağılara bakayım dedim vergisiz 1.100.000 olan motorlar 1.900.000 - 2.000.000 TL civarlarında. Boru resmen donumuzu da verelim.
Gunaydin.

Motosikleti
fotoğrafla cevap vereceğim ama önce ekleyeyim konuyu Muzo ile yaptığımız gibi Bmw - Honda tokuşturmasına çevirmek değildir amacım , maalesef tüm motorlarda olduğu gibi Bmw de ve Honda da da sorunlar var , ha biz Muzoyla burda atışıyoruz ama WhatsApp da böyle bir diyalog yok aramızda :)
son bir ekleme daha yapayım , daha öncede forumda yazdım ben 6 ayrı Sym modelini kullandım , ben sorun yaşamadım diye Sym mükemmel motorlar üretiyor manası çıkmaz buradan , maalesef insanlar sorun yaşamadığında o modeli yada markayı sorunsuz zannediyor , yada tam tersi..

Şurada keyifli yazışıyoruz dostum bea. Atışmak, tartışmak yakışmaz bize. :)

Hobilerimiz vesilesiyle yazışarak birbirimizden haberdar olduğumuz, sonrasında bazılarıyla tanıştığımız, çoğu ile de henüz tanışmadığımız hobidaşlarımızla olan dostluklar çok daha keyifli oluyor.

Bu vesileyle şunları paylaşayım:

Üstteki şase kırıklı motoru paylaşan Mustafa Gedikli isimli arkadaşın paylaşımının altına şunları yazdım ama gruba yeni üye olduğum için paylaşımım henüz beklemede.

Merhaba.
Motorunuz kaç model?
Kilometresi nedir?
Hatta modeli nedir?
Kaçıncı sahibisiniz?
Hangi şartlarda kullandınız ya da sizden önceki sahibi hangi şartlarda kullandı?
Araziye girildi mi motorla? Atlayıp zıpladınız mı?
Sadece arka çanta takılmamış olduğunuz yazmışsınız gördüğüm kadarıyla.
Bizi aydınlatın lütfen.
Ona göre daha sağlıklı yorum yapabilelim.

Fotoyu paylaşan arkadaş başlık olarak

Hiç kaza yapmayan bir motorda bu durum neden gerçekleşir?

... yazmış.

Ve sadece birkaç yoruma yanıt olarak motorda "çanta yok" yazmış.

2 kelime yani.

Hele bir üstteki sorularımı yanıtlasın, sebebini anlarız bu kırığın ama bu arkadaşın başka bir gruptaki paylaşımlarından daha önce birkaç tane ikinci el CRF almış olduğunu ve onlarla araziye de girmiş olduğunu anlıyorum.

Tabii bu motorun geçmişini bilmiyoruz.

Neyse.

Muzo gelene kadar "CRF defender" olurum ben.:LOL:

Hatta forumun aleni CRF 250 bayraktarıyım takip edebildiğim kadarıyla.:D

Gurur duyarım. :love:

Şurada keyifli yazışıyoruz dostum bea. Atışmak, tartışmak yakışmaz bize. :)

Hobilerimiz vesilesiyle yazışarak birbirimizden haberdar olduğumuz, sonrasında bazılarıyla tanıştığımız, çoğu ile de henüz tanışmadığımız hobidaşlarımızla olan dostluklar çok daha keyifli oluyor.

Bu vesileyle şunları paylaşayım:

Üstteki şase kırıklı motoru paylaşan Mustafa Gedikli isimli arkadaşın paylaşımının altına şunları yazdım ama gruba yeni üye olduğum için paylaşımım henüz beklemede.

Merhaba.
Motorunuz kaç model?
Kilometresi nedir?
Hatta modeli nedir?
Kaçıncı sahibisiniz?
Hangi şartlarda kullandınız ya da sizden önceki sahibi hangi şartlarda kullandı?
Araziye girildi mi motorla? Atlayıp zıpladınız mı?
Sadece arka çanta takılmamış olduğunuz yazmışsınız gördüğüm kadarıyla.
Bizi aydınlatın lütfen.
Ona göre daha sağlıklı yorum yapabilelim.

Fotoyu paylaşan arkadaş başlık olarak

Hiç kaza yapmayan bir motorda bu durum neden gerçekleşir?

... yazmış.

Ve sadece birkaç yoruma yanıt olarak motorda "çanta yok" yazmış.

2 kelime yani.

Hele bir üstteki sorularımı yanıtlasın, sebebini anlarız bu kırığın ama bu arkadaşın başka bir gruptaki paylaşımlarından daha önce birkaç tane ikinci el CRF almış olduğunu ve onlarla araziye de girmiş olduğunu anlıyorum.

Tabii bu motorun geçmişini bilmiyoruz.

Neyse.

Muzo gelene kadar "CRF defender" olurum ben.:LOL:

Hatta forumun aleni CRF 250 bayraktarıyım takip edebildiğim kadarıyla.:D

Gurur duyarım. :love:
Hocam gruba bende üye değilim ama alttaki yorumlar okunabiliyor , birçok kişi aynı şeyi yaşamış hatta kaynak yapıp devam edenler farklı bir noktadan yine çatlamış , belliki şasenin imalat sürecinde bazı serilerde birşeyler ters gitmiş..

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
cbf 150
Bu normal birşey

Bu normal birşey CRF e özgü değil, ben pek çok enduroda kırdım kuyrugu bazen yan yatmadan bazende aşırı yük yüklemekten. Benim v stromunda arka kuyrugu vidalardan açıldı sıktım düzeldi. sonuçta bu Gs lerdede oluyor o yüzden zaten herifler çantalara limit koymuş

Benim gibi bir gırzonun çantalara batarya koyup araziye çıkıcagını düşünmemişler tabi. CRF bana kalırsa çok iyi bir motor

• Beğen
Tepkiler: F54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar