- Motosikleti
- cbf 150
- Konu Yazar
bu sefer üredim 3 kişi olduk yavaş yavaş grup büyüyor tommy ne zaman gelcen şu gruba ama senin motor kabul görmüyebilir hahahaha
Müzik güzel.
bu sefer üredim 3 kişi olduk yavaş yavaş grup büyüyor tommy ne zaman gelcen şu gruba ama senin motor kabul görmüyebilir hahahaha
En kötü "kim len bu herif sabahtan beri peşimize takıldı tinerci gibi?" dersiniz, işin içinden sıyrılırsınız
Bana adam lazım adam, hepsi var gimbalda makşnede ama adam yok adam ,gözü olan adam lazım sanatdan anlayan.Sana bir tane gimballı yelek lazım.
benim bir amca var uzaktan tanıdık. Bir kaç filmin ucundan tuttu, onu mu getirsek... Böyle helikopterli, savaşlı felan filmleri sever.Bana adam lazım adam, hepsi var gimbalda makşnede ama adam yok adam ,gözü olan adam lazım sanatdan anlayan.
Yolla gelsin ama kumanyasını beraberinde getirsin birde onu doyuracak değiliz.benim bir amca var uzaktan tanıdık. Bir kaç filmin ucundan tuttu, onu mu getirsek... Böyle helikopterli, savaşlı felan filmleri sever.
![]()
Ton balıklı sandviç, diyet kola veririz. "Motora binmem, yaşlıyım, belim butum ağrıyor" dedi.Yolla gelsin ama kumanyasını beraberinde getirsin bir de onu doyuracak değiliz.
yav açıkta çekmeyecek miyiz?sette sigara içmesin alerjim var
Motocross alışkanlıgı bazen çekiyorum bilhassa vespadayken ama viteslide direk elim alışknalıkdan gidiyor. çekmek lazımmı oda tartışılır. panik frende en hızlı duruşu böyle sağlarsınız ama bazende kazaya nedende olabilir. Tecrübe olayı önemli açıkcası.Cek o parmaklari fren manetinin üzerinden ceeeeeekkk...![]()
Motocross da hoplayip ziplarken gaz pozisyonunu kaybetmemek icin parmak maneti referans alir , bu dogru bir harekettir.Motocross alışkanlıgı bazen çekiyorum bilhassa vespadayken ama viteslide direk elim alışknalıkdan gidiyor. çekmek lazımmı oda tartışılır. panik frende en hızlı duruşu böyle sağlarsınız ama bazende kazaya nedende olabilir. Tecrübe olayı önemli açıkcası.
Motocrossdan geldiğimiz için hep böyle kullandık hatta parmak yerini keserdik eskiden ki yanlış bir harakettir.
Hayabusada limon gibi sıkıyorum, v stromda karpuz gibi vespadaysa iki manetide şeytan görmüş gibi sıkıyorum.Motocross da hoplayip ziplarken gaz pozisyonunu kaybetmemek icin parmak maneti referans alir , bu dogru bir harekettir.
Ancak
Yol sürüsünde parmagi (hele birde tek parmagi) manetin üzerinde birakmak , istenmeyen sonuclara neden olacaktir. ABS olmayan zamanlarda manet üzerindeki parmak yüzünden bir cok gereksiz ön teker kilitleme ve düsme vakalari oluyordu. ABS den sonra bu vakalar azaldi ama baska bir sorun ortaya cikti.
ABS olsa bile parmaklarin manetin üzerinde kalmasi gercek bir acil fren durumunda dozlama yapmaniza engel olur . Refleksle cektiginiz manete tüm gücünüzle asilirsiniz ve süspansiyon tam anlami ile kapanip maksimum yol tutusu elde etmeden ABS devreye girer ve fren mesafeniz artar. Refleksle cekilen frende limon sikma teknigini uygulayamaz beyniniz.
Halbuki geriden gelen parmaklar milisaniye seviyesinde gecikmeyle gelse bile refleksle maneti cekmez limon sikma teknigini uygulayabilirler. Bu sekilde ön süspansiyonun tam anlami ile kapanarak maksimum tutusa ulasmasi saglanir ve ABS cok gec devreye girer veya hic girmez. Unutmayin ABS ilave durdurma etkisi degil aksine fren etkisini zayiflatarak lastigin döner halde kalmasini saglayan bir sistemdir.
Sevgilerimle
Hayabusada limon gibi sıkıyorum, v stromda karpuz gibi vespadaysa iki manetide şeytan görmüş gibi sıkıyorum.
Okan hocam gözünü sevim kullanışımı gördün, giitğim yerler belli inan ayaklarımı yere süründürerek bile durabilirim. 40 la gidiyorum 40 40. Bisikletler geçiyor ya bisikeltler Vespa videosunu izle yol bisikleti geçti şerefsizim beni. birde yürü diyor bana
Ben bunu algılayamadım: Neden iki parmak manetin üzerinde beklerken limon gibi sıkamıyoruz da dört parmak elcik üzerindeyken ihtiyaç halinde (en az 200) milisaniyelik gecikme manete ulaştığımızda limon gibi sıkmayı becerebiliyoruz? Bunun açıklaması nedir acaba? Parmakların elcikten manete 200ms içinde gitmesi de bir refleks hareketi değil mi? (Sonuncu daha kaba bir hareket olduğu için manete hayvan gibi asılma ihtimali daha çok geliyor bana - yani ABS'siz bir motorda farklı senaryolarda iki sefer düştüğümde tam da bu sebeple düşmüştüm ondan sorguladım bunu...)...
ABS olsa bile parmaklarin manetin üzerinde kalmasi gercek bir acil fren durumunda dozlama yapmaniza engel olur . Refleksle cektiginiz manete tüm gücünüzle asilirsiniz ve süspansiyon tam anlami ile kapanip maksimum yol tutusu elde etmeden ABS devreye girer ve fren mesafeniz artar. Refleksle cekilen frende limon sikma teknigini uygulayamaz beyniniz.
...
Aradığım grup <3Tommynin bizim grubu dağıtıcagından eminimGrubu hız ortalaması 50. Limitlerde kullandıgımız söylenebilir
yani elektirikli scooter limitlerinde.