Yeni filminiz hazır beyler bu sefer gey mey yok

Yavas ve aralardan gidiyorsan kapali alan hakimiyet egitimi tavsiye ederim. Ben aldim, cok faydali oldu.
Motor isi pek cok seyde oldugu gibi kendi kendimize degil de iyi bir egitmenle daha iyi ogrenecegimiz bir sey. Misal dusuk hizlarda arka fren+yarim gaz ile hareket etmek cok rahat. Bunu deneye yanila bulmak kolay olmaz. Bir de dusuk hizlarda gidon biraz bile kirik olsa on freni ani sıkarsan lap diye yerde bulursun kendini. Tecrube😂
4 parmak ile freni daha kontrollu kullanabiliyorsun, dozunu ayarlamak daha rahat.
Rospa da olsa alman ekolu de olsa japon ekolu de olsa bu ogretilenler 10 yillarin birikimi ve arastirmasi ile ortaya cikmis teknikler. Amerikayi yeniden lesfetmeye gerek yok bence.
Abi o kadarını biliyoz yaa :D :D Arka fren, yarım debriyaj vs vs onlara hakimim valla alıştım yani. Boru değil motor üstünde 15000 km ;) ausgnyasuıgas Ben hepsini bileyim de, nası kullanacağım bana kalsın o zaman 🥰

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Bu işler tecrübe ile olsaydı , iki parmak freni siz değil ben savunuyor olurdum.

Sevgilerimle
@yarım akıllı'nin yukarıda (konunun 28. mesajında) paylaştığı video seyredilirse buradaki tecrübenin 3, 5, 10 veya 40 yıllık bir tecrübe olmadığı anlaşılır. Burada bahsedilen; motosikleti "ehliyet alabilecek kadar sürmeyi" sağlayacak asgari eğitimden sonra makul bir zaman ve mesafe (şehir içi kalabalık ve dışı gezinti senaryolarını da içeren bir 6 aylık süre + 5.000km kombinasyonu diyelim mesela?) sonrası edinilen temel tecrübe olduğu görülecektir. Bu tip "temel" tekniklerin öğrenilmesi ve alıştırma yapmaya başlanması arasında çok fazla zaman bırakmamak lazım zaten. Yoksa bazı alışkanlıklar oturur ve sonrasında da düzeltilmesi çok zor olur.

Anladığım kadarıyla bu konu bir ekoller çatışması konusu...

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Beni CG ile geçersin otoban haricinde. :)
Sanmam, ben gayet temkinli ve sinirlari zorlamadan kullaniyorum. Ha cgnin frensizligi ve kontrolsuz gidisi ile hizli gidip gecebilirim ama sonu hayirli olmaz😂
Dusundum de cg alsam ve ustune yatsam benim boy ile hic bi faydasi olmaz yaw😂

Motosikleti
...
4 parmak ile freni daha kontrollu kullanabiliyorsun, dozunu ayarlamak daha rahat.
Rospa da olsa alman ekolu de olsa japon ekolu de olsa bu ogretilenler 10 yillarin birikimi ve arastirmasi ile ortaya cikmis teknikler. Amerikayi yeniden lesfetmeye gerek yok bence.
4 parmak ile dozajı ayarlamak daha kolay değil "bence". Yani yukarıdaki cümle evrensel bir sabit / olgu değil.

Yeni nesil frenlerle 4 parmak frenin önemi / etkisi eskiye nazaran daha az belki? Motosikletler / lastikler / amortisörler / fren sistemleri / yol kaplamaları vb. sistemi oluşturan tüm parçalar nasıl evriliyorsa teknikler / anlayışlar da ona göre evriliyordur. Bu doğal bir süreç olsa gerek?

Ged

Motosikleti
4 parmak ile dozajı ayarlamak daha kolay değil "bence". Yani yukarıdaki cümle evrensel bir sabit / olgu değil.

Yeni nesil frenlerle 4 parmak frenin önemi / etkisi eskiye nazaran daha az belki? Motosikletler / lastikler / amortisörler / fren sistemleri / yol kaplamaları vb. sistemi oluşturan tüm parçalar nasıl evriliyorsa teknikler / anlayışlar da ona göre evriliyordur. Bu doğal bir süreç olsa gerek?
Kendi tecrubemle ve egitimlerde gordugumu soyleyeyim: fren maneti temelinde bir kaldirac. Isaret ve orta parmak ile kuvvet uyguladigimizda kaldiracin destek noktasina yakin konumda baski uyguladigimiz icin 4 parmaga gore daha fazla kuvvet uygulamak zorundayiz ve hareket mesafesi de daha kisa oldugu icin tepki de daha sert oluyor. Yani iki parmak frende 1 2 birim mesafe 4 parmaktaki 5 6 belki de 8 10 birim mesafeye denk geliyor ve dozu ayarlamak daha kolay bence. Eve gidince mavi kitaba da bakacagim ama zaten o kitabi yalayip yutmus hoca da 4 parmakndiyor.
4 parmak kuvvet uygularken limon sıkar gibi basinc uygulayinca daha kontrollu fren yapabiliyorum. 2 parmak freni sadece arka freni sıkarken ve yavaslama amacli kullaniyorum, o da kullanirsam.
Bir gun kapali bir alan bulup bence kitabi da alip uygulamali kontrol edelim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Kamyoncunun konusu fren bilgi paylaşımına döndü . Kendisinin anlayışına sığınıyorum. Arkadaşlar ana konumuz 2-4 parmak değil , parmaklar sürüş esnasında manet üzerinde olmalımıdır ? Buna yoğunlaşalım . 2-4 parmak konusunu sonra konuşuruz.

Paylaşımlar çok güzel . Seviye için herbirinize ayrıca teşekkür ederim

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ben de aynı görüşteyim, Kamyoncu da tüm aleti edevatı toplasın gelsin; hocaya da online bağlanırız çekim yaparız elimizde arşiv olur. 👏 👏 👏

Motosikleti
cbf 150
Sevgili Kamyoncunun konusu fren bilgi paylaşımına döndü . Kendisinin anlayışına sığınıyorum. Arkadaşlar ana konumuz 2-4 parmak değil , parmaklar sürüş esnasında manet üzerinde olmalımıdır ? Buna yoğunlaşalım . 2-4 parmak konusunu sonra konuşuruz.

Paylaşımlar çok güzel . Seviye için herbirinize ayrıca teşekkür ederim
Parmak fren üstünde olmalımı olmamalımı, benim vidyolara yakından bakarsanız. bazen işaret parmagım durur bazende kaldırırım. tamamen yolu okumamla alakalı. Mesela viraja geldiysem ve performans sürüşüm yoksa elimi çekerim. fantezi yapacaksam koyarım.

bu hobiye yeni başlıyanları yönlendirmekte istemem çünkü direk hayatlarıyla ilgili o yüzden eğitim alsınlar ilerde kendilerini nası lrahat hissederlerse onu kullanırlar bunun genel kabul görmüş bir kuralı yok. Olsa zaten cezası olurdu. tıpkı kask takmak gibi.

Benim motorlarda gripler var onlarla kullanmak daha zor daha hassas olmak lazım uzun yolda rahatlık ama virajlarda sıkıntı.

Motosikleti
Kendi tecrubemle ve egitimlerde gordugumu soyleyeyim: fren maneti temelinde bir kaldirac. Isaret ve orta parmak ile kuvvet uyguladigimizda kaldiracin destek noktasina yakin konumda baski uyguladigimiz icin 4 parmaga gore daha fazla kuvvet uygulamak zorundayiz ve hareket mesafesi de daha kisa oldugu icin tepki de daha sert oluyor. Yani iki parmak frende 1 2 birim mesafe 4 parmaktaki 5 6 belki de 8 10 birim mesafeye denk geliyor ve dozu ayarlamak daha kolay bence. Eve gidince mavi kitaba da bakacagim ama zaten o kitabi yalayip yutmus hoca da 4 parmakndiyor.
4 parmak kuvvet uygularken limon sıkar gibi basinc uygulayinca daha kontrollu fren yapabiliyorum. 2 parmak freni sadece arka freni sıkarken ve yavaslama amacli kullaniyorum, o da kullanirsam.
Kuvvet x kuvvet kolu denkleminden iki parmak ile uyguladığın kuvvetin 4 parmak ile uyguladığın kuvvetten daha az olacağı sonucunu çıkarabiliriz. (Zaten 4 parmağı savunanlar bundan dolayı savunuyor...) Bununla birlikte parmaklar manetin üzerinde olduğu zaman 250 ila 340ms bir zaman kazanıyorsun, bu da daha az kuvvet uygulamış olmanın dezavantajını sildiği gibi üzerine kazanım sağlıyor.

Dozaj güçle ilgili bir şey değil, tam istediğin zaman ve tam istediğin kadar güç uygulayabilmekle ilgili bir şey. İki senaryo arasında dozaj açısından matematiksel bir fark yok, sadece nasıl alıştığınla ilgili bir fark var.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ben de aynı görüşteyim, Kamyoncu da tüm aleti edevatı toplasın gelsin; hocaya da online bağlanırız çekim yaparız elimizde arşiv olur. 👏 👏 👏
Arkadaşlar baharda ücretsiz eğitim programı planımız var zaten. Tommygun konuya vakıf. Kendisi ile iletime geçin size açıklar. Tek talebim eğitimin ilk gününün Motodrom da olması. Eğitime gelen arkadaşlar Motodrom pist kirasını karşılarlarsa ben ayrıca hiçbir ücret talep etmeyeceğim. Mallaca ile irtibata geçmedim ama o da desteklerse 10-12 kişilik bir grup yapılabilir. Orada size her türlü freni zaten anlatacağım , karşılaştırmalı olarak da test ederiz.

Ged

Motosikleti
Kuvvet x kuvvet kolu denkleminden iki parmak ile uyguladığın kuvvetin 4 parmak ile uyguladığın kuvvetten daha az olacağı sonucunu çıkarabiliriz. (Zaten 4 parmağı savunanlar bundan dolayı savunuyor...) Bununla birlikte parmaklar manetin üzerinde olduğu zaman 250 ila 340ms bir zaman kazanıyorsun, bu da daha az kuvvet uygulamış olmanın dezavantajını sildiği gibi üzerine kazanım sağlıyor.

Dozaj güçle ilgili bir şey değil, tam istediğin zaman ve tam istediğin kadar güç uygulayabilmekle ilgili bir şey. İki senaryo arasında dozaj açısından matematiksel bir fark yok, sadece nasıl alıştığınla ilgili bir fark var.
Dogru. Yalniz soyle bir durum var, parmaklar manette duruyorsa tepki suresi kisaliyor, dogru ama ilk tepki de kontra ile engelden kacmak yerine frene asilmak oluyor, bi de hakimiyetin azalma olasiligi var tum el kutugu tutmaya gore.

Motosikleti
Arkadaşlar baharda ücretsiz eğitim programı planımız var zaten. Tommygun konuya vakıf. Kendisi ile iletime geçin size açıklar. Tek talebim eğitimin ilk gününün Motodrom da olması. Eğitime gelen arkadaşlar Motodrom pist kirasını karşılarlarsa ben ayrıca hiçbir ücret talep etmeyeceğim. Mallaca ile irtibata geçmedim ama o da desteklerse 10-12 kişilik bir grup yapılabilir. Orada size her türlü freni zaten anlatacağım , karşılaştırmalı olarak da test ederiz.
1. sıradan yazdım kendimi 👏 👏 👏 👏

Ged

Motosikleti
Ben de ikinci siradayim😬

Video çok güzel olmuş. Bir yerde hatalı sollama var. Yerdeki çizgiyi ihlal ediyorsun.
Bunun dışında "bu videoda gay yok demişsin". Öncekinde var mıydı?

Ged

Motosikleti

Dedigin gibi parmaklar manette kullaniyorum bu arada. Dusuk hizda, ara sokaklarda onume bir sey firlarsa diye aybi senin soyledigin sebepten yani hizli tepki verip zaman kazanmak icin yapiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hakiki motor getirin 😎
Hepimiz cg ile gelecegiz, en hakiki motor😂 challengesa bundan iyisi zor😂

Motosikleti
Hakiki motor getirin 😎
Hocam büyük ihtimal GS = Istanbul'da arkadaşıma aldık - kendi motorum gibi biniyorum.

Görgüsüzlük yapıp foto ekledim.
2000000001.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar