Kusura bakmayın geç gördüm. Bildirim gelmemiş veya ben atlamışım.
Einhell isimlendirmesinde sondaki rakamlar cihazın maksimum anma çıkış akımını ifade ediyor. Örneğin 4M'de bu 4 Amper, 6M'de 6 amper gibi.
Her iki modelde de 12V M modunda (motosiklet aküsü şarj ederken kullanacağınız mod) maksimum 1 A ile şarj edebilirsiniz. Bu değer şunun için önemlidir (başka bir konuda yazdıklarımı yapıştırıyorum);
"Akü üreticileri, şarj akımını, aküde belirtilen anma kapasitesinin yaklaşık %10'u olarak verirler. Bu değer, belirli koşullarda %20, %25'e kadar esnetilebiliyor. Bazı kaynaklarda %5 geçer ama bu çok yavaş şarja girer. Yani diyelim akünüzün anma akımı 10 Ah ise, sizin bunu en iyi koşullarda şarj edebilmeniz için saatte yaklaşık 1 A akım uygulamanız gerekecektir. Bu da akünüz 10 saatte tam dolacaktır demektir.
Siz bu işlemi 10 amperlik bir şarj cihazı ile yaparsanız, 1 saatte şarj işlemi biter ancak bu durumda verimli bir şarj elde edilmez. Çünkü akü boşaldığında oluşan kurşun sülfatın, yeniden sülfürik asite dönüşerek pozitif elektrotta kurşun dioksit (PbO2) olarak birikmesi için yeterli zaman olmaz. Dolayısı ile bu verimsiz döngü, akünüzün yeterli kapasiteye ulaşmasına engel olur, performansını azaltır, ömrünü kısaltır."
Dolayısı ile şarj cihazının aküyü optimum akımla şarj edecek kapasitesi önemlidir.
Sizin durumunuzda sadece motosiklet şarjı için 4M gayet yeterlidir. Ancak biraz daha yüksek kapasiteli akü şarj edecekseniz veya otomobil gibi daha güçlü aküleri de şarj edecekseniz 6M öneririm. 10 M mesela motosiklet şarjı için çok uygun değildir.
Einhell resmi web sayfasında ürünlerin kullanım kılavuzunda detaylı bilgiler var. Buraya nedense pdf ekleyemedim.