9 ay boyunca dominar 400 ug kullandım, 40 beygir yazıyor ve yazdığını veriyor bence çünkü motor ile tekerde yaparsın ve ağırlığına bakmaksızın şehir içi yanlayarak belediye otobüsü de sollarsın... bu dediklerimin hepsini yapmış ve çok keyifle sürmüş biri olarak söylüyorum...
Dominar 400 aldığında canını sıkacak şeyleri söyleyeyim; motor titriyor, yani sen sürücü olarak uzun yolda pek önemsemeyebilirsin fakat şehir içinde canını sıkabilir ve artçı da çok rahatsız oluyor şehir içerisinde... Titreşimden sonra ki büyük sorun ise sele konforu, koca bir yaz motor ile kız arkadaşım arkada saatlerce gezdik, annemi de gezdirdiğim oldu bazen ve kıçları ağrıyor öyle söyleyeyim, konfor sele varken hemde... sele bir süre sonra kıçını ağrıtıyor...
.........................................................
yukarıdaki 2 prooblem dışında motoru seversin, 4 litre bandında yakıyor. en sert kullanımda 4,7 litre yaktırdım ve en sakin kullanımda 3,6 litre yaktırdım ben...
.........................................................
tabi artık yetmiyor deyip Dominar 400 motorumu sattım, "cfmoto 650mt" bakıyordum ama yakın arkadaşlarım "sakın alma" dediler... güçlü bir blok bekliyorsun ama 0-100 hızlanması 6 saniye civarı ve motor şehir içi 7 litre yakıyor diyorlar..
motor bloğu yakıt ve performans açısından verimsiz diyorlar, yani yaktığı yakıta göre gidişi iyi değil diyorlar, biraz verimsizlik abidesi diyebiliriz ve bu önemli bir konu bence... ben çok araştırdım ve Dominar 400 den sonra almak 650mt yerine aşağıdaki modelleri araştırdım;
- Tracer 700
- cfmoto 650 mt
- bmw f650 gs
- suzuki v-strom 650
- honda nc 750
başlıca modeller bunlardı ve dikkatli karar vermem gerekiyordu... kriterlerim; güç, verimli yakıt, geniş bakım aralığı, konfor, gösteriş ve karizma bir görünüm, ucuz fiyat...
kriterlerime bakacak olursak yukarıdaki modellerin hepsi zincirliydi ve zincir bakımı bıktırdı artık ve bu yüzden hepsini eledim, şaftlı modeller bakmaya başladım ve aradığım kriterlere en uygun olan "Triumph Tiger 1200" serisi bir modeldi..
yani en başında cfmoto 650 mt bakarken gidip Tiger 1200 aldık, istanbul trafiğinde dur kalk yaparak kullanıyorum resmen, esenyurt-büyükçekmece bölgesinde kilit trafikte 2 km gibi 3 km gibi yürüme hızından bile yavaş hızlarda seyir ediyorum
ama pişman değilim, 6,7 litre yaktı en az ve 7,5 litre yaktı en fazla... henüz ekonomik bir kullanış sergilemedim, agresif kullanımda böyle yakıyor.. "cfmoto 650 mt" olsa sanırım aynı yakıtı yakacak ama "tiger 1200" kadar konforlu olmayacak, güçlü olmayacak ve gösterişli olmayacak... 270 kg benim motor ve 0-100 hızlanması 4 saniye bandında, 600 lük racing motorları aratmıyor, ben çok iyi karar vermişim ve memnun kaldım..
ağırlığından dolayı tabi her yere giremiyorsun ve park edemiyorsun ama motor tank gibi resmen, gören herkes "tank gibi" diyor

hem tank gibi hemde racing gibi gidişi var...
edit: 16 bin km yada senede 1 kez bakıma giriyor, bakım aralığı çok geniş Tiger 1200 serisi.