Dominar 400 mü CF 650MT mi ?

Herkese merhaba, daha önce Superlight 125 kullandım, artık daha yüksek cc’ye geçebilirim ama 1.70 boy olduğum için sele yüksekliği beni tedirgin ediyor. Bütçem 150–200k TL, kullanım çoğunlukla şehir içi, nadiren şehir dışı. Dominar 400 mi yoksa 650MT mi alsam? Özellikle sele yüksekliği/ayak yere basma, şehir içi kullanımdaki rahatlık ve bakım/yedek parça konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Şehir içi dediğiniz için Dominar 400 derim. Ayrıca yedek parça ve servis avantajı da vardır.

Cb250 alıp diğerlerine bakmayın derim. Dominar ağır ve geniş olduğu için şehir içi aralara girmek ve düşük hızda kontrol etmeniz biraz daha zor olacaktır. Kübadan sonra cb çok daha rahat kullanım sunacaktır.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Duke 250-390

Motosikleti
Yamaha XSR700
650mt ile dominar 400ü kıyaslamak bile 650mtye ayıp. Aralarında resmen dağlar var. İkisi de temelde motosiklet, benzerlikler burada bitiyor. 650mt kullanan 3 arkadaşım var, bir tanesi sıfırdan aldı 30bin küsürde, bir tanesi 19-20 bin civarında 2. El aldı, diğeri de daha yeni 260 bin gibi bir paraya sıfır aldı. 260 bin liraya alınacak en iyi motor olabilir. Hiç biri bir sorun yaşamadı.

Motosikleti
D400
cb250r alırım, sağlam şehir içi atik ve japon.

Cfmoto hem çok değer kaybediyor zaten piyasası da yok, hem de yedek parça ve servisi berbat. CFmoto da sağlam motor pek olmuyor ama 650mt özelinde araştırmak lazım. Teknolojik ve güçlü alet.

Dominarın da piyasası yok ve çok değer kaybediyor. cfmoto yanında basit bir alet ama servis ağı ve yedek parçası ülkedeki en üst markalardan birisi. arıza problem oranı da düşük.

sen seç =)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
650mt ile dominar 400ü kıyaslamak bile 650mtye ayıp. Aralarında resmen dağlar var. İkisi de temelde motosiklet, benzerlikler burada bitiyor. 650mt kullanan 3 arkadaşım var, bir tanesi sıfırdan aldı 30bin küsürde, bir tanesi 19-20 bin civarında 2. El aldı, diğeri de daha yeni 260 bin gibi bir paraya sıfır aldı. 260 bin liraya alınacak en iyi motor olabilir. Hiç biri bir sorun yaşamadı.
Bir ara inanılmaz uyguna veriyorlardı bunları. Rüştünü ispatladı o model bence. Orada burada denk geliyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
var tabi hepsi durdugu yerde yana devrildi o kadar :D
Bu motorlarin boyle bir huyu var herhalde. Sıkılıp yorulup devriliyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir ara inanılmaz uyguna veriyorlardı bunları. Rüştünü ispatladı o model bence. Orada burada denk geliyorum.
Ikinci elleri 150bine var ama bence pahali. Sifirini 280e veren bayiler var

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Nadiren şehir dışı demişsiniz. Sizin aracınız scooter bence. Dominar hakkında hiç bir fikrim yok. 650 MT ile aynı bloğu kullanan 650 NK yı kurs aracı olarak kullanıyoruz. Sağlam ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Fakat kıvrak ve keyifli bir motosiklet olduğunu söyleyemem. İkinci eli ölüdür. Düşük bedele alabilirsiniz. Fakat şehir içi için pek uygun değil.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
  • İkinci elini düşünmüyorsan fena değil 650MT.
  • Dominar'dan daha az titreşimli bir kere.
  • Rüzgar koruması da kesinlikle Dominar'dan kat kat daha iyi. İkisini de farklı zamanlarda kısa süreli denediğimden söylüyorum, 650MT alırdım.
  • Dominar'ın egzoz sesini daha çok beğeniyorum, belki ilerleyen zamanlarda aftermarket bir çözüm çalışır o egzoza MT'ye de.
  • O fiyatına gözümü birçok şey için kapatabilirim.

Normal kullanarak kıramazsın o motorları. Ama narin kullanmakta da yarar var. Yalnız Dominar'ın ikinci elinde felaket çok motosiklet var diye satılmıyorken 650MT, 260K liraya satıldığından(2024 yılı) dolayı çok garip fiyatlara satılıyor. İkisi de piyasası olmayan motorlar bence. O yüzden alırken ayran gönüllü olmadığına emin ol, 3-5 yıl bi gönül birlikteliği yaşayacağını hesaba kat. Oluşan fiyat farkıyla da kesinlikle iyi lastik ve fren balatası ile kullanılacaksa 650MT derim. Aksi halde her iki motora kıyasla IETT otobüsü daha güvenli bir seçenek olur.

Motosikleti
D400
bajajlarda garanti işi pamuk ipliğine bağlı. ona güvenerek sakın almayın.

elinizde hazır nakit ile ocak ayını bekleyin. CB 500 F 2014 civarı motorlar 210 bin de alabilirsiniz.

dominar cılar, elinde&çantasında alyan, tornavida ve 10 nolu anahtar ile geziyor. kim mi ? ben. sıfır aldım 10 binde, sürekli civata kontrolünden bezdim

Motosikleti
D400
bajajlarda garanti işi pamuk ipliğine bağlı. ona güvenerek sakın almayın.

elinizde hazır nakit ile ocak ayını bekleyin. CB 500 F 2014 civarı motorlar 210 bin de alabilirsiniz.

dominar cılar, elinde&çantasında alyan, tornavida ve 10 nolu anahtar ile geziyor. kim mi ? ben. sıfır aldım 10 binde, sürekli civata kontrolünden bezdim

hocam sizin hangi yerler gevşiyor?

bende hiç bir gevşeme olmuyor fakat arkadaşın bile sürekli sol manet vidası gevşeyip cıkıyor =)

acaba bakmam gereken yerlere bakmıyor muyum :D

Bu arada bajaj ın garantisi cfmotodan daha işlevsel ve güzel. fakat kuralkan teknik destek olarak LEŞ

Ged

Motosikleti
hocam sizin hangi yerler gevşiyor?

bende hiç bir gevşeme olmuyor fakat arkadaşın bile sürekli sol manet vidası gevşeyip cıkıyor =)

acaba bakmam gereken yerlere bakmıyor muyum :D

Bu arada bajaj ın garantisi cfmotodan daha işlevsel ve güzel. fakat kuralkan teknik destek olarak LEŞ
Belki de bakman gereken vidalar coktan duatu🤷🏻‍♂️

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Gonya'lı CaFer cıvık sıçmış. :rolleyes:
9w3zihn.jpg

Ged

Motosikleti
260K ya sıfır 650 cc motosiklet birisi de yazmış cf moto zarar ettirir bu paraya bu motoru alayım eşşek gibi bineyim yolda kalmasın çöp olana kadar kullanayım ne olur ki bu paraya almayanı döverler
bu paraya 20 yaşında japon motor satıyorlar feleğin çemberinden geçmiş
Evet gercekten cok kafa karistirici ama cf moto ile de yolda kalma ihtimali az degil, ekran gidebiliyormus vs vs

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar