sadece sürmüyoruz !...

F54

merhaba arkadaşlar bulunduğum konumda istediğim gibi varyatör bakımı yapacak usta bulamadığım için kolları sıvadım
ilk önce anahtar takımlarını aldım 19 22 lokma varyatör sökme aparatı ve 10 parmak lokma ve uzatmaları vs herşeyi tamamladım gerektiği kadar temiz bez ve balata spreyini unutmayalım
ve aldım elime dio yu parçaladım arka vayatörü
22000 km de ilk defa açıldı kayış bagalar ve balatalar gayet iyi durumdaydı sadece temizleyip yağladım ve olduğu gibi yerine taktım
nasıl yapıldığını bilmediğim için netten ruhi ustanın videolarını birkaç defa izledim her şeyi en ince ayrıntısına kadar gösteriyor

sonra far ampüle patladı nette bir tane bile nasıl sökülüp değişeceğine dair belge/video yoktu dedim ki ne olur bakalım aldım elime tornavidayı
ilk önce ön cam ve aynaları söktüm sonra farın altında bulunan 2 tane civatayı söktüm ve ince ince tırnakları kırmadan farı ayırdım ampülü değiştirdim ama
far yanmıyordu ve sigorta kutusunu açtım işaretlediğim sigorta da patlamış tek tek kontrol ederek buldum ve mutlu son
far yandı tekrar topladım azcık uğraştırdı ama sonunda bitti
sağ tafarın yüzüğü kaymış bizde motoru yatırıp yerine oturttuk :D
ustalara boyun bükecek değiliz elimiz anahtar tutuyor en fazla ittire ittire tamirciye götürürüz

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bende Kymco'nun varyatör, kaliper, amortisör soğutma sıvısı değişimlerini kendim yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
(yok)
İnsanın elinin anahtar tutması çok güzel bir şey ben her sürücünün gerek araba sürücüsü gerek motosiklet sürücüsü olsun aracını tanıyıp, elinin biraz anahtar tutması gerektiğini düşünüyorum

Gerçi şimdi yanlış bir şey yapıp parçayı mundar etme korkusu da olmuyor değil 😑
(Öğrenci yurdunda motorunun yağını değiştiren bir kardeşiniz 😂 müdür gelip demişti oğlum sanayici misin öğrenci misin sen 😂)

F54

İnsanın elinin anahtar tutması çok güzel bir şey ben her sürücünün gerek araba sürücüsü gerek motosiklet sürücüsü olsun aracını tanıyıp, elinin biraz anahtar tutması gerektiğini düşünüyorum

Gerçi şimdi yanlış bir şey yapıp parçayı mundar etme korkusu da olmuyor değil 😑
(Öğrenci yurdunda motorunun yağını değiştiren bir kardeşiniz 😂 müdür gelip demişti oğlum sanayici misin öğrenci misin sen 😂)
müdürünü seveyim :ROFLMAO:
sen onu boşver kardeş en iyi terapi sevdiğin hobi ile uğraşmaktır böyle devam et

Ağır bakım hariç diğer işlemleri kendim yapıyorum. Hem uğraşmak hoşuma gidiyor, hem ustalara abartılı paralar vermek zorunda kalmıyorum hem de işlemin düzgün/özenle yapıldığını biliyorum.

Elinize sağlık. Ben de küçük bakımları artık kendim yapmaya çalışıyorum. Hiçbir usta, insanın kendi motoruna gösterdiği özeni göstermiyor maalesef. Bir de üzerine abartılı işçilik ücretleri ödüyoruz.

F54

yağ değişimi yapmadım yapsam bravo kullanırdım :ROFLMAO:
ustanın dediğini yapmam yaptığını yaparım:p

Eline sağlık çiçek gibi olmuş yav bende 7-8bin gibi açar filtresini falan temizler , kontrolleri yapar toplarım da gövdeyi böyle bal dök yala derecesinde temizlemeye üşeniyorum 😬

yalnız fotodan gördüğüm kadarı ile baganın yönü ters takılmış..

Yapabileceğim max şey yağ değişimi.O derece yeteneksiz ve tembelim.

Biz acemilere de yol gösterici ve motive edici bir paylaşım.Teşekkürler.

Emeğine sağlık.

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

Eline sağlık çiçek gibi olmuş yav bende 7-8bin gibi açar filtresini falan temizler , kontrolleri yapar toplarım da gövdeyi böyle bal dök yala derecesinde temizlemeye üşeniyorum 😬

yalnız fotodan gördüğüm kadarı ile baganın yönü ters takılmış..
açık yönleri sola bakıyor dio lar böyle başka motorlar nasıl bilmiyorum
gerçi öteki türlü taksak fark edermi ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapabileceğim max şey yağ değişimi.O derece yeteneksiz ve tembelim.

Biz acemilere de yol gösterici ve motive edici bir paylaşım.Teşekkürler.

Emeğine sağlık.
yağ değişimi yapıyorsan bu işlemlerde fazla zor gelmez zincir dişli balata değişimi vs standart kullanıcının yapabileceği işler bence

Elinize sağlık. Süper iş. Tommygun'a söz vermiştim. Fren bakımı için video çekecektim. Uygun bir zamanda onu çekip atmayı planlıyorum Ben de.
İnsanın kendi işini yapması çok güzel.

açık yönleri sola bakıyor dio lar böyle başka motorlar nasıl bilmiyorum
gerçi öteki türlü taksak fark edermi ki..
Bagaların dizildiği dış kasnak saat yönünün tersine dönüyor ve geniş olan yani kapalı tarafa yaslanması gerekir , böyle takılırsa ne olabilir ? ya bagayı yada yuvasını aşındırabilir veya baga rahat çalışmaz yukarı aşağı , Yamaha,Honda, Sym, Kuba varyatörleri söktüm hepsi böyle idi..

CB125F in gozunu sevim yaaaaa.

İyiki skuter almamışım.

Yağ filtresi hava filtresi değiştir o kadar. Bi de subap ayarı yapabilsem tam kral olacam.

CB125F in gozunu sevim yaaaaa.

İyiki skuter almamışım.

Yağ filtresi hava filtresi değiştir o kadar. Bi de subap ayarı yapabilsem tam kral olacam.
300 km de bir zincir yağla temizle yazmayı unutmuşsun 😅

ha bide her 10 km de bir çat çut vites değiştir malum 125 cc..

sukuterin gözünü seveyim ya 20.000 de bir varyatör temizliği , trafikte aç gazı tek el kullan , ayaklar korunaklı yağmur çamur yemez ,

250 cc altı vitesli motor pişmanlıktır 😝

Sym joy ridelar çok hoşuma gidiyor. Nasıl yapsam etsem diye düşünüyorum.
Parasına göre bedava 300 cc ikinci eli vasat ama güzel motor bendeki 28.000 oldu sıfır sıkıntı , otoyolada sık çıkan uzuna iki kişi yüklü sukuterle gitmek isteyene biçilmiş kaftan 👍

300 km de bir zincir yağla temizle yazmayı unutmuşsun 😅

ha bide her 10 km de bir çat çut vites değiştir malum 125 cc..

sukuterin gözünü seveyim ya 20.000 de bir varyatör temizliği , trafikte aç gazı tek el kullan , ayaklar korunaklı yağmur çamur yemez ,

250 cc altı vitesli motor pişmanlıktır 😝

ohooo,

cunda dan ortunc koyuna inerken cb125f le aldığım keyfi hiçbir skuter veremez.

o downşiftlerin sesi, akabinde devirin yukselmesi, viraja yatmam viraj cıkışı gazı verince motorun şahlanır gibi olmsası...

bunlar anlatılmaz yaşanır..

ohooo,

cunda dan ortunc koyuna inerken cb125f le aldığım keyfi hiçbir skuter veremez.

o downşiftlerin sesi, akabinde devirin yukselmesi, viraja yatmam viraj cıkışı gazı verince motorun şahlanır gibi olmsası...

bunlar anlatılmaz yaşanır..
benim Medley düzde , rampada , iki kişi her türlü öper o tenekeyi 😅
top speed in ne senin 125 görüyorum öndeki yelken gibi cama rağmen breh breh 😎

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar