Kış geldi, motorlar yattı mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçen sene 0 ya da 1 derecelerde İstanbul-İzmir arası uzun yol çok yaptım. İstanbul'da yaşadığım dönemlerde kar yağdığı zaman tabi ki sürmüyordum, yağmur yağdığında sürmekten çekinmezdim ama İzmir'de yağmur yağdığında kötü oluyor, nispeten iyi bir semtte yaşıyor olsam bile sokaklar göl oluyor, bu nedenle mecbur kalmadıkça yağmur yağarken İzmir'de sürmüyorum.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Yamaha Ersoy Moto daha iyi gelmişti.
Gökhan Ersoy, kağıt üzerinde Yamaha Dünya Teknisyenler Şampiyonasında 3. oldu ama bizde gönüller şampiyonu. Hem kişiliği hem işçiliği bulabileceğiniz en iyi kalitedir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçen sene 0 ya da 1 derecelerde İstanbul-İzmir arası uzun yol çok yaptım. İstanbul'da yaşadığım dönemlerde kar yağdığı zaman tabi ki sürmüyordum, yağmur yağdığında sürmekten çekinmezdim ama İzmir'de yağmur yağdığında kötü oluyor, nispeten iyi bir semtte yaşıyor olsam bile sokaklar göl oluyor, bu nedenle mecbur kalmadıkça yağmur yağarken İzmir'de sürmüyorum.
Aynen. Drenaj denen şey bizim şehirde bilinmiyor...

F54

ÖYLE HAVA SOĞUDU DİYE MOTORA binmemezlik mi olurmuş her türlü hava şartında bazen mecburen de olsa 12 ay motosiklete biniyoruz yayla yolları kapanmadığı sürece kampa gidiyorum en extrem kamp ı -17 derece yaptım nasıl bir soğuk mu telefonlar kilitlendi:D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Birkaç senedir Ankara'da eskisi gibi kışlar yaşanmadığı için Aralık ayına kadar motora binilebiliyor.
Genelde kıstasım 0 derece ve altıdır. 0 derece üstü her şekilde stres atmak için 1 saat bile olsa turlamaya çıkarım.
Yıllar içinde her mevsime uygun ekipman biriktirdim. Asıl serin ve soğuk havalarda daha güzel oluyor motosiklet. Sıcak hava ya da fandan gelen ısının bunalımı olmadan keyifle sürülebiliyor. Bu sene iyi bir kış bekleniyormuş, bakalım ne olacak.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Zaten ulaşım için araba daha verimli.
Motor ancak hobi olsun diye gezmek için olur o da karda buzda gerek yok.
Motosiklet ulaşım için çok kalabalık şehirlerde trafikten kurtulmak dışında bir avantajı yok.
İstanbulda yaşasam her gün işe gidip geliyor olsam tamam, o zaman araba ile 3 saatte gidebileceğim yolu motorla 1 saatte rahat rahat acele etmeden gidebiliyorum, yağış, kar buz yoksa motorla yola çıkardım ama büyük şehirler haricinde motosikletin ulaşım açısından avantajı yok. Araba lazım, motosiklet araba ile temel ulaşım ihtiyacını karşıladıktan sonra hobi aracıdır.
benimde hedefim o yönde ilerleyen zamanda hobi için bir motor almak.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aynen öyle. Istanbul'dayken her gün - kar yağışı hariç her gün gittiğim yol.
Bunu yeni idrak ettim. :eek: Senin yolun da ne biçimmiş. Ben de her gün Büyükçekmece - Levent ya da Maslak arası işe gidip gelince çok uzun yol diyordum.
İyi ki istanbul'dan kurtulduk. Şimdi yaşadığım şehirde en uzak yol arabayla 15 dakika sürüyor, motorla da daha uzun sürbiliyor çünkü 15 dakika da ekipmanları giymek ve motoru park bahçedeki yerinden çıkarmak kilitleri sökmek falan sürer, araba daha pratik geliyor yürünmeyecek uzaklığa gideceksem arabayla gidiyorum.

benimde hedefim o yönde ilerleyen zamanda hobi için bir motor almak.
Hele bir okulu bitir de.
Buralarda şanslıyız arabayla trafiğe takılmıyoruz, kıymetini bil. ya da yılda bir kaç kez İstanbul'a arabayla git de trafik neymiş gör haline şükredersin.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Bunu yeni idrak ettim. :eek: Senin yolun da ne biçimmiş. Ben de her gün Büyükçekmece - Levent ya da Maslak arası işe gidip gelince çok uzun yol diyordum.
İyi ki istanbul'dan kurtulduk. Şimdi yaşadığım şehirde en uzak yol arabayla 15 dakika sürüyor, motorla da daha uzun sürbiliyor çünkü 15 dakika da ekipmanları giymek ve motoru park bahçedeki yerinden çıkarmak kilitleri sökmek falan sürer, araba daha pratik geliyor yürünmeyecek uzaklığa gideceksem arabayla gidiyorum.

Hele bir okulu bitir de.
Buralarda şanslıyız arabayla trafiğe takılmıyoruz, kıymetini bil. ya da yılda bir kaç kez İstanbul'a arabayla git de trafik neymiş gör haline şükredersin.
İstanbul kadar olmasa da Edirne'de de haftasonu aşırı trafik oluyor normalde Selimiye Camii'nin oradan Üniversite hastanesine gitmem 15 dk sürüyorken haftasonları bu süre yer yer 45 dkya çıkabiliyor.

Motosikleti
İstanbul kadar olmasa da Edirne'de de haftasonu aşırı trafik oluyor normalde Selimiye Camii'nin oradan Üniversite hastanesine gitmem 15 dk sürüyorken haftasonları bu süre yer yer 45 dkya çıkabiliyor.
işte bu yüzden ara sıra yılda bir iki kez İstanbul trafiğini gör demiştim. O zaman anlarsın Edirne'deki o trafik hiç bir şey değilmiş. :)
Hele İstanbul'da hafta içi ya da haftasonu günün herhangi bir saati farketmez Beylikdüzünden Kadıköy'e E5'den git de gör. Ya da Fatih'in ara sokaklarına dal bak trafik nasılmış.

İstanbul'da Mecidiyeköy'den Mecidiyeköy'e 2 saatte gidiliyor bazen. :)

DDovRM9XUAA5EnG.jpg

hazır yeri gelmişken, sormak isterim.
nisan ayına kadar motor yatacak.
ne yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?

Tekerleri yerden kes, orta sehpaya al.
Benzini fulle ki oksitlenme - paslanma yapmasın (sonra boşalt binecekken)
Akü başlarını sök.

Sonra üstüne şöyle bişi ört :D :D

california-pink.png

Boşalt derken benzi mi? Niye bozuluyor mu durunca :D
Bir de uzun zamandır yıkamıyorum, yıkamadan bıraksam olur mu?
Zincir yağlanır mı?
Bir de aküyü bu zaman aralığında şarj etmek gerekiyor mu yoksa sadece kutup başlarını çıkarıp öylece bırakmak olur mu? Usta oda sıcaklığında muhafaza et ve 1-2 defa da şarj et demişti de.
Üstünü örtmek şart mı?

Motosikleti
D400
soğuktan nefesim kesiliyor benimde ama çaktırmıyorum, garip garip ses çıkarmalarımdan belli oluyor yine :D

abi aşırı soguksa binme zaten :D biz de manyak değiliz ama öyle hergün de buz olmuyor cogu şehrimiz. kaldırmaya gerek yok.

Boşalt derken benzi mi? Niye bozuluyor mu durunca :D
Bir de uzun zamandır yıkamıyorum, yıkamadan bıraksam olur mu?
Zincir yağlanır mı?
Bir de aküyü bu zaman aralığında şarj etmek gerekiyor mu yoksa sadece kutup başlarını çıkarıp öylece bırakmak olur mu? Usta oda sıcaklığında muhafaza et ve 1-2 defa da şarj et demişti de.
Üstünü örtmek şart mı?

benzin 2-3 ayda gücünü yitirmeye başlar 6 ayda iyice kötü olur, oktan düşüyor sanırım. Yakıt stabilizatörü ekle en olmadı.
zinciri mutlaka yağla yağsız bırakma.

yıkamak sana kalmış bişi, yıka bırak ölmezsin :D

üstünü örtmek de sana kalmış ama bence ört, deliğine kadar toz girmesin ugrastırır.

aküyü sök evinde tut, soguk yerde tutma, max 3 ayda bir de şarj edersen mis gibi olur.

Motosikleti
Ve buna rağmen sadece 1-2 kez tartışma + 1 kez kaza riski atlattım.

İzmir'de her dakika risk. Her an risk...

Motosikleti
sanırım izmirin en çok terör yaşadıgım bölgesi pınarbaşı tarafında sanayinin oldugu kısımlar.
oradaki tüm ticari araçlar problemli, terapiye ihtiyacları var.
Kesinlikle!

Pazar sabahı erkenden bile manyaklara denk geliniyor...

Motosikleti
Forza 250
Bir ara ılık bir sonbahar sabahı işe motorla gitmiştim. Pantolon ve gömlekle. Çıkış saatinde bir sağanak ve fırtına vardı ki sorma. Kendi kendime dedim ki, ulan sen özgürlüğe alıştın artık. Toplu ulaşımda sıcak ve kuru gitmektense, motorunun üstünde ıslak ve titreyerek git daha iyi.

Öyle de yaptım, eve gelince duşun altına girdim. Koltuğuma oturduğumda aynen şunu söyledim: "Ulan değdi beee" Gerçekten öyle.

Not: Bu durumda pantolon ve gömlekle gitmiştim işe, dönüşte de mecburen öyle geldim, ama genelde ekipmansız çıkmam yola. Ne kadar sıkıcı olursa olsun ekipmansız çıkmayın yola diyecem ama zaten kış geldi, artık herkes ekipmanlı...

Yaz sıcağında motora mı binilir? Kışın soğuk havanın çaresi var, yazın sıcak havanın çaresi yok.

Aynı şey roadster/cabrio otomobil içinde geçerlidir bu arada. Yaz sıcağında o tente soğumaz. Yukarıdan soba yakılmış gibi olur. Üstüde açılmaz başa güneş geçer. Bahar aylarında ve ense ısıtma falan varsa kışın konforludur.
Bir keresinde yazın sıcağında Esenyurt'tan Pendiğe motor sürmüştüm. Kollarım öyle yanmıştı ki anlatamam. Bir fotoğrafım vardı bakayım buraya atabilecek miyim? Ayıptır demesi, bu forumda neden resim paylaşamıyoruz. Sunucular bu kadar mı yetersiz. İlla link atmamız isteniyor. Admin sesizimizi duy. Sınırlı da olsa resim paylaşabilelim buradan. Bazen çok lazım oluyor.

Motosikleti
var mı tavsiye ürün?

şu çıkıyor karşıma araştırınca

Ben yarım dolu depo benzinle xmax'ı istanbulda kardeşimin işyerindeki kapalı otoparka bıraktım, bir yılı geçti yaklaşık 14 ay sonra gittim, yeni sıfır akü taktım, marşa bastım çalıştı, depoyu fulledim 200km yoldan eve döndüm, benzine bir yılda bir şey olmadı. Zaten dönüşte o depoyu bitirmiştim.
Şimdiki bütün benzinler kaykılı zaten, çok da gerekli değil bunlar. Ama depo metalse depoyu tam dolu bırakın ki boşta kalan kısmı paslanmasın. Metal değilse bile dolu bırakın, depoda kalan havanın nemi benzini etkiler, depo dolu olursa içinde daha çok hava kalacağı için daha çok nem benzine karışabilir.
Dizel araçlarda bu daha önemli, dizel yakıt içinde üreyen bakteriler var, bunlar filtreleri tıkayabiliyor çok birikip ya da depo dibinde çamurumsu birikintilere neden olabiliyor, dizel aracı olanlar uzun süre kullanmayacaklarsa depoyu hep dolu tutsunlar, hatta sürekli kullanılıyorken de her fırsatta depoyu fullemek daha sağlıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar