Kış geldi, motorlar yattı mı?

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
abi bizim hondalar cok başka dunya...
bunu goren avrupacılar hemen başlıyor sizde o yok bu yok..
var abiii hepsi var.. bugun honda nın ust cc leri dopdoluu.
kıskanıyolar....
Eğer ki gümrük birliği nedeniyle Avrupa üretimi motorlar ucuz olmasa görürdüm ben onları :)

Valla Honda'nın dayanıklılığını kimseyle tartışamam zira gördüğüm en ekstrem örnekler hep Honda.

Ben de CBF150yi sıfır alıp 138bini az geçe sattım - keşke satmasaymışım. Onu satıp babama scooter aldım ; ona da binemedik doğru düzgün hep arıza v.s.
Videoya klasik Africa Twin problemi diye girmiş usta , niyeki acaba klasik olmuş 😁

Motosikleti
Videoya klasik Africa Twin problemi diye girmiş usta , niyeki acaba klasik olmuş 😁
Ben ciddiye almıyorum bunları zira "kullanıcı kim - motoru neyle temizliyor - jantlara temizlensin diye ne sürdü" v.s. bilmiyoruz... Onu geçsinler. Kendilerine iş çıkarmak için problemi klasik diye adlandırıp gel gel peşindeler...

Ben ciddiye almıyorum bunları zira "kullanıcı kim - motoru neyle temizliyor - jantlara temizlensin diye ne sürdü" v.s. bilmiyoruz... Onu geçsinler. Kendilerine iş çıkarmak için problemi klasik diye adlandırıp gel gel peşindeler...
videodaki usta Türkiye'de jant düzeltme , akort vs konusunda şu an en tecrübeli , tavsiye edilen biri , şahsende tanırım yeri İzmir'de , yorumlarına bakın hak verirsiniz..

işte klas bir cevap ...

niki de biliyo aslında neyin ne olduğunu da maksat bizlerle uğraşmak :d

videodaki usta Türkiye'de jant düzeltme , akort vs konusunda şu an en tecrübeli , tavsiye edilen biri , şahsende tanırım yeri İzmir'de , yorumlarına bakın hak verirsiniz..

niki,

şeytan diyor git 2018 modellerin paslanmayan tellerini siparis et, jantları da keyfe keder boya..

gunesten solmus butun plastiklerinn yenile, elcik koruma dahilll..

kaça patlar bana ? 100k gider bence..

o yuzden seytanı dinlemiyorum.

Motosikleti
illa dükkan mı açayım bu konuda benim tecrübemi ya da fikrimi kabullendirmek için :)

ben fabrikaların kullandığı jant makinelerinde teknisyen seviyesindeyim. o seviyeye gelmek için de önce elle bisiklet motosiklet jantı örmek ve ayarlamak lazım. ;)

örnek bir makine

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Keriz tırtıklama aparatı. Deponun dolu bırakılması metal depoların korozyona uğramaması için önlem olarak düşünülür. Taygır'ın deposu plastik ise ona da gerek yok. Benzin dediğin şey de 3-5 ay beklemekle tamamen bozulacak bir şey değil. Sonuçta benzinlikte yakıt alırken taze taze inekten sağıp vermiyorlar. Motoru yıkayıp yatırırsan iyi olur tabi. Rahat uyur. Aküyü söküp eve al, oda sıcaklığında muhafaza et.
Benzin sulandırıcıya para vereceğine az daha koy şarj cihazı al. Her zaman işe yarar.
ocu2i01.jpg

Osman abi doğru demiş.

Ben de motoru parkettiğim yere elektrik kablosu çekmiştim, noco genius 2 şarj cihazı var bende, motoru parkedince hemen takıyorum öyle bırakıyorum. zaten bendeki turuncu takip cihazı akü katili, şarj cihazı takmadan bırakırsam 2-3 haftada aküyü öldürüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben böyle jantlar eskimesin, aman süreceğim deterjan boyasını falan bozmasın diye motoru yıkamıyorum. :) benim motora jantlar tozlu hali yakışıyor zaten, bir süre sonra o tozlanma hali doyum noktasına ulaşıyor daha fazla tozlanmıyor. :)

Sonuçta benzinlikte yakıt alırken taze taze inekten sağıp vermiyorlar.

Lan osman abi :D senin işte bu bakış açına hastayım hahahahahahhaha :D

Depo metal abi. Ben yine de ne olur ne olmaz diye fulleyeceğim. Aslında bu stabilazörden ziyade kışın buralarda aküyü nasıl şarj edeceğim ki diye düşünürken, lan acaba ben en iyisi bi tane akü şarj cihazı mı alsam diye düşünmedim değil ha.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Lan osman abi :D senin işte bu bakış açına hastayım hahahahahahhaha :D

Depo metal abi. Ben yine de ne olur ne olmaz diye fulleyeceğim. Aslında bu stabilazörden ziyade kışın buralarda aküyü nasıl şarj edeceğim ki diye düşünürken, lan acaba ben en iyisi bi tane akü şarj cihazı mı alsam diye düşünmedim değil ha.
akü şarj cihazı al, her evde bulunması gereken bir cihaz. Nasıl ki matkap olmadan olmaz akü şarj cihazı olmadan da olmaz.
Ben Noco genius marka almıştım, memnun kaldım, yurtdışına gidersem bir taen daha alacağım çünkü bunun aküye bağlanan kablosunu motora sabit bağladım parkedince sadece soketini takmak yetsin diye, haliyle başka aküler için kullanamıyorum onu.

Sen o medleye artçı olarak bin, iki sokak dolaş gel ondan sonra konuşalım. İnsan amortisör diye takmağa utanır o arkadaki zımbırtıları..
Hocam benim Medley 138.000 km de ,
biraderim veya hatun kullanırken defalarca yolcu oldum , geçen sene benim gibi çam yarması amcamla İstanbul'dan Akçakoca'ya gittik geldik , adam gık demedi 250 km yolda bir defa durduk..

(şimdi Muzo niye GS le gitmediniz çok yakıyor tabi diyecek 😂)

eğer Medley'in süspansiyonu sana sert geldiyse sakın ama sakın Yamaha'nın Xmax veya Nmax ı na binme bir daha çocuğun olmaz 😬

genel olarak sukuterlerin arka tarafı bozuk yolda biraz hoplatır , hele arka lastik havası biraz fazla ise eyvah eyvah böbrek ameliyatına para harcama taş dökersin 🙄

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Dün ani bir kararla İzmirden kalkıp 2 arkadaş Alanya üzerinden Kuşyuvası geçidini kullanarak Ermenek’e vardık. Ridetalya grubu ile buluştuk. Az sonra yola çıkıyorum. İstikamet Adana. Toroslardayım, hava böyle :)

Motosikleti
DUKE 250
bende öğlen bayrampaşadan silivri kavalıya muayeneye gidicem.
muayene son tarihim 28/11 miş, haftaya da ya hava soğur ya yağış alır, hazır bugün yağışsızken gidip geleyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar